Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak opět jen na rychlovku.
Nešlo mi se sem podívat, nevím proč, ale neotvíralo se mi toto okno
![]()
Péťa děkuje za gratulace ![]()
Dáváte někdo už mimi jogurt??? a prosím vás jaký.
Už nevím co bych mu dala, jí tak nějak vše, ale chtělo by to něco jiného k svačince.
Nestíhám ani dočíst, musím letět pro Radimka do školky. Mám toho nějak teď hodně (prodej auta, rozbitý telefon atd…
)
Mějte se včechny hezkya oslavencům vše nej.
Snad vás dočtu později.
Holky, s pokroky dětí si nelámu hlavu, Ondra se plazí od ukončeného 5m, běžně nám tu brázdí obývák, a Silvinka se včera poprvé posunula o půl metru
Zato už má náznak „slabik“, takové „hele“, „eje“, „dědědě“, „ďaďaďa“ a tak podobně
Na dvojčatech jasně vidím, jak je každé dítě úúúúplně jiné
![]()
Jinak peru střídavě v Lovele a Persilu sensitive, Lovelu používám i gelovou, podle toho, co je zrovna v akci
a přijde mi, že všechno pere stejně… Jo a blbá otázka
ale když to „zapíráte“ (věci od mrkve), tak to jako namočíte, necháte stát a pak přidáte ještě mokré do pračky, jo? Protože já peru 1× týdně, ať je pračka plná, a stane se, že děti něco zamrkví, zrovna když je vypráno… takže to vyperu v ruce, nechám uschnout a pak za pár dní přihodím do pračky. Ale to už moc nepomáhá
a v ruce se to zdaleka nevypere tak dobře…
Jinak mamka mi ušila ze starých ručníků bryndáky s rukávkama a „zástěrkou“, tak máme konečně na střídačku a nemusím to prát každý den ![]()
Jo a s dětma mluvím taky docela často, ale určitě ne pořád - když jeden spí a druhej si hraje, tak - když to oni vydrží - klidně hodinku sedím u PC, píšu tu nekonečnou studii
nebo si povídám s váma, a tedy výčitky z toho nemám
Však mě by taky nebavilo, kdyby na mě POŘÁD někdo mluvil!
Jasně, děti se musejí rozvíjet atd., ale když je nechám samostatně si hrát, tak zase rozvíjím jejich schopnost soustředění, trpělivost a tak, no ne? ![]()
Jinak na ně ale mluvím hodně, rýmujeme a zpíváme, vymýšlíme si pro ně „nové texty“ na hudbu našich oblíbených písniček tak, aby to bylo o nich, a dost se u toho nasmějeme, celá rodinka ![]()
Zítra jdem na kontrolu kyčlí, už jen s Ondrou, tak doufám, že se už „vyjádří“, tj. že už bude mít ta jadýrka ![]()
Ahojky,
všechny vás moc zdravíme.Jen v rychlosti jsem pročetla. Všichni jste šikulky šikovný.
Wenee s nočním vstáváním jsme na tom podobně. My tak 8×.
Máme trochu problém s papáním. Matýskovi nic než mlíčko ode mě a teď teda banán nechutná. Kaši mi začal odmítat úplně, takže jsme více méně v 8mi měsících plně kojený. Uvidím co na to poví doktorka. Nechci to do něj cpát a všechno mu to zprotivit.
Jinak máme 3zubáky. Zatím nesedíme a začínáme se plazit.
Na plavání už jsme se mohli jako jediný z kurzu potopit. Malej to zvládl skvěle:-)
Zatím pa:-)
Návštěva proběhla na jedničku, byla tady sice jen jedna slečna s maminkou a tetou (druhá zrovna doma usnula…), užila jsem si to, no, není nad komunikaci
Ještě jsme byli na skok ve městě v potravinách a pak jsem je byla kousek vyprovodit ![]()
Simčo: Tak ať už to máte zítra na kyčlích O.K.
![]()
Katy: Já dávám Hollandii bílou a nic mu do toho nepřidávám (jako přesnídávku, banán…) a jíme to dopolko ![]()
Haňul: Ahoooj ![]()
Ahoj holky,
tak na prochajdě jsme nakonec byli,Vítek už je v pohodě.Takže asi zítra půjdem i plavat. ![]()
A manžel volal,že mi v pizzerii koupí večeři ![]()
S tím nočním buzením,to by mě asi zabilo,kdyby se Vítek budil takhle často,mě stačilo dřív,když jsem ho kojila 2-3 za noc,teď už jen jednou.A když je pak vzhůru od čtvrt na šest,což je běžné, a do to ještě Jiřule,to bych asi nevydržela.
Jsem teď vůbec nějak unavená,hlavně psychicky,jak tady čtu,že pořád někam vyrážíte,a já nechodím nikam,s manželem taky ne a nikam nejezdíme,páč nemáme to auto,tak mi to už asi leze na mozek.
Za týden snad půjdu po dĺóóóúhé době na kafe s bývalýma kolegyňkama,tak mě to snad vzpruží.
Teď jsem pořád jen křičela na Jiřulku
,vytočila mě už každá kravina,ještě že je chudák do zítra u babičky,ať má taky změnu ![]()
Haňul
my už jsme se na plavču taky drsně potápěli ![]()
Jo já peru v Persilu sensitive,ta Lovela moc nevoní,a jsem spokojená.Tuhle jsme v rámci procházky koupili 6ti kilové balení,hodila jsem si ho na záda do baťohu a jeli jsme domu ![]()
U nás je to s tím mluvením dobré,že Jiřule mluví pořád,nebo spíš řve,takže já pak dělám na Vítka jen klasické ťuťuňuňu ![]()
Simi držím palce s kyčlema ![]()
Do Dm taky chodím a jak jste psaly o těch kuponech,tak jsem asi trupka,protože žádné nemám a jen sbírám body ![]()
Jeee, Adél , to se do toho klubu DM přihlaš, je tam spousta kuponů na příkrmy, kaše (spousta druhů) a spoustu dalších věcí
Stačí říct kterékoli prodavačce… Ty jo, pizzošku závidím!!! Ale zítra jdu vlastně s kámoškou do pizzerie na oběd, tak budu závidět jen do 13.30
Jinak absolutně chápu, že ti to doma leze na nervy - chodit ven je fakt nezbytnost, člověk má nervy jen jedny
Věřím, že i jedno dítě je umí pěkně pocuchat, natož dvě ![]()
Holky, mám děsnou radost - Silvinka se před chviličkou KONEČNĚ poprvé přetočila na bříško
šla po Ondrově dudlíku ležícím na dece, natahovala se po něm, až se přetočila. Hurááá! Příští týden jdeme na kontrolu, tak jsem ráda, že už to zvládla
Vím, že jsme tu v tomhle poslední
ale radost mám i tak obrovskou, a taky jsem dojatá, že jsem to viděla, že se to stalo, když jsem u ní zrovna byla (a chovala Ondrucha…).
Bylo to děsně napínavý, ležela na boku, natahovala se, seč mohla, pak ale stočila pozornost ke svým capáčkům, tak jsem se bála, že z toho nic nebude… ale pak se na capáčky vykašlala a bylo ![]()
Týnko , super, že jste si návštěvu užili
![]()
Pozor pozor, dnes byla kasova premiera
Takze ta Nestle ryzova dela pekny cucky, alespon me
A s tou Bebou HA 2 je to pekne horky
No kazdopadne dle mych vypoctu Domca snedl tak 60 ml (zbytek ja
), tak uvidime, jestli se po tom nepoblije a jestli to nejak na noc pomuze ![]()
Adel , nepodlehej panice, vezmi si, ze mas uz dve deti, my tady vetsinou jedno, ke vsemu nemate to auto, ja bych se bez nej nehla
Takze spis ber, ze s detmi chodis ven, cvicit, plavat, venujes se jim, nejsi zadna matka, co sedi u TV a prdi na deti, ale dobra mama, to je dulezity ![]()
A v DM, pokud mas tech 10 bodu, tak bys mela dostat novou knizecku se slevama a za 15 bodu je sleva tusim 10% na pristi nakup, takze si rekni o tu knizecku… ![]()
Simi , gratulace Silvince k otaceni!!!
Sikulka!!
No my jdeme na jadra pristi utery, tak jsem taky zvedava. Ale jelikoz nemame taky jeste ani zub, tak Domca asi bude stejny typ jako Ondra, tak jsem zvedava, jestli zitra budete mit ty jadyrka ![]()
Ted davaji v TV ze se u Dukovan nacvicoval jaderny poplach.. Tak co Zebrus , nemuseli jste taky, vytahnout tablety proti ozareni a tak??
![]()
Jezis, prave tu Domis kramuje leky a prastil se v tom usili do hlavy o stolecek, uz to zacina ![]()
Ahoj
Evelínka-rada by som to nočné budenie obmedzila,len neviem ako.Ona keď sa zobudí ,tak plače,až kým sa nenacucá materského mlieka a potom pomaly zaspí.Keby jej nedám cucnúť,tak sa od plaču zájde.
Neviem čo s tým robiť.
Katy1-ja dávam od 8 mesiaca Activiu bielu-čistú,nič tam nepridávam.
