Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky
Já jsem sem teď moc nechodila, protože vždycky, když tu jsem, nechtě narazím na nějaký témata potratů, zamlklých těhotenství a tak, a to mi na náladě nepřidá ![]()
Pořád se totiž bojím, aby bylo všechno v pořádku… Všichni mi říkají, ať jsem v klidu a nestresuju se, ale to se lehko říká… ![]()
@MINKA22 píše:
VERU KOLIK JE DĚTEM KOUKAM ŽE BYLI TAKY NAROZENÍ S PODOBNOU VAHOU JAKO MY
je jim 7měsíců a 5 dní
mám to v metříku v podpisu ![]()
No jo, koukám, že jsi měla taky pěkné drobečky malinké ![]()
@bjetuschka píše:
Ahoj holkyJá jsem sem teď moc nechodila, protože vždycky, když tu jsem, nechtě narazím na nějaký témata potratů, zamlklých těhotenství a tak, a to mi na náladě nepřidá
Pořád se totiž bojím, aby bylo všechno v pořádku… Všichni mi říkají, ať jsem v klidu a nestresuju se, ale to se lehko říká…
neboj bude všechno v pořádku ![]()
musíš tomu věřit
![]()
@veru1234 Já vím, když já jsem pořád taková bázlivá… Chtěla bych to mít na háku, ale moc to nejde…
@veru1234 píše:
je jim 7měsíců a 5 dnímám to v metříku v podpisu
No jo, koukám, že jsi měla taky pěkné drobečky malinké
@bjetuschka píše:
Ahoj holkyJá jsem sem teď moc nechodila, protože vždycky, když tu jsem, nechtě narazím na nějaký témata potratů, zamlklých těhotenství a tak, a to mi na náladě nepřidá
Pořád se totiž bojím, aby bylo všechno v pořádku… Všichni mi říkají, ať jsem v klidu a nestresuju se, ale to se lehko říká…
@MINKA22 Dík
No já asi budu už od příštího týdne doma, protože nejsem schopná pořádně fungovat a pořád mi to všichni doporučujou, ať zůstanu už doma. I lékaři. No diagnózu na to v podstatě mám, jako malá jsem byla na dvou operacích, tak jsem teď hodně hlídaná. Tak snad se doma ten půl rok nezblázním ![]()
TO VYDRŽÍŠ TI PRDOLOVÉ ZA TO STOJÍ
UŽIVEJ SI KLIDU DOKUD MŮŽEŠ PAK BUDE VŠE JINAK
![]()
@MINKA22 píše:
JSEM SLEPÁ![]()
![]()
![]()
CO UŽ VŠECHNO ZVLÁDATE A CO PAPATE
Já zdárně plně kojila do 6měsíce
a pak už mě donutila doktorka dávat zeleninu a brambor, rýži… maso… a o víkendu jsem jim dala poprvé přesnídávku ![]()
ale co je třeba čaj nevědí
mlíka mám dost, tak mi to příjde zbytečný
![]()
Ahooj, holky. Nějak nestíhám, dala jsem se na háčkování, jedna s prdelek mi začla chodit, holky chtějí pozornost, do toho denně vaření apod. Takže sranda ![]()
Stavíme dům, takže s tím problémy..
Doufám, že jste všichni zdraví, řádí chřipky. Všem prďoškám pusinku posíláme ![]()
Těhulkám - ať je vše v pořádku!
![]()
@veru1234 - to máš skvělé! Tak dlouho kojit, závidím ![]()
@bjetuschka - nesmíš to tak brát, každé tělo je jiné.. Každá to máme jinak.. Jen trpělivost a věřit si
![]()
@Catharin
teeeda čepičky jsou úžasný
![]()
to ti doma začíná asi pěkný šrumec vid, když začala chodit
![]()
S tím kojením to nechápu, ale krásně se zadařilo
jsem za to hrozně vděčná
i když v 5-6týdnu po porodu jsem měla v obou prsou záněty… myslela jsem, že o mlíko uplně příjdu… tak jsem dokrmovala Bebou… a asi po dvou měsících se to srovnalo
naštěstí a jedem z vesela dál… občas teda UM máme, ale to je tak 60-100ml na týden
i když počítám s tím, že to bude horší a horší pomalu…
Fofry? Neeeeeeeeeeeeee
![]()
Holky, ja mam docela blbej dotaz: Kojite ty svoje drobky? A jak? Oba najednou nebo po sobe nebo si pomahate odsavanim? A mate dost mlicka pro obe deti nebo si pomahate sunarem? A nejaky tipy na vetsi produkci toho tekutyho zlata?:)
@Majdalen píše:
Fofry? Neeeeeeeeeeeeee![]()
Holky, ja mam docela blbej dotaz: Kojite ty svoje drobky? A jak? Oba najednou nebo po sobe nebo si pomahate odsavanim? A mate dost mlicka pro obe deti nebo si pomahate sunarem? A nejaky tipy na vetsi produkci toho tekutyho zlata?:)
já kojím tak 5-6× denně obě najednou
mě to snad ani jinak nejde
![]()
a ještě protože holky v noci spí 12hod, tak když krmím naposledy v 19hod tak po 23 odsávám, abych se vyspala a nepraskly mi prsa
a tím je dokrmuji večer a nebo občas přes den když mají větší potřebu papkat
![]()
Na větší produkci doporučují hodně pít a nebo pak homeopatika ale jestli to funguje nevím
![]()
@Majdalen Ahoj, holkám jsou 4 měsíce a taky kojim. Taky tak 5-6 krát denně. Na začátku sjem toho mlíka neměla dost, teda lépe řečeno holky byly tak nenažraný, že by jim nestačil ani celej kravín
Taky jsem měla záněty v prsou a byla to bída. Pak jsem začala večer pravidelně odsávat a hrozně se to zlepšilo. Dneska už je kojim téměř plně. Dělám to tak, že jim před spaním dávám flašku - svoje mlíko z předešlýho dne + nějaký UM, kolik si řeknou. Dám je spát a odsaju zase na další večer. To odsávání tý produkci dost pomáhá, mam ten dojem.
No a jinak dělám, co se tak doporučuje. Denně vypiju hektolitry kojícího čaje a 2-3 hrníčky Cara. Ještě existujou ty homeopatika, ale to jsem nezkoušela. Tak se poptej v lékárně.