Lečitel pred IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
453
23.12.09 13:19

to je mi lito s tim spinenim, pravdepodobne to nic neni (xkrat jsem cetla ze v prvnim trimestru je to bezne a neni to nebezpecne), ale stejne chapu, ze se bojis a pozorujes..ja co jsem zjistila ze mam hematom jsem se pozorovala porad a kazde wc byly nervy, ted uz jsem si na to nejak zvykla. tu hodnotu hcg mas ale vysokou, tak prcek je silnej a mel by vydrzet :palec: a v podbrisku mi v tom stadiu co jsi ty bolelo a pichalo temer porad. To je dobre ze lezis, kdyz spinis tak fakt uklid neni dulezitej. je dobre ze jdes uz v pondeli, aspon budes zase klidnejsi snad. at ti pritel kdyztak v lekarne koupi lizatka pro tehotne proti nevolnostem, maji je asi v kazde lekarne a celkem to pomaha. me jeste pomahaji pomerance a mandarinky. Cola se moc nedoporucuje v tehu (ani kafe a cerny caj), ale trochu ji piju taky.
To je teda pritel sikovnej a hodnej ze to vsechno zvladne :-) muj pomaha, ale trochu u toho brbla..teda uz je to vlastne snoubenec :-) jsi na neschopence?
Jmena jsme natukli ale jeste moc ne, kluk asi Ondra a holcicka jeste nevime..pritel to vedet nechce, ale ja si asi pohlavi necham rict, nevydrzela bych. Vy uz mate vybrano?
tak pekne lez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
23.12.09 17:50

Ahoj, jsem na neschopence,v praci bych to nezvladla. Pekne ležim a koukam na pohadky a Jani ted nekde nakupuje v precpanem nakupaku,at si to jednou vyzkouši pripravovat vanoce :jazyk:
My mame vybrany jmeno Alex a Jasmina, v zaloze je Leon nebo Lea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
27.12.09 20:01

ahoj, pekny jmena :-) ja nad tim zacnu opravdu premyslet az po konci prvniho trimestru, do te doby se porad bojim tomu naplno uverit, tak jsem si to zakazala.
jak ti je? Uz nespinis? to je dobre ze mas neschopenku, ja taky, ale uz jsem doma dva mesice a blbnu z toho, chtela bych se vratit tak za mesic do prace, jestli to pujde.
Ja mam uz dva dny migrenu a je mi na zvraceni, dnes i to pichani v podbrisku, tak si to ted moc neuzivam :cry: aspon ze to prislo az po Stedrem dni.
Drzim palce zitra na kontrole :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
28.12.09 13:45

jedu do nemocnic, nechaji si me tam par dni kvuli vysokemu tlaku a udelaji mi nejake vyšetreni…pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
28.12.09 14:15

tak to moc drzim palce! budes aspon s prckem pod dohledem, to je vzdycky jistejsi. Doufam ze prcek byl na utz v poradku a jen se jim nelibi ten tlak? tak at to vsechno dobre dopadne a utika ti to tam, pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
31.12.09 13:15

Ahoj, tak jsem doma, delali mi ruzne vyšetreni,tlak mam v poradku, jen mam silne bolesti hlavy, nic zavažneho nezjistli,jen ,mam antibiotiky kvuli zanetu močaku. Malej roste, ma 9mm a je v poradku
Preju všem veselyho silvestra a stasnej novej rok :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
5.1.10 13:12

ahoj, tak ti to aspon dobre vyslo ze na Silvestra uz jsi byla doma, jsem rada ze je vse ok. Jak ti je, uz je mocak dobrej? Kdy mas dalsi kontrolu?
Ja byla dnes na kontrole a zpravy tak na pul dobre opet, prcek ma 45 mm a pekne uz sebou mrskal a je v poradku, jen se o dva dny zpozduje, ale to je pry +- 3 dny v norme(predtim byl naopak 2 dny napred). Hematom se bohuzel skoro nezmensil, takze mam naordinovane dalsi 3 tydny v posteli. uz jsem myslela ze pujdu do prace, takze smula. Ted mi ale bude koncit prvni trimestr az v nedeli jak se to posunulo, tak je to tak asi bezpecnejsi jeste polehavat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
6.1.10 12:53

Ahoj, super da je prdolka v poradku, ty nikam nespechej a uživej si klidku doma.
Ja jsem dobrala antibiotika, na kontrolu jdu prišti tyden, nejak se mi ulevilo,už me neni tak zle od zaludku,ale hlava trešti porad.
Ty jsi mela nejake nevolnosti a zvraceni? Ted když se mi ulevilo mam zase strach že je s prckem neco špatnyho.....človek se bude bat asi porad…mej se…pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
6.1.10 13:25

ahoj, ja si taky myslim ze se budeme bat az do porodu, zvlast v nasem veku, kdy uz nad tim vic premyslime.. ja uz sice jak blazen nekontrolu porad zda nespinim kvuli tomu hematomu, ale pred kazdou kontrolou mam desny strach. Ted mi ceka v pondeli screening kvuli Downovu syndromu a to jsem premluvila pritele at jde se mnou, ze na to nemam nervy sama.
Ja jsem jeste nezvracela, ale ja nezvracim nikdy. Kazdy tyden byl trochu jiny ale rano a vecer jsem nevolnosti mela, na zvraceni a pichani bricha. ted uz je to lepsi ale jak kdy, jeden den nic a dneska mi je zase od rana nevolno. A ty ukrutne bolesti hlavy jsem mela nejak 6-7 tyden a ted znova od 11cteho tydne. Dovolili ti na to nejaky prasek? spis si uzivej ze se ti ulevilo, opravdu je to kazdy den trosku jine a zitra uz ti zase treba bude zle (ne ze bych ti to prala :-) pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
6.1.10 16:27

Mužu 1 šumivy aspirin denne nebo 3 paraleny, no snažim se vydržet bez toho,abych nejka neubližila prckovi, na netu pišou,že pomahaji prochazky,studeny obklay, masaže spanku a teple obklady na zatylku a sladky čaj, zkoušim všechno. A nešpinim ,asi se ten hematom vstrebal.
Na pondeli ti preju pevny nervy, taky se bojim toho testu, Downa mužou mit starši prvorodičky,ale zase je male procento…ale i tak ptuf ptuj at to zvadneš bez nervu.....jak dlouho se čeka na vysledky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
6.1.10 17:16

to je dobre ze nespinis, nevedela jsem ze pricinou byl hematom, jak byl velky? Ten muj ne a ne se vstrebat..me taky na ty bolesti rikali paralen, ale neberu nic a snazim se to prezit nejak.
dekuju za drzeni palcu, bude to potreba. Myslim ze mi reknou vysledek hned, aspon tedy co uvidi na ultrazvuku. Spravne by se predtim melo na krev a pak je ten vysledek kombinace obojeho, ale gennet kam jdu mel zavreno kvuli malovani a tak mi krev nevzali dopredu, tak nevim, jestli tam nebudu muset vickrat. myslim ze zjistuji vic veci nez jen downa, uvidim. taky se chci zeptat jak velky je hematom, maji mnohem lepsi pristroj nez moje doktorka a ta mi pokazde rekne jine hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
7.1.10 12:01

Ja jsem mela hematom 20 krat 13,ale vypada to,že zmizel sam.
A mysliš,že už bude videt pohlavi? Moji sestre na velkem utz rekli co to bude,ale nepamatuju si v kterem byl tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
7.1.10 13:46

to mas super ze ti zmizel sam, jinak bys taky musela polehavat jako ja a to fakt neutika, no snad se taky dockam. bezne zmizi do 14 dnu ja ja uz 5 tydnu a nic.
myslim ze mi pohlavi jeste nereknou, az tak 18-20ty tyden pry. ted bych se ani nemohla ptat protoze pritel chce byt prekvapenej a bude tam se mnou, ale ja to teda nevydrzim do budoucna nevedet :-) Uz jsi premyslela v jake porodnici se zaregistrujes? V Praze se to dela 14+0 tt tak uz se mi to blizi, ale porad nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
7.1.10 17:24

Ja budu muset rodit tady ve Slovinsku kvuli pojištovne a poradnice je ve meste kde žiju jenom jedna tak nemam co rešit, .
jenom kdybych byla v lete doma a chytlo me to tak porodim v Prostejove
Mrkni se na nejake forumy co pišou holky jake zkušenosti maji z porodnicema, myslim,že tady na emiminu jsou taky nejake informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
11.1.10 17:53

tak to jsi pekne daleko od domova, ve Slovinsku jsem jeste nebyla. Jsi tam s doktory spokojena?
Ja uz mam screening za sebou a vypada to dobre, huraa :-) Doktor meril hodne hodnot, projasneni sije, tlukot srdce, nosni prepazku, velikost hlavicky a jeste hodne dalsich veci, a vsechno bylo v poradku, rikal,ze mame krasne miminko. Na tom pristroji to bylo krasne videt, pritel pekne koukal. Taky mi poprve pustil, jak prckovi tluce srdce, byl to zazitek. Meri uz 67,8 mm a je podle utz 13 + 1tt, i kdyz podle MS 12+3, tak je napred, jsem v klidu.
Jeste mi nabrali krev a budu volat pro vysledek, ale utrazvuk je dulezitejsi, tak snad i ta krev bude ok.
Rikal ze hematom je nejvetsi riziko do 10teho tydne, ze ho tam porad mam, ale ze do prace chodit muzu, kdyz je to kancelarska prace. U sve doktorky jsem objednana za dva tydny, tak do te doby stejne jeste budu doma..
Kdy jdes ty? Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital