Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to ja mam dvouletou rostandu, do toho jeste nejakou dobu zaskakovat za pritele v praci od rana do vecera i s malou a jeste delat ucetnictvi a domacnost. Mame barak a ted se pred 14 dny zacalo zase venku pracovat takze o vikendy varit, varit a varit pres tyden v praci a po vecerech tak jednou tydne uctovat
co ja budu delat az budu mit ty deti 2???
Ale je toho zase tolik jen ted ten mesic dva pak to bude volnejsi ale je to celkem zahul
.
@DaMaThe manžel pomáhá, to je vzorný tatínek. Ale moje mamka bydlí od nás daleko a stará s enemocného taťku. A tchýně - NO COMMENT. Tu to prostě nebaví. Ona je takový líný typ. A na to druhé mimčo, co čekám, se ani nezeptala, třeba jak jsme dopadli na kontrole, prostě nezájem.
Takže na ně budu sama. Nejhorší to bude po porodu první dva měsíce. Hrozně se těším, až tohle období překlene a bude pak trochu líp.
No a taky asi už budu mít barák, takže ty starosti přibydou. No ale dala sem se na vojnu, dala. Mohla jsem jít na interupci
jenže na to já nemám žaludek. Takže musím válčit ![]()
@Lencaaaa no máš toho požehnaně! taky tě teda obdivuju. Já jsem chtěla další dítě až tak rok a půl. Jenže to dopadlo takto. Maličká ještě nebude umět ani chodit, když se narodí to druhé ![]()
@Kleofasek ja si myslim, ze toho budes mit nejvice na starosti ty. Ja, i kdyz budu uctovat a nevim co vsechno tak porad budu mit deti dal od sebe takze mala bude mit skoro 3 takze pohoupe kocarek poda plenu atd atd ale tebe obdivuju ze to das (ono ti nic jineho nezbyde
) a starsi se m hold uz trochu „postara“ t to miminko ale ty budes mit skoro dve navzajem. Ale taky bych na interupci nesla. Muj pritel je se segrou o 14 mesicu a jeho mamka rika, ze to bylo mnohem lepsi obdobi nez rozdil mezi mym pritelem a jeho brachou ty jsou od sebe 3 roky. Deti maji vic podobne zajmy atd atd ale neboj zvladnes to ![]()
@Lencaaaa no zvládnu, musím
Ale co sem si zažila po porodu s malou, tak mám strach, aby se něco podobného neopakovalo. Měla sem fakt dost. Po porodu jsme byli na JIP, byla pořád taková nedomrlá a nemocná, takže jsem byla vyčerpaná i já. Neměla jsem mléko, každé 3 hodiny jsem odstříkávala, několik dní opravdu vůbec nespala. A pak jen třeba 4 hodiny denně a to na několikrát. Fakt jsem si sáhla až na dno díky únavě. Pak se to zlepšilo. No ale doufám, že u prvního to bude jinačí. Jinak nevím nevím.. Porod má být nějak před svátkama, takže tatínek bude mít volno a bude pomáhat. Svěřím mu Adélku a já budu kmitat okolo mimča. Jako upřímně, moc se na to netěším ![]()
@Kleofasek: ja ti povim to, ze se taky bojim a budou skoro 2a trictvrte od sebe ale na tebe teda nemam no ![]()
@Barunka88 mě taky nic není a to co mi bylo mě opustilo…Kdy jdeš na kontrolu??Já jdu ve čt a už se nemůžu dočkat…
Tak jsem dnes absolvovala kontrolní odběr na tu moji splašenou imunitu, výsledky budu mít zítra, tak doufám, že to bude dobré a imunita se nijak nezbláznila..
@Kleofasek @Lencaaaa holky nezávidím vám to, ale určitě to zvládnete…Přítel chce taky, aby byli děti blízko u sebe, tak jsem zvědavá…Snažím se mu to vymlouvat, no uvidíme..Ale s tou moji imunitou to stejně nebude tak jednoduché..
@jaajunkaa tak budu drzet palecky at ti to dobre dopadne. on se rika, ze deti blizko u sebe maji vyhodu ale taky nevyhodu no. To je rozhodnuti na vas, ale mate jeste more casu. Uvidis jak zvladas prvni a pak se uvidi ![]()
@Lucietta
Já teď sladké taky moc nejím, což je u mě divné. Jen jsem si koupila balíčem bombonů, abych měla co cucat při čekání v čekárnách když mi není dobře…Ale šíleně mě začaly bolet zuby ![]()
A byli rádi? Rodiče přítele asi nadšení nejsou, už to bude 5.vnouče, takže to nějak neprožívají…
@jaajunkaa co máš s imunitou? My jsme se teda léčili s Bi v Praze Podolí, aby jsme mohli na IVF. měla jsem nějakou menší alergii na pserma. Ale v těhu? ![]()
@Barunka88 teprve ti mají potvrdit srdeční akci? Nebo jdete jen na běžnou KO? @NikOlinek u nás mají tchánovci jen jednoho syna - můj manžel. A Adélka je první a jediné vnouče a taky na nás prdí ![]()
@Kleofasek mám právě špatnou buněčnou imunitu, měla jsem ji dost zvýšenou a nejspíše to byla příčina mých potratů…Takže beru kortikoidy a pokud se mi to zhorší tak ještě imunoglobulíny
@Kleofasek To musí být síla, budeš mít dvě mimina zaráz
Nedovedu si představit. Pomáhá Ti aspoň rodina? Manžel to je asi jasné, že musí přiložit ruku k dílu, ale třeba jestli máš babičky?