Poradna duly
Jana Čurdová
Jen v rychlosti.
ANGUA je v pořádku!!!!!!!!
Hlída ty pejsky a nemá moc času, ale rodiče se dnes vrací tak snad dnes večer nebo zítra příjde dočíst ty naše romány!!!
To jen aby jste se nebály! ![]()
Každou chvilku čekáme dav lidu vše je připraveno, tak snad to bude dobrá oslava.
Tady jsou dortíky:
Taky už mi bylo podezřelý, kde se nám ta Angu toulá ![]()
Evi, moc blahopřeji, že už máš klučíky doma, to je už jiné kafe, viď? Určitě se rychle sžijete a kluci ti budou dělat samé radosti ![]()
ody - dorty krásný!! A Péťa je úžasný!!!
Evičko - klobouk dolů, jak to krásně s klukama zvládáš!! Jsi úžasná!! A bráška brášku brzo dožene
![]()
Ahoj holky…
romány jsem přečetla.....a už nevím na co reagovat.
My dnes byli na dětském dnu pořádaném skautíky a bylo to fajn.
pak jsme jeli na chaloupku a tam prcek poprvé předvedl pořádný hysterák…trápil ho prdík..........
Tak jsem chtěla dát loka fenyklového čajíku a co myslíte????
Dělal ho přítel a místo něj udělal čaj pro těhulky,co mám ještě zbytek doma a chystám se ho darovat kamarádce.
A pak pověřte něčím chlapa.
no a ted po koupání zase brek…asi půl hodiny…tak jsem pomohla teploměrem…
Ale už spinká brouček můj
Ahojik tak nachvilku jdu vas omrknout, papaní bylo kol.sedmé, no spíš kol šesté, uý fakt blbnu tak čekám až se probudí, nebo si pujdu lehnout, jsem opet K.O., ale jsou to prdelky, no dneska jsme trajdali pořád venku až do koupání, klucí vcera o pulnosi vstavali a potom po 4 hodkách a pak po 3, tak to docela šlo, akorát oproti 1. noci najednou no a ted koho dřív, tak jsem vzala Honzíka je na flašce má to zachvilku vysosnutý, mimochodem někdo se tu ptal proč má dietní mlíčko, no kvuli té operaci jak mu vzali celé tlusté střevo, tak na nej musí pomalu, musím pořád kontrolovat stolici, nesmí být řídká, ale můžu zkoušet 2× denně přikládat ke kojení.tak jsem to dnes zkusila v tandemu, já sama doma kluci řvali jako tur, no než bych mu udělala to mlíčko tak jsem ho zkusila nakojit i s bráškou, jsem to zvládla sama až jsem se divila, dokonce jsem malého dala odkrknout, se divim , že mi to šlo to se moc nechálím no vůbec, ale dnes jo, manža byl totiž na veteránské soutěži. No ale abych se vrátila k té noci, tak Marta musel fdo lehátka tak jednou nohou jsem ho houpala a zároven krmila Honzíka flaškou, docela dřina
, sice to Martovi potom to houpání přestalo zabírat ale když se vzbudí oba, holky to bylo něco, nechápu manžu jak může při tom řvu spát, měla jsem sto chutí ho vzbudit at dokrmí Honzíka a já že půjdu kojit, nakonec jsem si řekla že to musím zvládnout, no a dnes si vzala na 2 hodky tchyne prtata tak jsem uklidila a na hodku si schrupla, měla jsem dost i od rána pořád venku. No tak jsem chtěla vlastně napsat, že se nějak snažíme nastavit režim , ale večer padám na čuminu
, jsem zvědavá jak mi ten smích dlouho vydrží, tak jdu do hajan, kluci spí tak je nechám, jen doufám že me nechají alespon do pulnoci, Honzíka asi dneska trápily prdy, nebo stolička měl jen 1, to říkali že budou hodně časté, nebo ho bolel břuch, tak pořád kníkal, nebo mu nechutnalo moje mlíčko
.Tak jdu maminky , fotečky jsou krááásné, všechny.Mám tu určo chyby se omlouvám ......ale neba me to kontrolovat
Evinko,už jsem to tady psala,že smekám před maminama dvojčátek…určo se sladíte a přijdete na režim…a kojit tandem??
Nedovedu si to představit,jak bych to zmákla…jsi šikulka
![]()
Ahoj maminy,
tak zase po delší době nakukuji. Mám fakt hoňky, mezi dětma je rozdíl 20 měsíců a to je fakt docela málo. Sice jsou oba celkem hodný, ale mám pocit, že celý den buď krmím jednoho nebo druhého, převlékám, přebaluju (Tobík má taky pořád plíny), a do toho ještě vařím nebo uklízím. A neustále péruju Tobíka, tohle nedělej, pojď sem, nesahej na to, slyšíš mě… A tak pořád dokola, večer mi duní hlava a jsem ráda, že zalehnu.
Malá chodí spát až tak kolem 10, ale zase se mi pak budí až mezi 4 až půl 6, průměr něco po 5.
V pondělí jsme byli na prohlídce v 6ti týdnech, takže míry jsou 60,5cm a 4870g. Má stejně na délku jako měl Tobík, ale ten byl o kilo těžší. je to dlouhonohá žížala, faldíky teda fakt nevedeme ![]()
Jinak Julinku pořád trápí prdíky, nic moc ani ty slavné probiotické kapky nám nezabírají, i když je otázka, jak moc by jí to trápilo, kdyby je neměla.
Jinak všechny dubnový miminka jsou moc pěkný.
Stanuško , holky jsou princezny a mám pocit, že ta tvoje nejstarší je ti teda strašně podobná. Jo a před týdnem jsme se byli v Mratíně mrknout na farmě Hrádek, neteř jezdí na koni a teď bydlí na měsíc u nás, tak jsme to byli očíhnout.
Petro, z toho, že je malý „větší než většina“ si nic nedělej, hlavně že je zdravý a přibírá, opačně by to bylo dost starostí. Kdyby byl starší a cpal se sladkým, tak je to jiné, ale plně kojené mimčo nemůže být tlusté.
Lucinko, z toho, že se malá osypala si nic nedělej, Tobík se mi osypal když mu byly asi 2 měsíce, měl atopák na obličeji (nikde jinde) a byl teda pekelně olezlej, taky jsme se skoro styděla někam s ním vylézt. V tomhle počasí bych se nebála jí sem tam vystavit na sluníčko, ne teda na dlouho a v poledne, ale chvilka by jí neuškodila a mohlo by to pomoct.
Gabu, koukám, že máš taky hoňky s Fandíkem
Tobík je taky pěknej živel a navíc jak je ještě fakt malej, tak je to občas náročný. No ale oni nám brzy vynahradí ![]()
Evi, krásný fotečky, držím palce, aby Martínek přestal vyvádět a aby si kluci hezky rozuměli a nezlobili maminku ![]()
Ody, dortíky super! Tak si užijte oslavy, nás to čeká za 2 měsíce, Tobík bude mít v srpnu 2 roky a pořád přemýšlím, jetsli mu udělat party pro děti na zahradě. No ještě uvidíme, možná až za rok, až se zúčastní i Julinka.
Titty, to je super. že Tomášek přibírá jak má! A kde jste byli na průplachu? My jdeme taky, ve čtvrtek na Bulovku. S Tobíkem jsme byli taky, ale v Motole. A měl pak pokoj.. Ale byla jsem tehdy u toho a bylo to teda děsný to vidět, naštěstí to bylo rychlý.
Tak a víc si nepamatuju ![]()
Helus , vitej do dubnatek!
Ja jsem taky jedna z tech, co bydli v domku za Prahou. A brzy mi bude 33. ![]()
xmerssy a co bylo na kojeni spatne, ze se to nepodarilo? Jestli ti nevadi se o tom bavit - ja abych se tomu pripadne vyhnula. Sice mam uz doma jedno uspesne odkojene ditko, ale ted s kojenim hrozne bojujeme, tak abych to necim nezhorsila.
Ahoj holky,
oslava dopadla velmi dobře.
