Duben 2016 - přidejte se :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42775
10.9.15 19:06

@Miranda1 ahoj, jojo ležím a ležím a byt opouštím jen když je to nutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
10.9.15 19:20

Holky nevim která to byla skupinka kde jsme se bavili skrz vývavičku…našla jsem ten dokument kam jsem si psala co jsem pořizovala pro první…tak kdyby někdo chtěl pro inspiraci:

Oblečení (56ks vel. 56–74 – poznámka: kupte klidně i menší, malá mi nakonec plavala i v padesátce, z porodnice měla 2,5 kila)
Postýlka
Mantinel do postýlky, deky
Košík na spaní se stojanem Šátek na nošení (nakonec jsem brala dva)
Nálepky na zeď
Spací pytel (zde pozor, nepotřebovala jsem jej)
Autosedačka
Fusak do autosedačky
Vanička (později jsem ji prodávala a kupovala kyblík, byl jednoznačně lepší)
Ohrádka (měla jsem cestovní ale koupila jsem na doma ještě normál dřevěnou)
Kojící polštář (nakonec dva, jeden mi zabavil chlap )
Avent (kupovala jsem celou sadu, cumel..blbost, pokud budete kojit, stačí jedna malá lahvička)
Kapšář na postýlku (měla jsem ho ale z praktických důvodů u přebalováku)
Gel na strie
Drobné hračky (ale není třeba, využila jsem až později, ze začátku stačí hrazda a něco nad postýlku či nad lehátko + třeba jedna hrkávka, ale dítě te dlouho ješzě neudrží v ruce..)
Epino + lubrigační gel (velký pomocník při porodu, epino budu pořizovat zas)
30 ks Libštátské pleny, snappi sponky, různé látkové pleny s jádry a svrchní kalohtky… + přebalovací podložka (nakonec jsem měla dvě)
Prací prostředky (na praní miminkovských věcí)
Pro mě: kalhoty na spaní, rifle, tepláky, troje kalhoty(včetně společenských na svatbu)
Těhotenské plavky
Pás těhotenský (měkký s ťapkama – spíš jako módní doplněk)
Fusak do kočárku
Hrací deka
Vložky do podprsenky (nakonec jsem nevyužila)
Purelan, ATW gel
Matrace + potah
Kočárek, adaptéry, prostěradlo do kočárku
kojící podpsenky (měla jsem asi 6–7ks)
Gelové polštářky medela (nevyužila jsem ale…)
Kojící košilky (jsou celkem užitečné – zkrátka jakékoliv rozepínací)
Monitor dechu, chůvičky
Výdaje z lékárny – líh na pupík, rybilka, sudocrem, nějaká dětská koupel, hřebínek, ručník, žínka + tea tree, bezdotykový teploměr, teploměr do vany, k porodu homeopatika
Prostěradlo do postýlky
Poporodní kalhotky a vložky
Edit.: přidáno lehátko (stačí obyč s hrazdou) a zavinovačka, přebalovací podložka na pult/komodu

Určitě tam nemám všechno, hodně věcí se pořizovalo za běhu..tak třeba to někomu pomůže (nebo možná vyděsí :oops: )

Příspěvek upraven 10.09.15 v 19:49

• Citovat
  • Upravit
3155
10.9.15 19:36

@verulicek A teď tohle tehu zvladas jak? Četla jsou že se to i dědí po matce… Já už se bohužel nemám koho zeptat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
10.9.15 19:41

@verulicek mě to teda vyděsilo a hodně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
10.9.15 19:41

@Miranda1 no..je to asi hodně podobné jako to první. sice jsem už zvracela 2× ale většinou proto, že lítám kolem malé a kolikrát nemůžu jíst když zrovna chci nebo si na 15 minut hodin nohy nahoru…pořád mě zaměstnává. poprvé to byla pohoda, člověk došel z práce a měl klídek. ale jinak žádný extrémní rozdíl to zatím není..jo akorát s malou jsem první trimestr kilo zhubla..kdežto teď mám kilo nahoře - nevim jak je to možné, málokdy mi něco zachutná :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3799
10.9.15 19:42

@Miranda1 ja te obdivuju, ze zvladas chodit do prace. A co ten torecan, pomaha to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
10.9.15 19:44
@Miranda1 píše:
@verulicek mě to teda vyděsilo a hodně :mrgreen:

většinu věcí jsem brala po bazarech ale i tak se to na padesátku vyšplhalo nakonec..nezdá se to, ale když si to člověk opravdu píše.. (jinak ale asi sedmičku jsem dala za výbavu plenek). Kupovala jsem každý měsíc něco, nehleděla na pověry a ani jsem si nevšimla. Kdyby se to pořizovalo během tří měsíců, asi by to bylo dost poznat. Jinak teď s druhým si pískám…vše máme.

Jooo už vidím co tam chybí. Lehátko (neměla jsem vibrační, jen obyč s hrazdou)

• Citovat
  • Upravit
3799
10.9.15 19:44

@verulicek taky me to vydesilo, ale bude se hodit, diky za ten seznam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
10.9.15 19:46
@Miranda1 píše:
@verulicek A teď tohle tehu zvladas jak? Četla jsou že se to i dědí po matce… Já už se bohužel nemám koho zeptat :(

nám zas chybí info z druhé strany (od manželovi maminky). právě malá se vůbec nevyvýjí jako já nebo ségra…jednak se narodila velice drobná - to vím, že manžel a jeho sestra měli pod tři kila, ale víc nic. Např. jí děsně pozdě vyrašil první zub atd. Zkrátka je to na prd když se člověk nemá koho zeptat :think:

• Citovat
  • Upravit
3155
10.9.15 20:31
@Papulka85 píše:
@Miranda1 ja te obdivuju, ze zvladas chodit do prace. A co ten torecan, pomaha to?

Taky se divim, že to nějak dávám. Ale jak říkám nikdo nademnou nestojí, tak si odpočinku jak potrebuju. Torecan asi trochu pomáhá, ale hlavně mě dělá spavou, když si to dam hned ráno, tak tam sotva dojedu bez nehod. Furt bych spala i za volantem a to to mám 40km… Ale zvracim i s torecanem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.9.15 08:24

Ahoj holky, když to tady tak pročítám, říkám si, jestli vůbec těhotná jsem… Nezvracím, není mi špatně (jen občas žaludek na vodě), jím normálně, únava už je taky lepší a vlastně funguju pořád stejně jako před těhu.. Tak doufám, že na další kontrole (ve čtvrtek) bude vše ok :roll: jinak vás všech který to zdaleka nemáte tak pohodové je mi úpřímně líto, snad se to brzy zlepší.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
11.9.15 08:29

@moncicin Jsem na tom naprosto stejne nic mi neni krom unavy ale ta uz se zlepsuji. Ani jednou jsem nezvracela akorat mam obcas motani hlavy. Neboj na kontrole vse bude ok ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
11.9.15 08:48

@moncicin zvracení a žaludek na vodě opravdu není nutnost, u prvního jsem byla takhle „netěhotná“ az do 6. mesice, kdy mi narostlo břicho a ani mě nenapadlo, že bych se měla obávat. Ted me hodně překvapilo, když se mi začalo dělat zle. Jo a ani jedna z mych kamarádek nevolnosti neměla, az jsem si říkala že je to asi fakt rarita :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.9.15 08:56

@klara1711 @štěpánka11 Díky holky :) Já to nemám s kým porovnat, kamarádky mám všechny bezdětné, jsem taková první vlašťovka, doufám, že si ze mě vezmou brzy příklad :D Jediná ségra byla těhotná a tý bylo taky zle… Takže já si nestěžuju a jsem ráda za to jak to je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
11.9.15 09:06

Jo to já musím být potizistka. Muj chlap na mě kolikrát tak kouká a říká že by mi rád pomohl, ale neví jak. Chudák ten bude mít průpravu na porod, tam se prý cítí stejně. Dnes mám ranní :poblion: za sebou, tak uvidíme teď po snídani kolem té 11 kdy přichází druhá vlna… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí