duben 2009

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
326
10.6.09 01:02

Gabu - je mi jasný, že chlapi jsou vždycky se vším hrozně rychle hotoví. Možná bych zkusila kontaktovat nějakou doktorku (třeba ze stejné nemocnice, přeci neoperují jen doktoři, ne?), která se taky zabývá operaci podobného druhu. Určitě by Ti poradila jak s tou rekonvalescencí a léky versus kojení. Ženský v tomhle prostě mají víc pochopení než chlapi.

Suvi - nechci to zakřinout, ale je mi jasný, že jakmile to sem píšu, řežu si větev sama pood sebou : Mates už třetí noc spí cca šest hodin v kuse: v devět ho dám do postýlky a budí se třeba ve tři, nebo mi usnul až v jedenáct, ale vstal až v pět. Jenže pak je už vzhůru cca po hodině. No, doufám, že si to tu potají nepřečtě a najust mi dnes nebude vzhůru každou hodinu :-D Jinak takovýho cestovatele nemám - je to spíš hroznej lenoch :-)
A že Tvá drahá polovička přebalí, vykoupe, pochová? Tak to děkuj bohu. Moje jde spát še špuntama do uší, ráno na nás vrčí, když se Mates vzbudí a začne pokvíkávat, takže chodíme občas „dospávat“ na gauč do obýváku. Na procházce s náma nebyl ještě ani jednou, kočár akorát míjí. Když jsem se chtěla jednou vyspat, še s ním do obýváku a za hodinu mi ho nesl, že brečí a že má asi hlad… (a to jsem mu ho předtím předávala najezeného a přebaleného…) Prostě než by se snažil ho trochu uklidnit a věnovat se mu, počítá s tím, že ho položí vedle sebe na gauč nebo do houpačky a prcek bude milostivě ticho jako pěna… To fouknutí do obličeje a následné „leknutí“ lení prý leknutí, ale instinkt, kdy dítě zadrží dech. Používá se to při plavání miminek, mají tenhle instinkt do 4 měsíců. foukne se jim do obličeje a pak se jim může ponořit hlavička pod vodu (jako při plavání). Já tohle dělám Matesovi když jsme ve sprše, a dám mu hlavu pod vodu (ale nad hlavičkou mám svou dlaň, aby mu ta sprcha nebubnovala na hlavu). Dělám to aby si zvyknul na vodu v obličeji, ráda bych s ním chodila na plavání.

Lucinka - vidíš, jak máš skvělého chlapáka? Nos si ho na rukou :-) (Teda pokud to nebude přehánět s tím kafráním do všeho Tobě ;)

Amber - já už na prckovi vyzkoušela snad všechno, chudinka moje :-D Jahody, ananas, borůvky, maliny, ostružiny… Zatím to bylo všechno bez očivicných katastrof :-) Doufám, že nebude alergický na nic. Jinak potniček máme pořád spoustu. Dá se toho nějak zbavit než čekáním, až to samo zmizí? A kočka v postýlce - to je jak z pohádky jak tam místo miminka podstrčí kočku.. :-D A www.gugl… mě fakt pobavil :-D :-D A to s tím kamarádem přítele - nezáidím. My to raději řešíme tak, že na návštěvy chodíme. Z nich se dá kdykoliv zmizet do klidu domova. :-)

Petra Z - třešně taky miluju, ale tady téměř nejsou. Asi tak třikrát do roka a 200gr stojí kolem 4eu, což člověka pomalu přejde chuť. A ovocné knedlíky taky nemůžeš? No to já bych se po nich mohla utlouct :-) :-) Jinak sen o těhotenství - moc pěkný :-D To už se tak těšíš na další ? ;-) A mimochodem - byla jsi jako miminko moc pěknej cvalda :-D Mates dělá luxusní ksichtíky na těch fotkách :-D :-D Ten náš se jen mračí, žádné zábavné ksichtíky z něj moc nepadají :-) Jinak žádný extrémní tlusťoch to není, svou váhu má pěkne rozloučenou :-) Prostě je to kus chlapa a to je dobře, ne? :-)

Beetree - jak jsi popisovala tu návštěvu příbuzných, to bylo skoro jako horor… copak nikoho nenapadalo, že jsi taky unavená ??? :-O Občas mi někteří jedinci přijdou, že si myslí, jako by narození dítěte bylo totéž co koupit ho v sámošce a starání se o něj bylo totéž jako starat se o kaktus… Prostě pohoda, žádné nároky… :-(

Ody - Peťko je prostě nádhernej!!!!!!
Zuzulenda - Ellinka vypadá jako kouzelný spavec :-) Moc krásná! :-) A jak jsem viděla v podpisu - roste jako z vody :-) A svýho chlapa si nech zarámovat a prosím Tě - nech izolovat jeho kladné pracovní geny (přebalit, vykoupat, nakrmit atp.) a pošli mi jich pár - nechám je píchnout tomu svýmu… :-)

Gabu - já jsem u toho příběhu, cos na něj hodila link, brečela smíchy… Je mi jasné, že té mamince asi do smíchu asi nebylo, ale nešlo to jinak. Můžu konstatovat, že Mates je milionové dítko (doufám, že si ten příběh potají nepřečte a neukáže mi, zač je toho loket… :-D ).

Stani - Zpívání je luxus :-D Je fantastický, jak děti dokáží zhudebnit naprosto všechno :-)

Heluska - vítám Tě a blahopřeji k nádherné holčičce :-) Je fajn, že nám tu přibyla holčička, aťu tu není tak zachlapováno :-D :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
10.6.09 07:26

Krásné ráno!

Laurinka opět v 6 budíček, a to jsem jí kojila po půl páté, kdy znovu usnula…no prostě dýl jak v 6 vstavat nebude, ach jo :roll: :lol:

Evičko , já se na Honzíka těším, jako by byl můj :D . Je mi totiž hrozně smutno, když vím, že je někde miminko samo bez rodiny…a ještě ke všemu v nemocnici-ty já fakt nesnáším-i z porodnice jsem se těšila jak malá, a to jsme měli nadstandart a byli tam s Jakoubkem celou dobu spolu.

Odyseo , Peťulka je fakt kouzelný a stejně vysmátý jako naše Laura.ta toiž pokud je najedená a není už ospalá, tak se směje skoro pořád, tedy pokud není zrovna ve vášnivém rozhovoru nebo soustředění se svými hračkami. Ale hlasitý úsměv ještě nemáme, ale pár pokusů už je slyšet, takže se moc těším, až se nám začne řechtat na celé kolo :srdce:

Ellenno , já si teprve teď všimla, že bydlíš v Irsku :D A šestihodinové spaní závidím :oops: :lol: . Loli už spala v pohodě pět, pak zas měla spurt, takže kojení po max po třech a teď se to zas pomalounku natahuje, takže třeba dnes usnula v 8 a vzbudila se v 00:30. Mně to noční kojení ani nevadí, ale kdyby ráno spinkala třeba do osmi, to ona ne, musí se probudit, popovídat, znovu kojení a teď už vytuhává v houpačce…no, to už jsem ale zase probuzená já :lol:
A partnera mám stejně báječného jako Lucinka :oops: Se vším pomůže, rád si s Laurinkou hraje, vždycky pomáhá s koupáním a ještě mi stále dokazuje, jak jsem pro něj důležitá a jak mě miluje. No ani nemůžu vše psát, vypadalo by to až neuvěřitelně :lol: Fakt se s ním mám báječně :huban:

Amber , na Loli jsem už otestovala téměř vše, zbývají už jen třešně, tak snad nepřekvapí, máme na zahrádce 2 stromy a jsou solidně obalený :lol:

Lucinko , s pupínky vydrž, Loli je skoro to samé, jak často ublinkává, tak na tom krku má stále něco, a ještě ty její 3 brady, tam se to zapaří hned-zkus omývat odvarem s řapíku, hezky hojí a funguje i na potničky :wink:

Jdu něco dělat dokud miláček spinká, pak vyrážíme s kočárem.Denně je venku min 3 hod, ale už zdaleka nespí celou dobu, vydrží koukat nebo povídat i déle než hod. Ze začátku jsem z toho byla nervózní, hjako že už se jí nechce spát ani v kočárku, ale teď to chápu-tolik nových vjemů si nemůže nechat ujít :D …my s ní musíme i chodit po bytě a ona všechno děsně pozoruje, no je to dítě zvídavé, takže až povyroste, máme se na co těšit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
10.6.09 07:36

Ahoj holky…
já jsem tak ráda,že vás mám :lol:
Malej ještě hajá v postýlce,ale už nespí,kouká kolem sebe,jsem zvědavá,kdy se ozve :lol:
Spaní je u nás taky v poho,v 8 večer ho uložím,at spí,nebo ne a on se budí kolem Půlnoci a pak tak v 5 ráno…
Ellennko,počkej,až bude prcek větší,pak si ho chlap jistě bude užívat kal se patří :lol: A jestli se těším na další???Moc bch ještě jedno chtěla,uvidíme,jak se bude dařit,jestli bude vše OK a nejdřív by jsme teda zkusili přirozeně a pak mrazáčky,co máme v Praze.
Fyzikarka,děkuju…to je milé,že jsi nakoukla :lol:
Beetree,Luci,Amber…holky taky díky…mě tady vždy uklidníte..... :lol:
Snad jsem na nikoho nezapoměla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
10.6.09 12:09

Ahoj,
děkuji za pochvalu mým cácor,je to moje pýcha a jsem z nich značně poprděná(i z mým dvou starších,ale ti už to nesou s nelibostí,když se nad nima matka rozplývá) :lol:
Děkuji za přání k svátku.

Každé dítko je jiné a představy rodičů o dítkách taky rozdílné,některá dítka jsou hubená,baculatá,modrooká,hnědooká,blonďatá,tmavovavlasaá…a představy rodičů co by ideál dítka taky jiné.Moje kámoška,co u nás byla včera trpí tím,že mladší dcerka je hubená a to,jak jsem jí viděla, opravdu není,tady Petra se zase strachuje,že Matýsek je baculka…Prostě jediné,co jsem se čtyřma dětma došla k závěru,vychovávat ke slušnosti,ale jinak nechat žít,naše poslání je je milovat,ať už jsou jakýkoliv a co kdo o nich říká,je úplně bezpředmětné.

Naušničky jsem nechala píchnout na ORL,vždy hned po šestinedělí(kromě mé nejstarší dcerky) a v pohodě,malé se dají skvěle přidržet,zvládla jsem to i já,nemusí se vázat do plín a znehybňovat a hojení s framykoinem a lihem vcelku v pohodě,pořád máme tedy ouška kolem vpichu červená a ráno točíme se zachlým lihem,ale myslím,že jí to nebolí.Já si nechala píchat uši v dospělost a propichování nebolí,jen to tak divně křupá a jednu dírku jsem si nechala nastřelit a tu to lupnutí bylo horší.Takže za mě klasicky propichovat a to na ORL a co možná nejdříve.Holky Ester a Ema mají žluté zlato,Žofie bílé,hojí se to stejně pomalu ale jistě. :wink:

Třešně-cpu se jima,máme zrovna na zahradě obsypaný strom,jsou skvělé a doufám,že to Žofie snese bez újmy,zatim to vypadá,že ano.Jahody nemáme.

A vítám další členku v dubńátkách. :D

Moc se omlouvám,ale poslední dny jsou u nás dost akční,zvu si k nám kámošky,aby mi nebylo tady tak smutno a tím pádem musim poklízet a trošku něco napéct a tak,však to znáte a dneska jsme chtěli odjet do hotelu se nechat obskakovat,ale nakonec si dojedeme koupit další Ikeáckou pohovku a oběd v naší oblíbené hospůdce a pak se staršíme dětma Ester,Davidem a Emou na plavčo do Letňan bez Žofie jen já,moc se na to těšim(snad nebudeme bourat,žádné další auto už nemáme :? )

Ody,Petro-kluci jsou rozkošní fešáci,mají nádherné úsměvy. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
10.6.09 12:20

Ahojda, tady je dnes nějaký mrtvo, my byla dopolko drandit s kočárem a od tý doby spinká, ale už jsem nervózní, protože by už měla jíst a ona je jak šípková růženka, asi mi vynahrazuje to včerejší brečení :D

To my vstáváme pravidelně v osm, tak nějak se to stalo už pravidlem, kojím o půlnoci, ve čtyři a v osm, takže to docela jde, akorát kolem tý půlnoci jsem dýl vzhůru trvá jí než zabere, ale ve čtyři teda zabere hned :wink: tak doufám, že jí to zůstane, včera vstávala v 6 a to jsem teda byla k nepoužití celý den :roll:

Konečně jsem se odhodlala a objednala jsem čepičky z MMB od jedné maminky ty háčkované, tak jsem na to zvědavá, budou trošku víc větrat a ona to na tu svou kebulku teď potřebuje, poďobaneček můj :D

Tak letím se převlíct, dokud ještě chrní pusinka, pa pa holky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
10.6.09 12:29

Jo holky, ještě mi přijde, že má náš malý tak nějak řidší stolici. Kadí cca 1-2× za den, má to od tý doby, co měl rýmu a kašel. Říkala jsem to doktorce, a ta mi doporučila ty probiotický kapky za 600 Kč, už se tu o nich debatovalo. Jsou fakt dobrý? Nebudou to vyhozený peníze?

Stani, napsala jsi to hezky s těmi dítky a našim posláním. Je to pravda.. Hold jsou ty zkušenosti znát :)
Vždycky když vidím v TV reklamu s tím klukem, jak mu maminka chce dát gumu do jeansů, tak si představím našeho Radima za pár let :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
10.6.09 13:09

Ahoj holky, koukám, že tu jsou nějaká ranní ptáčátka :)
My jsme spíš sůvičky ;). Malou koupeme v 8 (obvykle koupe tatínek a dost si to užívá :lol: ), pak kojo, pak se mazlíme a tak v 9 jde do postýlky. Tam si asi tak hodinku žmoulá plínku, pozoruje kolotoč a kolem 10 usne. Budí se mi až v 5, a to ani ne pláčem, ale slyším, jak začíná víc funět a cucat si pěstičku, pak kojo po hodině do 7-8 a pak spí do 10. Tak to zatím docela ujde…
A teď taky doufám, jako Ellenna , že si to malá nerozmyslí a nezačne mi noční kolotoč :?

Ellenn , to je smůla, že ti tvůj partner s Matýskem nepomáhá. Asi je to ten typ chlapa, kterýho děti začnou pořádně zajímat, až když se s nima dá něco podnikat. Pár jich takových znám. A obvykle se to časem zvrtlo (samozřejmě k lepšímu). Tak neboj, taky to na něj přijde :)

zuzu , můžu se zeptat, proč jsi přestala kojit? Jestli teda to neni tajný :wink: . Všimla jsem si, že ta tvoje princezna Ellinka, ačkoli měla o 250g nižší porodní váhu než Mirka, tak v 6t má o 400g víc. Předpokládám, že je to tou umělou výživou. Mám kamarádku, která má 8m kluka a nekojí, protože neměla mlíko, a malýmu musej kupovat oblečení pro 1,5-roční děti.

A podobnej dotaz pro Peťu Z. - trápila ses kvůli tomu, že Matýsek přibírá víc než by měl. Je plně kojenej, nebo dostává UM? (Jsem zvědavá, co?) Ale ať tak nebo tak, rozhodně bych si z toho hlavu nedělala. Jak píšou holky, až se začne víc hýbat a lézt, tak spotřebuje víc energie a pak se mu ty gramíky „navíc“ budou hodit 8)

stanusko , obdivuju! 4 děti, to je skvělý! :lol: Já jsem odmala vždycky chtěla 4 děti, nejlíp 2 holky a 2 kluky. Asi proto, že jsem jedináček. Jenže se nám to zadařilo dost pozdě, tak nevím, jestli to ještě stihnu :cry:

Amber , ty probiotický kapky se prý dají sehnat na Slovensku cca za 10€, tak se vyplatí si je nechat přivézt odtamtud. A taky jsem někde četla, že z Polska se dají objednat za 150 Kč. Tak si to zkus zjistit.

Už to musím poslat. Mám to rozepsané asi 2 hodiny, ale vždycky mě něco vyruší… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
10.6.09 13:19

Jasně, Peťo, je kojenej, tak si s tím hlavu nelam. A vypadá úplně normálně. Zdravý, spokojený dítě…ostatní ať si trhnou. Třeba Žofinka od Stanušky má mnohem míň a na fotkách je taky vidět jak je pěkně papulatá - Stani je fakt kouzelná :-).

Mě vždycky štve, když přijde tchýně a malej třeba kňourá nebo pláče, jak hned spustí „No jo, ona ti mamka nedá prsíčko že? Ty máš ten dudlík, z toho nic neteče…“ No tak asi mu budu furt dávat prso, aby si žmoulal je ne?

Ale to je taky blbost :wink: .

Jsou to naše poklady :D

Můj si právě prdnul do gatí, tak jdu přebalit - mám radost i z kakání, hrozný co? :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
10.6.09 13:37

Ahoj suviku , tak ty řeči v tom smyslu, že se o malou dost nestarám, mě taky vytáčejí.

Když jsou u nás na návštěvě babičky, tak malou pořád chovaj a když brečí, tak je to furt: „Ty máš asi hlad, co? Mamka ti dává málo, viď?“ anebo „Není ti ziminka? Mamka tě asi dost neoblíkla!“ A tak podobně.
Přitom malou kojím, jak to jde, dokud se sama neodpojí, a oblečená je, si myslim, taky dost. Oni by jí snad nejradši balili do deseti zavinovaček, a ona je pak chudák úplně zpocená.

Ale já si říkám, že prostě jen tak „melou pantem“ ;), aby na Mirku měli co mluvit. Takže to neberu osobně 8)

Jo, a každý čůrání, kakání, prdění a říhání mi taky dělá strašnou radost, protože vím, že jí všechno funguje, jak má (a honem to zaklepávám, abych to nezakřikla - ťuk, ťuk). A jak se říká, lepší jeden prd, než 10 doktorů!

Teď mám chvilku klidu, protože malá spí v kočárku na terase, tak si jdu udělat oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
10.6.09 13:37

Heluso..jo malej je kojenej-plně
A já jsem teda holky tak rozežraná až to hezký není…ted jsem si ale nutně musela udělat krupicovou kaši.....
8O a pak mají jít kila dolů..............
Amber..tak to já minule potkaka asi 6 kluků,na hlavě dredy,rozkrok u kolen a cígo takové to co je cítít široko daleko a říkám…HA Matyáš za 15 let 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
10.6.09 14:10

Beetree - spaní netřeba závidět, však se k němu dopracujete taky a upřímně nevěřím, že by to Matesovi vydrželo dlouho :-D Partnera si važ, protože takových je jako šafránu :-) Vlastně špatně řečeno - v nějakém dokumentu říkali, že šafránu roste habaděj, takže raději: vaši ho, protože takových je málo :-D

Petra Z - taky doufám, že až bude prcek větší, bude se o něj taťka zajímat víc :-) Jinak všera jsem prvně zažila, že jsem dala matesa spát a on hodinu a půl byl vzhůru, ale ticho jako pěna a čučel na netočící se kolotoč… Nádhera :)

Helusa - já myslím, že Martin (má drahá skoro polovička, svatbu máme v září) se bude k Matesovi víc mít právě jak bude větší. Takhle „ležáček“ pro něj moc není :-) Mě přijde, že „ležáčci“ jsou pro mamky - na mazlení a ňufání a až když se to začne pořádně hýbat, začne to být to pravé i pro chlapy, a čím je to starší, tím k nim mají blíž, zatímco mamky by už zase raději nějaké to miminko na ňufání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
10.6.09 14:40

Ahoj,
dnes nějak nestíhám, vždy když chci napsat, se někdo ozve a já musím běžet :roll: :)

Hel: zdravím :)

Mně to u druhého dítka už skoro vůbec nevadí, že tatínka nezajímá. Hlavně že mi pomůže se starším, to mě vyčerpává mnohem víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
10.6.09 14:52

Peťo , tak jestli je malej plně kojenej, tak si s tím vážně nedělej hlavu. Je dobře, že mu chutná a že pěkně přibývá :). Pravděpodobně máš velice výživné mlíčko :wink:. Ta tvoje představa Matyáška za 15 let mě moc pobavila, ale nemysli, takhle vypadat nebude, protože za 15 let budou mít puberťáci zase úplně jinej vkus a jinou módu :lol:, a ta dnešní puberťácká jim bude připadat jako z roku raz dva. Já se taky obávám toho, co z toho našeho zlatíčka vyroste. No, budu doufat, že bude rozumná jako její rodiče :)

Ellen , to je přesně, co jsem měla na mysli s těma chlapama, že si ty děti užívají až když trochu povyrostou. Jo a gratuluji k plánované svatbě :D . Kde se budete brát? V Irsku nebo v ČR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
10.6.09 15:03

Amber ta reklama nemá chybu, taky se u ní vždycky směju :lol: akorát já koukám na tu holčinu, jak se podívám na mamku, pohledem, že snad spadla na hlavu :lol: :lol: :lol: no přesně to vidím u nás :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
10.6.09 15:24

Peti, tak ty dredaři mě dostali :D A je to fakt, za 15 let bude jiná móda, to budou dredy na půlce hlavy, druhá půlka bude vyholená a každý dred bude mít jinou barvu :D A kalhoty? Jedna nohavice jeans, druhá plátno :D No máme se na co těšit, ale teď to jsou čumáčci :)

Lucinko, ta holčička je taky kouzelná :) Ten její pohled stylu „mami, ty tomu vůůůbec nerozumíš“ je super :)

Heli, a kolik ti je? A odkud vlastně jsi?

Jinak s tou váhou dětí, asi to fakt nemá smysl řešit, pokud to není opačný problém, že by dítko přibíralo málo. Teď jsou rozdíly, ale v roce, dvou se to srovná a naše děti budou stejné :)

Koupila jsem si jahody. Malý naštěstí osypaný není, včera to trošku vypadalo, asi to bylo jen pár potníčků, protože bříško je čisté. No a co myslíte, vidím ceduli jahody, vrhnu se tam, 2kg za 150 Kč, si říkám, nic moc cena, ale budiž. A pak dojedu k nám do Jesenice a v zatáčce cedule jako vrata, že jahody za super cenu 2kg za 115 Kč! No byla jsem naštvaná! A to mi ještě vzali 10 Kč jako zálohu za košík, až pojedu kolem, hned jim ho hodím! A jdu si je udělat s mlíkem :) Ňam :)

Jo holky, kde máme spisovatelku Angu? Takový častý přispěvovatel a není tu, že by utekla z těch psů do polí? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí