Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky mate nekdo zkušenosti z lečitelem pred IVF? Myslite že muže nejak pomoct.
Renatiko z léčitelem nemám zkušenost,ale bylinky jsem začela nedávno brát,ještě nemám zatím žádný výsledek,ale věřím,že mi to určitě pomůže. Drřím ti pěsti,ať ti to IVF dobře dopadne ![]()
Diky, z bylinek piju kontryhel, zitra jdu podruhe k lečitelce, tak uvidime jestli to bude mit nejaky efekt
ahoj renatiko,
kontryhel piju take vzdy prvni pulku cyklu a co stimuluju mi doktorka chvali, ze mi dobre roste sliznice, urcite pomaha.. zkusenosti s lecitelem nemam, ale take o tom premyslim a ocenim, kdyz nekdo prijde s dobrou zkusenosti ![]()
..jo a urcite budu rada kdyz napises, co ti lecitelka poradila
ty uz mas IVF naplanovane? jestli ano, drzim palce!
Ahoj 2 IVF mam koncem mesice, dnes jsem byla podruhe u lečitelky a ješte mam prijit jednou, sedi naproti tobe asi 15 minut, nedotyke se te, citiš tlak v hlave a težky nohy, rekla,že dite mit budu. Pujdu ješte a potom napišu jestli to pomohlo, človek zkouši všechno i vetši blbosti aby otehotnel.........
ahoj, to uz mas za chvili, budu drzet palce! jak dlouho jsi mela pauzu mezi prvnim a druhym, jestli se muzu zeptat? Ja jsem po prvnim..
taky myslim ze zkusit se ma vsechno, kamosky znama chodila nekam k Plzni a pry kolem ni jezdil nejakou virguli nebo co, zasmala se tomu, no ale do par mesicu fakt otehotnela
a rekla ti ta lecitelka, co je s tebou spatne, co leci? je fajn ze rekl, ze dite bude, vzdycky to pomuze slyset..urcite dej vedet, jak to pomaha
Mela jsem pauzu rok,ale ja jsem pri 1.IVF mela biochemicky tehotenstvi, za 2 mesice jsem mela KET, to byl zamlky potrat a tak jsem si dala delši pauzu, ot všechno zaleži na okolnostech a taky veku, ja jsem se rozhodla pro rychly Ket, dokud maš v sobe ješte nejaky hormony od stimulky a potom dalši IVF kvuli potratu delši pauzu.
Lečitelka nerekla co je se mnou, jen že když jsem prišla par dni pred IVF tak že me nubude lečit celou,ale zameri se jen na spodek a na partnera, u nas je problem špatny spermiograf, u me doktori nic nenašli
to mi mrzi, co sis uz prosla
a delali ti doktori i test na ureaplasmata? bezne to nedelaji a z klasickych gyn prohlidek se to nepozna, ale ty ureaplasmata muzou potrat zpusobovat, tak jen pro jistotu (vetsinou test delaji dohromady s mykoplasmaty a chlamydiemi) pokud ale netrpivas na vytoky vubec se tim netrap
Vytoky mam v mezich normalu, nic vetšiho, chlamidiji jsem mela v 18 lečenou a i ted mi ji našli po 18 letech v krvi,ale doktorka rikala,že je to v poradku.
Včera jsem se dozvedela,že tady ješte jedna lečitelka co by mela dat nad tebe ruce a rekne ti co ti kdykolov driv bylo a jaky problemy maš ted a uzdravi te, ale pry te svou silou zvedne ze židle, zmodraji ji ruce a padne v trans,ale k ni bych možna šla kdyby mi ted ivf nebyšlo, je to už nahonem a mam strach aby toho zase nebylo hodne
kdyz ti delali test ma chlamydie tak ta ureaplasmata taky urcite testovali, tak to je dobre, ja je mela a uz je to ok, ale kamaradka asi diky nim potratila tak proto mi to napadlo. taky bych ted uz druheho lecitele nezkousela, tak drzim palce, abys ho uz ani nepotrebovala ![]()
Diky.....potom napišu jak to dopadlo,myslim,že prišti stredu bude OPU a v pondeli 30.11 ET, mozna den pozdej nebo driv.
A co kdy se daš do prištiho pokusu?
tak drzim palce, to uz mas za chvilku..byl by to krasny darecek k vanocum ![]()
ja jsem 15 dni po ET a myslela jsem ze to dostanu, mela jsem bolesti bricha jako pred menstruaci a obrecela jsem to, ale na testu se ukazaly // vysledek krve budu mit az zitra, tak se jeste bojim, aby se to potvrdilo, zatim mi to teprve dochazi, ze mozna druhy pokus nebude treba..no kez by.