Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jsem si řikala, jak to asi zvládnu. A nezvládla. Sedím tu, poslouchám bráchovu oblíbenou píšničku, prohlížím si fotky a řvu. Dala jsem pár fotek na poličku, zapálila svíčku a pořád na něj myslím. Je mi tak smutno. Když pomyslím na Vánoce, tak je opravdu budem držet jen kvůli malému. První Vánoce bez něj.
ještě že aspoň zítra slavíme malého narozeniny, tak se snad rezeženou mraky. Ale teď je mi hrozně… máte taky někoho, kdo vám tak strašně chybí? Určitě ano. POčasí mé náladě ani moc nedodá, pláče se mnou ![]()
@mejdylko
To mě moc mrzí
Drž se!
Taky mám… dědu… On byl spíš jako táta a už je to to dlouhých 7 let, ale bolí to…
Taky jsem u fotky zapálila svíčku.
Slzy nejsou zlé, přinášejí úlevu. Plač a vzpomínej a vzpomínej i na ty veselé chvíle. Není potřeba neustále smutek skrývat, „zvládat“. Zítra vztaneš a bude líp.
@meringa děkuju
já nevim, jsem si myslela, že mě to neskolí, ale nějak jsem to nedala. I jak si zpětně projíždím, že touhle dobou jsem naproti v porodnici před rokem rodila… tak to se mnou cloumá. Tvýho dědy je mi líto, ale je to život. Co naděláme…
@RUR tak zítra mám v plánu se jen smát. Náš prdínek slaví první narozeniny. A i to mě poráží, že u toho brácha nebude. Prostě depka jak blázen. Ale se snykem je líp…
Ahoj zlato
.Drž se, klidně si i poplač
.Já už mám taky zapálenou svíčku, jedeme večer na hřbitov. Taky vzpomínám na člena rodiny, který odešel dřív, než měl.
@mejdylko mrzí mě to
nám loni v září nečekaně umřela babička, ležela v nemocnici kvůli problémům s plícemi, v pondělí jsem s ní ještě mluvila a prý ji už pustí domů, byla v pohodě, veselá…a v úterý najednou zpráva o mrtvici, umělý spánek a v pátek byl konec
Bylo jí teprve 66, naši malou si užila pouhého půl roku. Doteď jsem se s tím nesrovnala a asi nikdy nesrovnám, kdyby už byla opravdu starší, brala bych to jinak ale tohle nejde…odpoledne se chystám na hřbitov a nedávám to už teď ![]()
Mejdylko-ja tedy musim rict, ze to je moc let, takze me to nejhorsi snad preslo, ale taky samozrejme na ni ted myslim vice a je to tak spravne, od toho dusicky jsou. Preji ti at ti taky cas bolest zmirni.
@wildcherry díky. My na hřbitov nejedem. Brácha je daleko, ale aspoň u tý svíčky vzpomínám. Ach jo…
Neboj i ja to tak mam, mam tam nahore uplne vsechny, vlastne krome dcery a partnera uz tady nemam nikoho z rodiny, a nahore na oblacku mam i mimco ktere tady bylo tak strasne kratce ![]()
@meringa píše:
@mejdylko![]()
![]()
To mě moc mrzí
Drž se!
Taky mám… dědu… On byl spíš jako táta a už je to to dlouhých 7 let, ale bolí to…Taky jsem u fotky zapálila svíčku.
Máme to stejně, naprosto
.Můj bohužel odešel v době, kdy jsem ležela na udržení jeho první pravnučky. Viděl ji jen na 3D, ještě mi do nemocnice donesl svetýrek, papučky a čepičku. Naprosto maličkaté, kdybych rodila dřív. To jsem ho naposledy viděla. Smál se, těšil. Druhý den ho odvezla sanitka a umíral o patro níž. Strašně mi chybí, pravnučky má už dvě a obě ho znají z fotek, že je to dedeček
.
@Tom-Jerry píše:
Neboj i ja to tak mam, mam tam nahore uplne vsechny, vlastne krome dcery a partnera uz tady nemam nikoho z rodiny, a nahore na oblacku mam i mimco ktere tady bylo tak strasne kratce