Dům u statku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Caboverde
4.5.19 12:04
@ontar píše:
Té rekonstrukce bych se až tak nebál, také jsem jí dělal…dá se to dělat postupně a přitom bydlet a ten dům má dle fotky celkem solidní dispozici /teda doufám, že k tomu není ten statek/, ale jak jsem psal daleko horší mně připadá lokalita s žádným aspoň trochu rozumným městem v blízkém okolí, železnicí atd…ta 3/4 hoďka je na věčně zacpané D1 teoretická a v podobné dojezdnosti, jak tady někdo poznamenal je v ČR několik měst nad 100 tis. obyvatel…z Liberce to mám na Černý Most podobně s busem každou 1/2 hodinu, ale stejně by to na každodenní dojíždění byl opruz…ale pro chovatele koní asi super…

Ono taky, kdo by chtěl denodenně dojíždět po tankodromu D1, leda cvok.

• Citovat
  • Upravit
4.5.19 12:06
@Pandulka píše:
Sami teď hledáme něco podobného a do tohohle bych nešla a o hledáme i dále od Prahy
a) je to strašně nedostupné- autobus do většího města 4× denně- budete otroci aut
b) dům mi nepřijde v tak šíleném stavu (byli jsme na mnohem horších), ale musíš dost zvážit, jesli máš šikovnýho chlapa, co to umí opravit sám. Ale jako pořádně upravit= předělat elektřinu, rozvody apod..nemyslím tím jen vymalovat. Co by mi vadilo je viditelná plíseň na fotkách, do toho bych nešla nikdy! Z fotky zvenku vypadá jedna stěna úplně vlhká- ale může to být jen blbě nafocené, fotky zevnitř- jakmile je u obvodovch zdí při zemi flek- žlutá/šedá/zelená, nebo odlupující se omítka- je to plíseň. Z fotek je navíc patrný plesnivý flek na stropě- nejspíš zatéká někde střecha.
c) Vadila by mi jímka (obzvlášť pokud v obci není kanalizace k napojení)= vysoké náklady na její vývoz a ještě víc by mi vadila voda ze studny (= dnes je velmi častý problém s nedostatkem vody, takže v létě můžete být bez vody a navíc to chce pravidelné robory vody) bez dostupnosti obecní vody.

Děkuji a nemáte zkušenosti s tím když se koupí dům ale není napojení na na vodu jako že se studny se musí natáhnout po celém baráku myslíte že se to viplati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
4.5.19 12:07
@Mravenecekkk píše:
Nevíte zda něco koupit do milionů nějakou chatu kde se dá celorocne bydlet

1)Koupit pozemek a mobilheim na to… 2)Koupit nějakou chatu, ale to chce se hodně uskromnit, ale žít se v tom dá, i když ne úplně komfortně s rodinou podle mě..

1. Změnit úplně lokalitu k bydlení..
  • Citovat
  • Upravit
Caboverde
4.5.19 12:08
@Mravenecekkk píše:
Děkuji a nemáte zkušenosti s tím když se koupí dům ale není napojení na na vodu jako že se studny se musí natáhnout po celém baráku myslíte že se to viplati

No jasně, že se to v"I"platí :roll:

• Citovat
  • Upravit
4.5.19 12:08
@Caboverde píše:
Ono taky, kdo by chtěl denodenně dojíždět po tankodromu D1, leda cvok.

Takže asi špatný dům :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.19 12:10
@Caboverde píše:
Ono taky, kdo by chtěl denodenně dojíždět po tankodromu D1, leda cvok.
@Pandulka píše: 1)Koupit pozemek a mobilheim na to… 2)Koupit nějakou chatu, ale to chce se hodně uskromnit, ale žít se v tom dá, i když ne úplně komfortně s rodinou podle mě..
  1. Změnit úplně lokalitu k bydlení..

No to jsme právě chtěli tohle ale to zase říkali lidi ze potřebuji povolení k tomu abych si mohla postavit na ten pozemek mobilhime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
4.5.19 12:11
@Mravenecekkk píše:

Spíš špatně zvolený server, pro velmi špatnou reklamu. Good luck, ale jinde.

• Citovat
  • Upravit
32043
4.5.19 12:11

@Mravenecekkk a to je problém obstarat si povolení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
4.5.19 12:13
@Mravenecekkk píše:
Špatné je všechno, jestli budeš každý den dojíždět 45 minut do Prahy tak navíc ještě projezdis další super sumu. Podle toho že nemáte dost peněz a snažíš se najít něco za milion (což je podle mě nemožné), tak předpokládám ze asi nemáte takové příjmy, aby ste utahli rekonstrukci, dopravu a náklady na bydlení, plus taky člověk musí něco jist a mít nějaké rezervy, protože v takovém domě (klidně i v novém, natož něčem takovém) se může kdykoliv cokoliv podělat a pak musíš najednou vydat klidně desetitisice, aby se tam dalo bydlet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
4.5.19 12:13
@Mravenecekkk píše:

Pokud je dům napojený na vodu z vlastní studny, tak většinou je v baráku čerpadlo a voda v domě normálně teče z kohoutků. Předpokládám, že tady tomu tak taky je. V domě, kde by byla pumpa na zahradě a chodilo se pro ni s kýblem napumpovat jsme teda ještě nebyli..
Byli jsme teď třeba v domě s vlastní studnou, kde studna i čerpadlo byly ve sklepě, ve kterém taky byla příšerná plíseň (i když realiťačka tvrdila, že to plíseň není…ale bylo vidět, že je tam čerstvě vymalováno- zdi jak bílý padlý sníh a ještě vlhké). Předtím jsme bylli v domě, kde tvrdili, že voda je normálně ze studny pitná, dům byl napojen na vodu ze studny a tekla z kohoutků.. Na úřadě jsem pak zjistila, že voda tam v těhlech starých kopaných studních není rozhodně pitná a je třeba udělat si tam novou vrtanou studnu (investice cca 100 tisíc) s tím, že za 5 let tam můžeš být kvůli suchům úplně bez vody.
Proto je za mě základ koupit dům s obecní vodou…studna je pak milý nadstandard na zalévání zahrady.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
32043
4.5.19 12:15

@Mravenecekkk navíc na mobilhome stavební povolení nepotřebuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.19 12:15
@Pandulka píše:
Pokud je dům napojený na vodu z vlastní studny, tak většinou je v baráku čerpadlo a voda v domě normálně teče z kohoutků. Předpokládám, že tady tomu tak taky je. V domě, kde by byla pumpa na zahradě a chodilo se pro ni s kýblem napumpovat jsme teda ještě nebyli..
Byli jsme teď třeba v domě s vlastní studnou, kde studna i čerpadlo byly ve sklepě, ve kterém taky byla příšerná plíseň (i když realiťačka tvrdila, že to plíseň není…ale bylo vidět, že je tam čerstvě vymalováno- zdi jak bílý padlý sníh a ještě vlhké). Předtím jsme bylli v domě, kde tvrdili, že voda je normálně ze studny pitná, dům byl napojen na vodu ze studny a tekla z kohoutků.. Na úřadě jsem pak zjistila, že voda tam v těhlech starých kopaných studních není rozhodně pitná a je třeba udělat si tam novou vrtanou studnu (investice cca 100 tisíc) s tím, že za 5 let tam můžeš být kvůli suchům úplně bez vody.
Proto je za mě základ koupit dům s obecní vodou…studna je pak milý nadstandard na zalévání zahrady.. :nevim:

Moc děkuji moc jste my pomohla my když tomu nerozumíme tak to hodně pomůže takové rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
4.5.19 12:16

Mno. Krom toho, že je to konec světa, kde nic není, tak ten „statek“ jepoměrně velká výrobna. V době sezóny tam bude kravál od 6ráno do noci včetně víkendů a s tím spojenej smrad a prašnost. Mají tam docela dost techniky, takže tam asi bude probíhat intenzivní činnost. Nedivili bych se, kdyby „makléř“ směroval prohlídky na nějaké konkrétní dny a hodiny.
Co se týká stavebního stavu - zcela urcitě to nemá hydroizolaci, voda vzlíná vevnitř i venku - venku opadává omítka a pod tím jsou vidět tvárnice, pravděpodobně škvárové tak na stavbu kůlny. Izolační vlastnosti nebudou nic moc. Skvrny uprostřed stropů znamenají, že do baráku dlouhodobě teče střechou. Stav okna pod střechou tomu tak nějak napovídá - pravděpodobně to tam dlouhodobě promrzalo. Podle mě střech bude na výměnu. Koupelna ani jinej rozvod vody na fotkách není, ale podle stavu instalací lustru (hliník IMO) to bude na výměnu komplet taky. Kanalizace ne, voda studně (vedle toho statku? Chtěl bych rozbor), okna jsou raději za záclonou, ale bude to hrůza. Nikde nevidím ústřeďák a je tam podle popisu kotel na tuhá paliva…
Takže brutální pastouška. Bydlení by tam asi bylo pro silné povahy. Cena odpovídá pozici pozemku a možná i za to je drahej (kvůli poloze u JZD). Barák je na srovnání se zemí a kompletní přestavbu, rekonstrukce se určitě nevyplatí. Na to, abych dělal check papíru už nemám.
Good luck. Já bych do toho nešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
4.5.19 12:16
@Mravenecekkk píše:
No to jsme právě chtěli tohle ale to zase říkali lidi ze potřebuji povolení k tomu abych si mohla postavit na ten pozemek mobilhime

nj..ale to povolení pořád stojí pakatel oproti tomu koupit takovouhle ruiničku…
Do milionu kolem Prahy (tj do 100km) podle mě neseženeš…resp. možná jo, něco staršího, ale víceméně bez pozemku (o který ti asi jde, když se ti líbí 1200m2 zahrada)

• Citovat
  • Upravit
4.5.19 12:17
@Monchichik píše:
@Mravenecekkk navíc na mobilhome stavební povolení nepotřebuješ…

Aha takže stačí si koupit stavební pozemek a mobilhime si tam můžu postavit a udělat tam vodu a elektřinu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí