Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@terinka4444 píše:
To nejsem, to je pravda, jsem ukázkový pacient věřící svému doktorovi.
Taky věřím svým i nesvým lékařům, nekecám jim do odbornosti a nemůžu si na péči ani zacházení stěžovat.
@Bubiii píše:
Někdo ma tak otřesné zkušenosti, ze raději porodí úplně sám a bez přístrojů a dalších intervenci.
Strašně by mě zajímalo, proč někdo, kdo chce rodit strašně přirozeně, bez monitorů a intervencí vůbec chodí rodit do porodnice…:-)
@Nikaa88 píše:
Strašně by mě zajímalo, proč někdo, kdo chce rodit strašně přirozeně, bez monitorů a intervencí vůbec chodí rodit do porodnice…:-)
Aby mohl buzerovat doktory přece ![]()
@Burj Chalifa jasne, ze porodi kazda, ale proc z toho neudelat hezky zazitek, ne?
A omezit ten stres z nemocnicniho prostredi, toho ze nejde mliko, atd. Proste byt spravne psychicky nastavena.
Ted momentalne jsem nastavena " vykonove", ridim oddeleni v jedne velke firme, ale s pristupem komandanta, ktery vsechno bere pres rozum, ten porod a veci kolem toho nebudou v pohode. Protoze tam to neni o veleni a rizeni, ale o tom s uvolnit a prijmout to.
@Crystalline píše:
@Burj Chalifa jasne, ze porodi kazda, ale proc z toho neudelat hezky zazitek, ne?A omezit ten stres z nemocnicniho prostredi, toho ze nejde mliko, atd. Proste byt spravne psychicky nastavena.Ted momentalne jsem nastavena " vykonove", ridim oddeleni v jedne velke firme, ale s pristupem komandanta, ktery vsechno bere pres rozum, ten porod a veci kolem toho nebudou v pohode. Protoze tam to neni o veleni a rizeni, ale o tom s uvolnit a prijmout to.
To se přece nevylučuje. Doktoři a sestry jsou také lidé, hodní a empatičtí. To jen tady se z nich dělá dobytek a lovná zvěř.
@Burj Chalifa píše:
Aby mohl buzerovat doktory přece
Tak to bohužel je
![]()
Ahojky, neměly by jste kontakt na nějakou soukromou porodní asistentku z Brna, a radu kdy ji tak začít hledat, jsem prvorodička a chci mít z porodu příjemný pocit takže, jsem se rozhodla pro PA jen by to chtělo nějaké reference
Díky
@terinka4444 píše:
@Bubiii krásně jsi to napsalaje to pravda, porod je z velké části v hlavě, kdybys slyšela ty příběhy, co jsou u nás v rodině, ke konci jsem si jen odevzdaně říkala, že nějak to dítě ze mě dostat musí, prý máme geneticky těžké porody všichni, z tátovo strany všichni x let nazpět rodily kleštěma, z máminy snad ještě katastrofálnější. Někdy kolem osmého měsíce šedivá hrůzou jsem si řekla, že takhle ne, že já budu mít krásný porod, a přesvědčila jsem se a měla ho. U druhé jsem se od dvou čárek těšila na porod, vyloženě těšila, tak krásný den byl ten první poroid a druhý ho ještě předčil, nejkrásnější zážitky v mém životě. Bolest je jeho přirozenou součástí, ale dá se to tak nějak jinak prožít. Mohla bych rodit každý rok
a pomůže k tomu cokoliv, co hlavu přesvědčí, že je to krásný magocký okamžik.
To ti fakt zavidim, v pozitivnim slova smyslu.
Ja kdyz si vzpomenu, jak byl krasny druhy porod, tak me vzdycky zamrzi, jak dopadl ten prvni.
pritom stacilo se trohu vic pripravit, zamyslet se, ja si myslela, ze staci predporodni kurzy.
@Sularien píše:
Ahojky, neměly by jste kontakt na nějakou soukromou porodní asistentku z Brna, a radu kdy ji tak začít hledat, jsem prvorodička a chci mít z porodu příjemný pocit takže, jsem se rozhodla pro PA jen by to chtělo nějaké referenceDíky
Laďka Ryšavá, www.mamicentrum.cz
Já osobně jsem dulu u porodu neměla, ale švagrová ano, u obou porodů a nemohla si její přítomnost a přípravu na porod vynachválit…
@Burj Chalifa Porodník je zbytečný, rodí přece žena.
U mně tam vůbec nebyl, přišel až na šití, které mu nezapomenu. ![]()
@Eli11 píše:
No a prave tu „hysterku“ dula muze uklidnit, aby spolupracovala.Vis, kazdy mame jine zkusenosti. Preji ti, za ty mqs ty dobre.
K tomu se podepisuju. Jsem hysterka, která s pomocí duly porodila naprosto v klidu.
@Burj Chalifa píše:
To se přece nevylučuje. Doktoři a sestry jsou také lidé, hodní a empatičtí. To jen tady se z nich dělá dobytek a lovná zvěř.
Ano, nechat ženskou na monitoru přes 20 kontrakcí těsně před porodem je znak empatičnosti.
![]()
@Bubiii Ahojky, můžeš mi doporučit literaturu, kde jsi čerpala informace, jak si zpříjemnit usnadnit porod?
@kathon píše:
@Bubiii Ahojky, můžeš mi doporučit literaturu, kde jsi čerpala informace, jak si zpříjemnit usnadnit porod?
Zazrak porodu
Aby porod nebolel
Urcite uz vysly i dalsi knizky, tehdy pred temer peti lety mi prisly do ruky tyto.