Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9217
8.5.08 09:43

Born, teda si to ale bleskovo zvlaadla, si veeelka sikulka a este ze ste vporiadku a ze sa drobcekovi uz dobre dycha, uff, musela to byt hroza,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
8.5.08 09:45

Kedze ide leto, kukala som, co s nasimi drobizgami, kamoska predpisala jej malej krem proti opalovaniu, ale ja som objavila toto

BAbulky, davam do pozornosti tuto stranku
http://www.modrykonik.sk/forum/show.php?…

konkretne som tam nasla toto od dr. Doc. Vladimír Hégyi, dermatovenerológ
 j>

Okuliare môžu byť pre dieťa skôr nebezpečím, lebo si nimi môže pichnúť do oka. Do veku 3 rokov je to pre nich hračka, ktorú neodporúčam. Určite aj deti do 3 rokov nosia okuliare, ale tie sú prispôsobené veku. Dieťa do 3 rokov nemá byť vôbec vystavené slnečnému žiareniu. Môžeme s ním ísť na prechádzku ráno do 10. h, môže mu urobiť kúpeľ v morskej vode na 10-15 minút na tienistom mieste. Po tejto procedúre dieťa zvyčajne zaspí. Potom sa môže zahrať v nejakom tienistom mieste, znovu ho môžeme okúpať. Dieťa opäť zaspí a okolo 18. hodiny zase môžeme ísť na prechádzku. 

Detská pokožka je veľmi citlivá a často zareaguje aj na prípravky, ktoré sú určené deťom. Deti by som nedoporučovala natierať prípravkami proti slneniu a vôbec nie repelentnými prípravkami. U detí do 1. roka doporučujem sieťku na kočiar, okná, aby sa zamedzilo bodnutiu hmyzom. Opaľovacie krémy až po roku. Je potrebné byť opatrní na bodnutie hmyzu. Jedno bodnutie hmyzu nemusí byť také nebezpečné ako opakované natieranie dieťaťa repelentom. 

Na štrkoviskách, kde je voda primerane teplá, by som pred rokom odporučila kúpanie deťom. Ale dnes v súvislosti s vtáčou chrípkou, s hniezdením a prelietavaním vtákov z južných krajín by som deťom do roka kúpanie neodporúčala a bola by som opatrná vo výbere vodnej plochy pre deti vo všeobecnosti. Je vhodné mať domáci bazén alebo prenesený bazén, v ktorom je voda zodpovedne zhodnotená. Kúpanie v mori je iná záležitosť. To odporúčam."

zdroj :http://www.slovakradio.sk/…al/index.php?…〈=1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
8.5.08 11:24

Ahoj holky,

Neli, Born, moc gratuluju k miminkum!!! :dance: :-) :srdce:

Nejak vas ted zanedbavam, ze? :D Uzivam si ted toho, ze ma manzel dovolenou, tak jsme ted co nejvic nejvic spolu.

Zebrus, to me docela prekvapilo, ze ti doktor hned rekl, ze mas hned prikrmovat 8O A vazil maleho vubec? A s cajem bych taky asi nespechala, kolem porad slysim a ctu, ze mliko by melo stacit…

Jinak k porodu:

Jak asi vite, tak od soboty 26.4. jsem mela bolesti, ktere neustupovali, v nedeli odpoledne uz byli po peti minutach, tak jsem vyrazili doporodnice, odkud nas zase poslali zpatky, ze to jsou jen poslicci. Celou noc jsme nespali a pocitali - opet po 5-6 minutach. V pondeli jsme sla s mamkou jeste do mesta, abych to trochu popohnali a odpoledne s manzelem vydali opet do porodnice. Na monitoru opet zadne kontrakce, ale doktorka mi po prohlidce rekla, ze jsem otevrena na 2 cm, a ze si me tam teda nechaji, at nemusim litat porad sem a tam.Po prijeti na porodni box (asi v sest vecer) zacali bolesti po trech minutach. Pichli mi vodu, ktera byla pry uz zakalena. Cele to postupovalo ale nejak pomalu, pac po asi trech hodinach jsem byla porad na 3 cm a s ulevou jsme prijala epidural, ktery mi pichli asi o pul jedenacte. Bolesti se ale utlumili, ale prestala jsem se otvirat. Navic Stepanovi kontrakce nedelali vubec dobre, s kazdou dalsi mu padal pulz. Zavedli mu sondu na hlavicku, aby byl lepe monitorovany, mne dali oxytocin, ktery ale stejne nezabral. A 10 minut pred jednou hodinou mi navrhli cisare, hlavne kvuli malemu, ktery nesestupoval, zacal se mu delat porodni nador a navic porad klesal pulz. Vytahli ho v 1:20 a bylo to asi tak tak, jeste mu dali cichat kysliku. Maleho mi na sale ukazali, ale pak mi ho donesli az nekdy rano na prvni prisati.Manzel byl se mnou cely porod, az na samotny cisar a byl uplne uzasnej, sama bych tam nechtela byt ani omylem.
Jo a vysel mi nadstandard, za ktery jsem byla fakt vdecna. Maleho jsem do pece dostala az treti den po porodu (predtim jsem nebyla schopna se o nej postarat skrz bricho, a pak byl cely den a noc na fototerapii) a ctvrty den nas uz pustili domu :D
Bylo to narocne a jsem moc rada, ze uz je porod za mnou a mzeme se radovat z maleho, ktery je uzasny :D 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
8.5.08 11:32

Ahojte :D

Dnes je vonku nádherne a teplúčko,už sme aj boli na prechádzke a teraz Sofinka spí už dve hodinky.

Born-super,že ste to zvládli,to modranie Drobčeka.Muselo to byť strašné,ešte že si bola v nemocke.Držte sa,aby sa Vám to už viac nestalo.

Dávate drobcom nejaké kvapky-preventívne?Lebo my keď sme boli u doktorky tak nám dala dva druhy kvapiek,vraj ich treba užívať preventívne.
Kanavit-1kvapka-raz za mesiac do pol roku života-preventívne proti pruchám krvnej zrážanlivosti.
Vigantol-každý deň 1 kvapka do jedného roku života-preventívne proti krivici a mäknutia kostí.
No mne sa to zdá blbé,dávať lieky takému malému drobcovi,keď mu nič nie je a ani v rodine nemáme také diagnózy.

A ešte balíte naširoko?My sme boli na rentgen,keď mala Sofinka mesiac a klbiky má super dobre,ale že preventívne mám baliť až do 4 mesiacov.
No ja som čítala rozhovor s ortopedom,ktorý povedal,že ak má dieťatko klby o.k. , tak netreba baliť,lebo,že to je vrodená vada a tak,keď sa s tým nenarodí,tak že vývojom sa mu to už nezhorší.
Tak ja neviem,či baliť,či nie,keď každý tvrdí niečo iné.Kto sa má v tých doktoroch vyznať.

Zatiaľ papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
8.5.08 11:55

Ahoj

Dala som do galérky pár fotiek miminiek,no nie sú to fotky živých miminiek,ale miminka sú urobené z marcipánu,sú nádherné,musí to byť šikulka,kto vie spraviť niečo takéto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
8.5.08 12:05

Ahoj holky, tak mám trochu čas. Pokusím se sepsat svůj porod.

