Dům u statku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
624
5.5.19 13:32

Pročetla jsem celou diskuzi a viděla fotky a upřímně ti radím, at takovou ruinu nekupujete. Naprosto souhlasím s ostatními, je to bezedná díra na peníze a ještě to okolí!. Neskutečný puch z JZD, ve studni nejspíš kontaminovaná voda ze siláže a navíc ta vzdálenost do Prahy…Jak tu někdo psal, projedete měsíčně minimálně 7-8 tisíc plus údržba a opravy aut.
Na vašem místě bych za zmíněné peníze koupila menší byt v menším městě, kde se dá sehnat dobře placená práce a byla bych spokojená…
Můžu se zeptat, jakou máš školu a jaké máš zaměstnání? Kolik peněz máte s partnerem dohromady? A jak velké výdaje?
To jsou důležité otázky a když na ně odpovíš, můžem ti adekvátně poradit. Eventuálně ti můžou poradit holky, které bydlí poblíž Prahy, kde by se dala v okolí najít práce podle tvého zaměření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
5.5.19 13:44

Tak nevím, zakladatelko, od Prahy 45Km je to kousek, ale pokud by člověk měl dojíždět denně do práce a zpět, tak už to takovej kousek teda není. Za druhé, podle prvního kouknutí je flek v ložnici na stropě, pokud je v patře, tak teda nevím, ale i když strecha na fotce vypadá celkem slušně, asi nebude nic moc. Komín taky nevypadá v super stavu, vzhledem k tomu, že se tam topí v kamnech, tak bych trvala na vyvložkování(tot otázka jestli by to vydržel),dole je ten dům na fasádě vlhký, to nebude stačit kolem jen nopovka, ale pořádně podříznout, z čeho je zdivo??? izolace v podlahách je taky děsná darda, nehledě na to, že pak musíš udělat komplet nové podlahy. Tak nevím, domek bych koupila pokud bych veděla, že mám minimálně milion na nejnutnější opravy a nebudu zadlužená na Xdesítek let protože do cca pěti let budeš potřebovat další milion na dodělání oprav. A to ještě nevíš, v jakém stavu je studna, odpady, voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115647
5.5.19 13:46

@Uju psala 45 minut, je to přes 70 km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15410
5.5.19 17:05
@aiwwa píše:
Vždyť je to do Prahy přes 70 km, to se nedá každý den dojíždět, to je absolutní nesmysl

Nám dva zaměstnanci dojíždějí denně cca 70 km, ale služebním autem…i tak je to dost hrůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.5.19 21:55

Zakladatelko, nebrala bych to. Ta negativa se sčítají - všechno je odtud daleko a každodenní dojíždění je velmi nákladný opruz, kor pak s dětmi. Plus pochybné hygienické podmínky díky blízké zemědělské činnosti (hluk, smrad, prašnost, podivné splašky v půdě…).
Ten barák je vlhkej odspoda (opadávající omítky) i svrchu (flek na stropě). Odizolovat spodek jsou v řádu desetitisíce - statisíce, záleží na technice, kterou zvolíte a způsobu provedení. Ovšem výměnu střešní krytiny, s velkou pravděpodobností i krovu a zřejmě i stropu, to sami fakt nedáte a počítej minimálně půl milionu, spíš víc! S tím, že budeš mít barák zcela otevřenej, v podstatě jen čtyři zdi, a je to hodně náročné! A už radši nezminuju i variantu napadení domu dřevokaznými houbami, což by v podstatě znamenalo komplikace až fatální, to snad radši zbourat ;)
Suma sumárum, na tento dům nemáte peníze ani zkušenosti, kdejaký agent s teplou vodou by vás opil rohlíkem 8) A přišli byste i o ten naškudlený milion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pvln34
6.5.19 10:42
@Anonymní píše:
Dobrý den chceme koupit dům u statku co to obnáší jestli je to dobrý nápad dům je krásný cena je super je to kousek od Prahy je my divné že už je na stránkách mnesic a nikdo ho nekoupil předem děkuji :)

Zakladateľko, jestli mate k dispozícii pouze 1M, tak inú možnosť ako sťahovanie nevidím. V ČR je kppec iných, malých miest, kde budete mať výrazne lepšiu kvalitu života.
I takova Ostrava, sú tam pekne stvrte, na menší byt vám 1M stačiť bude a prácu tiež nájdete lepšiu a bez nutnosti dochádzať (a platit za dochádzanie).
Z toho co píšeš mam pocit ze o nemovitostiach žiaľ nič nevieš (plisen, kontrola katastru - veľa vecí si si mohla zistiť už pred tým, ako ste sa na túto ruinu išli pozrieť), kupovat dom by bola ekonomická sebevražda..
Pre niekoho kto ma peniaze a čas a znalosti, verím ze ten dom môže byť pekný projekt na zlepšovanie. Ale ak by ste nemohli bývať niekde inde počas rekonštrukcie (pol roka - ideálne prvý rok), nerozumiete stavebným pracam, nemáte peniaze a mate známych ktorí vám zle radia, nešla by som do toho. Navyše to miesto je fakt hodne hodne spatne. Ľudia majú pravdu, teraz tam možno zviarata nie sú, ale o rok môžu byť a vy budete mat zo života peklo :(
A pokiaľ sa rozhodnete niečo kúpiť, daj tu nemovitost poriadne preveriť. Ja osobne som bola spokojná s ľuďmi z Bytecheck - platila som 8000 za kontrolu 51m2 a bola som moc spokojná s výsledkom i informáciami kt. mi technik v report zdelil (vrátane predbežných nákladov na opravu). Sú však i iný poskytovatelia. Len teda nedaj na rady „kamaráta, kt sa v tom vyzná“. Chce to odborníka kt je osvedčený a ktorého si zaplatíš sama (nie takého, kt ti dohodi realitka). No, držím palce. Mat vlastný dom je síce krásne, ale je to nekonečná diera na peniaze.. Ja osobne som šťastná za byt v malej bytovke pod lesom :palec:

• Citovat
  • Upravit
79771
6.5.19 11:06
@debra.morgan píše:
To musí být troll toto, vždyť to není možné, aby něco takovýho bylo zaměstnatelné, schopné splácet x let úvěr/hypotéku. tomu nevěřím. dojíždět 45 min do Prahy a říkat tomu v okolí, šílený. My máme chatu v takové podobné časové vzdálenosti a jezdit tam denně, to si nedovedu představit 8o

Ale jo, mám v rodině dojíždějícího denně hodinu. A třeba studenti jezdí běžně Pardubice - Praha. To zase jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.19 11:51
@debra.morgan píše:
@Mravenecekkk no hlavně na to musí mít finance (auta, min. dvě, pohonné hmoty, servis, opravy, pneumatiky, pojisteni…) a musí se mu to vyplatit. u tebe nevidím ani jedno :nevim:

Jo aha a vy víte co mám a co ne že píšete že u mně nevidíte ani jedno staretejte o sebe radši a ne komentujte tuto konverzaci jen schazujute lidi jak kdybi jste všechno věděla a byla buch vy co 😂 😂 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115647
11.5.19 11:56

Buch vy co. 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.5.19 12:05
@aiwwa píše:
Buch vy co. 8o 8o 8o
:lol: :lol: made my day
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35717
11.5.19 12:05
@aiwwa píše:
Buch vy co. 8o 8o 8o

Vysoká škola života :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115647
11.5.19 12:06

Buch vy co? Buch já nic. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
11.5.19 12:10

Voe, asi divoká party včera, že dozvuky jsou ještě teď :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
12.5.19 15:54
@aiwwa píše:
@Uju psala 45 minut, je to přes 70 km.

No, teď jsem si všimla ne 45Km ale 45min. No, já to mám do Phy 180Km, velký kus dálnice tak hodinka a deset minut. No, ale i tak znám dost lidí co dojíždí takovéto šílenosti. dělají 12ky a tak jezdí míň. I když benzín je drahej jim se to stále vyplatí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79771
12.5.19 16:40

@Mravenecekkk Moje oči! Oni už zrušili pravopis? Nebo je to schválnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí