Duben 2013 //

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23.5.13 16:42

@Lucietta Tak to asi dělá ten můj doktor. Nabídli mi i nějaký přesnější test na Downův syndrom a další vývojové vady (že je prý přesnější, atd.) za 1400kč…tak nevím jestli je lepší si to nechat udělat nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
23.5.13 16:46

@Janine-Banshee Ja na ten test za 1400 jdu. Stoji mi to za to. Nerada bych zjistila treba az ve 20.tydnu, ze mimco neni uplne OK. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.13 16:57

@Lucietta No já jsem celou dobu chtěla 100pro jít taky, ale za poslední týden mi tolik ženských řeklo, že je to absolutně zbytečný, že právě nevím. Navíc mi doktor říkal něco o amniocentéze… Zatím nevím, ale asi to do toho investuju - lepší zaplatit než něco podcenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
23.5.13 17:01

@Janine-Banshee Reknu ti to tak… Pracuju na genetice, kde tenhle test delame. A jasne, nekdy vyjdou hranicni vysledky, nebo falesne pozitivni. Ale taky se odhalil napr. Downuv sy ve 12. tydnu a pani mohla jit na ukonceni vcas. Pokud samozrejme si dite nechtela nechat. Rozhodne bych nechtela absolvovat potrat treba ve 20.tydnu (pracovala jsem na porodnim sale, tak vim jak to probiha). A amniocentezu bys podstupovala pouze v pripade, ze by mel lekar velke podezreni na nejakou vadu. Jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DaMaThe
23.5.13 17:02

@Lucietta U mě asi na mimíska ani nedojde. Teď je to embryo, po 10. týdnu plod, později (jestli se tam teda dohrabu) asi mimino. Můj muž používá „to malé“ :) Chápu, když žena své city k tomu malému tvorečkovi vyjadřuje zkomoleninami, já jen prostě nejsem ten typ.

• Citovat
  • Upravit
726
23.5.13 17:05

@DaMaThe To je jasne. Kazdy to ma jinak. :mrgreen: Ale my ostatni o tom tvem embryjku muzeme mluvit jako o miminku ne? :kytka: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DaMaThe
23.5.13 17:06

@Lucietta No jasně, já nechci nikoho urazit nebo odsuzovat, jen mi některé ty výrazy obvyklé tady nejdou přes rty (teda prsty) :D

• Citovat
  • Upravit
726
23.5.13 17:10

@DaMaThe :mrgreen: A pockej.. Bude hur. Az nam tu vsem tehulim zacne pozdeji jeste vic hrabat. Ted jsme teprve na zacatku. :mrgreen: Mne nekdy tehotne zenske pripadaly az neskutecne. A ted se mezi ne radim. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.13 17:16

@Lucietta Tak to moc děkuju za radu :) Uvidím, co mi tedy řeknou toho 4.6. A ještě by mě docela zajímalo, kdy je možné (nebo spíše normální) vzít partnera na ultrazvuk, aby taky viděl miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
23.5.13 17:20

@Janine-Banshee Zenske si bezne berou partnera na ten prvotrim. screening. To uz byva pekne videt a i fotecky jsou hezke. A navic jsou pojistovny, ktere ti z casti nebo dokonce cely ten screening zpetne proplati. Staci aby ti po zaplaceni dali doklad a s nim pak na pojistovnu. Ale treba vseobecna ti neda ani korunu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
23.5.13 17:22

@Janine-Banshee Já půjdu na screening s přítelem, takže UTZ uvidí taky. Zavolej si na svou pojišťovnu, jestli proplácí prvotrimestrální screening.Ta moje přispívá 1000kč, myslím, že to je velká pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DaMaThe
23.5.13 18:50

@Lucietta Já už to na sobě právě pociťuji, nejen že tělo nic nevydrží, ale i hlava o poznání zpomalila :roll: Ale je to součást tohoto výjimečného období a tak to také beru. Není třeba se za ty změny stydět, ale bylo by dobré si ponechat aspoň trochu příčetnosti co nejdéle to půjde.

• Citovat
  • Upravit
23.5.13 18:57

Děkuju @Lucietta a @NikOlinek za rady :) jinak já jsem o té možnosti mít přítele už teď na ultrazvuku nevěděla, tak holt bude se mnou asi až na tom v 16. nebo 17. týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.5.13 22:59

@Market30 Bydlíme v Netřebicích u Českého Krumlova. Ale jinak máš pravdu krásně se nám to sešlo. Jak máš staré děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
24.5.13 09:17

Holky, nechcete přejít do té uzavřené diskuze, co byla vytvořená místo tady této? Teďkom jsm erozdělené na dvě části. Jedna je v uzavřené skupině a druhá tady :( :nevim:
Stačí napsat Luli84 a pošle vám pozvánku

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí