Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
kojím tak vám tu něco sesmolím.
Nestíhám vůbec reagovat, včera jsem byla celý den u kamarádky.
Večer jsme malovali u Jarka v pokojíčku, páč zničil tapetu co měl u postele - z nudy jí před usnutím loupal.
Myslela jsem že budu nepříčetná když jsem to zjistila.
On je celkově takový ničitel, na co sáhne to se mu rozpadne v ruce.
![]()
Dnes tu sedím jen proto že kojím. Jinak dělám dorty dětem a připravuju vše na zítřejší velkou oslavu. Děti mají sice narozeniny až za cca týden , ale to tu bude na 14 návštěva. Takže musíme slavit dopředu.
![]()
Jeden dort už je v lednici, a druhý pro Vendy jdu dělat hned jak nakojím. Chce srdíčko!
![]()
Vítám Merssy, po dlouhé době!
Rosinko - ahooooooj!
Stanusko - u nás se chystá táta na koupání s Petkem až v neděli.
Já už jsem s ním plavala 2×, ovšem na vložení fotek si netroufám. Jsem jak bedna kytu.
![]()
Ody - chci fotku!!!
Mersy - nás budou očkovat teď 1.7. a dostane hexu a rovnou i prevenar. Už ho máme i koupenej.
mersy-já jen vím,že nějaká mezníková očkování se dělá ve třech měsích a snad po něm se dá do bazénu,jen u nás se taky o prázdninách neplave a pak se třeba taky vyčkává s očkováním,když má prtě rýmu,nebo není jinak v kondici…a očkování,tušim byl rozpis povinného v té knížečce s očkovákem,co se dostává v porodnici.jestli to nezměnili,byly tam i růstové grafy a tak…
holky jdeme na procházku více až odpoledne,páááá
http://img2.rajce.idnes.cz/…IMG_0590.JPG
Tak to je nase koupanicko....... ![]()
Tygri , tak my asi dostaneme taky hexu, ale o Prevenaru jsme se nebavili......to jsi koupila u Dr?A kolik stoji?
Holky, vsechny budete davat Prevenar?Dost se o tom spekuluje, my ho tedy dame urcite…nechci nic podcenit…
Stani , mrknu do knizecky, a na to plavco se zeptam dr, jestli budeme moct po tomto ockovani.......
Uzijte si prochajdu
, tady je skarede a ja se musim ucit, takze prochazkovat bude jen tatinek......
Ody , ahojky
, ja se tedy taky fotit moc nechci, si pripadam jako koule kulata
, ale hod sem foto.........
…a s dortikama jsi sikula, vidim, ze jsi super matka a vse zvladas.....to ja ani nevarim.......jen sem tam..... ![]()
Teda holky, jak to čtu, tak já jsem fakt teda krkavčí matka.. Od malička s prckem nediskutuju a je furt v postýlce, usíná tam sám, žádné velké spinkání u maminky neexistuje a v posteli už vůbec ne. To mám totiž strach, že bych ho tou svou metrákovou vahou zalehla
Nedávno byl i film v tv, kde maminka udusila dcerku při kojení, prostě na ní usnula. A já z toho mám hrůzu. Tak vám závidím to spaní v posteli, nebo jak jste tu některé psaly, že mimčo na sebe přivinete a spíte odpo.. Já bych asi strachem neusnula, takže je v posteli a je to. Ale moc toho mazlení neužiju.. A do vany jsem s ním taky ještě nešla, ale to asi napravím, na to se těším ![]()
Stani, máte hezkou koupelnu
A velkou vanu.
