Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
katkabanova píše:
taky jsem řešila kočár dost dlouho,nejprve jsem se rozhodovala jestli vedle sebe nebo za sebou.Potom jsme s pritelem variantu „za sebou vyřadili“-pro některé maminky je sice praktický,ale mě v tom děti přijdou jak v autobuse a podle mně se s tím blbě manipuluje,na jedno vidíš líp než na to druhé.Dále jsem určitě chtěla kočár,který projede dveřma..a to všude,což je u dvojčatových kočárů někdy problém,naakonec jsme koupili Dorjan Danny Twin,dostal me i designově,tolik možných barevných kombinací a finančně taky není nejhorší-nakonec jsme koupili ojetý od jedné paní,ale vypadá úplně jako nový,je na něj ještě i záruka,dokoupila jsem nové jen autosedačky a adaptér.Přikládám foto.Ještě jsme sice nevyjeli,ale už jsem zkoušela jezdit u tchýně doma a nemůžu si stěžovat,lehký,skladný,prostě bomba
ahojda. Máš u toho tvého kočárku taky nafukovací kola? my jsme pořídili dorjan duo cross a ten má nafukovací kola. samozřejmě z druhé ruky, ale vypadá taky jako nový
Akorát až teď mi došlo, že budu chtít s dětma třeba i do parku tady u nás a máme tu vlastně takové ušlapané lesní cesty, tak přemýšlím, jak to ty kola zvládnou, nebo jestli je vyměnit…
jituš píše:
vypada moc pekne. nekde jsem cetla, ze je hur ovladatelny,ale muze to byt nazor jednotlivce. nicmene pry kazdy kocar ma nejake mouchy a s dvojcatama pry alespon jednou vymenis. ja ted vazne uvazuju o teutonii, pry se da pekne ovladat a tady v tom nasem terenu to bude potreba. ta teda nema korby,ale vlozne tasky. no uvidim. chtela bych to doresit du dubna maximalne kvetna. ale jak se znam tak ho koupim jeste driv. na prvni jsem kocar kupovala asi taky nekdy ve ctvrtym mesici, protoze to byl dobry kup. na jeden mam ted taky spadeno, ale jeste premyslim![]()
my máme taky dorjana a jsme s ním moc spokojení. já zase můžu říct, že je ovladatelný velmi dobře, až mě to na dvojčatový kočár překvapuje, ale je doopravdy bezvadný, lehký na ježdění. jediná výtka je možná ta, že konstrukce na přenášení je těžší, ale u nás to zatím vždy skládá do auta přítel. mě to teprve čeká
jinak jsme s ním doopravdy spokojeni. ze začátku jsme taky zvažovali vložné tašky, ale nakonec vyhrály korby. a to hlavně proto, že jsem chtěla, aby nakonec každá měla své místo a své soukromí. navíc jsou rozdělené, každá zvlášť, takže když pak ve sporťáku bude chtít jedna spinkat tak bude mít boudu nahoře a druhá když se bude chtít koukat ven tak ji může mít níž apod. to už jsou věci, které člověku přijddou na mysl až později, kdy hodně bude zvažovat jaký kočárek vybrat. navíc jsem u dorjana ráda za všechna nafukovací kola, což je perfektní do jakéhokoli terénu.
![]()
Dobré ráno přeju
máte taky tak krásné počasí jako my???
jinka My jsme taky po IVF - 1pokus, takže dvojčata byla očekávána, o tohle překvapení jsme přišli
radina taky věděla a hlavně byli všichni rádi, že jsme měli takové štěstí…
Musím říct, že se mi už blbě spí ale řekla bych, že už pracují i nervy, těším na úterý k doktorovi, takže pak snad budu zase klidně spát.
Jdeme i na 3D, tak doufám, že se holčička umoudří a ponečně se pořádně ukáže ať máme hezké fotečky
jinak se mi tento týden už 2× stalo, že mi káplo mlíko s prsou… tělo už se asi chystá… ![]()
Aeklyn píše:Kátísek píše:Ale tak to máš hezké, že to víš tak brzo, já měla zdravotní problémy, nejdřív jsem 10kg zhubla a pak 12 kg nabrala dohromady behem 3 měsíců, menstruaci jsem nikdy neměla silnou a dlouhou, tak nikoho nenapadlo, že bych mohla být těhotná až na babičku
AHooj, ja jsem 14+2 takze taky jsem spise na zacatku nez nakonci jako vetsina maminekta na mě kouká a říká - ty jsi těhotná a zhruba tak ve třetim měsíci hele, vypadáš na to. Tak jsme si udělali test,který vyšel pozitivně, šup k doktorovi a pak už jen : tak jste těhotná maminko a v 16. týdnu a budou to dvojčátka
dobrá babička ![]()
Aeklyn píše:fiebie píše:To známKátísek píše:to já v půlce tak ale vážně to docela utíká teda teď už s bříškem je to náročnější ze začátku jsem moc nepřibírala bříško nebylo zas tak moc vidět no teď se vyboulilo a každý kdo mě potká říká jé vy čekáte miminko co to bude?odpovídám dva kluci výraz
AHooj, ja jsem 14+2 takze taky jsem spise na zacatku nez nakonci jako vetsina maminekjak to budete zvládat?upřímně nevím ale nějak to zvládneme jen ať jsou kluci zdravý to je por mě to hlavní.
Teď už je to taky vidět a každý: jé, těhotná? to je hezký… cože?dvojčátka? nechtěla bych…
jj to znám, reakce jsou různé. já se ale setkala i s maminkami, které dvojčátka chtěly ![]()
Aeklyn píše:katkabanova píše:ahojda. Máš u toho tvého kočárku taky nafukovací kola? my jsme pořídili dorjan duo cross a ten má nafukovací kola. samozřejmě z druhé ruky, ale vypadá taky jako nový
taky jsem řešila kočár dost dlouho,nejprve jsem se rozhodovala jestli vedle sebe nebo za sebou.Potom jsme s pritelem variantu „za sebou vyřadili“-pro některé maminky je sice praktický,ale mě v tom děti přijdou jak v autobuse a podle mně se s tím blbě manipuluje,na jedno vidíš líp než na to druhé.Dále jsem určitě chtěla kočár,který projede dveřma..a to všude,což je u dvojčatových kočárů někdy problém,naakonec jsme koupili Dorjan Danny Twin,dostal me i designově,tolik možných barevných kombinací a finančně taky není nejhorší-nakonec jsme koupili ojetý od jedné paní,ale vypadá úplně jako nový,je na něj ještě i záruka,dokoupila jsem nové jen autosedačky a adaptér.Přikládám foto.Ještě jsme sice nevyjeli,ale už jsem zkoušela jezdit u tchýně doma a nemůžu si stěžovat,lehký,skladný,prostě bombaAkorát až teď mi došlo, že budu chtít s dětma třeba i do parku tady u nás a máme tu vlastně takové ušlapané lesní cesty, tak přemýšlím, jak to ty kola zvládnou, nebo jestli je vyměnit…
určitě to ta kola zvládnou, proč by to nezvládly? ![]()
sandritkal píše:
Dobré ráno přejumáte taky tak krásné počasí jako my???
jinka My jsme taky po IVF - 1pokus, takže dvojčata byla očekávána, o tohle překvapení jsme přišliradina taky věděla a hlavně byli všichni rádi, že jsme měli takové štěstí…
Musím říct, že se mi už blbě spí ale řekla bych, že už pracují i nervy, těším na úterý k doktorovi, takže pak snad budu zase klidně spát.
Jdeme i na 3D, tak doufám, že se holčička umoudří a ponečně se pořádně ukáže ať máme hezké fotečky
ano i my tu máme krásné počasí, už bylo na čase. je to paráda. zase půjdeme s prďolkama ven na procházku. hrozně se těším. ![]()
3D UZ je bezvadný, taky máme doma několik fotek a nechali jsme si nahrát i DVD ![]()
sandritkal píše:
jinak se mi tento týden už 2× stalo, že mi káplo mlíko s prsou… tělo už se asi chystá…
a v kolikátém jsi týdnu?
22+5 sice mi to příjde dost brzo ale někde jsem četla, že se to stává…
lujami píše:sandritkal píše:a v kolikátém jsi týdnu?
jinak se mi tento týden už 2× stalo, že mi káplo mlíko s prsou… tělo už se asi chystá…
jak píše o Dorjanu lujami,plně souhlasím a ta už má nějaké ty zkušenosti
jinak dozvědět se dvojčecí těhu až v 16tt,páááni to je něco,to musel být šok
já to taky nečekala ,ale dozvěděla jsem se to už v 7tt.Krásnou neděli všem ![]()
katkabanova píše:
jak píše o Dorjanu lujami,plně souhlasím a ta už má nějaké ty zkušenostijinak dozvědět se dvojčecí těhu až v 16tt,páááni to je něco,to musel být šok
já to taky nečekala ,ale dozvěděla jsem se to už v 7tt.Krásnou neděli všem
i tobě a prďolkům v bříšku krásnou neděli ![]()
holky my jsme taky po IVF, první neskončilo dobře, z druhého čekáme dvojčátka, vymodlená a vytoužená ![]()
jinak jak to probíhá na genetickém ultrazvuku v tom 20-22 tt?
mikela píše:
holky my jsme taky po IVF, první neskončilo dobře, z druhého čekáme dvojčátka, vymodlená a vytoužená
jinak jak to probíhá na genetickém ultrazvuku v tom 20-22 tt?
u nás to probíhalo tak, že dr. dělal UZ a na něm prohlížel podrobně prcky a přeměřoval je.
ještěv si vzpomínám, že to trvalo dlouho a dr. byl tehdy hodně nepříjemnej což mi vůbec nepřidalo na tom, že jsem tam šla se strachem co se dozvím a jestli jsou prcci v pořádku. 2 dny jsem šla na UZ srdíček a tam už byla moc příjemná paní dr.