Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
nějak tady nic o bolestech pochvy nemůžu najít, prosím tě co jsi tím myslela? já mám totiž taky bolesti pochvy ![]()
sandritkal píše:
Přeju hezký den,
h84 - moc gratulujua hlavně se držte!!! Je to sice hodně brzo ale dneska doktorům věřím, jsou fakt dobří, hlavně neonatologové.
V úterý jdu k lékaři, neumímm se dočkat jsem teprve 22tt ale s těma bolestma pochvy jste mě vystrašili, něco takového už asi 2týdny cítím, občas… asi řeknu doktorovi, že za ním budu chodit každý týden!!! Jak to má jako ta ženská poznat, že se něco děje!!!!!!! Toho se moc bojím!!!!!!
já nevím, jestli to je pochva, prostě mě tam dole občas něco zabolí, jak bych měla namoženou stydkou kost, když třeba dlouho jedes na kole, prostě nevím, neumím to definovat, nikdy jsem něco podobného neměla
Lištička3253 píše:
Teda Katko, tou fotkou jsi mě úplně rozhodila…Tohle že mě taky čeká?A jak proboha spíš? To snad ani nejde ležet na boku, ne? Ufffff, holky, já se fakt začala bát…
Včera se mě zrovna v práci ptali, jak dlouho hodlám vydržet chodit do práce, tak jsem si říkala: budu realista, termín mám 2.9. (pokud beru 38+0), tak budu ráda, když to zvládnu do půlky června. Když to ale teď tak vidím, tak myslím, že když to vydržím do května, tak to bude nadlidský výkonHolky, co chodíte do práce - jak dlouho tam hodláte vydržet? Myslím tím jako pokud nenastanou žádný zdravotní komplikace…
já ti ani nevím,jak spím
no rozhodně ne na zádech,takže střídám boky,přetáčím se z jednoho na druhý a nemůžu říct,že by se mi spalo špatně,mám tvrdý spánek,takže prostě zalomím a je mi vše jedno
to si zvykneš,pamatuju si jak jsem byla malá,měla jsem zlomenou ruku a na ní oooobrovskou sádru,večer mě mamka ukládala do postele a já se jí ptala co když si na tu ruku lehnu,tak si třeba ublížím a mamka mi řekla,že podvědomí mi to nedovolí,tak stejně s tím bříškem,je to obrovská překážka,nedokážu se sama obléct,holení nohou už jsem vzdala,nehty na nohách mi musí stříhat přítel
ale není to napořád,každý to snáší jinak,třeba budeš mít malý bříško a budeš super ohebná ![]()
h84 Gratuluju
At se miminkum dari a jdete vsichni zdravi domu ![]()
Katko, to tvoje brisko je fakt trochu strasidelny
ale ja se na to tak nejak pripravuju, jen si to porad nedovedu predstavit ![]()
Ja byla vcera u dr. a miminka jsou obe v poradku, mrskali sebou a jedno mi dokonce zamavalo ![]()
pajo krásná fotečka ![]()
holky, vy co jste už tak kolem 20. týdne a dál, máte nějaké bolesti? mě pobolívá břicho občas a taky v pochvě, taková neurčitá bolest. včera večer jsem měla zřejmě první náznaky poslíčků (jsem v 19 tt), četla jsem, že to začíná kolem 20. týdne, tak to asi fakt bylo ono. ach jo, kdybych raději měla první pohyby ![]()
Mikela: ahoj, já první první pořádný pohyby cítila až tak kolem 22 týdne, ale taky to je tím, že mám obě placenty jakoby na břiše a ne do zad - nevím jak to mám popsat, snad pochopíš
, zítra začínám 26 týden, bolesti: začalo to zádama a kyčlema, potom vazy co upínají dělohu - ty bolí skoro každý den, jsou z boku po stranách, pak se přidala třisla a minulý týden stydká kost, celé břicho mi tvrdne asi tak 1× týdně - beru magnézium 4×2
Zdravim vsechny,ja byla na tom screningu a vse dopadlo dobre,miminka,jsou zdravi a maji vse co maji mit,jen jsou to nejaci obrici jsou stejne velci a meri 12 cm,takze podle ultrazvuku mi vychazi termin porodu 19.9 Jinak to vypada na dva chlapecky,takze me z tohon mozna hrabne,mit doma ctyri chlapi,to bude asi velkej masakr
Hezky skunickovy
vikend vsem
Lucie a chytáš z toho nervy? Mě jen někde píchne nebo víc zabolí a hned zmatkuju, že se děje něco blbýho
A to bude hůř, jak tak čtu tvoje „problémy“ ![]()
LucieB84 píše:
Mikela: ahoj, já první první pořádný pohyby cítila až tak kolem 22 týdne, ale taky to je tím, že mám obě placenty jakoby na břiše a ne do zad - nevím jak to mám popsat, snad pochopíš, zítra začínám 26 týden, bolesti: začalo to zádama a kyčlema, potom vazy co upínají dělohu - ty bolí skoro každý den, jsou z boku po stranách, pak se přidala třisla a minulý týden stydká kost, celé břicho mi tvrdne asi tak 1× týdně - beru magnézium 4×2
Ahooj těhulky.. jůůůjda, to jsou teda šoky.. gratuluju k nově tehotnym( nove pridaným k nam) gratuluju k narozeni miminek i kdyz hoodne brzy, ale ver, ze vse bude v poradku..
To jsou gigantický bríska.. nebo se mi to zdááá?? jestli me tohle ceka, tak teda nwm.. nooo me chtela dat dr uz od 12 tydne na neschopenku ale k poslednimu dubnu koncim takze pak budu doma( mam odstupné) ale kdybych neodchazela z prace tak jdu na neschopenku uz ted ![]()
s tpou bolestí v pochvě, no tak měla jsem to taky a vyšetření u dr. vpořádku. Když jsem jela na tu pohotovost tak mě to bolelo pořád stejně a otevírala jsem se, tak si vyberte, může to něco znametat a nemusí, pokud to není moc vydržte do pondělí a radši zavolejte k doktorovi, jestli se Vám něco nezdá, jedte na pohotovost, radši ze sebe udělat histerku než něco zanedbat, rozjetej porod už nikdo nezastaví…
mikela píše:
Lucie a chytáš z toho nervy? Mě jen někde píchne nebo víc zabolí a hned zmatkuju, že se děje něco blbýhoA to bude hůř, jak tak čtu tvoje „problémy“
LucieB84 píše:
Mikela: ahoj, já první první pořádný pohyby cítila až tak kolem 22 týdne, ale taky to je tím, že mám obě placenty jakoby na břiše a ne do zad - nevím jak to mám popsat, snad pochopíš, zítra začínám 26 týden, bolesti: začalo to zádama a kyčlema, potom vazy co upínají dělohu - ty bolí skoro každý den, jsou z boku po stranách, pak se přidala třisla a minulý týden stydká kost, celé břicho mi tvrdne asi tak 1× týdně - beru magnézium 4×2
Ahojte holky,
tak bolesti, to je pořád něco, občas mě bolí břicho jako při menstruaci ale to prý roste děloha, takže tu neřeším.
Poslíčky už jsem asi taky měla, ale ne často, většinou večer, když ležím ale mám pocit že čím jsou mimina větší, tak je složitější identifikovat, co to je za bolest, teď mám spíš pocit, že všechno jsou pohyby.
Co je ale šílené jsou záda… stačí ležet dlouho na zádech a připadám si jako stoletá
chodím málem v předklonu, než se srovnám a rozchodím to ![]()
A takové to píchání občas někde…střeva už se taky začínají hýbat trochu obtížně, takže někdy stačí si s prominutím prd…t je po bolestech…
a to že budeš rodit zančila ta bolest v pochvě?
já byla minulý týden právě s tím na kotrole a čípek v pořádku, bolest v pochvě neobjasněná ![]()
no to jsou pořád nějaké šoky a nervy
h84 píše:
s tpou bolestí v pochvě, no tak měla jsem to taky a vyšetření u dr. vpořádku. Když jsem jela na tu pohotovost tak mě to bolelo pořád stejně a otevírala jsem se, tak si vyberte, může to něco znametat a nemusí, pokud to není moc vydržte do pondělí a radši zavolejte k doktorovi, jestli se Vám něco nezdá, jedte na pohotovost, radši ze sebe udělat histerku než něco zanedbat, rozjetej porod už nikdo nezastaví…
už ať je úterý…jdu konečně k doktorovi, nikdy jsem se na gyndu netěšila ale teď strašně… ![]()