Duphaston - zkušenosti

Anonymní
29.12.20 20:19

Duphaston - zkušenosti

Ahooj, dneska jsem 16 DC a byla jsem u doktora na utz na folikulometrii. Videla tam folikul 17 mm veliky, prý za den- dva by mohla byt ovulace. Nasadila mi duphaston kvuli memu nepravidelnemu cyklu a taky prý na sliznici, že ji to prenastavi a pripravi. Mám to brat hned od zitra dve tabletky denne. Jenomze trochu vaham, protoze ja mivam ovu kolem 20 DC a pry ji dokaze duphaston blokovat. Navic mam uz celkem spatnou zkusenost s umelymi hormony, jeste vic me rozhodili. Tak se chci zeptat vas - jakou mate zkusenost s duphastonem? Pomohl vam, nebo jste mely spíš vedlejsi účinky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50
29.12.20 21:03

Duphaston opravdu může ovulaci zastavit. Takže být tebou, měřím teplotu, udělám ovu test a když se prokáže, že ovulace byla nasadím duphaston, aby luteální fáze cyklu trvala 14 dní a případně oplodněné vajíčko mi dost času na uhnízdení. Před ovulací bych rozhodně nebrala. Moje gynekoložka mi je taky napsala asi od 13 DC, až v CAR mi upravili dávkování asi až od 17 DC, já si potom dávkování upravila ještě podle sebe. Každý nemá MS jak z učebnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Paja261
13.6.21 09:31

Duphaston zkušenosti

Je tu někdo, komu duphaston pomohl? Beru ho od 14 do 25 DC. Teď teprve druhý cyklus s ním..Neměla jsem pravidelnou ms nejčastěji 25 -26 dní a týden přes ms hned špinění, někdy to byly jen dva dny, ale je to tak vždy už půl roku, co se snažíme. Ovu test byl pozitivní, ale vždy byly dvě čárky stejné silné ne víc. Dr usoudila, že mám málo progesteronu. Minulý měsíc už kontrolní čárka silnější byla. Otěhotněl někdo? Začínám mít strach. Budu ráda za každou radu i ohledně toho jak tomu víc pomoci

• Citovat
  • Upravit
17.6.21 18:22

Já beru Duphaston první měsíc na srovnání menstruace. Jelikož se snažíme, bylo mi doporučeno ho brát až od 19 dne cyklu (klasicky po dobu 10 dní) a s tím, že paní doktorka mi sdělila, že menstruace dorazí do týdne, nejčastěji již 3 den. Dnes je to 8 dní a menstruace nikde.

Druhý den užívání mě začalo při čůrání jemně šimrat až nepříjemně lechtat. Třetí den jsme měla 2× jemně růžový toaletní papír po utření. Pak už ne, lechtání po 5 dnech pití brusinkového džusu zmizelo. Před 4 dny se mi objevil ekzém, o hodně více než jsem zvyklá že se objeví, když se něco děje.

Ale nevím, zda výše zmínění je z Duphastonu, případného těhotenství či je v mém těle špatně něco jiného. Těhotenský test ve středu ráno negativní. Další udělám zítra ráno, případně v pondělí volám lékařce.

Takže já osobně jsem na vážkách, zda to byly nežádoucí účinky, nebo něco jiného.

Než jsem ho začala brát, dělala jsem si (poprvé) ovulační testy a vyšly mi tam dvě čárky, jedna teda světlejší a s dalšími dny mizela. Takže hádám, že před začátkem braní prášků k ovulaci došlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.21 10:31

Duphaston

Ahojky :) mohla bych poprosit o zkušenosti a radu? Beru duphaston kvůli nepravidelné MS, vždycky jsem po práškách MS dostala pravidelně na den, ani jsem nemeškala…Jednou mi doktorka napsala změnu na Ustrogestan ale ty mi nesedly a MS nepřišla vůbec…napsala mi zpět Duphaston a bez problému zase jako hodinky…s přítelem se nějak nehlídáme, už bychom mimi chtěli…u třetího balení mi MS nedostavila…test jsem si dělala den před vysazení duphastonu byl negativní, tak jsem už dal nebrala (doktorka řekla, pokud test bude pozitivní, brát dal…) chci s testem ještě týden počkat než si ho udělám, nerada bych byla zklamaná :D ale kdybych byla neuškodí, plodu když už duphaston neberu??? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
67
14.7.23 08:22

Duphaston a potíže

Ahojte! Beru první měsíc Duphaston na srovnání cyklu, byl mi dán na 17.-26. den cyklu. Celou dobu při braní duphastonu mi bylo dobře, ale od toho 27. dne, kdy čekám na MS (asi 3-4 dny), mi je hrozně zle. Je mi mdlo, bolesti hlavy, studený pot, bušení srdce. Je to normální a tělo si na to teď zvyká nebo je to špatné? Díky! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
2.2.24 07:12

Ahojky oživuji diskuzi. Doktor mi předepsat Duphaston na srovnání menstruace. Ten jsem začala brát 18.1-27.1. Dnes je to 6 den a zatím furt nic. Jak přišla menstruace vám po duphastonu a pomohlo vám to vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
2.2.24 13:46

@N.n.k
Ahoj, mně taky ze začátku přišla až po týdnu myslím. Už to beru asi 8 měsíců a zatím mám pravidelnou menstruaci, takže za mě to zabírá. Ale nejsem úplně nadšená, že do sebe cpu chemii, takže uvažuji o přírodní léčbě.. Hodně mi pomáhá profil na instagramu, který se jmenuje ženská cykličnost. Zkuste kouknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
2.2.24 22:56

@panda82 děkuji mockrát, já ho měla jen na 10 dni více. I toho doktor nenapsal. A chápu vás taky jsem rada ze víc toho brát nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí