Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj-taky Ti držím pěstičky…ať to vyjde!!No jká měla celkem vleklé zdravotní problémy,ale nevzdávám to!Mě má doktorka vyloženě pomáhá jak to jde!Mluvila o Duphastonu pozitivně a tak tomu věřím.Mě jen zarazilo to s těmi prsy.Jelikož na miminku vyloženě makáme!!
dnem i nocí,,,,,furt
tak jsem si říkala,že když v letáku nežádoucí účinky jsou popsané jiné…že snad.....!!!Teď je 5den co jsem dobrala poslední prášek…tak uvidím.Tak ještě jednou:Držím Ti pěsti!!
Ahoj holky, tak já se přidávám se svýma zkušenostma s Duphastonem. Brala jsem ho půl roku.
Takže, každopádně, pokud se snažíte otěhotnět, tak ho brát až po ovulaci, jinak si jí zastavíte. Po dobrání jednoho cyklu se MS má dostavit do 14-ti dnů, většinou se dostaví mnohem dříve. U mě třeba 4-6 den po dobrání posledního prášku. Dávkování je na doktorovi a hlavně na Vašem tělě. Obvykle se předepisuje v různém dávkování 10 talbet za cyklus. Já je měla obden 2 tablety od 18 DC.
Každopádně pozor Duphaston Vám nepomůže otěhotnět!!!Jeho funkce je zjednodušeně taková, že buď vám „přivolá“ MS a nebo pomáhá udržet oplodněné vajíčko. Pokud ovšem neovulujete, tak vám Duphaston nepomůže, na to už je třeba jiný hormon.
Tak přeju hodně zdaru a snažícím se brzy // na testíkách.
Ahoj-ahoj
Já ho brala 10dní po jednom prášku…a samozřejmě,že jen díky Duphastonu otěhotnět nelze…každopádně jsem o něm slyšela hodně pozitiv.Teď uběhlo několik dní od mého posledního psaní a testík mám pozitivní
Zjistila jsem to minulý týden. Takže má „předtucha“ohledně zvláštní reakce prsou se potvrdila.Mám velikou radost!Držím pěstičky všem co na miminku pracují..
Ahoj ahoj, tak reakce mého dr na snahu otěhotnět snesla chválu. Duphaston mám brát stále dál kvůli pravidelnosti cyklu, bylo mi vysvětleno, že je potom větší pravděpodobnost k otěhotnění. Beru ho 15.-25. den cyklu a to jeden ráno a jeden večer. Dostala jsem půl roku na to otěhotnět. Pokud se snaha nezdaří, tak půjdeme bá na testy
. jinak co se týče ovu, u mě to bylo trochu složitější vzhledem k tomu že se mi i půl roku MS nedostavila třeba ani jednou. Nevím tedy ani kdy ovu mám. To pro dnes vše a všem přeju hodně štěstí ![]()
Ahoj, ja dostala duphaston po odberu vajicek a mam ho brat 1-1-2. Za 3 dny jdu na transfer embryi. U me ma tedy funkci udrzeni tehotenstvi.
Byl mi předepsán duphaston na urovnání cyklu- MS chodila jak chtěla. Měřím BT. Duphaston mám brát 20-25DC (upozornil, že po OVU) Podle BT mám ale tento měsíc asi anovulační cyklus. Jsem dnes 18DC a za 2 dny mám začít brát.
I když tento měsíc vezmu duphaston před OVU, zabrání mi tedy OVU, což vím. Ale zajímá mě, zda-li je možné, že mi v dalším cyklu už OVU normálně přijde??
Já jsem jej brala taky…a také pro chaotickou menses i 40 dní apod. Brala jsem jej již 15-25 den, BT jsem neměřila. Nejsem lékař , ale věřím, že se může stát , že ovuluješ i bez zvýšení BT. 100% jistotu ovulace by Ti poskytl ovulační test případně ultrazvuk.Já nevím kdy přesně u mne ovulace nastala, každopádně po třech měsících „léčby“ jsem menses již nedostala kvůli těhotenství
…no náramně to upravuje cyklus
. Ale je pravda, že na zvýšenou možnost otěhotnění při léčbě duphastonem mne lékařka informovala…tak pokud těhu nemáš v plánu, na vynechanou OVU bych nespoléhala.
Holky, dr mi taky napsala Duphaston od 16 dne MS 1-0-1 a hned první den, když jsem si vzala večer tu druhou tabletku, tak jsem v noci začala špinit
Jinak do té doby bylo všechno v pořádku
Setkala jste se některá s tím?
Tay beru duphaston a kdyz reknu dr ze se to a brat po ovulaci, ale ze nevim kdy ju mam tak na me hledi jak jarda co po ni chcu pritom se to zjistit u ni da.Ja ttiz podle teploty nic moc nepoznam.Beru to 17-21 den cyklu.ma trach aby to nemelo opacny efekt.Mimi chceme
Nemáte některá Duphaston navíc na prodej?