V pátek 25.4. jsem jako každé ráno odvedla Radimka do školky. Protože byl pátek, tak jsem spěchala do poradny, na I.P.Pavlova jsem musela dobíhat autobus, páč bych přišla dlouho na monitor. Na monitoru byla taková divná sestra, vůbec se nebavila a luvila jen v heslech. Když jsem si nechtěla lehnout, ale sednout, tak po mě hodila vražedný výraz. No nic, tak nemá dobrý den, co se dá dělat, vysvětlila jsem jí, že mě bolej kyčle a spona a už bych se nezvedla.Nakonec jsem tam skejsla skoro
hodinu 8O . Musela jsem stát, pak zase sedět atd. Nakonec mi řekla, jestli cítím kontrakce, řekla jsem jí, že ano už několik dní. (myslela jsem si něco o blbcích :oops: :? , kdo by to totiž necítil, když to bylo vidět i pouhým okem jak mi tvrdne břicho)
Nakonec mě propustila. V 9:00 jsem si sedla do čekárny na poradnu a když bylo 11:00 tak jsem byla už fakt naštvaná, že nesihnu dojet pro Radimka včas do školky a že tam bude čekat. Už jsem byla z té židličky celá rzlámaná a pěkně naštvaná.
Pak mě zavolali do ordinace, doktor (mladý a fešný :wink: ), se mě zeptal jak se cítím a to teda neměl, hodila jsem na něj pohled, co asi řekl vše, páč udělal krok zpět a čekal co na něj spustím. Tak jsem začla, jak mě bolej kyčle a spona a že teda už nemůžu, jak sedím takovou dobu v čekárně, že jsem jak přejetá a že nevím jestli se dokolíbu vůbec domů. Řekl, že se na to podívá a dalších asi 10 minut čekal než se svlíknu a vyškrábu se na křeslo (chtěl mi pomoct, ale asi jsem vypadala fakt naštvaně :oops: , za což jsem se mu omlouvala, že ty obličeje nepatří jemu, ale těm kyčlím :roll: )
Začal vyprávět o Hemiltnově hmatu a že kdybych nebyla proti, tak by ho udělal, páč jsem na 2 cm a hlavička je dole, tak se mu to zdálo vhodné. Začal mě upozorňovat, že to může být nepříjemné, ale najednou na mě vykulil oči 8O 8O , že co kdyby si mě tam už nechali, že je to už 4cm. Začala jsem mu vysvětlovat, že musím pro Radimka do školky a že teda zavolám manžela aby mi přivezl tašku a nějak to zařídil. Chtělo se mi brečet a hlas se mi třásl a ten dr se usmíval a držel mě za ruce (asi jsem vypadal, že upadnu :oops: )
Pak mě poslal na porodní sál, že tam na mě už čekají (já ale chtěla na dvojku :? :? )
Manžel vyzvedl Radimka ze školky a odvezl ho k babičce a jel za mnou, mimochodem papíry o jménu nevyplnil, tak jsem mu ještě vynadala, že za mnou byla sestra a chtěl ajména. Absolvovala jsem přípravu, měla jsem koupelnu sama pro sebe :lol: :lol: . Kontrakce nic moc, tak jsem si ještě říkala, abych tam neskejsla dva dny :roll: . Pak mě odvedli na porodní box a přivedli manžela. Ten byl v dobré náladičce a mě to pěkně štvalo. Přišel doktor (už nebyl tak hezkej, ale byl sympatickej, všechno mi vysvětloval atd), píchnul mi plodovou vodu takovým strašným šperhákem. pak přišla sestra a napojila mě na monitor. ležela jsem na zádech jak prkno, pěkně nepříjemný, protože přišly kontrakce docela silně. po půl hodině se tam ta sestra objevila znovu a tak jsem jí poprosila že by už ten monitor mohla sundat, že se chci skroutit a najít si jinou polohu, že tohle je strašně nepříjemný. Suše mi oznámila, že tak už mi ten monitor nechaj celou dobu a odkvačila pryč. Pak jsem jí poprosila, že ležím v louži plodový vody, jestli by mi vyměnila podložku pode mnou a ona že jo a do toho přišla kontrakce, tak jsem jí poprosila, jestli by počkala pár vteřin, to by jí asi zabilo a tak tam se mnou začala rumplovat, chtěla jsem jí kopnout do hlavy, páč šlo opravdu o pár vteřin a ona to viděla i na tom monitoru :evil: :evil: :evil: .
Byla jsem neštastná, že jsem vyfásla takovouhle sestru k sobě :cry: :cry: . Přišla, že mi odpojí monitor abych mohla chodit, ale u mě už to na chození nebylo a tak jsem si aspoň našla polohu co mi vyhovovala, za chvilku přišla a vynadala mi, že nechodím, tak můžu mít monitor připojený a přicvakla mě na něj znovu :roll: :roll: :? Ale najednou přišla taková mladá sestřička s culíkem a omlouvala se, že tamta musela na císaře a tak bude u mě ona, jestli se nezlobím, to jsem si oddechla :wink: :D :D
Najednou jsem cítila, že už to jde, hlavička. Zrovna nikdo u mě nebyl, tak jsem řekla manželovi ať někoho zavolá, že už to je. Přišla ta sestřička a s úsměvem mi říká, to prodejchejte,ještě tak jednu dvě kontrakce zkuste prodýchat. Řekla jsem jí, že to teda neprodýchám a ona zvedla prostěradlo, co jsem byla přikrytá a vytřeštila oči, rozrazila dvaře od boxu a volala na všechny strany: honem sem, rodíme, honem sem. No já jsme se smála, když přiběhl doktor a zapínal si plášť a vrazil do sestřičky a pak ještě do tý dětský. Kouknul na mě a už to jelo. Péťa se narodil ani jsem nemusela tlačit :lol: . Zrovna šek okolo docent, tak jsem to měla i s odborným dohledem :wink:
Všechno v pořádku, malý měl sice šňůru kolem krku, ale nebyl přiškrcenej. Pak ještě placenta se jim nelíbila, měla jsempupečník nějak ze strany či co, takže jsem prý měla na mále (mohly prasknout cévy), ale nic se nestalo, tak jsem v klidu.
Péťa je věrný otisk Radimka, takže máme problém s manželem, že říkáme oběmaklukům Radimku. Snad se srovnáme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
8.5.08 13:26

Ahoj holky,

Born a Katya Evelín pěkný románky,hlavně že jsou miminka ok

Wenee ten Kanavit a Vigantol se dává všem miminkům :wink:
Na široko bych nebalila,když má kyčle v pořádku,my jdem na kontrolu ve středu,tak jsem zvědavá,s Jiříčkem jsme chodili častěji :wink:

Haňulko taky máme Libenar,dr.ho schválila a říkala,kdyby to nezabíralo,tak koupit nějaké jiné kapky,měla asi na mysli Nasivin nebo tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
8.5.08 14:05

Ahoj, holky!
Gratuluju k Lucince, Štěpánkovi, Péťovi a taky Tomíkovi! Jste moc šikovný, že jste všechno zvládli, já si nějaký komplikace neumím vůbec představit… Born, asi jsme fungovaly v Podolí nějakou dobu zároveň- byla jsem tam od neděle večer do soboty, ale u nás vše „dle plánu“, takže Jonáše vyloupli v pondělí ráno.
Wenee, Kanavit je vitamín K, kterej nějak funguje v procesu krevní srážlivosti a miminka ho mají nejdřív málo- pak si ho snad tělo vyrábí samo nebo tak nějak, ale ze začátku se dodává takhle, jako prevence vnitřních krvácení. Vigantol je vitamín D. Takže bych se toho nijak zvlášť nebála.
Končím, už zase kvičí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
8.5.08 15:10

Ahoj maminky! Už jsem kompletní!!!! :dance: Zpráva od Monči:

Ahoj dubňajdy, 1.5. se nám narodil Michálek 3950g a 52 cm. Prošla jsem 4denní preindkucí, ale nakonec se vše zadařilo a po 5hodínách jsem své zlatíčko měla u sebe.

