Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jak je to s ovulací? všude na netu čtu,že nastává 10 - 16 den od prvního dne začátku menstruace. a včera jsem zas někde slyšela že nastává 11 den po ukončení menstruace. tak jsem z toho nějak vedle ![]()
Serfindo ahojky,ono je to u každé ženy jinak,ale obecně se má za to,že ovulace probíhá 11-16 den od počátku MS.Ale!!!! jelikož jsme každá jiná tak k ovulaci může docházet i 20 den od počátku MS,nebo třeba už 10 den od počátku MS.Pozorovat to můžeš buď měřením bazální teploty,kdy by ti měla postupně ze cca 36,5 stoupnout na cca 37,1 i víc.Nebo ji také můžeš poznat podle bílkovitého výtoku.Ale ať už délka MC,nebo cokoliv jiného se vždy počítá od prvního dne MS.
Všelijak
především tedy u každého jinak ![]()
ale čistě teoreticky pokud máš pravidelný 28denní cyklus (kde 1. den cyklu je první den menstruace) pak ovulace nastává někdy kolem 14. dne.
Nejjednodušší jak zjistit zda ovu probíhá a kdy je …buď měřit bazální teplotu…nebo zkoušet ovulační testy ![]()
ahoj, jak píšou holky, na mě sedí cca 13-14 den před MS
, tedy dopředu to zjistíš jedině, pokud máš cyklus přesný jako hodinky, nebo díky BT či ovu testům ![]()
Holky chci se zeptat zkušených snažilek. Myslíte, že to může být okamžik ovulace, dopoledne mě hodně bolelo břicho vpravo dole, pak až dost píchavá bolest a najednou jako když utne a nic. Večer mě začaly dost bolet prsa.
Může být, každá jsme jiná… Mě u ovulace bolí břicho konstantně a plynule to přechází v PMS… Jestli si nejseš jistá, zkus další cyklus ovulační testy. Den, kdy test začne slábnout, bývá ovulace… ![]()
Ahojky holky jsme asi natvrdla ale nikdy sem nejak tohle nezkoumala ale chci se zeptat naposled moje MS byla 1.1. A od te doby nic ale tehotna nejsem teda podle TT poslednich par let mam problem ze to treba 2× do roka nedostanu a pak musi na vyvolavacku a jak je to s plodnyma dny? Tu muzu mit az po menstruaci asi ze nebo muzou byt i kdyz to ten mesic nedostanu?
@pavla.velova ovu mít můžeš i když to ten měsíc nedostaneš, prostě místo ovu 14dc budeš mít ovu třeba 35dc.. A nebo to může být anovulacni cyklus.
Ahojky,
bazalni teplotu mam 37,5 ale ovu test negativni?
Jak je to mozne?
@pavla.velova Ovulace(plodné dny) vždy předchází menstruaci. A menstruace přichází po ovulaci za zhruba 10-14 dní(v tom ideálním případe)..Takže pokud ti vynechá menstruace a přijde pozdeji, tak je to pravdepodobně tím, že jsi mela zpoždenou ovulku…A tu ovlivnuje spoustu faktorů-od stresu, po ruzné hormonální příčiny, nemoc, prášky…
No jo, ale menses jsem mela tedka 28.1 a cyklus mam 21 dni,
do dalsi menses je celkem daleko, testuji ovu od 5 dne, ale zatim negativ ![]()