Haňule-tak pevné nervy a veľa energie,keďže sa Ti tiež budí 8 krát za noc.
Tiež Sofi vymýšla a nechce papať zeleninku,ani mäsko,tiež papá hlavne materské mliečko,ovocie,jogurt a kašu.Vraj už môže aj pečivo,tak asi skúsime.
Dobrú nocku,cmuk
Adél: Vážně nezoufej!! Přepychově se straráš o DVĚ dítka
Přesně jak psala Verča, podnikáš s dětma s poustu aktivit a i doma si hodně hrajete
Já bych tedy byla taky bez auta jak bez ruky, ale u nás to dělá hodně, že žijeme na městečku a když někam s dítkem, tak jedině autem, ale až bude Adam větší a pěkně na jaře, to chci prubnout i vlakem ![]()
Veru: Jo, jo, my taky moooc rádi krabičky od léků
U nás se taky dneska bouchnul Aďas dvakrát, ale to nevybral otočku a žuch do plovoučky
Ani to skoro nezaregistroval
Jinak ta kamarádčřina holčička už chodí na 10,5 měsíci
, ale je fakž, že byla v chodítku…
Snak kašičková premiéra proběhne v pořádku ![]()
Wenee: A necháváš Sofi trošku vyplakat? ![]()
Simčo: Hurááá, Silvinka je holka šikovná
![]()
Dneska jsem sama doma (nepočítám-li spícího Adámka), tak jsem si pěkně zacvičila, jdu do sprchy a potom budu koukat s učebnicí na Soukromé pasti ![]()
Ahojky, tak včera jsme měli krušnou noc, Pája měl 39 a od dvanácti do 4 nespal, ukojila jsem ho, uhoupala, ale jakmile jsem ho šoupla do postýlky řev a řev. Kolem 4 jsem mu zpívala ukolíbavky, usnul mi na rameni, tak jsem s nim šla takhle spát. Asi po hodině se mi povedlo ho sesunout z ramena vedle sebe, takže jsem spala asi dvě hodky. Mudra ho dneska prohlídla a vše ok, koupili sme panadol a nurofen sirupy a nějakej roztok na průjem a odpoledne už vypadal líp. Takže nás zase nenaočkovali, máme docela skluz, ještě neproběhla 2.Hexa…tak snad příští týden. Ještě sme ani nebyli na sedmiměsíční kontrole…
Holky, co musí v noci několikrát vstávat, smekám jak to zvládáte, já byla včera večer total vyřízená…a manža taky.
Simi: také gratuluju Silvince k otáčení, je to šikulka, jinak peru ve stejných prášcích jako ty a jsem spokojená, dávám i aviváž. At dobře dopadnete na kyčlích
Katy: my zatím jogurt nedáváme
Ahoj Ryntyntinka-nenechávam ju plakať,je mi jej hrozne ľúto.Ja som na ňu desne mäkká,samozrejme na vlastnú škodu.Myslíš,že keby ju nechám vyplakať,že by to pomohlo?
Papa
Wenee: Těžko říct… když uspávám v noci malého u sebe a né a né zabrat a fňuká na mě, tak ho položím do postýlky či jdeme vedle do pokojíku(záleží jestli má Radek noční či ne) a nechám ho nachvilku vybrečet resp. spíš vyřvat
a když si ho vezmu k sobě, tak většinou usne hned a poku ne-e, tak to opakujem…, tvrdá matko, no
![]()
Ahoj holky, jen vás zdravím…
U nás nic moc novýho, teda Beník se o mě občas opře, když ležím vedle něj a skoro si stoupne
Aby nechodil dřív, než si sedne
![]()
Jinak já v noci kojím, někdy jen jednou, jindy víckrát, ani si to nepamatuju, dám mu prso a spím dál ![]()
Želvi , jo jo, dnes tu začala houkat divná siréna, tak jsem zmatkovala, ale pak to v rozhlase vysvětlili a že prý máme čekat zvýšený pohyb osob a aut ![]()
Na kyčlích dobrý - máme založená jadýrka a už nemusíme chodit
, vůbec jsme tam dnes nečekali, hned jsme šli na řadu, tak jsem chňapla spícího Beníka a on chudák nechápal, co se děje a jen koukal
, ani se nechtěl smát na sestřičky, co na něj mluvili ![]()
A koupila jsem Bendovi v Ivančicích zimní soupravu ve slevě - je to sice nějakej šmejd, ale kalhoty a bunda z flísu stála 190 Kč
, však to nebude mít přímo na těle a je to podšitý něčím, co vypadá jako bavlna
a je to krásně teplý, až mi to uschne, tak do toho zkusím nacpat Bendu a vyfotím ho ![]()