Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, v srpnu to budou dva roky co se snažíme, nyní jsem dostala Duphaston na upravení cyklu, protože mi to chodilo a nechodilo. Beru ho první měsíc a nic mi po něm není, jenom jsem dost unavená. Teď by mi měla přijít MS asi za týden ale dost mne pobolívá a píchá v podbřišku. Chci se zeptat zda některá z vás měla něco podobného? A kdy jste po něm otěhotněly? Díky za odpověď a mějte se krásně. ![]()
ahojky, zkus si pročíst třeba téma na stejné stránce-Duphaston/Utrogestan.
Záleží jestli máš ovulaci, samotný Duphaston ji nepodporuje.
Pobolívání nebo tlak v břiše je normální, znamená to, že se „něco děje“ (narostla sliznice atd.)
A kdy jsi ho dobrala? Mně po něm přišla MS minule 5. den, teď už čekám 7.den…
Ahoj, doktorka mi napsala pouze balení na jeden měsíc a to od desátého dne 15 tablet, dostala jsem to třetí den co jsem dobrala. Nyní se k ní chystám znovu, zda mi ho ještě napíše, protože opět nejsem těh.. Snad to bude mít nějaký význam. Pa
Ahoj Ulmino, no já se obávám, že pokud ti napsala duphaston od 10DC, tak ani otěhotnět nemůžeš nejspíš, protože obsahuje hormon progesterona stejně jako utrogestan a ty ovulaci zabranují. tak nevím teda. záleží jaký máš problém. Po dvou letech bych už ale zašla do CAR, kde udělají komplexnější vyšetření než u doktorky.
Ahojík, to jsem z toho fakt už blázen
. Ale něco na tom bude, protože minulý měsíc má doktorka měla dovču a záskok jí dělala jiná dc. a když jsem se s ní bavila o mé situaci koukala na mne opravdu divně, proč beru zrovna duphaston. Chtělo by to změnu lékařky. Počkám ještě jeden měsíc, kdo ví?? Držím palečky. ![]()
Ahojky,také beru duphaston na upravení cyklu,právě že ovulaci podporuje,jak píší v příbalovém letáku,je to jeden ženský hormon,který napomáhá funkci žlutého tělíska,dokonce se i užívá při potížích v těhu aby nedošlo k potratu,uvidíme jak nám se s pomocí zadaří.Jitka
Také beru už dlouho duphaston, abych nešpinila v druhé fázi cyklu a aby ms chodila pravidelně. Otěhotnění nebrání, ale nesmí se začít brát tak brzy. Já ho beru buď od 17.dc, 20. dc, nebo někdy až od 22.dc - podle toho, kdy mám ovu. Měřím si BT a tak vím, jestli proběhla nebo ne a čekám i klidně do 22.dc, ale déle už ne. Beru ho vždy 8 dní. Když už ovu proběhla, tak potom napomáhá uhnízdění a aby nedošlo k potratu, jak již tu bylo psáno. Tak přeji hodně štěstí!!
Ahoj, mám brát duphaston od 18. dne - což by teoreticky od minulé MS mělo být dnes, ale MS přišla už 23.12., tj. před pěti dny. Nemáte někdo zkušenost, jestli mám duphaston dnes začít brát nebo ne? Díky
Asi bych zavolala dr.Ja to konečně dostala včera večer
po 9nech
Ahoj holky. Beru 3. měsíc duphaston, menstruace mi dorazí tak po 14 dnech po dobrani..beru ho na srovnání cyklu. První měsíc teď už 4. den k tomu beru medocriptine na snížení prolaktinu jednu tabletu 2× denně. Nyní mám. 18. den cyklu a už čtyři dny mi je zle, od té doby, co beru ten medocriptine, zvracím po každém jídle, pořád spím a bolí mě na jedné straně podbřišku. Myslíte, že bych mohla být těhotná (konečně:-)) nebo je to těma lékama? Díky moc za radu.
Ahoj holky, už několik let mám problémy s nepravidelností MS, při braní HA se srovnala, poslední dobou ale byly zase problémy, dr. mi předepsala na měsíc Duphaston a první dva měsíce zase v poho, poslední MS byla 29. září, připisovala sem to stresu, nakonec sem opět zašla k dr. už sem nedostala ani injekci, automaticky Dup na tři měsíce, akorát ta MS po dobrání pořád nikde, zítra to bude 7 dní a nevim co s tím, v podbřišku mě bolelo už před dvěma dny, bradavky citlivý, pobolívají.. tak nevim zda je to normální.. čekat? nečekat?
Budu ráda za každou radu
Jj je mi jasne neuvedomila jsem si to
tak pockej do pondelka ty dva dny uz bych asi tam neresila
Dobry den uz rok mam probelmy s MS Napr: mi vubec neprisla i 3mesice.. tak sem zasla k doktorovy a ten mi predepsal duohaston bez toho prasku bych to vunef nedostavala. Vsechno mam poradku ale ty prasky beru uz pres rok a nic se nezmenilo.. uz nevim co.stim ? Ma nekdo stim skusenosti??? Nevim jestli mam zmenit doktora??