Mončo!!! Velikánská gratulace!!!! :dance: :-) :-) :-) 

Evelín, Born, Katy: Porody jste zládli na jedničku :wink:

Born: To je dobře, že už ti Lucka nemodrá :wink: Taky by mě to strašně vylekalo! Ještě že to ukázala v porodnici a doma dobrý :D
Jo, taky jsem myslela, že při posledním monitoru budu hodně zlá…ale naštěstí sem se držela :lol: :lol: Taky byl pěkný hnus, když mě PA vyšetřovala ze spoda při kontrakcích 8O

Katy: U tvého porodu jsem se trošku zasmála :oops: :wink: :oops: Pěkně jsi to popsala… :wink:

My máme kontrolu na kyčliky příští čtvrtek…a Wenee, taky bych asi nebalila, pokud bylo na rentgenu všechno O.k. A navíc začíná teplé počasí a byla by chudinka asi pěkně zapocená

Tak já se jdu natáhnout…mamka jezdí dneska s Adou s kočárkem po měste…sice bych měla jít vyžehlit tu kupu prádla, ale fakt se mi do toho dneska nechce…/jsem dopoledne uvařila a uklidila jsem jsem úplně vyflusnutá/, jsme totiž včera měli pridíkový večer :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
8.5.08 17:00

Mončo-gratulujem a prajem Vám všetko najlepšie,veľa zdravia,šťastia,radosti!!!

http://www.pic4ever.com/…eenstars.gif /> http://www.pic4ever.com/…ualtions.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
8.5.08 19:37

Moncoooo, gratulujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem, nmech ste zdravuckiiiiiiii :D :D :D :D

Weneee, aj MAtuskovi davame tie kvapky, to sa dava vsetkym detickam.
Nasiroko balit nemusime, od mesiaca, ze ono ak je to uz dobre,tak netreba balit.

Evelinka, teda zvladli ste to perfektne.

Katynka, esteze ste vporiadku, uff a ta sestricka, no brrrrrrr. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
8.5.08 20:11

Mončo gratulacééééé!!! :dance: :-) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
8.5.08 21:44

Moni, at zvladate!

Katy, Evelin, fajn, ze uz jste zase mezi nami :D

Ted konecne spime…jinak se vetsinou dopoledne budime kazdou chvilku, klidne i po deseti minutach-Kubik vzdycky usne, pak se rozcili, vypadne mu dudel, pak se zase rozciluje, ze nemuze usnout…neustala rozmrzelost. :wink: Nastesti odpoledne a noc je v pohode.

Asi do dvou tydnu bych chtela koupit mycku nadobi. Mate nejake zkusenosti nebo rady - jakou znacku a popripade jak jste spokojene? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
9.5.08 07:57

Holky, jsem ráda, že se i zasmějete. Včera jsem to vyprávěla ségře a pěkně jsme tu sestru pomluvily a pak jsme se taky zasmály a hlavně jsme se kochaly Peťulkou. Přinesli mu krásný overálek s medvídkem PÚ a plyšového slona (toho hned ukořistil Radimek :lol: , ten dostal obrovskej bublifuk, takže jsme všichni povinně dělali bubliny :wink: )

Dneska jsme první den bez taťky, neb šel do práce, tak dopoledne půjdem na zmrzlinku, protože Radimek pláče po tátovi, že je pryč. On si vždycky na něj zvykne a pak pláče, že tu není, tak jsem mu včera slíbila nanuka.

Jinak, jestli dobře čtu, tak bychom měli být už kompllet všechny s miminkama u sebe že? To je super, tak teď nás čekají zážitky s mimi, už se na to moc těším.

Opatrujte se jdu na tu divou zvěř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
9.5.08 08:08

Mončo, taky gratulace! Tak ať se miminku líbí na světě ;)

Mahu, s myčkou asi moc neporadím- máme AEG Favorit, myslím, že s běžnou komercí by myla v pohodě, není moc hlasitá a je Ačková, ale tím, že se snažíme mýt ekoprostředkama, nemáme výsledky tak brilantní. Ale přijde mi to lepší než oblizovat z nádobí chemikálie ;)

Holky, co všechno jste vyřizovaly v souvislosti s miminkem? My jsme zatím teda nezvládli ani rodnej list…, ale už vím jak se zdravotní pojišťovnou, s rodičovským příspěvkem, pak asi zapsat do občanky, nejsem schopná pořádně myslet- poradíte? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí