Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
330
20.4.08 18:08

budite na koupani, nebo zatim neresite moc cas? Pul hodky sem, tam? Hodku?
Ja jsme na palici z tech prsou, uz me vubec nenatykaji, nenalevaji …
jen boli bradavky :cry: jedna.
Ach jo, ja mam strach, ze nebude mlicko …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
20.4.08 18:25

taky kojim v noci kazde dve-tri hodiny? CO vy? Asi skocim zitra k dr, jsem po vikendu nejake priblbla … mam strach. Ted zase spinka uz 3 hodiny, tak snad hlad nema … :) ale kojime tak na 2X. Ach jo holcicky, ja jsme vazne hrozna …
jeste ze tu jste a ja si ctu vase trapeni a radosti …
vsem krasny zbytek nedele!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
20.4.08 19:09

Pěkný večer všem, :P

Adika, my taky kojíme v noci co 2-3 hodiny, podle toho, jak se Kubíček vzbudí. Akorát jsem kojila v porodce i doma tak 20 minut, včera už jen 10 minut a dnes jen 5 minut + po nějaké době ještě pár dalších minut navíc. Mlíčka máme dost, prsa se nalívají a někdy až bolí, ale problém je v tom, že Kubík mi u toho usne. Tak snad mu to stačí, nevím. :?: :idea:

Ještě jsem se chtěla zeptat, co používáte na zamrazení mlíčka. Viděla jsem, že jsou nějaké pohárky nebo sáčky. Máte s něčím zkušenost? Co je dobré pořídit? :roll:

Nás zítra čeká očkování a sono ledvin v nemocnici na novorozeneckém + nožičky na ortopedii. Máme tam být už po 7 hodině, cesta autem trvá tak 20 minut, tak to bude docela záhul. :roll:

Ještě jsem se chtěla zeptat, jaké jsou dobré chůvičky? Chystám se nějaké pořídit, ale nevím, jaké. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
21.4.08 08:53

Dobré ránko! U nás zatím krásně prosluněné, ale má se to odpoledne zhoršit, chjo, pěkně nebude a nebude…

Adik: Neboj, mlíčko určitě je! Mě malý brečel po kojení a to jsem ho asi fakt neměla! A máme ho pořád asi míň, jelikož po kojení (a to už začínáme opět kojit i z bolavého prsu :D ) stejně vypije 60 ml mlíčka z lahvičky :( Jsem zvědavá kolik přibere! Zítra frčíme k dr. na převážení…
Na koupání zatím nebudíme, ale většinou to vychází kolem sedmé, jak říikáš: Plus-mínus půlhoďka :) Režim zkusíme najet až po šestinedělí :wink:
Jo, a v noci se budí na kojo sám většinou okolo 3,5-4 hodin spánku, přes den budíme co tři hodky…ale většinou je mi ho líto budit, když po papkání zabere až za hodku a půl a na spánek má taky jen hodinku a půl…

Leni: Já zatím moc nezmražuju (jelikož není co…), ale to málo přilévám do vysterilizované skleničky s víčkem :wink:
Ať vám to dneska v nemocnici dopadne dobře! :D
Chůvičky chci taky pořídit, takže si nechám ráda poradit jako ty :lol: :wink:
Leni: Malý si v noci taky cucne po deseti minutách a pak upadá do světa spánku, asi jim to málo v co s

Včera jsem spapala asi něco prdíkovýho, jelikož maličkýho pěkně večer potrápily, ale naštěstí Sab-simplex a okolo jedenácté zabral, ale taťka už byl z nás lehce nervozní :lol: :lol: A v noci když se malý zbudil na svůj příděl a já ho přebalovala před jídlem dělala asi ze spánku?? pššššt pšššššt 8O :lol: :wink:

Hani: Kde jsi, prosím, koupila ty homeopatika na kojení? Někde na netu nebo v Plzni? Díky :wink:

Přeji krásný den všem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
21.4.08 09:06

Dobré ráno,

Lenčo mě taky Vítek u kojení usíná,pak si třeba jenom cucne z jednoho prsu.A při dalším kojení se napráskne z obou :lol: ,tak nevím,čím to je.Ale mlíčka snad máme dost,ve středu jdem na vážení :roll: No Vítek je spokojený a manžel říká,že určitě přibral :wink:
Na dnešek jsem ho krmila v 1.45 h.a pak v 5 ráno,hned zase usnul,snažím se ho nepřebalovat,když vyloženě neslyším,že kakal :lol: No ta plenka ráno vypadala a ještě jsem ho musela převlíct.

Lahvičky mám od Medely,kupovali jsme je u Jíři k odsávačce,jinak stačí třeba sklínky od přesnídávek.

Na nějaký režim je zatím brzy,ale taky nám to koupání vychází kolem sedmé,to je řevu :lol:

Manžel jde dneska na matriku pro rodný list a na sociálku zažádat o porodné.Čekáme na peníze z daní jak na smilování,máme totálně vytunelovaný účet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
21.4.08 09:20

Adél: Taky jsem zvědavá, jestli nám něco vrátí z daní! Mno, ale pochybuju o tom…
Taky koupeme za řevu :D Tedy spíš po koupání, ve vodičce se náml líbí, ale procedura po ní už ne-e :D Na bříško dávám v rámci mazání a cvičení po koupání a Adámek už pěkně zvedá a drží hlavíčku 8O :D :D 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
21.4.08 09:23

Dobre ranko!

Tak u nas zatim hlasim slunecne pocasi :D

Jinak my stale 2v1 :cry: Ani ne za 2 tydny mi ma prijet kamaradka (jeste s jednou holkou) z USA a porad jsem doufala, ze uz mimis bude na svete a budem doma a aspon trochu zabehnuti, ale takhle z toho bude asi spis chaos :? Pokud se narodi az pristi tyden, tak kdyz prileti, tak budu snad jeste v porodnici…

Holky, co uz mate miminka, mate doma nejakou vypomoc? Maminku, sestru, tchyni??? Nebo to zvladate samy?

Vsem vam preji dost mlicka! Koukam, ze prirozene to mozna je, ale je to docela fuska, aby mimco nebylo hladovy a mamca cela bolava :roll:

Lucy, diky za info od Zebrus! Snad jsou s malym v poradku a v ramci moznosti si sebe muzou v porodnici uzivat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
21.4.08 09:34

Evelín ať ti to s návštěvou vyjde!
Manžel byla s námi týden doma a teď už válčíme sami :wink:

Adik můžeš si třeba půjčit váhu nebo chodit častěji na vážení k dr.,abys měla klid,ale mlíčka bude určitě dost,uvidíš!!!

Týnko nám mají právě vrátit docela dost peněz,kvůli tomu úvěru..A zapomínám dávat Vítka na bříško :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
21.4.08 09:55

Tak to me mala spinka nejvic 3hodky a v noci se budi kazde 2. No ja jsem zvedava, asi plasim, ale mam strach no …
Vsem Vam preju hodne mlicka a zadne prdicky …
Jak je poznate??? My jsme zatim hodne … akorat vcera vecer jsem mela obe prsa vycucnuta a nemohla zabrat, myslim, ze mela hladik.
Dneska skocim k dr. Uvidime. Jste moc moc hodny, ze pisete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
21.4.08 10:16

Ahoj maminy, tak zdravím po víkendu. Začínám si tady připadat nepatřičně, neb my stále 2v1 a tady se řeší snad už jen miminka. 8O
Každopádně přeju čerstvým maminkám, aby mimča zdárně rostla a netrápila maminky.

Já začínám být pomalu alergická na poznámky, kdy budeme rodit, jak to že ještě mám bříško, apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
21.4.08 10:30

AHojte, tak mne snad zacali problemy smlieckom… vcera spapal z jedneho , potom z druheho, a este by aj asi papal, ale bol nervozny, tak neviem, ci som nemala dost mliecka… plakal, plakal, potom sem tam cucol, a potom bol chudiatko aj unaveny, a nevedel zahajkat, dve hodky bol hore,pptpm som ho uhojdala, tak zaspal :? dnes uz vpohode, no hadam sa mi vytvorilo viac mliecka, ale papame teraz kazde 2 hodky a to sme papavali tak 3-4, no uvidim v stredu u dr., kolko sme pribrali.

