Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky ![]()
Malej si leží v lehátku, sluní se a hraje si s hrazdičkou
, fakt do těch hraček šťouchá a směje se tomu. A to jsem myslela, že je na to moc malej ![]()
Dám do galerky fotku
, mám i video, jak si hraje, ale to sem asi dát nejde ![]()
Tady je krásně a teplo ![]()
V noci jsem se docela vyspala, manža spal na gauči (prý je pohodlnější) a malej spal vedle mě
. Poslední dobou spí Beník s náma, protože jak ho dám do postýlky, tak je hned vzhůru ![]()
Lucy , mě červený víno zabralo
. Snad už ti to brzo vyjde, mě už z toho taky hrabalo
Jé a do ZOO bych šla ![]()
Ryntyntynka, to je super, ze ste si tak uzili, parada.
Adelko, dufam, ze ti je uz lepsie
Adika, tak huraaa na vikend
Lucynko, neboj, cochvila mimisek pride na svet, uzivaj si zatial cokoladky.
Zebrusko, teeeda, eejha, uz sa hrate s hrazdickou???? Jeeeeeeeej, aj ja uz chcem, aby sa s nou hrajkal, my len kukame ako puk na vsetko okolo a usmieva sa od ucha k uchu a konecne zacal spozornievat pri pesnicke…
Babulky, ktora pouzivate tesco plienky 2 / fialove, rada darujem, my sme z nich uz vyrastli a zostala nam asi polka baliku, mozno trosku viac. No a nech nevyjdu nazmar.
Tak, ktora sa prva ozve, su jej. sup, sup ![]()
Ahoj holčinky,
Lucy držím palce,ať je to co nejdřííív! ![]()
Zuločku paralen mi pomohl,zato manžel stále marodí a má antibiotika.Sice má volno,ale nechodí s námi ven
,no aspoň mi oblékne Jiřulku,když vyrážíme…
Zebruš Vítek taky zatím jen okukuje okolí ![]()
Adelko, nechcela by si plienocky? Babulky, fakt napiste, ktora chcete, skoda nechat ich len tak neocikane, neokakane
![]()
Ahoj holky, hlásím že jsme už doma, jen nějak nestíhám. Takže až se to tady trochu uklidní a zaběhnem se, tak dám vědět víc. JInak jsme v pořádku, Péťa hezky papá a budí se co 3 hodiny. Hodně času musím věnovt teď Radimkovi, páč se ode mne nehne ani na krok. Jinak pomáhá s miminkem co mu síly stačí
![]()
Jsem ráda, že nakonec Péťa nebyl takový cvalík (3500gr a 50cm)
Porod proběhl rychle a v pořádku, až bude čas tak napíšu víc.
Mějte se hezky
Všem posílám
![]()
Ahojky, tak jsem vyhnala chlapy na vycházku s kočárkem a aspoň trošku užívám pohody. Jen v neděli mají přijet tchánovci i s prababičkou, tak asi budu muset zítra gruntovat, aby zas nebyly nějaké povídačky o tom, že miminko musí mít kolem sebe čisto … (někde ty protilátky přece získat musí, no ne?)
a ono s těma mýma chlapama vydrží pořádek tak max. půl dne.
Jinak naštěstí to tahání stehů nebylo zas tak hrozné. Zebruško - ono to byly ty samovypadávací stehy, ale paní primářka šije tak důkladně, že by mi aspoň měsíc nevypadly a ono to s nima opravdu bolelo si sednout. Takhle už je to celkem v poho, jen se mám ještě šetřit, takže na větší vycházky to prozatím není. ![]()
Sice jsem měla rychlý porod - čtyři hodinky se vším všudy - z toho asi 3/4 hod. v porodnici, ale zaučující se porodní asistentka pod dozorem primářky asi nebylo to pravé ořechové.
Prostě si ten nástřih musela vyzkoušet, i když nebyl úplně tak potřeba, jak mi pak říkala ta porodní asistentka co byla u nás doma. ![]()
Ahojky maminy,
vrátili jsme se od našich tak píšu v rychlosti co je nového a musím jít vybalit…
My jsme pořád celkem hodný.Dopoledne celé prospíme,odpol.taky v kočárku,večer po koupání si chceme povídat a ne a ne zabrat a v noci se už 2dny budíme co 4hodiny.To je super.Jsme vyspalá a je mi fajn.Doufám,že už to tak zůstane a nebudem se zase budit každé 2hoďky.Jinak malej vypije +-140ml.Vím to protože když odstříkám tak mu to v noci dá taťka. Začínáme být pěkně baculatý,máme pěkně nakřečkované tváře a řekla bych,že Matýskovi do 4kil moc nezbývá.
Jinak nás pořád trápí rýma?Už od porodky.Máme kapičky Libenar a řekla bych,že zabírají,tak to snad bude lepší.
Malej se mi budí.Půjdem papkat.
papa
Ahojda!!!
Tak mi maličký právě snad usnul na ruce…doufám, že mu to chvilinku vydrží…a pokod jo, tak ho stejnak budu muset za hodinu budit…
Včera večer a i dnes nás trápí prdíky jako nikdy dřív
Včera jsme to měli na tři hodiny intenzivního brečení a NIC nepomáhalo
Byla jsem víc než zoufalá
Nakonec zabral na tři hodky a pak se vzbudil na papkání a potom už to šlo ![]()
Zebruš: beník je šikulka
A lehátko máme stejný
Jsem to taky vyzkoušela a moc nám to nešlo, ale cvrkal si do hraček a poslouchal zvuky ![]()
Adél: Já jsem dastávala paralen v porodnici a to dvě tbl. po šesti hodinách, Měla jsem vysoké horečky z dsůvodu hormonálního nástupu laktace…
Zuločku: plínky učitě udáš
![]()
Katy: Vítejte s Péťou doma
![]()
Ernat: U nás je to s úklidem dost podobný, holt nás je doma jak psů
![]()
Já jsem měla taly vstřebatelný stehy a vypadly asi 14 dní po porodu…jenže se mi jeden steh už trošku povolil v porodce a mám to malinkatou dírečku
![]()
Lucy: Už to nebude dlouho trvat a budeš mít Tomíka u sebe, nato mám čuch
Taky sw těším až vytáhnen ze zahradního domečku gril, miluju grilovaný masíčko ![]()
Haňul: To toho vypapkáte celkem dost
Mám napsáno na Nutrilonu, že miminka od 2 do 8 týdnů vypijí 100 ml, ale ono je to dost individuální
![]()
Abych opět nezapomněla!!!!! Pozdravují vás Nelča a Evelín!!!!!!!!!!!
Adik : Pěkná fotka v mamunce, ale my jsme ji viděli dřííííív
![]()
Dobré dopoledne ![]()
Jak se máte při sobotě?My jsme dnes s taťkou jak Zombie.Náš brouček nechtěl v noci spinkat,tak jsme si povídali…
To bylo poprvé,asi jsem ho včera přechválila.Ale stejně je to zlatíčko.Leží tu vedle mě v postýlce,čučí na mě a pokouší se breptat.Už to není jen eee ee …
Holky kapali jste už některá do očíček.My měli v noci jedno úplně zalepené,tak jsme kápli Ophalmo-Septonex/1kapičku.Vůbec tam není napsáno kolik se má kapat kojencům.Jen že při zánětech 1kapičku denně.Tak nevím.Abych něco nepokazila.Ale očíčko má dobrý…
Hanulka, kraaasne papkaate
![]()
My sme kvapkali ophtalmo septonex, mali sme zakarpinkovane ocko, lekarka ze 2 kvapky do oboch kukadiel, aj ked len jedno bolo take, ono sa nic nestane, ak sa ti podari omylom kvpanut viac, neublizia. A tak kazde 4 hodky mozes davat, kym to nie je o.k, nam povedala, ze ak to neprejde za 24 hod. k mame k nej prist. Ale preslo.
Katynka vitajteee domaaaa
![]()
Ryntyntynka, poslem plienky ??? ![]()
Zulocku děkuju ![]()
Holky co budete o víkendu vařit?Já tuhle činnost pořád ještě s malým nezvládám ![]()
Pěkné sobotní odpoledne, ![]()
Katy, vítej doma.
![]()
Haňulko, já vařím rychlovky, protože Kubíček toho většinou moc dopoledna nenaspí.
Dnes jsme měli kuřecí křídla s rýží a zítra ještě nevím. Musím omrknout, co je v mražáku. ![]()
U nás to teď vypadá, že sprchne. Chtěla jsem, že půjdeme odpoledne po kojení ven, ale asi z toho nic nebude.
V noci jsme spali krásně. Od půl deváte až do půl jedné a pak do čtyř. Takže paráda. A zdá se mi, že už se nám trochu pravidelněji upravuje rytmus zhruba po těch 3 hodinách.
Zjišťuju, že ten čas pěkně letí, zítra už máme 3 týdny. ![]()
Jo a zjistila jsem, že lovela je na praní nahouby.
Zapla jsem dnes pračku, na jednom body byl malý flíček od přebalování po kakání a samozřejmě se to nevypralo.
Tak budu muset pořídit něco jiného.
Lenco, kakackove flaky lovela nezvladne, nieto este riaden kakanec ![]()
ja mam kybel , do ktoreho na par hodin supnem okakanu vec,normalny dospelacky prasok zalejem vodou, ani nedrhnem, nic, ono sa to rozmoci a potom supnem prat do lovely.
Zuločku, díky za tip.
Budu to muset příště taky tak udělat. No on to byl opravdu jen malinkatý flíček dole u zapínání, tak jsem myslela, že s tím nebude problém, no a je.
![]()
Holky, chtěla jsem se zeptat, jaké jste kupovaly lehátko pro miminko a případně kde? Myslím jestli přes internet nebo v obchodě? díky.
![]()