Tygří, ahoj
Ten Tvůj příspěvek o usínání tygřete jsi napsala úžasně ![]()
Merssy, ty studuješ? To jsi teda dobrá! A s tím kojením, že něco bylo špatně.. To podle mě nemůžeš tak brát.. Někdo prostě má a někdo ne.. Já pro to moc nedělám, až na ty čaje pro kojící, v noci mi spí 8-9 hodin, to se taky nedoporučuje, a pořád kojím.. Takže si to vůbec nedávej za vinu, prostě to tak je a Nutrilon je taky fajn ![]()
Čajíky ke kojení. Opravdu se to nemusí, to je fakt. I doktorka říkala, že kojené dítě nepotřebuje čajík ve vedru, ale náš malý má kolikrát želvičku jak blázen (bříško ve tvaru krunýře stoleté želvy) a furt řve, že by pil. Tak pak zachrání třeba 20ml čaje. No a prdíky? Na ty čajík pomáhá dost. Já raději nejdřív zkouším čajík, než dávat kapky. Ale je to každého věc..
Zase některé děti pak čajíky odmítají, tak když ho malý pije, nechci ho kazit ![]()
ahojky maminy ![]()
tak tu jen prolítávám pochválit vám fotečky, jsou fakt krásný, Stanuško kupelnová je nádherná a máte hezkou koupelnu ![]()
Evi gratuluju, že už budeš mít oba malý doma, snad to nebudou teroristi ![]()
Vítám nově příchozí, už jsme se viděli v „naušnicích“
Jinak my pořád bojujem s váhou, teď přibrala za 10 dní jen 100g takže má ve svých dvou měsících 3.430g. Od porodu teda přibrala jen 600g
ale tváří se spokojeně, jen občas prdíky, tak říkala dotkorka, že bude drobnější a že si nemám dělat hlavu.. no uvidíme
ale spokojená to ona je, tady je důkaz ![]()
Merssy, taky chci nechat očkovat proti pneumokokům. Včera tu Petra zmiňovala ještě nějakou jinou látku, S… už nevím název. Je o něco levnější. Jinak info o prevenaru i s očkovacím kalendářem jsou tady http://www.prevenar.cz/Home/Očkování/Očkovacíkalendář/tabid/1239/Default.aspx Může se nechat očkovat už teď, jako to bude mít Tygře, nebo až v 7 měsících. Popravdě bych nejraději co nejdřív, ale nechám to na doktorce, jeslti si bude myslet, že by to malému ublížilo, tak počkáme na ten 7. měsíc. Někdo tvrdí, že je toho moc na to malé.. Pak se má člověk rozhodnout.. ![]()
Amb , no s tim kojenim si to za vinu davam hodne a do ted me to mrzi........no priste uz snad budu vedet jak na to…proste jsem slepe poslechla doktory, a nestala si vic za svym, ale jako prvorodicka jsem proste nevedela.......proste to zaclo uz v porodnici a tahlo se to.......
Ty jsi trdlo, jaka krkavci matka
…Kazdeho prece vec, jestli si bere mimi do postele nebo ne........ja ho beru vzdy rano mezi nas, to pak divoci a nevi na kterou stranu se driv divat.......
, ale pres noc jen v postylce, za to pres den ho do postylky nedavam vubec, to je porad se mnou.......
Jo jo, studium, je to zaprah, ale co jsem chtela, to mam.....tak se musim snazit..... ![]()
Ceka na me plna pracka, tak jdu veset.....pripadam si jako otrok pradla.......prani, veseni, zehleni, sklizeni, porad dokola.........
Merssy, nedávej, já taky poslouchala doktory.. Ale chápu Tě, já si do dneška dávám za vinu úmrtí naší fenky 3 týdny po porodu štěňat.. Bylo jich moc, ona měla eklampsii, zanedbali to doktoři a já na ně dala, místo toho, abych jela ještě na jinou veterinu.. Byla jsem blbá. Ale nemá smysl se tím trápit.. Teda tím kojením, tou naší holčinou se budu trápit asi navždy, ještě že štěňata přežila a máme dceru a syna v rodině.. ![]()
Jo, náš malej včera zaregistroval kočičky, prohlížel si je a smál se na ně
Jen ta jedna ho ještě nepřijala, tak to bude maso, až přijdou k sobě blíž..
Dneska nebo zítra nás čeká to lino do ložnice
Vůbec se mi do toho nechce, a to jsem si myslela, že dneska přes den to nějak připravím.. No nevím teda.. Nejde to oříznout kolem vestavěné skříně, včera jsem si ohoblovala prst.. Ach jo.. To bude zase hrůza.. Já jak si vezmu něco do hlavy, tak jsem schopna na tom makat třeba do 3 do rána, dokud to není, nemám ráda rozdělanou práci ![]()
…tak než jsme se vypravily,tak se tady zatáhlo,tak jsme alespon naobědvané.
nicky-rosalinka je nádherná,takové malibnkatá vlasatá princezna.
mersy-máš můj obdiv,ještě stíhat studovat,možná je to i proto lepší,že nekojíš,máš více volnosti a svobody.je jedno jak mimčo dostává potravu,jestli z lahve nebo prsu.já jsem asi divná ženská,protože ve mě právě to ocucávání prsou žádné pozitivní požitky nevzbuzuje.beru to tak,že to je nejednodušší. ![]()
Stani, nejsi, pro mě je to prostě potřeba pro to dítko, ale jak se říká, že je to intimní chvíle mezi matkou a dítětem, že si to maminky užívají, tak já teda ne ![]()
amber-jé,to jsem ráda,že nejsem sama,u první jsem si pořád říkala,kdy ten pocit přijde,ale nepřišel a u dalších už jsem to nečekala a beru to tak jako ty. ![]()
Ahoj,
Nicky : ta je teda vlasatá
a krásná
Dan je plešounek ![]()
Merssy : a cože to studuješ? Jinak my s Lucinkou chodily na plavání až od půl roka, takže vaničky se taky nekonaly. A nezdá se že by jí to chybělo.
Stanusko : ve mně kojení taky žádné libé pocity nevzbuzuje, ale je to jistých pár minut bez křiku a to je fajn
Máte super vanu, závidím. My máme jen sprcháč, nejsme moc koupací typy a tehdy jsme nedomysleli, že pro děti by to bylo bezva
Žofka už si takhle hraje
? Dana to zatím moc nebere. Občas si prohlíží ruce, na hrazdičku trochu čučí, dnes do ní i bouchal, ale spíš omylem. Ale že by si vyndaval a prohlížel dudlík…
Amber : já s tím taky žádné cavyky nedělám. Žádné uspávání, obzvlášť večer ne, to už nemám sílu. A přes den zas není moc čas. Prostě ho +- v 7 večer nakojím, vrazím do lehátka a nazdar
A když jdu spát, přenesu ho do ložnice do postýlky. Spaní s mimi v posteli mi dost chybí, ale protože tam máme Lucku, tak to moc nejde. Výjimečně občas k ránu, když Lucka není jako obvykle přes celou postel a my s manželem se nekrčíme na 20cm, si ho k sobě dám
.
Ale dnes v noci bylo kojení v 7 večer, do hodiny usnul a spal do 4 ráno
.
A na čajíky se ve vedrech chystám. Lucinku jsem kojila v horku skoro po půl hodině po troškách a pak jsem nevěděla, kdy má hlad a kdy jen žízeň, byla nevrlá
Pak jsem dala vodu a byly jsme opět v pohodě. Takže výlučné kojení za každou cenu je podle mě blbost, když to dítěti nevyhovuje.
alesho-no,moc si dudlík neprohlíží,ale když se jí daří vyndavat a zandavat,tak má takový blaženo-soustředěný výraz a do hraček zavěšených nad ní taky jen většinou štouchá,ale už je vidět,že na ně šáhnout chce a někdy má úspěch.jé další nerozněžnělá z kojení,to jsem celkem ráda,že jsme se takhle sešly,já si s tímto názorem někdy připadám jak exot,přitom se s dětma mazlím strašně ráda,ale jinak než přes prso… ![]()