Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rybička85 píše:
Je zvláštní, že celý rok je nám smutno po těch, kteří už s náma nejsou, ale pokaždé hlavně na dušičky to na všechny tak jaksi dopadne. někdy mám pocit, jakoby ten den (myslím dušičky) byli tady s náma. možná je to jen sugesce, ale prostě mám POCIT, že tady je babi i děda, teta. a hodně blbý přirovnání-naše milovaná psí kamarádka.ach jo.
taky to tak citim…
@mejdylko píše:
@Tom-Jerry to je mi moc líto.máš tam celou armádu andílků strážných… já teda mám jen mamku i když rodina žije, ale dlouhá léta spolu nekomunikujeme. Takže jsme taky sami.
to mam, proto si moc vazim sveho partnera, ktereho bych nemenila za nic na svete
Mejdylko Ahoj
Uz jsme si jednou psaly v mnou zalozene diskusi prave na tohle tema
Je mi hodne podobne jako tobe…myslim na nej kazdy den, ale dnes o ten dusickovy jeste o to vice. Vcera vecer jsem si zase dost pobrecela, kdyz jsem vzpominala a neubranim se tomu ani dneska. Svicku pujdeme dneska zapalit…nema bohuzel hrob, takze pujdeme na misto, kde se vsechno stalo a svicku zapaleime tam. Je to pod mostem a trochu se obavam, ze tam svicka moc dlouho nevydrzi, protoze tam pusobi bezdomovci, ale aspon o ten pocitm ze si vzpomenem a svicku zapalime. Treba budem prekvapeni a priste ji tam najdem, kdo vi
Je mi neuveritelne smutno, tezko, zaroven hrozne prazdno a pokousi se i me takovy ten vybuch place, ketry kdyz se rozjede, tak nejde zastavit
ale snazim se drzet. Sice to hrozne boli, ale me by to byt hezka vzpominka, takze se snazim myslet na ty hezke veci a snazim se ovladat. Rikam si, ze takovy konec si vybral sam a treba tedy pro to mel duvod i kdyz neskutecne ublozil lidem kolem nej a tak snad je mu ted dobre. Rika se mi to hrozne tezko, dala bych cokoli, aby tady byl s nama, ale bohuzel nejde to a tak nezbyva nic jineho nez opravdu hezky vzpomina, doufat, ze jim je dobre a verit, ze se na nas shora nekde usmivaji. My bychom se radi usmivali na ne, ale bohuzel nejde to
Mejdylko drz se!!! ![]()
Zlato, už jím je dobře..mě umřelA BABIČKA 26.10.2012..MALÉ NATÁLCE byli přesně 2 měsíce, kojila jsem a volala mi máma, málem jsem se zhroutila, bylo to náhle, ten večer co umřela se mi blbě spalo…
Neustále se mi o ní zdá, děsí mě ve snech, byla se semnou ve snu po pohřbu rozloučit…
Stále to nezvládám..
A taková maličká rada… Rozsviťte svíčky, lucerničky i pro sebe. Do Slunovratu zbývá měsíc a půl a stejně tolik od něj, než pocítíme návrat světla. Bude teď pár měsíců tma, tak sviťme a přemůžeme tak temnotu venku i v nás. ![]()
@Ms.Blueberry píše:
Mejdylko AhojUz jsme si jednou psaly v mnou zalozene diskusi prave na tohle tema
Je mi hodne podobne jako tobe…myslim na nej kazdy den, ale dnes o ten dusickovy jeste o to vice. Vcera vecer jsem si zase dost pobrecela, kdyz jsem vzpominala a neubranim se tomu ani dneska. Svicku pujdeme dneska zapalit…nema bohuzel hrob, takze pujdeme na misto, kde se vsechno stalo a svicku zapaleime tam. Je to pod mostem a trochu se obavam, ze tam svicka moc dlouho nevydrzi, protoze tam pusobi bezdomovci, ale aspon o ten pocitm ze si vzpomenem a svicku zapalime. Treba budem prekvapeni a priste ji tam najdem, kdo vi
Je mi neuveritelne smutno, tezko, zaroven hrozne prazdno a pokousi se i me takovy ten vybuch place, ketry kdyz se rozjede, tak nejde zastavit
ale snazim se drzet. Sice to hrozne boli, ale me by to byt hezka vzpominka, takze se snazim myslet na ty hezke veci a snazim se ovladat. Rikam si, ze takovy konec si vybral sam a treba tedy pro to mel duvod i kdyz neskutecne ublozil lidem kolem nej a tak snad je mu ted dobre. Rika se mi to hrozne tezko, dala bych cokoli, aby tady byl s nama, ale bohuzel nejde to a tak nezbyva nic jineho nez opravdu hezky vzpomina, doufat, ze jim je dobre a verit, ze se na nas shora nekde usmivaji. My bychom se radi usmivali na ne, ale bohuzel nejde to
Mejdylko drz se!!!
Omlouvam se za chyby a preklepy, ale pri psani jsem se placi neubranila ![]()
@mejdylko Škoda, že se tohle plánovat nedá. Z takového plánovaného smíchu bývá někdy jedna velká křeč. Chápu, že chceš kvúli prckovi. Mně se osvědčilo přijímat smutek, když přijde, pozitivně - jako něco, co mě nemá zdeptat, jako něco, co pomůže. O to dříve pak odejde. Blbě se to popisuje, napsaný to zní dementně. Brácha by byl rád, že na něj vzpomínáš, byl by jistě rád i za pár upřímných slz, ale nebyl by rád, že Tě smutek zžírá a deptá. Drž se!
@Ms.Blueberry drž se… je to tak smutné.
vím že jsme si psaly a doufám, že časem bude o maličko líp. Plakej, já bulela snad hodinu. Teď už jsem se trošku dala do kupy. Malej potřeboval přebalit, dal si jogurt, napil se a teď kouká na pohádku. Je to moje záchrana odevšeho. Myslím na tebe, jsi moc statečná ![]()
@Sandra752
kočko… mě brácha taky navštěvuje, dřív se mi zdálo že ho vidím po tom aktu co udělal, ale teď ke mě chodí jako když byl malinkej a byly jsme děti. Hrajeme si na zahradě a jsme zas spolu.. to je mi pak tak hezky když se vzbudím. Jsi silná holka, musíme to zvládnout, kvůli naším drobečkům.
@RUR máma trochu fušuje do ezoteriky a přišla s takovou verzí, že když pláčeme my tady na zemi, tak jejich duše tam nahoře jsou smutné a trpí, porotože jim je tam moc dobře a krásně a to že pláčeme je drtí. Tak se snažím na něj myslet jen pozitivně. Ale dneska mě to nějak přemohlo.
@mejdylko píše:
@Ms.Blueberry drž se… je to tak smutné.vím že jsme si psaly a doufám, že časem bude o maličko líp. Plakej, já bulela snad hodinu. Teď už jsem se trošku dala do kupy. Malej potřeboval přebalit, dal si jogurt, napil se a teď kouká na pohádku. Je to moje záchrana odevšeho. Myslím na tebe, jsi moc statečná
Ja take stale doufam, ze bude o neco lepe…je to 5 mesicu a me to prijde pomalu furt stejne
Uz to neni tak, ze pri kazdem vzpomince bulim, ale opravdu na nej myslim kazdy den a kolikrat si i predstavuju jake by to bylo, kdyby tady byl
Kdyz se treba neumimi rozhodnout, tak si vzpomenu na nej jak by to udelal on, co by rekl a tak podobne, kolikrat si prijdu jak blazen
a nekdy mam i pocit, ze je tady s nama
docela dost verim na nadprirozeno a podobne veci. Jeste, ze ty prcky mame vid? Taky jsi hodne statecna
Verim, ze tohle obdobi prekoname. Ono vlastne musime, jinak to ani nejde a uz je na kazde z nas jak…ja sice brecim, ale zatim my to jde pojmout v tech veselych vzpominkach a doufam, ze to tak zustane. Musim to pro nej vydrzet, urcite by nebyl rad, kdybych se nejak hodne utapela. Jen mam strach z toho, az pujdem zapalovat tu svicku…Mejdylko moc diky za podporu ![]()
Nejde nemyslet na andílka každý den, ale dnes se chci vybrečet-né, protože jsou Dušičky, ale protože se blíží výročí narození a v ten den chci být veselá.. Na druhou stranu se snažím pořád něco dělat, abych na to myslet nemusela..
@Ms.Blueberry poplač si, když to potřebuješ, slzy to spláchnou a bude líp. Určitě. Budu na tebe moc myslet.
já dneska jedu na nákup odpoledne do Prahy, pak budu dělat dort pro malýho a bude tu maminka, tak bude malinko líp. Ještě vzpmínám na to, co bylo před rokem touhle dobou, to jsem rodila
zítra bude oslava, tak zas budou jiné myšlenky. Zvádneme to, časem se ta bolest otupím, ale nikdy nezpomeneme. Pořád tu jsou snámi, já věřím že nás brácha hlídá a je tu s námi, když je nám fajn a i když je mi ouzko. Nechci se trápit, nechci aby cítil tu bolest tam nahoře, protože už je mu dobře. To jen my se s tím musíme vyrovnat…
@mejdylko píše:
@Ms.Blueberry poplač si, když to potřebuješ, slzy to spláchnou a bude líp. Určitě. Budu na tebe moc myslet.já dneska jedu na nákup odpoledne do Prahy, pak budu dělat dort pro malýho a bude tu maminka, tak bude malinko líp. Ještě vzpmínám na to, co bylo před rokem touhle dobou, to jsem rodila
zítra bude oslava, tak zas budou jiné myšlenky. Zvádneme to, časem se ta bolest otupím, ale nikdy nezpomeneme. Pořád tu jsou snámi, já věřím že nás brácha hlídá a je tu s námi, když je nám fajn a i když je mi ouzko. Nechci se trápit, nechci aby cítil tu bolest tam nahoře, protože už je mu dobře. To jen my se s tím musíme vyrovnat…
Mame podobne plany…take odpoledne jedem na nakup do Prahy a snad prijdu na jine myslenky. Nebo ne jine, asle proste, ze se zbavim toho place a budu se zase spis usmivat, tak by si to pral
Je dobre, ze se dneska necim zamestnas! Ono je to potreba a dalsi plus je, ze budes mit u sebe maminku. Neci pritomnost je v tomhle velika pomoc, ale to ti nemusim psat, to znas sama
Tvemu,,malickemu,, preji dopredu vsechno nejlepsi ka narozeninam, hodne stesti, zdravi, lasky a spokojeny zivot vam vsem
![]()