Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
mám na vás dotaz… Od ledna se snažíme o mimi. Dnes je to už 11 dní, co jsem nedostala ms, měla jsem jeden test slabě pozitivní, ale další 2 negativní. Objednala jsem se tedy k dr., ten mi vzal krev (výsledky budou v pondělí) a dělal utz. Tak byla jen vysoká sliznice, což může být i před ms i v začátku těhu.
Ale jde mi o to, že mi zjistil, že mám 2 dělohy - 1 děložní čípek, ale od něj 2 dělohy, do každé vede jeden vejcovod (jestli jsem pochopila, tak nejde o přepážku, ale opravdu o 2 samostatné dělohy).
Zatím mi k tomu nic moc neřekl, prý počkáme na ty výsledky hcg a pak budeme řešit. Jen říkal, že v případě těhotenství, by hrozilo zvýšené riziko potratu, předčasného porodu, a tak.
Tak se trochu bojím, myslíte, že to může mít vliv i na otěhotnění?
Máte s tím nějaká zkušenosti? Díky…
Vliv to určitě bude mít.Pokud tam nyní těhotenství nebude,tak bych se dál nepokoušela otěhotnět a nechala dělohu vyšetřit.
Známý sestra otěhotněla poprvé před cca 23 lety,bez komplikací porodila dceru,dnes studentku vš.Druhé dítko moc nechtěla,ale byla přemluvena dcerou i manželem.Otěhotněla a předčasně porodila.Až po porodu se zjistilo,že má 2 dělohy,jednu menší,druhou větší.Podruhé bylo těhotenství v té menší a nevydrželo nápor zvětšujícího se miminka.Syn je hrozně těžce mentálně i fyzicky postižený.A bylo řečeno,že bohužel se nepomýšlelo na to,že by měla 2 dělohy,když první těhotenství i porod byly bez komplikací.
podle metříku koukám, že už jedno dítko máš. To ti to zjistili až teď?? ![]()
Verca182 píše:
podle metříku koukám, že už jedno dítko máš. To ti to zjistili až teď??
no nebude metrik ditka, ale pejska ![]()
nikitanikita píše:metrik je k pejskovi ne?
Ty jo, to ti to zjistili brzo teda. No na druhou stranu máš štěstí, jestli jsi otěhotněla
myslím, že s dvěma dělohama by byl větší problém otěhotnět, snad hcg vyjde dobře a těhu bude bez problémů. -ta druhá snad nebude nějak reagovat a ta s miminkem poroste normálně ![]()
Veru, mimi nemám - metřík je opravdu pejska jenom má klasický dívčí jméno
.
Zjistil mi to teď, když dělal ten kontrolní utz. Každopádně řekl, že pokud budou výsledky negativní, tak začneme řešit co a jak dál (už jen proto, že jsem stále nedostala ms - 39 DC)
Bobi. verunko já nemám dvě dělohy, ale jenom přepážku.
Nic méně byla taky zjištěná až při těhotenství.
Doktor mi řekl, že uvidíme, jak tohle těhotenství pujde. POkud se zadaří, necháme to být, pokud ne, tak bych musela na operaci, kde by mi přepážku odstranili.
Nech si pravidelně hlídat váhu dítěte, u mě se nehlídala a malý ač byl donošený měl nízkou porodní váhu. Dále tě čeká asi klidový režim v těhotentsví, riziko potratu a předčasného porodu.
Vliv na otěhotnění to mít může, mě třeba trvalo otěhotnět necelý 2 roky, ale já to nechávala jenom na přírodě.
Verca182 píše:nikitanikita píše:metrik je k pejskovi ne?
![]()
omlouvám se,další příklad mé těhotenské demence
Ehm..jen když je to na co svádět
to znám
já mam ted mateřskou demenci
slovní zasoba jen ťuťu ňuňu
no jo no neudelame nic ![]()
Lentilko, díky,
tak nějak jsem si to myslela. Asi to bude obdobný…
Tak snad to vše nějak vyřešíme…
Bobi.verunka píše:
Veru, mimi nemám - metřík je opravdu pejska jenom má klasický dívčí jméno.Zjistil mi to teď, když dělal ten kontrolní utz. Každopádně řekl, že pokud budou výsledky negativní, tak začneme řešit co a jak dál (už jen proto, že jsem stále nedostala ms - 39 DC)
Opatrně na nějaká opatření typu odstranění dělohy, pokud se chcete snažit o dítě, mohlo b se pak snažení odložit o několik měsíců, třeba i let. -zkus si o tom něco vygooglit, nšla jsem docela dost informací, ale spíše diskuze a názory a ty tu nebudu přepisovat a nechci tvrdit kraviny. ![]()
Bobi.verunka píše:
Lentilko, díky,
tak nějak jsem si to myslela. Asi to bude obdobný…Tak snad to vše nějak vyřešíme…
Jinak pokud by si těhotná nebyla a nebo nedejbože těhotenství nevyšlo, tak ti asi jednu dělohu odoperují a potom by ovšem zase vznikla rizika spojená s operací.
Jo a ještě tena já mám zvýšenou pravděpodobnost špatné polohy plodu. Vítek byl koncem pánevním a rodila jsem císařem.
Kdyby si ještě něco potřebovala klidně napiš SZ.
podle me je to lepsi, nez mit prepazku
slysela jsem dokocne o zenske, co byla soucasne tehotna v obou delohach ![]()