Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Petulo soucitim
ja si taky kazde tehotenstvi pekne odtrpim a je vlastne jedno, kolik jich cekas ![]()
Vim, ze je to hrozny, ale musime to vydrzet. Ja jen doufam, ze me to jako pri prvnum tehu prejde, jestli by to takhle melo byt cele tehu, tak si jdu fakt hodit masli !
Paja: A kdy tě to při prvním přešlo?? Já už se toho nemůžu dočkat.. :/ tohle je fakt strašný.. já bych tak hrozně ráda jedla ale jen na to pomyslím tak se mi zvedá kufr.. fuj.. ![]()
Tak jsem Vás po víkendu dočetla. Celý víkend jsem byla zabořená v lehátku na zahradě, manžel griloval a zajišťoval pravidelný přísun potravy ![]()
Taky jsme včera přehoupli další týden, takže dnes 26+1 a zítra nás čeká další kontrola a ve středu jedeme na 4D ultrazvuk - moc se těšíme.
Kočárek jsme koupili Easy Walker duo v béžové barvě, cena teda hrozná ale pomohl nám tchán. Kočárek je lehoučký a super ovladatelný.
Všem přeji hezký záčátek týdne ![]()
ahojky
holky.jsem nemocná nemůžu polknout nos zacpanej,hlava mě bolí,nevím co si můžu dát a co ne?? Jím teda jen paralen denně,nevím jestli si nemám zajít k obvoďákovi ,ale ve středu jdu na Ko na gynd. tak mám počkat??? ![]()
Cauky holky, moc sem nechodím, ale občas nakouknu
Moc všem držím palce, ať dvojtěhotenství přežijí více či méně v pohodě… a kdo ještě není na neschopence, tak vřele doporučuji. Určitě se to vyplatí kvůlí předčasnému porodu, aspoň si člověk pak nevyčítá, že pro to neudělal maximum. Jak všude píšou i bezproblémové těhotenství se umí velice rychle zkomplikovat. ![]()
Jinak jak jste řešily kočárek, tak máme taky objednaný Easy walker duo - na výstavě kočárků prakticky nejlepší možný. ![]()
Elennn píše:
ahojkyholky.jsem nemocná nemůžu polknout nos zacpanej,hlava mě bolí,nevím co si můžu dát a co ne?? Jím teda jen paralen denně,nevím jestli si nemám zajít k obvoďákovi ,ale ve středu jdu na Ko na gynd. tak mám počkat???
Ahojky, podle mě opravdu jediné, co můžeš, je paralen, já to měla před 14 dny i s teplotou, tak jsem se na to informovala. Určitě si neber Ibalgin. A pry se kvůli sliznici nesmí ani moc kapky do nosu… Já si paralen brala, když jsem měla teplotu 37,8 a bolelo mě celý tělo. Ale fakt jen když bylo nejhůř. Tak ať jsi brzo zdravá ![]()
Ahoj holky ![]()
Myslite, že kdyz si dojdu na gyndu, ze mi da dr neschopenku, ze reknu ze to uz nak nezvladam, ze jsem desne unavena? ale k poslednimu dubnu odchazim z prace a tak potrebuju aby me na ten den uschopnila a pak budu doma..myslite ze to udela? abych podepsala vypoved( dostanu odstupné, snizujou mi uvazek) a je to pro me lepsi, nebot do te prace, kde jsem ted se ani za milion nevratim…
A od kdy mi budou pocitat materskou.. od 1.5.2011 do 31.4.2012?? nevite?
Tak jsem si včera vystála frontu na registraci do Podolí, byla jsem tam už od 6,30, aby na mě zbylo místo, a kartotéku otevírali v 10.00. Registraci mám a jsem ráda, že to mám za sebou. Holky, jste tady některá z Prahy?
Kátísek píše:
Ahoj holky
Myslite, že kdyz si dojdu na gyndu, ze mi da dr neschopenku, ze reknu ze to uz nak nezvladam, ze jsem desne unavena? ale k poslednimu dubnu odchazim z prace a tak potrebuju aby me na ten den uschopnila a pak budu doma..myslite ze to udela? abych podepsala vypoved( dostanu odstupné, snizujou mi uvazek) a je to pro me lepsi, nebot do te prace, kde jsem ted se ani za milion nevratim…
A od kdy mi budou pocitat materskou.. od 1.5.2011 do 31.4.2012?? nevite?
Kátísku, já to teda nevím přesně, ale myslela jsem, že se mateřská počítá z příjmů za předchozí čtvrtletí, ne rok…
Doktorka ti neschopenku určitě dá, mně ji taky nabízela - prý stačí říct, jestli se cítím unavená. No zatím jsem ji odmítla, chci v práci vydržet do konce května. No ale nevím, jestli to není přehnaně optimistickej plán ![]()
Elennn píše:
ahojkyholky.jsem nemocná nemůžu polknout nos zacpanej,hlava mě bolí,nevím co si můžu dát a co ne?? Jím teda jen paralen denně,nevím jestli si nemám zajít k obvoďákovi ,ale ve středu jdu na Ko na gynd. tak mám počkat???
pokud máš poblíž bydliště lékárnu,skoč si tam a zeptej se lékárnice,co v těhu můžeš ,oni to ví.Jak už tady někdo psal,kapky do nosu ne,ale na rýmu mi dala tu mořskou vodu a docela to pomáhalo.Doktorka ti prd pomůže.nic ti nemůže předepsat,takže být tebou,jdu rovnou do lékárny:) ![]()
Dobré ráno všem,
na neschopenku bych určitě šla. já jsem od prvního dne a nelituju, sice je méně peněz ale naštěstí manžel nás dokáže zaopatřit, takže nebyl důvod to řešit. A hlavně si nedokážu představit, že bych s těma nevolnostma chodila do práce, stejně bych tam byla naprd a pohled na mě by asi taky nebyl ten nejlepší ![]()
Jinak mě napadá, zjistě si, co vám nabízi vaše pojišťovna, já jsem 205 a ta dává 1500Kč na těhotenství, zaplatili mi ten 1 screening a ještě zaplatí lákárnu, takže nějaké to první mazání na zadečky atd.
A taky doporučuju registraqci v DM drogérii, mají tam program pro těhotné a mimina do 3let. spousty slev atd. A navíc dm výrobky jsou moc chválené, hlavně pleny a vlhčené ubrousky. Já už jsem a pomalu si dělám výbavu
Zrovna jsem narazila na vaši diskusi a musím vám všem popřát krásné a bezproblémové těhulkování
já mám doma už 8mi měsíční dvojčátka klučíky. ![]()
Mějte se krásně ![]()
sandritkal píše:
Dobré ráno všem,
na neschopenku bych určitě šla. já jsem od prvního dne a nelituju, sice je méně peněz ale naštěstí manžel nás dokáže zaopatřit, takže nebyl důvod to řešit. A hlavně si nedokážu představit, že bych s těma nevolnostma chodila do práce, stejně bych tam byla naprd a pohled na mě by asi taky nebyl ten nejlepšíJinak mě napadá, zjistě si, co vám nabízi vaše pojišťovna, já jsem 205 a ta dává 1500Kč na těhotenství, zaplatili mi ten 1 screening a ještě zaplatí lákárnu, takže nějaké to první mazání na zadečky atd.
A taky doporučuju registraqci v DM drogérii, mají tam program pro těhotné a mimina do 3let. spousty slev atd. A navíc dm výrobky jsou moc chválené, hlavně pleny a vlhčené ubrousky. Já už jsem a pomalu si dělám výbavu
jo,taky jsem 205 a pojistovna me celkem nastvala,jeste minuly rok byl prispevek pro tehotne 2000,tak jsem pouzila 900 na screening a 1100 jsem si tam nechala na predporodni kurz,vyslo by to akorat a kdyz jsem tam dosla s dokladem,tak mi pani rekla,ze uz mi to neproplati,ze je vse jinak a tak
tak snad potom aspon na tu lekarnu po porodu jeste prispejou
ono se to fakt hodi:))
Krásnou neděli přeju..
ženský mě je už tři dny tak zle že nemůžu vůbec nic.. žaludek mám jako na vodě a to mě fakt ubíjí.. šílený.. a hlavně ještě ani nevím kolik tam těch prcků teda nakonec je..