Drzím vam palce s mlieckom a kindervajickam, nech už je tu cupidup ich velký deň :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
21.4.08 10:54

Zulok to klidně mohlo být jen jeden den,žes měla míň mlíčka a teď už to zas bude dobré :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
21.4.08 11:10

Holky, dobré dopoledne :lol:

Já jsem také stále 2v1, začala mi každý den volat moje mamka a potom v zápětí volá taťka :( , vadí mi to jen trochu, páč táta volaá kvůli Radimkovi aby kdyžtak pro něj klusal v poledne do školky a mamka ví, že bych už měla ráda drobka u sebe :wink: .
Akorát mi trochukazí náladu tchýně, která teda mě nevolá, volala včera manželovi, že se tu zítra staví aby si vzala peníze za nájem :twisted: :twisted: :twisted: . A když jí manžel začal říkat o mě, tak ho přerušila nějakou akcí v Kauflandu, tak z toho byl docela přejetej, ale ona už je taková. Já jsem teda na jednu stranu ráda, že jí moc nezajímáme (akorát kvůli penězům), aspoň nemusím řešit její trapný nápady (jako že nemám žehlit, páč žehlička moc žere, přebalovací pult je kravina, když si můžu lámat záda na posteli, atd..) Ještě že to můžu brát s nadhledem a od plic se tomu zasmát :D :D
A co jsem vlastně chtěla říct je to, že tchýně má příští týden dovolenou, tak doufááám, že porodím teď někdy a příští týden už budu doma, to by měl z toho trauma hlavně Radimek, páč jí má po 5minutách plné zuby. (těch jejích vtipů a her a výsměchu, že neumí něco vyslovit…)

Holky promiňte mi to vylití srdíčka :oops: :oops: , ale nějak to na mne asi už padá.

S plakajícíma miminkama si nedělejte starost, jsou období, kdy chtějí papat každé 3 hoďka a pak zase častěji, vydržte a hlavně nepanikařte a vyčkejte s UM.
Zuločku, to nic, jen nevěděl co by a možná, že ho bolelo bříško, pamatuji si to s Radimkem. Několikrát se nám to také stalo a pak to bylo v pohodě. Vydrž, uvidíš, kdyby strádal, tak to dr pozná a neboj se n ic jeden den míň mlíčka mu určitě neublíží, vždyť je krásně nabucanej :wink: :wink:

Holky, jestli vám to pomůže, s Radimkem jsem byla u dr dokonce na kontrolním kojení: zvážili ho, nakojila jsem a pak ho zase zvážili a světe div se přibral už nevím kolik, ale krásně byl napapanej a přesto byl ukňučenej, takže takhle yžadoval prso, páč zjistil, že když ˇkňourá, tak mu ho dám.

Co se týká režimu, já jsem najela na jakž takž režim když byly Radimkovi 2 měsíce, to jsem zjistila to vyžadování prsu kňouráním a pak už byl spokojenej a od té doby ty základní věci mají řád a je to v poho.

Uf, promiňte, jsem chytrá jak rádio, al echci vám pomoci aspoň povzbuzením a radou, i když za chvilku budu volat o pomoc já vás, páč je mi jasný, že každé mimi je jiné :oops: :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
21.4.08 11:48

ahojky holcicky :-)
tak my dnes taky nic noveho ...... zatim jsme taky jeste „kindervajicko“ :lol: :lol: :lol:
dneska me zase chytilo nejake skrabani v krku tak to asi nebudu moc prehanet s praci, coz ale u me neni naprosto nic vyjimecneho ze ..... :?
i kdyz musim se pochvalit, vcera jsem s manzilkem trosku makli a mame pokojicek uz temer uplne hotovy, hlavne jsme z tama vyklidili to haraburdi co tam nepatri a na ktere jsme jeste jinde nemeli misto ..... tak uz to tam nevypada jak na skladisti ale jak v pokojicku :D

leni a na jakem ockovani jste to byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
21.4.08 11:51

Holčinky, ďakujeeeeem., KAtynka. cmuuuk.
Teraz spí už dve hodiny, tak buď sa už napapal viac, alebo bol deesne unavený. :oops: :lol: no, uvidíme, ale nadlabla som sa piškotami a džúsom, nech mu chutí mliečko a tak. a ja som už aj sladké potrebovala.

Katynka, no uff, s tchýni, držíím palcea vela trpezlivosti, niet nad prebalovací pult, auu, ako ma bolel chrbta, síce ho nemáme, ale na posteli som si spravila prebalovaci raj tak, že ma chrbta nebolí :lol:

Ernatka, čoskoro aj ty budeš mať mimíska u seba a tie otázky, no … našťastie som to nezažila.

ADel, jeeej, tak už sami. No niet nad ocinka doma :D Môj manžel ho hneď uspí a u mňa len vy,ýšlaniny stvára. :lol: :lol:
A ešteže si mi pripomenula dávanie na bruško, dnes ho musím dať pred papaním :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí