Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Chauvinist píše:
Dobře??? Kua to by mě zajímala stavba, která vypadá špatně
Psal, že je kutil a že ho to baví. Takže novostavba je pro něj peklo, zato dům na spadnutí zázrak se kterým si může roky vyhrát (něco jako lidi co opravují veterány - pro ně je zázrak hromada rezavějícího šrotu ze které si časem vyšperkují veterána na výstavy).
@Prof. Farnsworth píše:
Psal, že je kutil a že ho to baví. Takže novostavba je pro něj peklo, zato dům na spadnutí zázrak se kterým si může roky vyhrát (něco jako lidi co opravují veterány - pro ně je zázrak hromada rezavějícího šrotu ze které si časem vyšperkují veterána na výstavy).
To beru, ale i tak barák vypadá „špatně“ a on jen má kapacity ho dát do cajku. Ale jak sem psal. Tohle je podle mě předem ztraceno. Ale musel bych to vidět osobně.
@Mravenecekkk píše:
No My právě bydlíme v Praze a platíme 16 000 za garsonku a je to moc drahé tenhle dům se líbil ale mnela jsem strach kvůli tomu statku a dojíždění by jsme řešily autem
Zamysli se nad tím, proč by někdo prodával dům třeba za milion, kdyby ho hned mohl prodat třeba za pět. Běžný domek v okolí Prahy stojí kolem pěti milionů a rychle se prodá. Jaký asi bude dům za milion?
@Prof. Farnsworth píše:
Co je to platné když nemáš prachy.
@Prof. Farnsworth píše:
Zamysli se nad tím, proč by někdo prodával dům třeba za milion, kdyby ho hned mohl prodat třeba za pět. Běžný domek v okolí Prahy stojí kolem pěti milionů a rychle se prodá. Jaký asi bude dům za milion?
Tohle fakt není okolí Prahy. ![]()
@aiwwa píše:
Co je to platné když nemáš prachy.
To byla reakce tuším na @ontara, který by to koupil a opravil si sám.
@Mravenecekkk Myslím, že je už z fotek jasný, proč tam leží tak dlouho, plesnivý strop a to v přízemí, jak asi vypadá patro? Střechou zatéká, takže nová komplet střecha, okna jsou tragédie, takže nová, bude se muset řešit odvlhčení-v lepším případě bude stačit podřezat, voda ze studni nemusí být kvalitní, takže další náklady, prasečák vedle je jen třešničkou na dortu, proč do toho nejít ![]()
@Chauvinist píše:
To beru, ale i tak barák vypadá „špatně“ a on jen má kapacity ho dát do cajku. Ale jak sem psal. Tohle je podle mě předem ztraceno. Ale musel bych to vidět osobně.
Za ty tři miliony, co bude stát kupit tuhle ruinu a opravit ji, se dá někde na vesnici koupit pozemek a postavit malý domek. Ale pokud někdo chce opravovat, rekonstruovat a pak roky bojovat s plísní, nedostatkem vody a nakonec třeba prodávat těžce pod cenou…
@aiwwa píše:
Tohle fakt není okolí Prahy.
dobře, ale když se podíváš v okolí podle srealit, tak se pořád ceny takhle velkéího domu na takovém pozemku pohybujou na dvojnásobku a vejš. To má svůj důvod. Určitě tam bude ještě nějakej právní problém (černá stavba, neplatný umístění, věcné břemeno, předkupní právo,…)
Ale třeba tohle vypadá na první pohled použitelně za tu cenu:
https://www. sreality. cz/detail/prodej/dum/rodinny/vlastejovice-cast-obce-vlastejovice-/4252417628#img=7&fullscreen=false
Jen bez takový zahrady no.
@Prof. Farnsworth píše:
Za ty tři miliony, co bude stát kupit tuhle ruinu a opravit ji, se dá někde na vesnici koupit pozemek a postavit malý domek. Ale pokud někdo chce opravovat, rekonstruovat a pak roky bojovat s plísní, nedostatkem vody a nakonec třeba prodávat těžce pod cenou…
Ale jo, nejsme ve sporu. Já to vidím stejně. Blbá lokalita, blbá stavba, všechno špatně, imo.
@Mravenecekkk píše:
Poradíte nějakou dobrou banku nebo ta liška ják jsi vzít třeba ještě 500 000 to už by jsme snad sehnali nějaki normální dům
No zas tak si to nemaluj..ono ani 1,5 M za barák u Prahy není nic moc.. My teda sháníme s pozemkem min. 1500m2 ideálně do 80 km od Prahy (nechceme ale už pracovat v Praze, takže bychom nedojížděli) a už jsem si zvedla limit na 2,2M a stále nenacházíme. Co jsme se byli koukat na baráky cca 1,8 mil., tak to byly všechno plesnivý tragédie bez vody s padájícím stropem z rákosu… Takže se suneme postupně dál a dál od Prahy. Třeba u Jindřichova Hradce jsou krásný a levný domy
Ale obecně třeba u Rakovníka a Příbrami jsou ty nemovitosti levnější…
@ontar píše:
Nenech se odradit místníma „odborníkama“ na výměnu plínek…ten barák za pár set tisíc postupně dohromady dáte a vlhkost z velké části odstraníte /drenáže, podříznutí, aktívní větrání atd./, se stavbou se dá vždy něco udělat, ale co neodstraníte, je lokace na konci světa…ale než bydlet v nějakém zoufalém podnájmu a celý život tam sypat peníze, které už nikdy neuvidíte, tak pokud vám nevadí umístění a uživíte se tam, tak snad radši toto…
Jo. A ty jim to tam, Ferdo opravíš a zainvestuješ opravy vid´?
![]()
@Pandulka píše:
No zas tak si to nemaluj..ono ani 1,5 M za barák u Prahy není nic moc.. My teda sháníme s pozemkem min. 1500m2 ideálně do 80 km od Prahy (nechceme ale už pracovat v Praze, takže bychom nedojížděli) a už jsem si zvedla limit na 2,2M a stále nenacházíme. Co jsme se byli koukat na baráky cca 1,8 mil., tak to byly všechno plesnivý tragédie bez vody s padájícím stropem z rákosu… Takže se suneme postupně dál a dál od Prahy. Třeba u Jindřichova Hradce jsou krásný a levný domyAle obecně třeba u Rakovníka a Příbrami jsou ty nemovitosti levnější…
Tak je to logický - když dnes stojí starý panelákovej byt 3+1 v Praze někde na sídlišti nějakých sedm milionů, tak spusta lidí hledá něco levnějšího v okolí Prahy. Což samozřejmě zvedá ceny i v obcích do 30-40 km v okolí. Takže najít za milion i malý byt 40 km od Prahy je skoro nemožné (natož dům se zahradou).
@Pandulka píše: 1)Koupit pozemek a mobilheim na to… 2)Koupit nějakou chatu, ale to chce se hodně uskromnit, ale žít se v tom dá, i když ne úplně komfortně s rodinou podle mě..
- Změnit úplně lokalitu k bydlení..
A hajdy učit se pravopis!