Poradna duly
Jana Čurdová
holky co to píšu se omlouvám, už blbnu a to že dost
, místo od prcků píšu od prců
, ale to vám určo došlo, no fakt píšu jako p................... ![]()
Ahojky,
Evi,tak konečně jste se dočkali a prckové jsou spolu
,oba vypadají spokojeně a úplně jako by si spolu povídali.Tak se držte a snad brzo najdete nějaký přijatelný režim.
Ostatní fotky princezen a chlapáků jsou taky super,prostě jsou ta jarní mláďátka podařená ![]()
Na rodinu jsem vložila fotky toho našeho tlusťouška ![]()
V 7 jsem si libovala,jak hezky usnul,v 8 už byl vzhůru a teď odpadl u prsa.A soudě dle kanonády bude v plínce pěkná nálož
,takže ho budu muset vzbudit,to zas bude řevot ![]()
Evinko…tak konečně všichni spolu
a bráškové jsou krásní kluci a neboj..brzy se sžijete ![]()
Náš malej od půl 8 v postýlce,asi kolem tři čtvrtě usnul a kojo bude tak kolem 1.Už to takhle máme pravidelně…
Bobi..jdu juknout ![]()
Evičko , tak jsou braskove spolu…fotecky uzasny, jsou to bobulky maly.....tak se drzte, bude to ted trochu narocne, ale urcite najedete na nejaky rezim rychle.....
Evičko to je úžasný, super že už jsou bráškové spolu. ![]()
Náš mladý pán, dnes celé odpoledne brečel, když zrovna nebyl připojený ke zdroji. Myslela jsem že blázním, a večer taky špatně usnínal … to bude noc.
Jo, nejsem taková super matka jak myslíte, jeden dort je nepečený, ten chtěl Jarek, za studena piškoty jahody kysaná smetana. A druhý je teda klasický, to chtěla Vendy srdíčko. No tentokrát, žádně kreativní dorty nebudou, není čas.
Holky když jsem tu viděla tu fůru krásných fotek musím vám posalt jednu naší z dnešního koupání.
Hlavně jsem vám chtěla ukázat to naše babíno na ruce, teď už to teda nemá tak rudé ale stejně je to veliké.
![]()
Ahoj holčiny,
Evi , paráda, že jsou bráškové pohromadě, brzy se všechno zajede a bude to prima!!!
Na víc nestíhám reagovat, je to u nás jako u lazarů, Fandík chrchlá a já nudlím, tak jsme to alespoň využili k nárzornému nácviku Fandíkova budoucího povolání ![]()
http://rodina.cz/…g_1649_1.jpg
A takhle nám Kačka roste:
http://rodina.cz/…_kopie_1.jpg
Víc je na rodině, pro tebe, Lucinko , specielně jedna vyrážková, abys věděla, že v tom nejste samy. Musím jít uspávat Fandíka, snad se sem ještě dostanu, papa…
Ody, jeee, jak pekne kouka, koupanicko se mu libi.......
, bebinko ma velike, co na to dr?Ale my to taky mame vetsi......Pediatricka mu to snad ani nekontrolovala........
Dnes jak jsem chovala Tobíka, mela jsem ruku na kolinku a uplne mu tam vrzalo
…uz spinka, nastesti vecery mame fajn, jeste pri papu vytuhne a pak frci do postylky......
Evi-mláďátka jsou dokonalá,tak se hezky zžívejte a pevné nervy.
Ody-reakce TBC opravdu veliká,ale Petík vypadá,že mu to nevadí.
Gabu-to nemá chybu.
A Kačenka je opravdu nějaká veliká. ![]()
Tak jsem nechala Fandíka v postýlce s tím, že mu jdu ještě udělat mlíčko, a už se tam nehodlám vrátit, jsem to ale podvodnice
.¨
A tady to nějak žije, než stihnu napsat odpověď, další dva nové příspěvky…
Ad kojení , tak já se tedy přiznám, že si to vychutnávám, nevadí mi, že mi Kačka ocucává prso, a ještě jí u toho ňuchňám a rozesmívám, až jí mléko koutkama vytéká ven, bohužel většinou mi u toho ještě rajtuje na zádech Fandík, tak už to není ono. No, kojení v noci je ovšem něco docela jiného, to mě tak trošku obtěžuje, spíše tedy ty dvouhodinové intervaly ![]()
Stani, Ema je sladká, jak hezky Žofce pěje, Fandík taky zpívá Kačence ukolébavky, bohužel, jakmile zmerčí kameru, tak se po ní hned sápe, že bude taky točit, takže bohužel nemám natočené vůbec nic… A jojo, Kačka je docela veliká, měla na dvou měsících 61 cm, že by nebyla zakrslík po mně??? ![]()
Všechna mimča tady jsou nádherná, přitom každé jiné, a jak rychle rostou… Petro , miluju buclatá miminka, podle mého vkusu by Kačka mohla být ještě víc faldíková, než je teď, kdo ti říká, že máš tlusté mimino, je hlupák a závidí.
Ad hubnutí, já shodila do dvou týdnů po porodu 14 kilo, no spíš vyloučila, poslední 4,5 kg se mě drží jako klíště, bohužel vím, že až přestanu kojit, tak ještě přiberu, tak to mám co dělat… A tedy moje břicho, to je horor. Musela jsem si koupit pár nových triček, co jsou nabraná přes boky, nebo na gumičku, protože z mých předtěhotenských mi to břicho leze a vypadám stále jako těhotná…
Bohužel s tím asi už nic nenadělám, cvičit na ty rozestouplé svaly prý nemůžu, zatáhnout
to nejde, tak snad manžel alespoň ocení, že jsem mu porodila takové krásné děti…
Manžela taky miminka neberou, u prvního se vymlouval na to, že neví, co má dělat, u druhého to už ani nepředstírá a rovnou mi řekl, že si počká, až si s Kačkou pokecá. Zájem o ní tedy projevuje, ale veškerá péče je na mně. Zato mi hodně pomáhá s Fandou, dovolenou spolu zvládli na jedničku, vymýšlejí spolu lumpárny a tak. Fandík je sice momentálně na mně dost závislý, projevuje se tak jeho žárlivost vůči Kačence, vidí, že s ní vše dělám já, tak to u sebe vyžaduje taky, ale když zmizím z dohledu, tak si s tátou fakt rozumí
. Ještě by manžel mohl chodit domů dříve, kolikrát nestihne dorazit na koupání a to to tady pak vypadá jak v blázinci, pořád někdo řve, nejčastěji já… ![]()
Amber, co já bych za to dala, být taková krkavčí matka jako ty… Jenže u nás se madam jen tak odložit nenechá, jakmile vidí, že se blíží lehátko nebo hrazdička a oddaluje se z mé náruče, tak nahodí podkovu a už bečí… A tedy, tvůj spánkový maraton, to se teda máš… ![]()
Zdravím Hel.
A nevíte, co jsem ještě chtěla??? ![]()
Jo, Luci, vyrážku má Kačka taky, předně hlavičku ve vlasech plnou těch stroupků, nevím, jak se tomu odborně říká, a strašně to smrdí, ale prý je to normální. Na tvářích má stále pupínky a na dotek jsou jako struhadlo. Nejhorší má ale okolo očí a na čele, to si pořád škrábe nebo otírá o moje rameno, asi ji to svědí, má pak oči na víčkách celé zarudlé. Zatím s tím nic nedělám, je to teprve od předvčereška, jen to promazávám,ale pokud to potrvá, tak v pondělí taky valím k doktorce, ať se mi chudinka netrápí. I jsem ji kvůli tomu začala zavinovat, aby si to v polospánku nešudlala. Taky jsem jí k tomu zavinutí do postýlky přihodila jednu mojí nošenou noční košili, aby se mi tolik nebudila. Výsledkem je, že sice usne okolo té osmé nejpozději, pak se budí okolo půlnoci, ale pak už jsme ve starých kolejích a kojí se po dvou hoďkách. To by ještě přežít šlo, kdybych s ní mohla vstávat v osm, ale Fandík to kazí… Už jsem ho i zkoušela nedávat přes den spát, protože jinak po obědě spí dvě a půl hodiny, ale stejně mi vstane ráno v půl šesté… Tak nezbývá než si zvyknout a chodit spát brzo večer, což se mi dneska asi zase nepovede, protože se tu vykecávám.
Jo a ještě jsem se vlastně chtěla zeptat, spíte s dětmi u otevřeného okna???? Já a manžel to milujeme, ale nevím, jestli by to neuškodilo Kačce, aby jí třeba nenachladla hlavička. Míváme jen větračku, ale k ránu bývá už docela frišno… Až budou ty dusné noci, to je něco jiného, to se budou potit všichni, jde mi o takovéhle počasí, kdy je večer teplo, ale k ránu už jen pár stupňů…
Tak, manžel mi vytuhnul na gauči, tak si jdu užívat sex alespoň v Sexu ve měste, tak jsou vždycky všechny dámy tak chytré a zvrhlé a vždy tak perfektně upravené. Můry jedny… ![]()
Dobrou noc.
Ahoj holky, tak jsme byli na těch nákupech. Moc jsem si to užívala
. Malá byla hodná, předem jsem jí ještě nakojila v autě a pak ještě jednou mezi nákupama. Akorát byla celou dobu v autosedačce a byla chudinka zpocená jak myšička ![]()
Nicky , jj viděly jsme se v „náušničkách“. Koukala jsem, že ti tam někdo poradil. Už sis to tam domluvila? Máš krásnou vlasatou holčinu!
. Ta bude brzo nosit culíčky… ![]()
ke kojení - holky (Amber, stanuska, aleesha) podle mýho z toho nemusíte mít žádnej super pocit a myslím, že to není nijak nenormální. Každá to zkrátka má jinak. To je úplně v pořádku
. Mě to ze začátku taky bolelo a měla jsem z toho trochu strach
. Pravou bradavku jsem měla nějak popraskanou a než jsem si koupila odsávačku, aby se mi stihla zahojit, tak jsem vždycky zatínala zuby a modlila se, aby se najedla rychle. Pak to ale přešlo a teď mě to baví. Kojím fakt ráda, ale pocity mám spíš takový normální. Nejvíc mě baví při tom malou pozorovat. ![]()
aleesha - já bych chtěla další mimčo hned. Těhu mě docela bavilo (ani mi nebylo moc špatně) a teď se mi po tom trochu stýská
. Ale o druhý se budeme pokoušet nejdřív za rok. A budu doufat, že bude stejný sluníčko jako Mirečka.
Luci - vítání občánků určitě dopadne dobře. Vyrážka zmizí (na těch fotkách ani není tak vidět), nálada se zlepší a tatínek taky určitě dostane volno. To by mu přeci neudělali, aby ho nepustili na takovouhle událost. Hele, a jak to funguje? Přišla vám pozvánka, nebo jste se museli sami nějak nahlásit? A mimochodem, Terezka vypadá jako andílek. Fakt krásná ![]()
Tygříku - Ondrášek je nádhernej, má krásný kukadla! ![]()
Peti - Matyášek je úžasnej. Má pořád dobrou náladu, viď? To je dobře ![]()
Merssy - Tobínek je taky krásnej. A snaží se, „pasáček“ jeden
. Někde tady na emiminu byl návod, jak naučit děti pást. Že se s nima má cvičit (a docela jednoduše). Naše malá dneska poprvé krásně pásla. Furt se jí nechtělo, tak jsem jí cvičila s nožičkama, jak to bylo v tom návodu, a dneska se jí to povedlo. Viděl to i tatínek a byl z toho strašně nadšenej.
![]()
Evi - kluci jsou úžasný. Honzík to určitě brzy dožene. Teď, když už je doma u mamky, taťky a brášky, tak to půjde líp
. Můžu se jen zeptat? Proč musí mít Honzík dietní mlíčko? Proč ho nemůžeš kojit jako Martínka? Jo, a kdybys na sebe nepráskla to „od prců“, tak jsem si toho vůbec nevšimla. ![]()
Ody - krásný koupání! Peťa se tak hezky kouká
. A to bebí má teda vážně obrovský, ale to se ztratí. Naše doktorka říkala, že to může natéct a zrudnout, ale důležitý je, aby se k tomu nepřidala horečka.
Gabu - máš krásnou holčičku. A Fandík bude super-doktor
. Jste dobrý, že takhle chráníte Kačenku, aby něco nechytla. To je fajn.
… Otevřený okno nemáme, jen větračku, a to ještě na druhým konci pokoje. Mám strach, aby malou nějak neofouklo. (Jsem možná moc úzkostlivá, nevím) ![]()
A nakonec k hubnutí - já přibrala 18 kg. V porodnici jsem nechala 7 (teda vlastně 4, protože 3 jsem si přinesla domů
. A z těch 11 jsem zatím zhubla 4. Ještě mi zbejvá 7, a to už jsem před těhu měla asi o 4 víc, než jsem chtěla. Takže mám ještě pořád co dělat! ![]()
No, tak jsem to všechno dočetla a snad jsem na nic nezapomněla.
Jo, holky, ještě mi poraďte, jak vkládáte obrázky ? Taky bych vám sem dala tu mojí opičku malou ![]()
Tak dobrou. Zítra jdeme synovci na křtiny, tak jsem na to zvědavá. Ještě jsem na křtinách nebyla… ![]()
Ahoj holky, tak jsem vás dočetla, ale nemám sílu reagovat
Všechny moc zdravím, fotečky krásný.
Evi, krásný fotky brášků, opravdu vypadají náramně spokojeně
Ještě abys byla Ty spokojená mamina ![]()
Ody, Peťka to má fakt veliký, snad to brzy zmizí.
Gabu, Fandík je hezkej doktor
Fakt se nenudíš
A spánkový maraton by byl fajn, kdybych já káča vlezla do tý postele taky jednou brzy ![]()
Tak, a jsem dutá. Dneska jsme totiž pokládali to lino a dole jsme roztahli koberec. To byla teda fuška, vystěhovat ložnici, vyndat koberec, vytrhat původní koberec, vyčistit, přivézt lino, donést ho nahoru, ořezat podle tvaru pokoje, což bohužel není ani obdélník ani čtverec, ale má ještě zádveří a vestavěnou skříň a nanosit zpět všechno, co v tý ložnici bylo. Do toho 2× kojit, odbíhat k brečícímu dítěti (spal dole, nahoře v pokojíčku měl nastěhovanou ložnici) a vyhánět kočky a psa. Ještě jsem dala vanu a jdu zalízt, jsem fakt utahaná jako kotě. A to nás zítra čeká svatba, vůbec nevím, jak to přežiju - teda naštěstí až večerní oslava, ale jestli malej bude zase prudit, tak to bude fajn
No nic, tak dobrou, snad toho zítra tolik nenakecáte ![]()
Hele holky, kde je ta Angu? To je fakt už divný.. Neutekla fakt do těch polí? ![]()
Ahoj, nestíhám vás dočítat, Tomášek má teď růstový spurt, takže už opravdu jenom odsávám, kojím a dokrmuju. Když stihnu udělat oběd nebo vyprat a pověsit prádlo, považuju to za velký úspěch. ![]()
Jak jsme měli jít s Tomáškem na dva dny do nemocnice, aby nám poradili s kojením, tak jsme nakonec nešli. Domluvila jsem se s paní doktorkou, že zatím přijdeme jenom do ambulance a uvidíme. Jsem docela ráda, moc se mi tam přes noc být nechtělo.
Včera jsme byli na převážení a Tomášek zase přibírá přesně podle tabulek, 30g za den, tak z toho mám velkou radost.
Už se dostal přes4 kg a přestává být takový hubeňourek. ![]()
Začala jsem ho dokrmovat z lahvičky a zatím mi to prochází - stále je ochotný se přisát k prsu, tak to snad vydrží. Musela jsem ale vzít až třetí velikost dudlíku od Aventu a dát to na největší průtok, ty první dvě velikosti s jednou a dvěma malými dírkami vůbec neutáhnul a skoro nic z toho nevycucnul.
Taky má Tomík za sebou průplach slzných kanálků. Ani to nebylo tak hrozné, jak jsem se bála. Byla jsem ve vedlejší místnosti, takže jsem to neviděla, jen jsem slyšela jak pláče - a spíš si tak stěžoval, že jsme ho vzbudili.
![]()
Odpoledne tu nebudu mít Martínka, tak možná stihnu něco dočíst a reagovat. A nebo si půjdu lehnout… to je asi pravděpodobnější. ![]()
Ahojky, já jsem nějak mimo, už vás vůbec nestíhám, teda jedete …
Navíc jsem nemocná, skolila mě záhadná nemoc, mám jen ukrutný horečky a nic k tomu, nic mě nebolí, rýmu nemám, prostě jen ta horečka a to je 39,9 a po ránu 39.0 je to děsný, teda dneska mi je už líp, ale včera mi bylo ouvej, zvracela jsem, síla …
Jinak Evi, super že jste už konečně všichni pohromadě, teď už bude jen líp …
Nereaguju na nic, dočteno nemám a ani nemám sílu dočítat …
Dětičky jsou krásný …
Jakub se pořád jen směje a nebo se stále něčemu diví, je to takovej můj blázen … ![]()
ahojík holčiny, tak nachvilku jsem odskočila od prců uff jsem docela \k.O.
, tak první noc byla dobrá v deset krmení pak kol te nevim asi kol druhe, pokazde to zblbnu o hodinu potom kol pate, od ramna brece ni, knikani azd do večera, potom koupání papaní a uvidím co si připravi na dnesek, jinak i hysterák byl ale Martínkovo. No tak vas dočtu příště, musela jsem sem hodit ty fotečky, jsou to prdelky, Honzík pomalu dohání brášku, je ještě drobounkej má 3170 g a Marťa už má 3850 g. Tak já jdu do sprchy at to stihnu, snad budeme mít nějaký režim a naju si vždy chvilenku na vas, den byl teda záhul nespinkají moc tak ven, u doktora jsme byli, jinak Honzík je na dudlíku má dietní mlíčko holky to jsou ceny cca 400 Kč a na týden balení to je navícv není ted k sehnání, dostala jsem 1 na JIPU včera, no Martu kojím, tak v noci to bylo takové jo dobrý jeden vždy hajal, nebo dostakl na dudlík SDab simplex aby vydržel než brášku nakrmím, nebo nakojím, ale přes den to bylo rodeo. Tak pádím moooc zdravím , holky první den a je to fuška
Ale bráškové jsou spolu.....