Děti byli nadšené z dárků, a i z těch všech hadrů co jsem jim na netu nakoupila, udělali nám módní přehlídku. ![]()
No jsem hotová, jdu se natáhnout, jestě jsem tu trochu poklidila a teď jdu chrnět. Ahojda zítra ![]()
Ahoj holky, tak jsme přežili ty synovcovo křtiny. Malá to v podstatě celý prospala. Jen jsem jí nakojila na lavičce před kostelem (bylo to pro nás pro obě poprvé venku) a pak už měla půlnoc. Včera jsme jí koupili nový růžový šatičky, bílý botičky a klobouček, aby byla v kostele slušně oblečená, a všechny sestřenice, tety a babičky nám to chválily, jak to má sladěné, a tak. No prostě balzám pro maminčiny uši
(Ale to asi znáte
)
Amb , teda to sis dala s tím linem, viď? Ale aspoň to teď máte nový a ten pocit z dobře vykonané práce
to je k nezaplacení … ![]()
Ody , ty dorty jsou nádherný? Že ty se tím normálně živíš?
Jestli ne, tak bys rozhodně mohla ![]()
zuzu , tak to je mi líto, že jsi kvůli horečkám musela přestat kojit
. Nejde o ten pocit (ať ho máš nebo ne), ale že je to přeci jenom nejjednodušší způsob krmení miminka
. Mám kamarádku, která nekojila, protože malá nechtěla tahat, tak odsávala a krmila jí hadičkou ze stříkačky. Tak to dělala 2 měsíce, až se to malá naučila a pak už normálně kojila. To jsem jí fakt obdivovala, za tu výdrž! ![]()
A závidim ti, že už máš všechny kila dole! Jak se ti to povedlo? ![]()
Evi , na to dietní mlíčko jsem se ptala já. Promiň
, nevěděla jsem, že Honzík prodělal takovou operaci
. Jsem tu krátce a fakt nebylo v mých silách pročíst zpětně 900 stránek
. Sice jsem pochopila, že byl déle v nemocnici, ale myslela jsem, že proto, že se kluci narodili trochu dřív. Ale je vidět, že se dobře zotavuje. Teď ti budou kluci dělat už jen samou radost
. A zvládáš to náramně! Fandím ti ![]()
Zdravím Titty a Mispulina , s vámi jsem se tu asi ještě nepotkala ![]()
Mersy - přidávám se k Titty, taky by mě zajímalo, jak to bylo s tím kojením. Abych věděla, kdyby se něco zvrtlo.
Ale samo, jen jestli ti to nevadí. ![]()
A jdu chrnět. Manžel už tady vytuhnul u televizi. No byl to pro něj dneska taky náročný den. Museli to na těch křtinách se strýcema, bratrancema a děděčkama pořádně zapít
. Tak dobrou.
Jóóó, a poraďte mi, prosím, s těma obrázkama , jak je sem můžu připojit? To je musím mít uložené někde na webu? Já jsem nic takového ještě nedělala. Jsem v tom naprosto nezkušená ![]()
Dobré ráno,
Mispulin: dovedu si představit, jaký je to kolotoč. Já mám děti od sebe 27 měsíců a taky je to fofr. Naštěstí je Lucka už bez plín a umí chodit sama po schodech, bez toho si to tady v domečku neumím představit.
Evi: zatím to zvládáš skvěle! Určitě to bude jen lepší ![]()
Zuzu: vždyť ty jsi i v těhotenství byla jak nit s uzlíkem
tak nechápu, jak jsi mohla ještě zhubnout
Neprovokuj ![]()
Hel: fotky nám určitě musíš ukázat! Ale návod budu muset nechat na někom jiném, Dan se mi probudil a volá ![]()
Ahoj holčiny,
nedočítám,jen jsem viděla krásné dorty od Ody a krásné kluky od Evičky.Včera jsme vyrazili na houby,moc jsme jich nenešli,ale procházka po lese byla prima a žofie si dáchla v Ergu.Za chvilku taky vyrazíme na výlet,tak už spěchám.....páááá