Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
jéé tak se nám to tu pěkně rozjelo, všechny vítám ![]()
no já se vrátím k tomu pasení, náš malej mi to právě sabotuje, tím, že přišel na to, že když zabere pravou rukou a zakloní se, tak že se překulí zpět na záda, páč na tom břichu se mu moc nelíbí - taky vám to někomu mimko dělá ![]()
Jinak my chodíme na neurologii, malý byl v břichu trochu pomačkaný ležel si na oušku, tak ho má odstýtý a když pláče, tak dává pusu do boku
tak nás sledují a právě se jí moc nezdálo, že se málo zvedá, tak od té doby dost trénujem, tak se to zlepšilo a v srpnu jdem zas na kontrolu, tak doufám, že se tam předvede v lepší světle…
Ahoj holky
,
já se ráda přidám, ale nejsem schopná viset pořád na pc, mám dvě děti a radši se věnuji jim, než noťasu. Ráda budu psát třeba jednou, dvakrát denně, pokud to stačí.Včera(asi) mě vyhodily právě z dubnové uzavřené diskuze, ani mi to předem nikdo nenapsal…předevčírem večer jsem se snažila dočíst, zbývalo mi 5 stran a když jsem se k tomu dostala znovu bylo tam dalších 30
, tak na to tedy nemám…Takže ráda pokecám s Vámi:-)))
Petra 30, z Prahy, ost v metříku ![]()
Příspěvek upraven 15.07.11 v 23:26
Holky proč se neskusíte přidat do skupiny Dubňátka 2011?Adminka je moooc hodná,třeba Vás přijme ![]()
K tomu pasení, Denisku jsme se na bříško ze začátku bála dávat a taky jí to moc nešlo, ale na rhb jsme nakonec nemusely.Honzíka dávám od začátku často, ono se mu to po chvilce taky přestane líbit, ale pase líp a dlouho. Přetáčení mu šlo když mu byl měsíc, pak to nějak zapomněl nebo co
.Taky si myslím, že by se neměli děti tak škatulkovat:-))
Mufinko přeju at je Tvoje malá v pořádku a Ty můžeš být v klidu!!Myslím, že ta první zavřená diskuze taky nepříjímá, protože je jich tam už moc…mně to neva, ráda pokecám tady:-))
Jdu spát, žehlila jsem až se ze mě kouřilo a jdu upadnout do peřin.Jsem zvědavá kdy budeme mít budíček.Teď se nám to nějak zhoršilo, dřív se budil až kolem třetí, poslední dobou okolo půlnoci i dřív ![]()
Ahoj holky
.
My jsme taky dubnatko, Perrin se narodil 18.4. 2011 v kanadskem Calgary, kde zijem a roste mi ke krase
.
Vsimla jsem si, ze jsou tady maminky zijici taky v zahranici.
S pasenim to v zapadni Kanade nejak striktne nesleduji, ale maly si umel drzet hlavicku nejakou chvilku uz koncem 5. tydne, takze doporucovany 2 hodiny na brisku nejak ignorujem. Proste, jsme na brisku, kdyz se na to citime.
Baleni do plen nasiroko tady taky neni v mode (nevim jak v Anglii nebo v Norsku - ahojky Niki3×
), kyclicky ale mame v poradku, takze baleni do dvou plen nam neni zapotrebi
. Staci, ze casto do nich curame
a nasledne vymenujeme.
ahojte vítám nové příchozí
petro piš kolikrát chceš
já bych tu žádné pravidla nenastolovala, může přijít kdo chce a pokecat si
já to asi taky nebudu stíhat každý den sem psát…na naší ulici se všichni zbláznili a máme tu 4 baráky, které se staví nebo opravují, takže je tu takový bordel, že malý moc nespí ![]()
Jinak já nemám metříka - tak aspoň napíšu, že máme Pavlíka narodil se 22.4.2011 plánovaným císařským řezem (byl otočený prckou dolů)
Hezké ráno ![]()
taky neměřím čas kdy je Honzík na bříšku, nechávám ho tam tak dlouho dokud se mu to líbí:-))Bydlíme v přízemí a máme studenou podlahu, koupila jsem pěnové puzzle-velký rozměr a je celé v celku(když jsou to třeba ty písmena tak to v sobě po chvilce nedrží a je to všude..) a to krásně hřeje, malému se dobře leží a je na tvrdším povrchu.
Pegalle myslím, že máme stejný kočárek-mutsy 4rider, jak jsi s ním spokojená??já celkem jsem, ale míhají se mi přední kolečka, budu to muset reklamovat.Taky ta korbička by mohla být větší, ale s tím jsem už do toho šla…
Ivo s tím stavěním baráků nic moc, já bydlím v paneláku a tady se zase rekonstruuje, teď dvě najednou
, no my to taky dělali, tak to člověk musí pochopit.
Hezkou slunečnou neděli ![]()
Ahoj a hezké dopoledne…
S tím vyhazováním to částečně chápu, taky chodím do uzavřené diskuze a právě proto, že je uzavřená, tak tam probíráme citlivější a intimnější věci a když někdo přijde jednou za týden se pochlubit se svým dítětem a nebi řešit svoje problémy, je to otravný.
Takže do jejich uzavřené skupiny se necpu, stejně bych nestihla dočítat a nezapadla bych ![]()
Přetáčení na záda teda ne-e, ale náš mladej byl opět obřík, takže to má čas, prvorozený byl taky velký a vše v pohodě. Já osobně nejedu podle tabulek a doktorku máme úžasnou přeúžasnou ![]()
A koukám co tu máme cizinek, respektive maminek žijích v cizině, to je super ![]()
tak zdravim po ranu ![]()
U nas je slunicko a tak to vypada na hezky den.
Jsem take clenem diskuze, ale je to uz takova parta a taky dalsi nebereme…
K paseni, malou vzdy zkusim dat na brisko pokud se libi necham ji co chce, a pokud nelibi necham chvilku i za kriku. a pak je musim ovsem uklidnit.. ![]()
petra.k, mam taky Mutsy 4Rider, jsem spokojena, predni kolecka se obcas mihaji, ale nereklamovala jsem to (ty se mihaji i na jinych typech kocarku). Na hladkym povrchu, jako treba v obchode jsou odemceny, tam to jezdi hladce, ale v terenu je zamknu a nic se nemiha
. Jinak na nej dostavam jen same komplimenty
.
Tady je dneska nadherne, slunicko sviti - hezkou sobotu vsem! ![]()
pegalle píše:
Ahoj holky.
My jsme taky dubnatko, Perrin se narodil 18.4. 2011 v kanadskem Calgary, kde zijem a roste mi ke krase
.
Vsimla jsem si, ze jsou tady maminky zijici taky v zahranici.
S pasenim to v zapadni Kanade nejak striktne nesleduji, ale maly si umel drzet hlavicku nejakou chvilku uz koncem 5. tydne, takze doporucovany 2 hodiny na brisku nejak ignorujem. Proste, jsme na brisku, kdyz se na to citime.
Baleni do plen nasiroko tady taky neni v mode (nevim jak v Anglii nebo v Norsku - ahojky Niki3×), kyclicky ale mame v poradku, takze baleni do dvou plen nam neni zapotrebi
. Staci, ze casto do nich curame
a nasledne vymenujeme.
Ahoj Pegalle ![]()
vitej!
Tvuj chlapecek ma moc krasne jmeno.
Jsem rada, ze se mi potvrzuje, ze ve vsech zapadnich zemich to je s tim sledovanim miminek podobne. ![]()
Jo a nas malej taky drzel hlavicku hodne brzy. Ted uz ji ani nemusim pridrzovat, jen tak hlidam. Zato ale k paseni se moc nema. ![]()
petra.k píše:
Ahoj holky,
já se ráda přidám, ale nejsem schopná viset pořád na pc, mám dvě děti a radši se věnuji jim, než noťasu. Ráda budu psát třeba jednou, dvakrát denně, pokud to stačí.Včera(asi) mě vyhodily právě z dubnové uzavřené diskuze, ani mi to předem nikdo nenapsal…předevčírem večer jsem se snažila dočíst, zbývalo mi 5 stran a když jsem se k tomu dostala znovu bylo tam dalších 30![]()
, tak na to tedy nemám…Takže ráda pokecám s Vámi:-)))
Petra 30, z Prahy, ost v metříkuPříspěvek upraven 15.07.11 v 23:26
Ahoj,
taky te vitam.
To je v pohode, ja taky moc nemam cas tu byt cely den. Dneska nam tu cely den prsi a malej porad spinka, tak mam casu vic. ![]()
Holky,
muzu se zeptat, jak vam miminka spinkaj?
Malej porad jen spi. Pres den ji po 3-4 hodinach a po kazdem jidle usne. Pres noc spi taky dobre, tak od 7 do 6-7 rano. Pres den ani nemam tolik casu s nim past koniky nebo podobne veci, protoze kdyz uz je vzhuru, tak treba koupeme, nebo si hrajem a nechci ho porad trapit na brisku.
Jak je to u vas?
ahojda ivax tak jsem tu dekuji za pozvani-jsem tu moc rada.aspon pokecame taky snekym jinym ze..tak jak se maji aprilova mimca
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat