Jak odnaučit dítě dudlíku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
1.5.13 21:17

vyhráli jsme =)

Holky my dnes snad..asi..doufám..vyhráli :dance: :dance: :dance: :dance:
děti byli na svátek u babičky +2dny a dudel nechali doma (jako) a prej dudel vůbec nechtěl, ani si nevzpoměl… a teď doma? No zkusil to ale „dudel má děda, protože mu je smutno“ a lehla jsem si k němu na chvilku do postele… kupodivu mě za chvilku vyhodil a otočil se… a usnul :dance: :dance: :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jindrova25
8.7.13 09:43

Ahoj, naše holčička byla na dudlíku fakt extrémně závislá, je jí 25 měsíců a povedlo se nám to během 1 dne! Už předtím jsme jí zkoušeli dudlík vzít, ale myslím, že problém byl v tom, že jsme nebyli prostě pevně rozhodnutí. Ona samozřejmě plakala a my po pár minutách „vyměkli“ a dudlík vrátili. Takhle to bylo několikrát a výsledek žádný. Malá si krom jiného taky nechce čistit zuby, a ráno jí kolikrát po produdlaný noci smrdělo z pusinky, i duda byl cítit. Tak jednou večer, když zase dělala scény, že zuby čistit nebude, tak jsme jí řekli, že dudlík utekl, že jí smrdí z pusinky a má tam bacily, tak že prostě utekl. Čekali jsme hrozný scény, sice usínala skoro hodinu, ale nebylo to tak hrozný, jak jsem čekala, sice si občas poplakala, ale tu první noc si o dudlík řekla snad jen 3×, a když jsme řekli, že prostě utekl, tak už nic neříkala. Sice kňourala, a bylo vidět, že jí chybí, ale nakonec usnula. Druhý den to samé, a scény fakt menší, během 3 dní usínala téměř stejně jako s dudou (jí to vždycky trvá dlouho, takže průměrně tak 30 minut večer). Ale máme hotovo, bála jsem se, že jí to nestihneme odnaučit, až půjde do školky a nakonec máme náskok. Je to miláček, bylo mi jí moc líto, ale kamarádka má holčičku, a ta má dudlík ještě ve 4 letech, a to si myslím je zbytečné. Všem pevné nervy :D maminky

• Citovat
  • Upravit
1276
11.7.13 23:01

Tak naše malá bude mít na konci měsíce 21 měsíců. Myslím, že zas takový závislák není. Přes den si na dudlík vůbec nevzpomene, i když ví, kde je. Když ho ale nechám válet někde poblíž po ruce, tak to si občas podudlá, ale žádný extrém. Když jí řeknu, ať mi ho dá, tak mi ho podá, nebo ho po chvíli vyndá sama. Jinak ho ale přes den vůbec nemá, což jsem teda ráda, když čtu některé vaše příspěvky :think:. Dudlík má jen na spaní, jak po obědě, tak na noc. Zatím jí ho ale brát nehodlám, možná to taky zkusíme na vánoce s těma hračkama. To už i víc pochopí důvod, proč jí ho chci sebrat. Nebo jí ho možná zkusím nedat na nějaké odpo spaní, a když to bude bez prolému, tak to zkusím i večer ;) a uvidíme. Ale jinak to nechám asi na ty vánoce, kdy jí to líp vysvětlím. Taky je ale začíná dost rozkousávat :( a doma máme vždy jen jeden. Tak až rozkouše i tento (už tam má malou dírku), tak jí třeba i zkusím ukázat, že je už bee, že ho nemůže mít a zkusíme ho hodit do koše. Tak uvidím, jak to nakonec dopadne a která varianta nakonec bude úspěšná. Později dám vědět :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
28.8.13 11:27

Ahojky mám taky doma hroznýho závisláka, malá má 21 měsíců a chci jí odnučit dudák kdyby aspon jen na noc ho chtěla ale ona celý den když jí ho seberu mlaská to znamená že chce dudlík, kručí, brečí je na něm hrozně závislá a nevím jak jí to odnaučit jeden čas ho měla jen na spaní ale zase ho chce pořád..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
28.8.13 11:46

Ahojky, naší je taky 21 měsíců a začíná blbnout, normálně ho má teda jen na noc a na polední spaní, ale začla dělat scény, ráno a po probuzení ho nechce vracet, musím jí ho vždy nějak nenápadně sebrat a většinou je trošku scéna. Vůbec si nedovedu představit, jak se jednou zbaví, díky němu v pohodě usíná i spí, bez něj nevím jak to budde, no snad to někdy půjde :nevim:
@pavla.velova A to ho má celý den? Já jsem taky docela měká, ale celý den bych jí ho teda nenechávala, prostě nedat, holt si chvíli pořve, ale pak si určitě zvykne, že je prostě jen na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
28.8.13 11:58

@Ellen2811 no právě že já taky nepovolím snažím se jí nějak zabavit aby na něj nemyslela ale taky ráno mě ho nechce dát a musím nenápadně ho sebrat ale pak chodí šahá do kapes jestli tam není :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22206
28.8.13 12:18

Ahojky, my sme ve věku dvou let a 4 měsíců dali dudlíček Ježíškovi na stromeček a ten dal za to Pájovi dárečky, vcelku to proběhlo v klidu, jen asi dvakrát se optal, kde je dudu a bylo to, sice pak uspávání trvalo o trochu dýl, ale stále ještě spí i odpolko, tak je to fajn a stále si pamatuje, jak dal dudlík Ježíškovi..nyní mu je pět let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
28.8.13 12:18

Tak můj mladší ho kvůli staršímu vůbec nemůže mít, jelikož mu ho vždycky veme. Ale maldšímu to nevadí, on ho nechce. :pankac:
Starší ho má naspaní, a přez den když ho skováme tak ho nevyžaduje. Ráno, nebo po odp. spaní mi ho dá a pak už na něj nemyslí.. když ho nevidí.
Je mu 2,5 doufám že na to spaní ho taky časem odbouráme, jak to je mi zatím taky záhadou. :roll:
ex. Tchýně prý odnaučila děcka tak že ho ustřihla a řekla jim že ho myšky snědli :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
28.8.13 12:21

Tak my jsme docela bojovali, zkoušeli jsme rúzné možnosti, vzít přímo, dám štěnátku, miminku ale ani jedno úspěšně, potom jsme toho na pár dní nechali a světe div se malá se ráno probudila dudlíka při jídle odložila já ho před ní dala ke krbu a když se poo něm věčer otala dudlík nebyl, tak jsme řej´kla že ho vzal čertík pro své malé a byl klid, sice trochu ponukívala v posteli ale jen chvíli místo dudu dpstala plyšáka nebo plíno na žužlání a během chvilky usnula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
28.8.13 12:24

@TereuliJa s tou myškou to udělala moje babi taky a měla úspěch :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
28.8.13 13:53

Tak nás to čeká za ctvrt roku…já jsem rozhodnuta ( snad to vyjde) vzít dudu přes den a nechat jen na spani. A po 14 dnech Ho vzít natrvalo :) hlavně kvůli zoubkum a také se mi moc nelíbí chodici děti s dudlikem a nejlépe, kdyz s ním jeste mluví. Přítel by Ho vzal a nedaval ani na noc…uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
31.8.13 22:24

U nás byl dlouho už jen na spaní a jednou sám přišel, že je dudík hnusnej a dáme ho do koše popelářům. Pak si ještě vzpoměl asi za dva týdny, ale nechal si říct, že není, že ho odvezli popeláři a máme klid. Vše jsme stihli ještě před druhýma narozkama. Kamarádka taky vyprávěla, jak smlouvala, slibovala koloběžku za dudlík a nic. Pak dcera sama odnesla dudlík do koše a už si prý nikdy nevzpoměla. Trvalo to, ale než šla do školky byla bez dudáka. Taky jsem četla, že zabírá pohádka o tom, co se s tím dudlíkem stalo. Pevné nervy všem a vydržte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
31.8.13 22:31

Přítelovi se to kecá, že máš dudlík nadávat, ale chci vidět nějakého chlapa, jak v noci vstává, utěšuje a vysvětluje proč dítě už nedostane dudlík. Já si říkala, že když to nepůjde po dobrém, tak ať si radši dudá, hlavně že se vyspím. Naštěstí spím i dkyž už nedudáme. Ale dudlík přes den u chodícího dítěte, to je síla, z toho vždy hořím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
20.2.16 07:48

Tak ja mam dvouleteho chlapecka a v poslední době jsem si říkala, že bychom to meli odbourat. A asi jsem to privolala a dudlik včera ztratil. Byl zavislak- mel na spani a i pres den si daval. No a po dudlíku se ptal, rekla jsem, že prostě neni, jen trochu zaknoural. Denni spanek i nocni usnul bez jakýchkoliv problemu, akorát pred dennim spankem si vzal prst, ale za chvilku ho vyndal. Tak jsem zvědava zda se nam to podaří takto naraz odbourat. Budu se snazit nepolevit :)ma jeste jednu závislost -kojeni :) to zatim nechavam, s tim to pak bude horsi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí