Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pandulka píše:
No zas tak si to nemaluj..ono ani 1,5 M za barák u Prahy není nic moc.. My teda sháníme s pozemkem min. 1500m2 ideálně do 80 km od Prahy (nechceme ale už pracovat v Praze, takže bychom nedojížděli) a už jsem si zvedla limit na 2,2M a stále nenacházíme. Co jsme se byli koukat na baráky cca 1,8 mil., tak to byly všechno plesnivý tragédie bez vody s padájícím stropem z rákosu… Takže se suneme postupně dál a dál od Prahy. Třeba u Jindřichova Hradce jsou krásný a levný domyAle obecně třeba u Rakovníka a Příbrami jsou ty nemovitosti levnější…
No nevím. Do 100km od prahy se podle mě jen stavební pozemky pohybujou kolem 1500. Takže ta vaše cena bude sotva za pozemek bez sítí, natož za použitelnou stavbu…
Když sem něco zajímavýho hledal někdy v roce 2010, tak se pohybovaly ceny pozemků bez ničeho kolem poděbrad 1100 za metr, teď už to stojí přes 2500… Na praze západ je to ještě horší až někam za příbram nebo u milevska… Za ty prachy seženete takhle velkej pozemek imo jen se stavbou na zboření…
Jako ten dům by mohl být ideální, ono každé zboží si najde svého kupce. Ale ideální bude pro někoho kdo má nějaký peníz navíc, miluje adrenalin, nerad se nudí, žije kutilstvím a umí si poradit od základů po střechu
pro někoho jako je zakladatelka je to hooodně blbá koupě, která je stáhne ke dnu…
@Pandulka píše:
No zas tak si to nemaluj..ono ani 1,5 M za barák u Prahy není nic moc.. My teda sháníme s pozemkem min. 1500m2 ideálně do 80 km od Prahy (nechceme ale už pracovat v Praze, takže bychom nedojížděli) a už jsem si zvedla limit na 2,2M a stále nenacházíme. Co jsme se byli koukat na baráky cca 1,8 mil., tak to byly všechno plesnivý tragédie bez vody s padájícím stropem z rákosu… Takže se suneme postupně dál a dál od Prahy. Třeba u Jindřichova Hradce jsou krásný a levný domyAle obecně třeba u Rakovníka a Příbrami jsou ty nemovitosti levnější…
No teda tak teď jste my dala ono to nejde ani tak ani tak to je hrozný sehnat dům v dnešní dobe
@Mravenecekkk neodpověděla jsi mi na to, proč to musí byt nutně dům. Když na nej nemáte
@Chauvinist píše:
No nevím. Do 100km od prahy se podle mě jen stavební pozemky pohybujou kolem 1500. Takže ta vaše cena bude sotva za pozemek bez sítí, natož za použitelnou stavbu…
Když sem něco zajímavýho hledal někdy v roce 2010, tak se pohybovaly ceny pozemků bez ničeho kolem poděbrad 1100 za metr, teď už to stojí přes 2500… Na praze západ je to ještě horší až někam za příbram nebo u milevska… Za ty prachy seženete takhle velkej pozemek imo jen se stavbou na zboření…
No právě proto hledáme koupi domu rovnou s velkým pozemkem. Přijde mi, že tam je ta cena mnohem snesitelnější, než koupit samotný pozemek. A třeba za 2,2 už se daly najít celkem fajn domy. Ale já mám dost krutá kritéria ( i přesto, že hledáme ruiničku, protože si vše umíme udělat sami), takže u nás to hledání bud ještě na dýl. Pak buď přihodíme třeba na 2,5 a to už asi určitě seženeme, nebo se posuneme ještě kousek dál od Prahy..
@Mravenecekkk píše:
No teda tak teď jste my dala ono to nejde ani tak ani tak to je hrozný sehnat dům v dnešní dobe
Není to hrozný, za běžnou cenu dům kopupíte klidně hned - ale nikdo nebude prodávat pod cenou. Když má běžný dům cenu pět milionů, tak proč by ho někdo prodával za jeden?
@Chauvinist píše:
dobře, ale když se podíváš v okolí podle srealit, tak se pořád ceny takhle velkéího domu na takovém pozemku pohybujou na dvojnásobku a vejš. To má svůj důvod. Určitě tam bude ještě nějakej právní problém (černá stavba, neplatný umístění, věcné břemeno, předkupní právo,…)
Ale třeba tohle vypadá na první pohled použitelně za tu cenu:
https://www. sreality. cz/detail/prodej/dum/rodinny/vlastejovice-cast-obce-vlastejovice-/4252417628#img=7&fullscreen=false
Jen bez takový zahrady no.
Ne zobrazilo sem my ten odkaz myslíte že se dá něco sehnat
@Tichošlápek píše:
@Mravenecekkk neodpověděla jsi mi na to, proč to musí byt nutně dům. Když na nej nemáte
Nemusí to být nutně dům chtěli jsme dům no
@Mravenecekkk píše:
Ne zobrazilo sem my ten odkaz myslíte že se dá něco sehnat
Zkopirujte, odstrante mezery.
Nemyslím, že se dá za tyhle prachy sehnat něco rozumného. Buď to bude extrémně daleko odevšad, nebo to bude ruina, nebo to bude mít nějakou vadu (bude se tam stavět dálnice, věcné břemeno,…), nebo to bude na žádném nebo minimálním pozemku. Pravděpodobně více věcí najednou.
Kolik Vám je a proč chcete nutně barák a nutně hned? Buď bych chvíli počkal, nebo šel do bytu. Nájmy jsou sic vysoké, ale provozní náklady baráku a dojezd z takový p.dele pro dva lidi hodí spolehlivě stejnou částku. Jen na spotřebě. V nájmu když se něco poto, řeší majitel, tady když poteče střechou a vy nebudete mít prachy, jak to fixnete? V tomto okamžiku nakupovat nemovitosti není šťastné.
Příspěvek upraven 04.05.19 v 13:54
@Mravenecekkk píše:
Já třeba chápu tu potřebu mít dům
taky ho chcem, ale teda když nejsou příjmy, tak se nemůže koupit hned první co se namane za pár korun. Já si třeba nedovedu představit si koupit byt někde na sídlišti, i když je to leckdy levnější a pohodlnější, prostě na to nejsme povahy, ale zároveň bysme nešli do neceho takového. Lepší se pár let uskrommit, našetřit a pořádně to promyslet a naplánovat a ten sen o domečku si splnit později, než se za každou cenu uvrtat do nějaké ruiny a být pak otrok toho domu a počítat každou korunu.
@Mravenecekkk píše:
Pokud chcete dům, tak taky na něj musíte mít příjmy. Milionem to zdaleka nekončí. I do nového dáváte investice, natožpak do starého. Chcete dům za milion a co dál? Máte další miliony na opravy, rekonstrukce, aby jste nebydleli jako cigáni, ale jako lidi? Máte taková zaměstnání, aby jste na tyto investice měli?
Do centra Prahy je to 75 km. Při spotřebě 8 litrů benzinu na 100 km a ceně 30 Kč/litr, projedete každý den 360 Kč. Tj. za měsíc (21 dnů) 7560 Kč. Pak je třeba řešit ještě, kde v Praze parkovat, kolik to bude stát a taky opotřebení a údržbu auta.
Nevím jestli už to někdo zmínil, ale dům je dle katastru v exekuci, v inzerátu zmínku nikde nevidím. Jinak se mi to za tu cenu nezdá taková katastrofa, pokud máte chuť se pustit na vesnici se vším co k tomu patří a počítáte s tím, že se musí udělat pořádná rekonstrukce. A těsně vedle pozemku je veliké hnojiště.
Nečetla jsem celou diskuzi, takže pardon, jestli se opakuju. Do toho domku bych nešla ani omylem. Těch pár fotek mi stačilo na to, abych viděla, že ten dům je vlhký, ze zdí leze sanitr a toho se nezbavíte nikdy. I ta venkovní odpadávající omítka ukazuje, že zdi táhnou vlhko. Pokud je navíc u statku, očekávej občas zápach ze zvířat a v létě tuny prachu. Rekonstrukce spolkne tak mega a půl, aby se dalo bydlet. Fakt hledejte něco jinýho, protože tady spláčete nad výdělkem. Jo a toho „odborníka“ už bych si na poradu nebrala
. Se starými domy mám dost zkušeností na to, abych tohle doporučila rovnou zbourat…
@Monchichik píše:
@aiwwa ale dá, on to někdo koupí, neboj
Jo, leda tak pologramotná lůza. Sorry, ale musela jsem.