Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
dagmariana píše:fiebie píše:dagmariana píše:Tak po ivf jsem taky tak nejsi sama
Zdavím,jsem tu asi nejmíň těhulka,že??A po IVF
a kolikátý tt?
já už 26tt ale utíká to neboj
AHooj, ja jsem 14+2 takze taky jsem spise na zacatku nez nakonci jako vetsina maminek ![]()
Petrina píše:
Snažili jsme se půl roku a ted takováhle nadílka
pul roku od vysazeni nebo jsi vysadila a hned jste se zacali snazit o miminko?
Kátísek píše:
AHooj, ja jsem 14+2 takze taky jsem spise na zacatku nez nakonci jako vetsina maminek
to já v půlce tak ale vážně to docela utíká teda teď už s bříškem je to náročnější ze začátku jsem moc nepřibírala bříško nebylo zas tak moc vidět no teď se vyboulilo a každý kdo mě potká říká jé vy čekáte miminko co to bude?odpovídám dva kluci výraz
jak to budete zvládat?upřímně nevím ale nějak to zvládneme jen ať jsou kluci zdravý to je por mě to hlavní.
Ahoj. tak se po pauze hlasim. Byli jsme na prazdninach u tchyne a vubec vas nestiham docitat, uf
![]()
Gratuluji novym tehulkam a taky k dobrym vysledkum sreeningu.
katkakabanova tp je teda ale pupik
ja mela s prvnim docela slusny bricho, prenasela jsem, tak jsem taky zvedava jak to bude ted.
jituš,s dvojkama přenášet nemůžeš,to ani nejde
já už jdu pod nůž ža 10 dní,ale teeda,táhne se to jako smrad
je to fakt otrava,ty začátky byly supr,tak užívejte ![]()
katkabanova píše:
jituš,s dvojkama přenášet nemůžeš,to ani nejdejá už jdu pod nůž ža 10 dní,ale teeda,táhne se to jako smrad
je to fakt otrava,ty začátky byly supr,tak užívejte
to ja ani nepocitam, ze budu prenaset. doktor rikal maximalne do 38tt. pocitam na 80procent s cisarem. je to jeste daleko, ale psycha se na to musi pripravovat postupne
tak at ti to utece
![]()
ja sit to zatim uzivam, chodim do prace, jsem domluvena do konce kvetna pokud to pujde. pak jsem si uz vzala dovolenou, protoze ji mam plmo.
ted porad koukm a premyslim nad kocaram. je to teda hruza si vybirat. neco najdu co si maminky chvali a pak to nekdo poplive. no tezka prace co si vybrala??
taky jsem řešila kočár dost dlouho,nejprve jsem se rozhodovala jestli vedle sebe nebo za sebou.Potom jsme s pritelem variantu „za sebou vyřadili“-pro některé maminky je sice praktický,ale mě v tom děti přijdou jak v autobuse a podle mně se s tím blbě manipuluje,na jedno vidíš líp než na to druhé.Dále jsem určitě chtěla kočár,který projede dveřma..a to všude,což je u dvojčatových kočárů někdy problém,naakonec jsme koupili Dorjan Danny Twin,dostal me i designově,tolik možných barevných kombinací a finančně taky není nejhorší-nakonec jsme koupili ojetý od jedné paní,ale vypadá úplně jako nový,je na něj ještě i záruka,dokoupila jsem nové jen autosedačky a adaptér.Přikládám foto.Ještě jsme sice nevyjeli,ale už jsem zkoušela jezdit u tchýně doma a nemůžu si stěžovat,lehký,skladný,prostě bomba ![]()
vypada moc pekne. nekde jsem cetla, ze je hur ovladatelny,ale muze to byt nazor jednotlivce. nicmene pry kazdy kocar ma nejake mouchy a s dvojcatama pry alespon jednou vymenis. ja ted vazne uvazuju o teutonii, pry se da pekne ovladat a tady v tom nasem terenu to bude potreba. ta teda nema korby,ale vlozne tasky. no uvidim. chtela bych to doresit du dubna maximalne kvetna. ale jak se znam tak ho koupim jeste driv. na prvni jsem kocar kupovala asi taky nekdy ve ctvrtym mesici, protoze to byl dobry kup. na jeden mam ted taky spadeno, ale jeste premyslim
![]()
tak sama uvidíš,jaký ti padne do noty,je třeba to vyzkoušet,my ho museli dát i složený do kufru krátký fabie,takže pro nás to byl boj sehnat takový,který by splnoval všechny podmínky.Ale podařilo se,tak držím palečky ![]()
já vysadila v srpnu antikoncepci a v prosinci se nam zadařilo, ale verte mi, ze to hrooozne pomalu utikalo vzdy na další periodu.. pak uz jsem si rikala ze to nak nejde a prdela na to a ono ejhle.. byly vanoce, pohoda klidek navstevy a je to tam:-D dvakrát..
Noo určitě to bude záhul se dvema prcky, ale myslim si a snazim se verit tomu, ze jde jen o system jaky si urcis, respektive mimca.. jen o par dní a pak bude zbehly a nejlepsi maminky ![]()
lujami píše:Aeklyn píše:gratulace k dvojčátkům
ahojda. tak já zdravím a přidávám se k vám. jsem tedy už ve 20tt a co mě bolí? spíš, co nebolí. malý jsou v pořádku, pěkně si tam lebedí, občas žďuchnou, abych na ně náhodou nezapomněla a včera jsem zjistila, že jedno bude možná holčička, druhé nevíme, nechtěli se nám zatim moc ukázat
![]()
![]()
Děkuji ![]()
Kátísek píše:
AHooj, ja jsem 14+2 takze taky jsem spise na zacatku nez nakonci jako vetsina maminek
Ale tak to máš hezké, že to víš tak brzo, já měla zdravotní problémy, nejdřív jsem 10kg zhubla a pak 12 kg nabrala dohromady behem 3 měsíců, menstruaci jsem nikdy neměla silnou a dlouhou, tak nikoho nenapadlo, že bych mohla být těhotná až na babičku
ta na mě kouká a říká - ty jsi těhotná a zhruba tak ve třetim měsíci hele, vypadáš na to. Tak jsme si udělali test,který vyšel pozitivně, šup k doktorovi a pak už jen : tak jste těhotná maminko a v 16. týdnu a budou to dvojčátka ![]()
fiebie píše:Kátísek píše:to já v půlce tak ale vážně to docela utíká teda teď už s bříškem je to náročnější ze začátku jsem moc nepřibírala bříško nebylo zas tak moc vidět no teď se vyboulilo a každý kdo mě potká říká jé vy čekáte miminko co to bude?odpovídám dva kluci výraz
AHooj, ja jsem 14+2 takze taky jsem spise na zacatku nez nakonci jako vetsina maminekjak to budete zvládat?upřímně nevím ale nějak to zvládneme jen ať jsou kluci zdravý to je por mě to hlavní.
To znám
Teď už je to taky vidět a každý: jé, těhotná? to je hezký… cože?dvojčátka? nechtěla bych… ![]()