Dula u porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
9.11.13 16:01
@terinka4444 píše:
To nejsem, to je pravda, jsem ukázkový pacient věřící svému doktorovi.

Taky věřím svým i nesvým lékařům, nekecám jim do odbornosti a nemůžu si na péči ani zacházení stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
9.11.13 16:15
@Bubiii píše:
Někdo ma tak otřesné zkušenosti, ze raději porodí úplně sám a bez přístrojů a dalších intervenci.

Strašně by mě zajímalo, proč někdo, kdo chce rodit strašně přirozeně, bez monitorů a intervencí vůbec chodí rodit do porodnice…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
9.11.13 16:17
@Nikaa88 píše:
Strašně by mě zajímalo, proč někdo, kdo chce rodit strašně přirozeně, bez monitorů a intervencí vůbec chodí rodit do porodnice…:-)

Aby mohl buzerovat doktory přece :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
9.11.13 16:17

@Burj Chalifa jasne, ze porodi kazda, ale proc z toho neudelat hezky zazitek, ne? :) A omezit ten stres z nemocnicniho prostredi, toho ze nejde mliko, atd. Proste byt spravne psychicky nastavena.

Ted momentalne jsem nastavena " vykonove", ridim oddeleni v jedne velke firme, ale s pristupem komandanta, ktery vsechno bere pres rozum, ten porod a veci kolem toho nebudou v pohode. Protoze tam to neni o veleni a rizeni, ale o tom s uvolnit a prijmout to.

• Citovat
  • Upravit
36504
9.11.13 16:19
@Crystalline píše:
@Burj Chalifa jasne, ze porodi kazda, ale proc z toho neudelat hezky zazitek, ne? :) A omezit ten stres z nemocnicniho prostredi, toho ze nejde mliko, atd. Proste byt spravne psychicky nastavena.Ted momentalne jsem nastavena " vykonove", ridim oddeleni v jedne velke firme, ale s pristupem komandanta, ktery vsechno bere pres rozum, ten porod a veci kolem toho nebudou v pohode. Protoze tam to neni o veleni a rizeni, ale o tom s uvolnit a prijmout to.

To se přece nevylučuje. Doktoři a sestry jsou také lidé, hodní a empatičtí. To jen tady se z nich dělá dobytek a lovná zvěř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
9.11.13 16:21
@Burj Chalifa píše:
Aby mohl buzerovat doktory přece :mrgreen:

Tak to bohužel je :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
9.11.13 16:42

Ahojky, neměly by jste kontakt na nějakou soukromou porodní asistentku z Brna, a radu kdy ji tak začít hledat, jsem prvorodička a chci mít z porodu příjemný pocit takže, jsem se rozhodla pro PA jen by to chtělo nějaké reference :) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
9.11.13 18:22
@terinka4444 píše:
@Bubiii krásně jsi to napsala :palec: je to pravda, porod je z velké části v hlavě, kdybys slyšela ty příběhy, co jsou u nás v rodině, ke konci jsem si jen odevzdaně říkala, že nějak to dítě ze mě dostat musí, prý máme geneticky těžké porody všichni, z tátovo strany všichni x let nazpět rodily kleštěma, z máminy snad ještě katastrofálnější. Někdy kolem osmého měsíce šedivá hrůzou jsem si řekla, že takhle ne, že já budu mít krásný porod, a přesvědčila jsem se a měla ho. U druhé jsem se od dvou čárek těšila na porod, vyloženě těšila, tak krásný den byl ten první poroid a druhý ho ještě předčil, nejkrásnější zážitky v mém životě. Bolest je jeho přirozenou součástí, ale dá se to tak nějak jinak prožít. Mohla bych rodit každý rok :mrgreen: a pomůže k tomu cokoliv, co hlavu přesvědčí, že je to krásný magocký okamžik.

To ti fakt zavidim, v pozitivnim slova smyslu. :-) Ja kdyz si vzpomenu, jak byl krasny druhy porod, tak me vzdycky zamrzi, jak dopadl ten prvni. :-( pritom stacilo se trohu vic pripravit, zamyslet se, ja si myslela, ze staci predporodni kurzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
9.11.13 18:31
@Sularien píše:
Ahojky, neměly by jste kontakt na nějakou soukromou porodní asistentku z Brna, a radu kdy ji tak začít hledat, jsem prvorodička a chci mít z porodu příjemný pocit takže, jsem se rozhodla pro PA jen by to chtělo nějaké reference :) Díky

Laďka Ryšavá, www.mamicentrum.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RadkaRos
10.11.13 19:37

Já osobně jsem dulu u porodu neměla, ale švagrová ano, u obou porodů a nemohla si její přítomnost a přípravu na porod vynachválit…

• Citovat
  • Upravit
1000
11.11.13 11:05

@Burj Chalifa Porodník je zbytečný, rodí přece žena. :roll: U mně tam vůbec nebyl, přišel až na šití, které mu nezapomenu. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.13 11:10
@Eli11 píše:
No a prave tu „hysterku“ dula muze uklidnit, aby spolupracovala. ;-) Vis, kazdy mame jine zkusenosti. Preji ti, za ty mqs ty dobre.

K tomu se podepisuju. Jsem hysterka, která s pomocí duly porodila naprosto v klidu.

• Citovat
  • Upravit
1000
11.11.13 11:12
@Burj Chalifa píše:
To se přece nevylučuje. Doktoři a sestry jsou také lidé, hodní a empatičtí. To jen tady se z nich dělá dobytek a lovná zvěř.

Ano, nechat ženskou na monitoru přes 20 kontrakcí těsně před porodem je znak empatičnosti. :roll: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
31.3.16 11:10

@Bubiii Ahojky, můžeš mi doporučit literaturu, kde jsi čerpala informace, jak si zpříjemnit usnadnit porod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
31.3.16 11:49
@kathon
@kathon píše:
@Bubiii Ahojky, můžeš mi doporučit literaturu, kde jsi čerpala informace, jak si zpříjemnit usnadnit porod?

Zazrak porodu
Aby porod nebolel

Urcite uz vysly i dalsi knizky, tehdy pred temer peti lety mi prisly do ruky tyto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí