Poradna duly
Jana Čurdová
Amazonka-Deniska je sladká a šikovná.Krásne stojí a to má len 7 mesiacov.Super šikulka.Sofinka má 8 mes. , stojí tiež,ale iba,keď ju podopieram,sama sa teda ešte nepostavila.
A všetko najlepšie Deniske k 7-mesačninkám.
Papa
Ako tak čítam Vaše príspevky,tie Vaše dítka sú fakt šikulky.Sofinka so všetkým začína trochu neskôr,ako ostatné detičky.
A tie noci!!!Desať krát za noc hore a to trvá už asi 4 mesiace,takže parádička.Ona sa snáď ani nenaučí prespať celú noc.
Práve mi tu lozí okolo nôh,tiež má štýl lozenia,šúchať sa nosom zaboreným do koberca.No niečo tu začalo „voniať“,tak ideme prebaliť,zatiaľ papa
Ahoj holky,
snad budu mít čásek napsat
Za chvilku se chystáme s Adýskem na druhou prochajdu, ale jen na chvilinku, jelikož u nás opět sněží…a taky aby nám to uteklo do sváči, jelikož Adam spal jenom chvilinku, teďka si sice hraje…
Amazonko: Denisce vše nejlepší k mininarozeninám
![]()
Katy: Sporťák bude určo v pohodě
A už se přetáčíte? No parááááádaaaa!!!!! Gratulujeme šikulkovi ![]()
Lucy: To musel okoukat Tomášek styl od nějakého toho žabáka
![]()
Evelín: Já teda pečivo ještě nedávám (jen ty chrumky…),chtěla jsem začít od ukončeného osmého měsíce (ale nemáme ještě ani jeden zub a nevím-nevím, aby mu ještě nezaskočilo
), každopádně lepek začneme zavádět do stravy… v těch skleničkách od ukon. 8. měs. už je (ale začátkem prosince jdeme k dr., tak se jí ještě pro sichr optám…)
![]()
Simi: Teda ty máš krásně baštící dítka
Snad se noci u Silvinky zlepší
U nás dnešní noc dobrá, ale to jen tím, že vstával Radek… jsem myslela že jen jednou a on prý 4-krát
, ale pokaždé ho uspal v postýlce ![]()
Zuločku: To jsem ráda, že už je to více-méňe za váma a že to byla „jen“ ta šestá nemoc!!
![]()
A u nás je taky taková pidi-novinka: Adámek se doleze k nám, když ho zavoláme
nebo když se chce chovat
![]()
Musím pádit za ním, už je zase na chodbě, dneska snad konečně! budeme instalovat vrátka na schodiště
A do obýváku jsme se je nechali udělat, takže doufám, že budou taky brzy hotový ![]()
Tak dnes som dostala plný zásah od Sofinky,krásne sa na mňa vygrckala,takže som si musela z vlasov vyberať kúsky mrkvy a kopu jogurtu,ktorý už pekne kyslo smrdel,taký napoly strávený.A nakoniec som si musela umyť vlasy,lebo som desne smrdela,tak to sa Sofinke podarilo.
Papa
Ahoj,
tak jsem zjistila,že Vítkovi nechutná nejen jablko a banán,ale nijak extra ani přesnídávka.A to jsem mu dneska koupila slazenou,protože jsem si myslela,že mu vadí,že není sladká.Tak té slazené snědl s bídou půlku.. ![]()
Amazonko taky přeju všechno nejlepší Denisce ![]()
První se dává odpolední svačinka - ovoce.Vítek už k obědu sní 190ml skleničku a ještě ho dokojuju,nějak se mi nechce přestat
![]()
Týnko lezavec? ![]()
Ahoj holky,
tak konečně máme přidělaný vrátka…nakonec je udělal taťka, jelikož Radek musel nečekaně na noční ![]()
Amazonko: To ti zbaští 3/4 malé skleničky, že?? Mno… já bych počkala, dokud by nebaštila alespoň těch 150 g, ale na kojení.net píšou, že se může začít s ovocem 2-4 týdny po zavedení zeleniny…takže babo raď
Jinak ovoce jsem taky dávala až odpoledne ![]()
Evelín: Ještě jsem si vzpomněla…my dáváme jogurt dopoledne Hollandia bílý ![]()
Veru: Židlička pěkná
Ta naše má tři polohy lehu…takže je to leh (ten používáme jen když pije…), pak pololeh (ten jsme používali hodně když ještě neseděl pěkně sám) a ten sed, on se potom Domča začne sám přitahovat o pultík
![]()
A ještě pořád jsem neobjevila žádnou dobrou prodávající na MMB, abych objednala konečně ty dárky Vánoce ![]()
Jo, Adél, lezavec-plazivec
Tady link na začátek plazení…akorát je to nějak dost tmavé
![]()
Zdravim pri veceru,
zrovna se premlouvam, ze fakt musim zehlit, tak alespon neco napisu a pak pujdu
![]()
Katy , ja jsem rada, ze je Domca s Petou tak trochu nastejno (my nemame ani zuby
), protoze jinak bych obcas mela trochu pocit, kdyz tady vidim ty super lezce, zubatce a otacivce, ze je Domca zaostalej
![]()
Jinak Domca jezdi porad jeste v hlubokem, a zatim nejak neprotestuje, ma trochu sklopenou strechu, tak vidi
akorat, ze za chvili uz se tam taky nevejde na delku.. ![]()
Jo a s tema botama a oblecenim to mam stejne, taky mam pocit, ze nic nemam
Ale je fakt, ze mam hodne bot na podpatku, taky do prace, takze tech si s kocarem moc neuziju
![]()
Zulocku , super, ze 6.nemoc pominula a uz je to ok. Stejne je to divny, co, takova nemoc… ![]()
Adel , me zima taky neba.. Kdybych bydlela na horach a mohla jezdit na snowboardu, prochazky v lese a tak, tak to mozna jo, ale tady v Praze je to naprd, akorat depresivni
A prijde mi, ze trva moc dlouho a leto kratce!! Ja mam rada teplo ![]()
Evelin , dobryyy, ze noc byla lepsi…
Jo, ta zidlicka je Per-Perego Prima Pappa, presne tak, taky jsem rada, ze jsme konecne vybrali…
Ty ceny jsou fakt hrozny, to je pravda!! Mam pocit, ze rejzujou fakt na vsem na deti → zidlicky, obleceni, jidlo… ![]()
Jo, dnes byl na I-dnes tento prispevek:
http://zdravi.idnes.cz/…tz-/deti.asp?…
Ono je fakt, ze tam nic noveho asi nepisou, ale muzete se treba poucit ![]()
Zebruuus , to je mi lito, ze musite dat papouchy pryc!! Tak snad casem se to treba zlepsi a zase budete nejake chovat.. ![]()
Simi , tak to jsem zvedava, jak Vam ty otisky pujdou, snad lip nez nam, my jsme oba dva takovy patlalkove
Tak snad Vam to nezatvrdne jak nam!!
Jinak Domca spapa malo, pulku te male 125 gr sklenicky, vcera teda celou, ale to byla asi vyjimka, takze po kazdem jidle dokojuju. Dnes jsme byli na ockovani, takze jsem se na to jen tak zeptala, Dr. rikala, ze je to ok, ze si proste zvykne a az sni tu celou davku, tak uvidim, jestli bude chtit jeste pit nebo ne…
Wenee ,
to se Sofince povedlo, takhle te poblinkat
Snad se Vam ty noci zlepsi, ale nektere deti jsou holt nespavci, tak mozna budes muset pockat do puberty, az ji budes tahat z postele v poledne ![]()
Amazonko , pripojeni zatim drzi, obcas to vypadne a zablbne, ale ne tak casto…
Ale kdyz jsme u tchynovcu nebo kdyz jsme byli v tom Turecku, tak to drzelo porad, takze je to opravdu tim nasim modemem + O2 pripojeni, presne jak to nasel tvuj manzel…alespon, ze to zjistil a vime, cim to je, takze diiiiiiiik!! ![]()
A Denisce vse nejlepsiiiiiiiiiii ![]()
Tynko , dobrej lezavec ![]()
No hele, my mame tu zidlicku taky do lehu, ale stejne mi prijde zhroucenej
![]()
A jelikoz jsme dnes byli skoro cely den venku, pac jsme stravili 2 hodiny na poradne (3.ockovani)
a 30 minut na koznim (jen vyzvednout recept)
a pak konecne ten nas slavnej koberec, tak musim ted jit zehlit, pekne to tady na me cekalo ![]()
Ja fakt nechapu, kdyz si Vas Dr. pozve na urcitou hodinu, ze tam stravime 45 min nez jdeme na radu a pak jeste po ockovani cekame dele nez potreba
To me dneska namichli vsichni ti doktori ![]()
No nic, jdu zehlit
, kosileeeeeeeee, bleeeeeee
Jo, ted jsem si jeste vzpomnela (hledam zaminku, abych nemusela zehlit
), Simi , co tento patek, pujdeme tedy na prochajdu?? My jdeme od 10:30 h cvicit a pak doma musim nacpat do Domise mrkev
takze odpoledne?? Muzes? Nebo se Vam to vic hodi dopoledne?? To bysme to presunuli na jindy…
Veru
Mazej zehlit
![]()
A diky za odkaz, ten atopak je vazne ze vseho - jidlo, prostredi, zvirata,.. ![]()
A cekani u doktoru je nekdy na budku, cekas hodinu a za 10 minut jsi venku!
Tak s pecivem jeste pockam, stejen jsem chtela zacit nejdriv az po Vanocich a s jogurtem radsi taky spechat nebudu, jsem z tech alergii ted nejaka vyplasena
![]()
Tynko, to je hezky, ze uz za vama prijde
Jsem to dnes taky zkousela a jen se na me blbe culil ![]()
Denisce prji vse nejlepsi
![]()
Wenee, fuj, takova chutka a jeste k tomu ve vlasech ![]()
no nic, ja jdu psat bakalrku, ale jsem na tom jak Verca s zehleni
![]()
KATYNA< super, ze ste cestu do skolky vladli bez padu..
EVELINKA, gratulujeeem ku kraaasnej nociii, len tak daleeeeej
A pernicky piect nebude,,manzel ich nema rad, ja ich este jest nebudem kvoli medu co tam ide.. , tak asi tak, budem robit pisinger, - tortova oplatka, na to nutela, oplatka, lekvar, oplatka, nutela a taak dookola, mnaaaaam
A este neviemco.. asi lineckeee
A ja viem tiez, ze lepok po 6.mesiaci, ale moja dr. ze nehc pockam do 9.mesiaca, ale ze keby som stracala mliecko, radsej hned, ze je dobre dat lepk, kym sa koji, ze by to pripadne zmiernio reakciu
Mleicne, jogurt zacnem tak za tyzden, ked bude MAtusko uuplne fit.. a bez vyrazok..
SIMI, jeeejda, dufam, ze s auz vyspinkas, teda je tor iaadne narocne, ked mas cez den akcne dvojcatka a v nci tiez davaju zabrat.. drz sa
A MAtusko, ked sa mi podari chutny obed, tak sa vie napchat tak, ze cucu nechce.. ale teraz ako bol chory, tak hlavne cuckal a obed len tak trosku..
AMAZONKAAA< jeeeje, co to vidiiim teeeda sikulaaaaaaa, gratulujeeeeeeeeeeeeeeeem
A supeer, ze pekne papaaaa, len takd daleeej
WENEEE< MAtusko je tiez pomalsi, plazi sa, je na styroch, sam sa nepo:,–(il a ani nahodou nepostavil… jeho kamarat o 2 tyzdne mladsi uz stoji asi 3 tyzdne.. ale musime to brat tak, ze sa nam narodili skorej.. nam napriklad na neurologii brali korigovany vek , odcitali 3 tyzdne.. a tak je pomalsi ako niektore ine deti v jeho veku.. ale stale nie su pozadu,.. maju cas.. nebooj, oni su doost velki sikulkovia a hlavne to je ejdno, ze zacnu neskor… hlavne z esu zdravi.. o par rokov bude taak jedno, kedy sa sami postavili…
Jooj, chuda Sofinka , ze s apogrckala, ale teda ty si mala vyzivnu masku na vlasky
RYNTYNTYNKO, juchuuuu, tak supeeeer, to ej sranda, ked uz tak lezieee.. MAtusko, ked ide do kuchyne, tak lezie za mnou a kricii mamamma, ale neviem, ci to mama je ako ze chce na ruky, alebo vola mna, chichi.. ale je to supeeer.. no, dufam, ze Adamko nebude taky mamanek ako nas MAtusko.. nikam bez neho uz nemozem..
A nech sa darii s vratkami, a uz ich asi maate hotovee ako citam hej
To viedo je supeeer, a ako hafan sa za nim tiez plaziiii, sikulaaa, a co tam stvara s tymi nozkami, supeer
A etda vy uz tretie ockovanie?? My mame tretie a v roku..
ZELVI, naadhernaa zidlickaaaa ![]()
a dakujemee ze ste an ans tak mysleli, veelmi sa tesim, z eto bola ta 6.nemoc, z eto vlatne „rychlo“prebehlo.. no tri dni si nic oproti inym chorobam a este ked sme nemali az tak vysoke teploty.. je este doost unaveny a to aj rpeto, ze tieto dni moc neliezol a zrazu chce divosi.t. jaaj, tesiim sa , ze je dobre a vyrazok ma az tera viac,.. teda zvlastne to choroby
papappaa,
Týnko to vídeo super
Je to neuveřitelný,co ti prckové dokážou
![]()
Zuločku tak Matuško je asi taky pěkný ďáblík ![]()
Evelín koukej makat ![]()
Veru žehlíš,žehlíš ? ![]()
Taky mám radši jaro a léto.Teď do vánoc je to nejhorší,pořád tma
Musíme vydržať,holt jsme se narodily na špatným kusu zeměkoule ![]()
Holky já vás obdivuju,že jste schopné takhle večer nebo v noci něco dělat.Já jsem si akorát podusila kuřecí stehna do omáčky na zítra a jdu spát
![]()
Ahoj holky,
Veru , jasně, v pátek odpoledne je to ideální - v kolik? Jelikož je ve čtyři tma
navrhuju cca 14h., co říkáš? A kde se sejdeme?
Holky, tak u nás nastal den D a přesunuli jsme Silvinku za Ondrou do dětského… usínali hůř, ale usnuli. Jsem z toho celá naměkko… že už u sebe „svoje miminečka“ nemám… že už jsou „tak velcí“… ![]()
Jinak k obědu zbaštili každý 250 g
fakt jim chutná! Náš hit je dýně Alnatura + mrkev a brambor Hipp anebo mrkev a kukuřice Alnatura. A nepohrdnou mrkví jakékoli značky
Maso jsem ještě nezkoušela, asi až příští týden. Jo a Jára se nabídl, že bude příkrmy vařit a mrazit, sám od sebe, to je zlatíčko, co?
![]()
Silvinka vyzunkla večer 200 ml kaše
a ještě jsem oba před spaním dokojila, tak jsem zvědavá na noc…
Ale teda jedno naprostý fiasko - zkoušela jsem Ondrovi odpoledne dát banán… chudák se poblil
Tak jsem ještě ohřála trošku mrkve s jablkem (jako že je zvyklý na teplé a mrkev má rád)… a blil znova
Úplně se chudák dávil, ovoce mu prostě zvedá kufřík
No zítra to zkusíme zase… na fruktariána teda zatím chlapec nevypadá ![]()
Simi, tak to bude asi chlapec spis na maso
Ale takovy odpor ke zdravemu ovoci uz v tak brzkem veku
A nas dyne taky smakuje, co ja fakt nechapu, co to ma za chute, moje oblibene jidlo to teda urcite neni ![]()
Teeeda, Ty mas uzasneho manzela ![]()
A preju, ta je noc lepsi, snad ta oddelna loznice pomuze
Nebo ze by si dvojcata udelala mejdan bez rodicu
![]()
Zulocku, to zni lakave to vase cukrovi
Ja se asi budu muset letos obejit bez nutelovych kulicek, prooze je v tom sama nutella a mandle ![]()
Teeeda, na Tebe uz taky Matusko vola a lozi za Tebou? To je krasny
To nase vrestidlo spusti akorat, kdyz me nevidi, ale ono je docela jedno jestli to jsem ja nebo nekdo jinej ![]()
Adel i nachstani jidla se pocita
Na to uz zase nejak nemam ja. Mne se ani pro Stepana varit nechce, navic kdyz vim, jak se na to bude tvarit ![]()
Tak ja jdu padnout za vlast! Dobrou ![]()