Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já nevolnosti neměla, až do teď. Poslední 3dny nevím co semnou je. Mám hlad, ale jak si vzpomenu na něco k jídlu, přepadne mě pocit na zvracení a pořád se mi motá hlava
Myslela jsem že to bude ok, přeci jen jsem dnes 11+5 a ono nic ![]()
A kolik jsi tt Leni? Me bylo teda spatne i kdyz jsem cekala malou, ale tohle!!! Jsem zvedava, jak to vsechno bude vypada pristi ctvrtek na UZ.....
Ted jsem 12 tt me prave u malyho vubec nic nebylo,tak ted si to uzivam dvojnasobne
taky jdu pristi tyden na vysetreni na ty vyvojove vady,tak snad bude vse o.k a hlavne uz se tesim az je uvidim,ale to vis,ze porad prevazuje ten strach ze vseho nez ta radost.
Tak to budete mi urcite alespon jednu holcicku
Zitra to bude tyden, co to vime a musim rici, ze je to o trochu lepsi, ale cara pres rozpocet je to velika ![]()
A uz mas brisko? Ja uz jsem teda dost nafoukla ![]()
Zdravim dalsi tehulky
![]()
Ja jsem sice 14tt,ale odpoledne a vecer mi je spatne porad. ja uz se tesila jak to ve druhym trimestru prejde a ono nic. je teda fakt, ze predtim mi bylo spatne skoro porad a motala se mi hlava. no snad uz bude pokoj. jinak hlad mam dost casto, musim mit porad neco po ruce, aby mi nebylo soufl
jj uz mam malinky brisko
rekla bych ze u malyho jsem takovy mela az tak v patym mesicu ![]()
Tyjo, ja se bojim, jak se do me vlezou!!!
Tak jestli ti je uz o trochu lepe, tak to brzy prejde
me zacalo byt s malou spatne tak v tom 8tt a trvalo to az do 16-17tt, ale pak uz bylo fajn ![]()
me taky uz roste,ale taky mi prijde, ze je to zatim tak nastejno jako v prvnim tehotenstvi,ale na konci jsem emla desny buben, tak co muzu cekat ted
![]()
Novým tehullkám moc moc gratuluju.. a holky? mate prirozené poceti nebo umelé? a po antikoncepci nebo v rodine mate nekoho z dvojcat? pry kdyz se zena snazi otehotnet hned po antikoncepci tak to jsou dvojcata vetsinou( i kdyz se mi tomu tezko veri)ty joo a me porad dobre, bylo mi dobre.. dneska jse m13. tt a tedy rovnou uz 3. mesic konciii:)
s tou radosti a obavami se mi to porad strida… brísko mam,ale zatim malicky.. by nekdo mohl rict ze jsem tlusta
hih..
myslite ze kdyz uz mam treti mesic za sebou uz to bude v poradku? ze uz se nic nestane? mam strach z potratu.. pry jsou prvni tri mesice nejdulezitejsi a nemam zatim zadne problémy.. ale furt takovej divnej pocit…
Ahojte maminy ![]()
nově příchozí vítám a zároveň gratuluju ![]()
narazily jste na téma kočárky. To vám můžu říct, že už jsem obšlehla snad všechny značky, které dělají dvojčatové (nebo jak říkají sourozenecké) varianty.
Ráda Vás napíšu na co jsem přišla
Bohužel není moc výběr. ![]()
Jsem taky pro variantu za sebou, vedle sebe vypadají hrozně moc velké, hlavně varianta dvě korbičky vedle sebe
já jsem se teda rozhodla pro variantu, kde jde na jednu základnu dát všechno, takže kočár na celou dobu…
no ale těch za sebou je ještě míň… u mě vyhrává ABC design - jak cenově, tak barevně, koukněte.
http://www.sambaby.com/…-kocar-2012/
vyjde na 13tis, + korby, jedna za 2300, ty jsou za sebou ale nevypadá to špatně, už jsem si kočár i povozila, dobře se ovládá, je vidět do obou korbiček, díky adaptérům jde na základnu dát i autosedačka jedna 2300 do 13kg.
mimina můžou sedět naproti sobě a i tak mají dost místa…
potom děla PEG PEREGO to je sice hodně dobrá značka ale vůbec se mi nelíbí barvy, mají jen dvě varianty. Na ten ale nemusíte mít korby, stačí do sporťáku dát taška, protože kočár jde dát do vodorovné polohy. Taky tam jdou nasadit autosedačky, myslím že MAXIcosi a Romer. Mají zajímavé ovládání, takový volant ale prý je to supr, dá se ovládat jenou rukou…
http://www.sambaby.com/…olekce-2012/
moc pěkný je CASUALPLAY ale ten jsem vyloučila hned, protože je šíleně těžky, prý mají maminy problém vyjet kopeček a mimina, když sedí naproti sobě, prý e kopou nožičkama, protože tam není místo. Sice se mi líbí jejich autosedačka, která je velká a může se používat místo korby ale ta základna na pr..
http://www.kocarky.cz/…win-two.html
tento je docela pěkný ale nejdou dát děti naproti sobě…
Phil & Teds E3
to spodní mimi je chudák uplně u země a vidí jenom sourozenci do boudy, takže nic moc… něco podobného je Icandy Pear a taky nejdou dát naproti sobě
těch vedle sebe je více o ty jsem se až tak moc nezajímala ale co jsem tak četla hodně chválí easywalker hlavně do terénu ale ten stojí trošku víc, myslím že se všim vyjde na 40tis.
pakmtřeba Hartan nebo X -lander, DOrJan
teda já jsem se rozepsala ![]()
Taky jsem si říkala, že když uběhnou 3mesíce, bude všechno za mnou a už se nebudu bát…ale teď mám zase strach z tvrdnutí břicha, začinají stahy dělohy, takže já budu v klidu až pon 25.týdnu… pořád něco, kazdý trimestr má svoje. A to nemluvím o cukrovce, preeklamsii, help syndromu…nechci strašit, raději na to nemyslet
Kátísek píše:
Novým tehullkám moc moc gratuluju.. a holky? mate prirozené poceti nebo umelé? a po antikoncepci nebo v rodine mate nekoho z dvojcat? pry kdyz se zena snazi otehotnet hned po antikoncepci tak to jsou dvojcata vetsinou( i kdyz se mi tomu tezko veri)ty joo a me porad dobre, bylo mi dobre.. dneska jse m13. tt a tedy rovnou uz 3. mesic konciii:)
s tou radosti a obavami se mi to porad strida… brísko mam,ale zatim malicky.. by nekdo mohl rict ze jsem tlustahih..
myslite ze kdyz uz mam treti mesic za sebou uz to bude v poradku? ze uz se nic nestane? mam strach z potratu.. pry jsou prvni tri mesice nejdulezitejsi a nemam zatim zadne problémy.. ale furt takovej divnej pocit…
Teda sandri, ty už to máš pěkně prozkoumané
já ještě žádný kočárek pro dvojčátka naživo nevyděla, koukám zatím jen po netu.
www.malvik.cz mají tam docela hezký výběr.
Mě se líbí http://www.malvik.cz/…rt-Twin-2012
v barvě 81, ale těžko říct jak bude vypadat na živo a jestli v něm nebude zase málo místa
No uvidíme, v dubnu se tam chceme jet podívat, tak taky něco vyzkoušíme ![]()
no jo, já už na to čučím 3-4měsíce, jsem takový pošuk, že když potkám nějakou maminu s kočárem pro dvojčata, tak se jí zeptám, jak je spokojená, v těch popisech je jenom samá chvála a žádné praktické věci.
Jedna mamina mi trefně řekla, že dokonalý kočár nenajdeš, na každém je nějaka chyba:-)
ale co jsem tak slyšela, tak u toho vedle sebe je fajn, když jsou sedačky oddělené a hlavně, když je polohovatelny každý zvlášť, mimina se pak nemůžou navzájem rušit, jedno může spát atd… Ale dorjan se mi moc líbí, už jsem ho i viděla…
marketi píše:
Teda sandri, ty už to máš pěkně prozkoumanéjá ještě žádný kočárek pro dvojčátka naživo nevyděla, koukám zatím jen po netu.
www.malvik.cz mají tam docela hezký výběr.
Mě se líbí http://www.malvik.cz/…rt-Twin-2012
v barvě 81, ale těžko říct jak bude vypadat na živo a jestli v něm nebude zase málo místaNo uvidíme, v dubnu se tam chceme jet podívat, tak taky něco vyzkoušíme
ahojky holky,tak dneska kontrola v poradně vše v pohodě tak už jsem 25týd bříško roste,nahoře 5kg srdeční akce miminek v pořádku,jen mě pálí žáha koupila jsem si rennie a mám kolísavý tlak ráno mi je na omdlení v poradně jsem ho zase měla vyšší ale jinak ok jo čeká mě zase test na cukr fuj
je to hnus ale měla jsem ho zvýšený tak musím znova. Jinak já pořídila kvůli místu kočárek jane twin two ale z druhé ruky zatím je zabalený u rodičů a ještě plánuji vedle sebe ale nějaký levný na zahradu to uvidíme.No jinak kluci začínají pěkně kopat nejraději když se jdu uvelebit do postele ![]()
fiebie píše:
ahojky holky,tak dneska kontrola v poradně vše v pohodě tak už jsem 25týd bříško roste,nahoře 5kg srdeční akce miminek v pořádku,jen mě pálí žáha koupila jsem si rennie a mám kolísavý tlak ráno mi je na omdlení v poradně jsem ho zase měla vyšší ale jinak ok jo čeká mě zase test na cukr fujje to hnus ale měla jsem ho zvýšený tak musím znova. Jinak já pořídila kvůli místu kočárek jane twin two ale z druhé ruky zatím je zabalený u rodičů a ještě plánuji vedle sebe ale nějaký levný na zahradu to uvidíme.No jinak kluci začínají pěkně kopat nejraději když se jdu uvelebit do postele