Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte. Možná je to blbá otázka, ale chtěla bych se Vás zeptat zda je ovulace každý měsíc?? jsem po spontánním potrat v 5tt (bez revize) doktor mi říkal, že se můžeme snažit hned. Dnes jsem , ale 20 den po potratu, byla jsem na kontrole a doktor říkal, že tam ovulaci zatím nevidí. Předem Vám velice děkuji za odpovědi
Ovulace probíhá každý měsíc,ale taky nemusí,to se pak řeší lékama,které ovulaci vyvolávají
Ahoj!Bohužel někdy k ovulaci opravdu nedochází - je to pak anovulační cyklus…některé cykly můžou být anovulační,může to být občas třeba jeden měsíc,ale i více měsíců
…Já když jsme se začali snažit,tak jsem si zjistila jestli a kdy ovuluju pomocí měření bazální teploty!!!Opravdu vřele doporučuju - není nad BT
!!!Měj se a přeju,at´ se brzyčko zadaří
!!! ![]()
Potratila jsem jako ty v 5tt, na revizi jsem taky nebyla a do roka se z toho vyvinula cysta…přišlo se na to až po tom roku co jsme se snažili marně, byla těsně před prasknutím ale po laparoskopii jsem měla ovu i ms přesně podle tabulek. Druhý měsíc jsem otěhotněla. Já nevím, ale kdyby se mi to stalo znovu, na revizi bych šla abych měla jistotu. Vyměnila jsem také lékaře, dost mi to vadilo. Každopádně ti doporučuju chodit na kontroly často, aby jsi měla jistotu že je vše čisté a přeji ti hodně štěstí ve snažení, a aby to bylo co nejdřív…ten rok byl…no, už jsme ani nedoufali, asi takhle.
Lend.u ..to je šílené, že doktor na tu cystu nepřišl
ja jsem se pravě doktora ptala jak to vypadá s ovulací a on , že zatím žádnou nevidí..
ale říkal, že se mi sliznice už krásně zotavuje pry.. tak mám přijít za 14 dní.. ale pokud by tam nějaká ovulace přicházela tak jak do předu to doktor vidí?
Agullo po potratu je to něco jiného, to chvíli trvá, než se to všechno správně srovná, než odezní těhotenské hormony. Měla bys dostat MS tak do pěti týdnů a pak by to mělo už všechno být normálně (pokud jsi to měla normálně před potratem).
ahojky, ovulace muze prijit treba i pozdeji..zalezi na tom jak dlouhy mas cyklus..ja jsem v kvetnu potratila v 5.tt a mentruaci jsem mela cca po 30 az 35 dnech a kdyz jsme se zacli znovu snazit tak jsem si taky nebyla jista..jedine co opravdu pomohlo jsou ovulacni testy..je to pro me zazrak..ael kamaradka se po roce a pul snazeni diky ovulacnim testum konecne dockala a ja jsem si je tedy taky po dvoumesicnim snazeni koupila a zjistila ze ovulaci mam az 21.DC ..takze si supajdi pro testiky a budes mit jistotu kdyz presne ovulaci mas a sexik si muzete pekne naplanovat a nehonit se za tim cely mesic..drzim palecky at to vyjde
Já ovuluju každý cyklus +- na den přesně, ale po potratu jsem měla asi 3 týdny zpoždění, pak se to zase vrátilo do normálu.
ovulační testy už mám nakoupené.
testuji od 14DC.. a do ted pořád nic.. je možné , že třeba byla ovulka dřív? to by, ale doktor měl vidět ne? děkuji Vám moc za odpovědi
no já mám podle mě ovulaci 11-12DC, ale nikdy jsem si to testem nepotvrdila, i když to asi udělám, abych to věděla, protože neberu antikoncepci a otěhotnět nechci, tak abych se ujistila.
myslim ez neni moc pravdepodobne ze by byla driv ale i to se muze stat..ja jsem testila asi od 10.DC a 19.DC uz jsem myslela ze ovulace nedorazi nebo ze jsem to promeskala a pak 20.DC uz byl testik pozitivni a 21.DC jeset vic a pak 22.DC zase slabl a pak uz nic..takze jsem se dockala..vydrz..ovulka urco dorazi..mozna tim potratem bude o dost pozdeji..na zacatku mas v krvi HCG takze se s tim telo musi nejdriv vyporadat..a taky to chce klid..stres oddaluje taky ovulacitakze pekne testi a ovulky se dockas neboj..drzim palecky
Ovuluje se každý měsíc.Ale u mě po vysazení HA jsem ovulaci neměla samovolně ani jednou jen díky lékům jsem měla ovu za 1,5 roku jsem měla samovolně ovu a otěhotněla ![]()