Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No asi je to menší problém než přepážka - doktor řekl jen o těch rizikách, ale jinak na mou otázku „a co přesně to pro mě znamená?“ mi odpověděl jen „no, že máte 2 dělohy“… Jakoby teda nic závažnýho…
Něco jsem si o tom hledala a začínám se uklidňovat - pokud je vše ostatní v pořádku, otěhotnět by neměl být výrazný problém a donosit dítě (i kdyby za cenu klidu) taky ne…
Všechno co jsi potřebovala vědět už jsem ti napsala do soukromé zprávy,takže se hlavně nestresuj,já jsem živý důkaz toho že i s touto vadou jde všechno hladce!
Držíme palečky ať se brzo zadaří a miminko v klidu donosíš až do termínu…
![]()
Ahoj, mám to samé co Ty. Jeden čípek a dvě samostatné dělohy a jsem dnes v 19tt. Otěhotněla jsem bez problémů. Je to případ od případu, nikdo nikdy nemůže vědět jak bude druhá děloha reagovat (pokud je prázná a nečekáš dvojčata
nebo jestli jsou obě stejné kvality… Jediné co může být problémem je nedostatek místa pro mimíse, takže se Ti nemusí v pozdější fáti těhu otočit…ale to až tak ničemu nevadí. Bylo mi řečeno, že je to vada, která se prostě vyskytovala vždy, jen se o tom (kvůli nedostupnosti utz) nevědělo a plno ženských má zdravé děti a o své vadě ani do dnes nemusí vědět! Takže hlavu vzhůru a držím palce ![]()
No,mě akorát doktor říkal že bych kvůli té vadě jinak než císařem neporodila,takže nevím jak to bylo dřív v tomhle…
Ale teď se dělá vždy plánovaná sekce,takže s tím počítej… Ale neboj,všechno dobře dopadne a brzo budeš mít zdravé mimi!!
Hodně štěstí! ![]()
audrynka - gratuluju!!!
já už se snažím 4. měsíc, ale zatím nic…
Mě dr právě říkal, že mám počítat nejspíš s císařem… Ale slyšela jsem už i o ženách, co porodily normálně. Ono záleží holt na tm mimču, jestli se zvládne otočit, když má málo místa…
A ty jsi na rizikovým, nebo ne?
Tak přeju těhu bez komplikací!!!!! ![]()
Ahoj holky,
vim, ze je tato diskuze stara, ale zkousim, zda tu jeste nektera fungujete. Taky patřím mezi „dvouděložné“ a po listopadovém mimoděložním se znovu snažíme. Aktuálně mám příznaky těhu (vím, že můžou být i vsugerované) a i když ms má přijít až v pátek, tak už jsem testovala a na testech nic. Dle všeho bych ěla být cca 12 DPO. Moje otázka zní - kdy se Vám na testu ukázaly //? může druhá děloha mít vliv na to, jak rychle se hcg vyplavuje nebo je to totalni blbost? ![]()
@Menudo píše:
Ahoj holky,
vim, ze je tato diskuze stara, ale zkousim, zda tu jeste nektera fungujete. Taky patřím mezi „dvouděložné“ a po listopadovém mimoděložním se znovu snažíme. Aktuálně mám příznaky těhu (vím, že můžou být i vsugerované) a i když ms má přijít až v pátek, tak už jsem testovala a na testech nic. Dle všeho bych ěla být cca 12 DPO. Moje otázka zní - kdy se Vám na testu ukázaly //? může druhá děloha mít vliv na to, jak rychle se hcg vyplavuje nebo je to totalni blbost?
Ahoj, sice nemám přímo 2 dělohy (jako uterus duplex), ale jen uterus bicorporeus, tj. dvě děložní dutiny spojené přepážkou. Jinak pozitivní test jsem měla cca 2 dny po vynechání MS, resp. už den, ale to byl spíš duch. Jestli potřebuješ povzbuzení, tak mám 4 děti a všechny rozeny záhlavím a přirozeně.
@Zabatko opravud??? to je uzasny! Me na uterus duplex prisli v listopadu pri laparce mimodelozniho
takze v tu nejlepsi chvili
Od te doby se snazime a nedari se, aktualne mam 2 dny do ms a na testech zatim nic, i kdyz se citim… No nicmene me strasi nekolika potraty po 1. trimestru a cisarem! O vadě jsi věděla už před těhotenstvím? jak probíhalo?
@Menudo píše:
@Zabatko opravud??? to je uzasny! Me na uterus duplex prisli v listopadu pri laparce mimodeloznihotakze v tu nejlepsi chvili
Od te doby se snazime a nedari se, aktualne mam 2 dny do ms a na testech zatim nic, i kdyz se citim… No nicmene me strasi nekolika potraty po 1. trimestru a cisarem! O vadě jsi věděla už před těhotenstvím? jak probíhalo?
Hehe, nenech se vylákat ze zákopu! Mně na to přišli až při 2. těhotenství na začátku, když jsem měla // jak dálnice a na UZ nic, tak mě vypakovali do nemocnice, tam na UZ mimino našli a diagnostikovali mi tu vadu, zkrátka přes tu druhou dutinu plod nebyl vidět. To samé se mi pak stalo ve 3. těhotenství, kdy nenašli nic ani v 8. týdnu, ale už jsem byla klidná. Mimoděložní je průšvih, ale myslím, že to nemusí nutně souviset s vadou dělohy. Já mám taky jen jeden vaječník a vejcovod po zánětech a endometrioze a ještě zjizvený a s tím vším jsem 4× spontánně otěhotněla a porodila. Řeknu Ti, že jsem ale měla břicho vždycky trošku našišato, ale viděla jsem to vlastně jen já, že to mimino je jen v jedné části. V druhé části normálně narostla sliznice a po porodu odtud odcházely velké, ale fakt mega chuchvalce sliznice. Porody proběhly v pohodě, celkem rychle, třetí dokonce tak rychle, že jsem skoro nestihla dojet. Vše v pohodě, děti apgar 9-10-10, všechny 4. Největší měla 4,5 kila a nejdelší 54 cm. Takže neboj, jestli máš tu dělohu jakoby menší, tak to pořád nemusí znamenat, že bys nemohla normálně donosit dítě. Já ji mám poloviční, tu dutinu a všechny děti díky absenci levého vejcovodu a vaječníku byly v pravé půlce
.
Hele a máš i 2 čípky, nebo jen jeden? Já si fakt myslím, že to nemusí být problém, vidíš, já jsem s takovou podobnou vadou rodila a vůbec jsem o ní u první dcery nevěděla
. Akorát zkrátka těhotenství provázela určitá specifika, třeba nebyly vidět kontrakce na monitoru, nebo když mi praskla voda, tak netekla pořád, ale jen sem tam, což mě taky jednou chtěli poslat domů, že kecám a že mi voda nepraskla a za hoďku byla dcera venku
. Držím fakt palce, abys v pořádku otěhotněla a donosila a fakt neházej flintu do žita, příroda je mocná čarodějka!