Duphaston a pravidelnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
143
6.7.21 20:20

Duphaston a pravidelnost

Krásný večer maminky.
Obracím se na vás s dotazem? Zkušenostmi. Nevím přesně. Nebo názory.
V prosinci jsem objevila dvě čárky na testu ale bylo to biochemické (snažíme se o mimi).
V březnu se mi zpozdila MS o 3 týdny dr píchl vyvolavacku a nasadil mi duphaston od 1
Dne MS vždy 2× denně 10 dnů. A na další cyklus také. První byl asi podle vyvolavacky dlouhý měla jsem to opravdu cca 14 dnů. Takže jsem presne ani nevěděla jak nastavit dlouhý cyklus :mrgreen: (do aplikace do Tel) :lol: jediná moje možnost jak napocist ovulaci. :lol:. Teď druhý cyklus opět bran duphaston 1. Den MS a pak ještě 9 dnů. 2× denně. Skončilo mi to cca ve středu myslela jsme si že jsem chytla nějakou mykozu. Zavedla jsem čípky. A v neděli opět splnění. V pondělí jak kdyby MS. Včera také a dneska jen spineni. Celkem tedy krvácení cca den a půl. Ale bez bolesti. Duphaston byl nasazen na srovnani cyklu a pomoci k zavrtani spermouse :roll: :) začínám propadat panice o tom že druhého se nikdy nedočkám (1. Není současného pritele) a svoje nemá. :mrgreen: a říkám si 41 let (mě 26) u něj se beztak něco děje proto třeba to biochemko 8o. Má někdo zkušenosti s duphastonem? A co mohlo znamenat to 2 denní krvácení teď? Myslíte si že se to vše rovná? :roll: jsem už opravdu zpruzela. Popřípadě zda tu má někdo podobnou doufám že ne stejnou zkušenost :nevim: první porod mě opravdu sejmul a jde to se. Mnou z kopce už 4,5 roku mě ty hormony blázni :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1238
6.7.21 20:28

Ja uplne neodpovim na dotaz, ale co ja mam info, tak duphaston se ma brat az po prokazany ovulaci, jinak to ovu muze zablokovat a miminko nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.7.21 20:36

@PastikaJatrova to jsem úplně nechtěla slyšet :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
6.7.21 20:48

@All18 to mi je jasny :mrgreen: jako ja vim, ze se dava na zacatku cyklu treba na 3 cykly, aby nebyly dlouhy a telo si na tu delku zvyklo (hodne jednoduse receno). Ale prave tu ovulaci blokuje, takze za me po tech 3 cyklech vysadit a zjistit, jestli ovu probiha. Nejlepe ultrazvukem, ale nejjednodussi a spolehlivy je mereni bazalni teploty. A pokud by ovu probihala, klidne i 30dc, tak to neresit a byt rada za to, ze ovu je. A pak od ovu aspon 11 dni, nez dojde MS, aby se eventuelne mimco stihlo zavrtat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
6.7.21 21:04

Nemám zkušenost přímo s duphastonem, ale beru Gynprodyl… To, že když se nasadí dřív, než proběhne ovulace, tak pak ovu není, je pravda, ale zároveň by to mělo to tělo ‚donutit‘, aby ta ovulace naskočila dříve, ptala jsem se na to svoji gyndarky… Oni vědí, co dělají, takže to berte, jak máte a uvidíte… Není to tak, že se prášky nasadí a za dva měsíce máte dvě čárky. Chvíli to prostě trvá, než se to všechno srovná, jak má..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.7.21 22:01

@darekp děkuji moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.7.21 22:01

@PastikaJatrova děkuji moc.. :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
6.7.21 23:23

@All18
Neni za co :) vice mene v uvozovkach je jedno, jak je dlouhy cyklus, dulezita je hlavne ovulace, jestli probiha, jestli je spravne dlouha lutealni faze a teda ty hormony trochu poladit, protoze u vas mi to sedi na hormony, ze se rozhodily. Hormonapni profil vam delali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
7.7.21 12:16

@PastikaJatrova nedělal nikdo.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
7.7.21 13:55

@All18 tak tim bych asi zacla, pokud se vam to po vysazeni duphastonu nesrovna. Ten duphaston mate na kolik cyklu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
7.7.21 20:51

Já bych nic nevysazovala, dal bych to brala, dej tomu čas.. uvidíš za pár měsíců, jestli se to srovná.. já mám ten Gynprodyl od ledna a hormonální profil mi dělali až teď na konci června (ten mám mimochodem v pořádku).. asi chodíte na nějaké kontroly, nebo ne? Já chodila každý měsíc na folikulometrii a až teď naposledy byla ovulace, takže to prostě chvíli trvá no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
8.7.21 20:51

@PastikaJatrova na dva a pak mám volat.. 🙏🏽 což je vlastně teď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
8.7.21 21:36

@All18 jojo, takze je to cca tak, jak jsem rikala. Urcite vysadit, jak rekne doktor, neordinovat si samolecbu a „davat tomu cas“. Hodil by se ten hormonalni profil. Az tam budete volat, zeptejte se na to, jestli by vam ho pro klid duse udelali. A dejte mi vedet, jak jste dopadla, docela me to zajima ;) nebojte, to se spravi a bude to dobry :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
11.7.21 21:03

@PastikaJatrova dám vědět dr má volno do 19. Takže 20. Volám.. :) :) děkuji :smiling_face_with3_hearts: :smiling_face_with3_hearts: :smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
11.7.21 21:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat