Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pandulka píše:
nj..ale to povolení pořád stojí pakatel oproti tomu koupit takovouhle ruiničku…
Do milionu kolem Prahy (tj do 100km) podle mě neseženeš…resp. možná jo, něco staršího, ale víceméně bez pozemku (o který ti asi jde, když se ti líbí 1200m2 zahrada)
Ne mne je jedno jak je pozemek velký my prostě už nevěděli jak dál a viděli jsme tenhle dům tak jsme pořád vahali
@Mravenecekkk nevím, jestli musíš udělat jen ohlášení stavby nebo vůbec nic, to se zeptej na stavebním úřadě…
@Mravenecekkk píše:
Moc děkuji moc jste my pomohla my když tomu nerozumíme tak to hodně pomůže takové rady
No tak si hlavně před koupí JAKÉKOLIV jiné nemovitosti najměte dost dobrého technika. Taková služba teda stojí 10 tisíc a výš…ale pokud nemáte zkušenosti, tak pro vás je to naprostá nezbytnost. Známý od kolegyně ví očividně o stavbách velký kulový!
Za sebe pak doporučuju tuhle příručku https://www.estav.cz/…upit-bydleni je zdarma a je tam vše, co by si měl člověk odpovědět a zjistit před koupí i s praktickými tipy jak poznat plíseň, vadný komín apod. A nevěřit realiťákům..nám už toho nakecali.. ![]()
Každopádně s chlapem, co není šikovný bych do ruiny NIKDY nešla. Pokud tvůj chlap neumí víceméně všechna řemesla (nebo je nemáte v rodině), tak na tom finančně vykrvácíte..
@Mravenecekkk píše:
Takže asi špatný dům
Dům vypadá dle mého názoru na tu cenu dobře /ale jsem teda Ferda mravenec práce všeho druhu a okolní stavební firmy by utřely nudli/…problém dle mého je lokalita, ale záleží, jaké máte v rodině požadavky na zaměstnání…být ten barák do 15 km od Liberce, tak ho beru…
@ontar píše:
Dům vypadá dle mého názoru na tu cenu dobře /ale jsem teda Ferda mravenec práce všeho druhu a okolní stavební firmy by utřely nudli/…problém dle mého je lokalita, ale záleží, jaké máte v rodině požadavky na zaměstnání…být ten barák do 15 km od Liberce, tak ho beru…
Dobře??? Kua to by mě zajímala stavba, která vypadá špatně ![]()
@Pandulka píše:
No tak si hlavně před koupí JAKÉKOLIV jiné nemovitosti najměte dost dobrého technika. Taková služba teda stojí 10 tisíc a výš…ale pokud nemáte zkušenosti, tak pro vás je to naprostá nezbytnost. Známý od kolegyně ví očividně o stavbách velký kulový!
Za sebe pak doporučuju tuhle příručku https://www.estav.cz/…upit-bydleni je zdarma a je tam vše, co by si měl člověk odpovědět a zjistit před koupí i s praktickými tipy jak poznat plíseň, vadný komín apod. A nevěřit realiťákům..nám už toho nakecali..
Každopádně s chlapem, co není šikovný bych do ruiny NIKDY nešla. Pokud tvůj chlap neumí víceméně všechna řemesla (nebo je nemáte v rodině), tak na tom finančně vykrvácíte..
To my právě máme velkou Rodinu co by nam stim pomohla táta ten umí všechno přítel to samé ale když říkáte že je ten barák hroznej tak do toho asi radši nejdu
@Mravenecekkk píše:
Aha takže stačí si koupit stavební pozemek a mobilhime si tam můžu postavit a udělat tam vodu a elektřinu
S tím bych byl opatrný. Spousta obcí má momentálně tendenci přímo ve stavebně právní dokumentaci tenhle typ „staveb“ přímo zakazovat (protiprávně). Existuje na to jurisdikce, která poměrně přesně vyjmenovává, kdy je to mobilní stavba a kdy stavba, na kterou se vztahuje SŘ. Ve zkratce - pevná připojení na sítě a žádný pohyb po dobu víc jak 1 rok.
@Chauvinist píše:
S tím bych byl opatrný. Spousta obcí má momentálně tendenci přímo ve stavebně právní dokumentaci tenhle typ „staveb“ přímo zakazovat (protiprávně). Existuje na to jurisdikce, která poměrně přesně vyjmenovává, kdy je to mobilní stavba a kdy stavba, na kterou se vztahuje SŘ. Ve zkratce - pevná připojení na sítě a žádný pohyb po dobu víc jak 1 rok.
Takže to taky nebude jen tak lehké ![]()
@Mravenecekkk on tam s vama byl odbornik?
. vzdyt je to plesnive jako prase. a toho se tezko zbavis. vlhkost uz z fotek je znat.proc tam nedaji fota podkrovi, protoze by ses zeblila v jakem stavu to tam je
docista zelen
v zadnem pripade nekupovat
Příspěvek upraven 04.05.19 v 12:29
1. neřeš to na internetu, ale na místě - ve všední den, abys měla představu kolik aut tam jezdí. Největší provoz bude nejspíš ráno.
2. vezmi si sebou nějakého stavaře, ať ten domek odhadne, co všechno tam je za vady a co vás čeká za překvápka při případné rekonstrukce. A vezmi sebou stavaře, kterému za jeho práci zaplatíš ty, ne realitka. Aby jaksi jeho prací bylo ochránit tě, ne pomoci realitce prodat ležák.
3. obec je zcela bez občanské vybavenosti a autobus tam jezdí čtyřikrát denně ve všední den. Na nákup a nebo do školy to máš hodinu přes les do Zruče nebo do Kácova.
Příspěvek upraven 04.05.19 v 12:29
@Mravenecekkk píše:
To my právě máme velkou Rodinu co by nam stim pomohla táta ten umí všechno přítel to samé ale když říkáte že je ten barák hroznej tak do toho asi radši nejdu
Jo a ještě když se vleze na mapy.cz, dá se panorama, tak ten mrňavej zahnědlej kousek pozemku mezi „statkem“ a barákem u cesty vypadá jako poměrně slušný hnojiště. Takže imo tam nebpůjdou prohlídky po dešti, jen za sucha a druhak ta voda v místní studni bude asi slušný bezpečnostní rizoto. O zdravosti takovýho pobytu na hnojníku se raději nevyjadřovat (i když lidi to mají jako livestyle).
Barák je podle mě na stžení. By mě zajímalo, na základě čeho vám „známej, co o tom něco ví“ řekl že ne. Jinak vykrvácíte na rekonstrukci a pak na provozu…
@ontar píše:
Takže myslíte že není tak špatný ten barák já už opravdu nevím co dělat
@Mravenecekkk proč tak lpis na domě, když si ho nemůžete dovolit? I provoz je dražší než v bytě.
@Ou píše:
1. neřeš to na internetu, ale na místě - ve všední den, abys měla představu kolik aut tam jezdí. Největší provoz bude nejspíš ráno.
2. vezmi si sebou nějakého stavaře, ať ten domek odhadne, co všechno tam je za vady a co vás čeká za překvápka při případné rekonstrukce. A vezmi sebou stavaře, kterému za jeho práci zaplatíš ty, ne realitka. Aby jaksi jeho prací bylo ochránit tě, ne pomoci realitce prodat ležák.
3. obec je zcela bez občanské vybavenosti a autobus tam jezdí čtyřikrát denně ve všední den. Na nákup a nebo do školy to máš hodinu přes les do Zruče nebo do Kácova.Příspěvek upraven 04.05.19 v 12:29
Děkuji ale aby to nebyl zas takový odborník co jsme měli teď
![]()
@Mravenecekkk píše:
Děkuji ale aby to nebyl zas takový odborník co jsme měli teď![]()
![]()
![]()
Tak plíseň a mokrou zeď snad vidíš i bez odborníka ne? Jinak teda přesně takhle si představuji dům co se nedá prodat.