dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
82
30.3.09 22:18

Ahoj Holky,

tak vám všem přeji, aby vás ty nevolnosti trápily co nejméně a hlavně aby ti malincí svišti byli v pořádku a rostli jak mají… :) A samozřejmě aby jste byly v pořádku i vy. Ale pevně věřím, že si tu za několik měsíců všechny budeme navzájem stěžovat na to, jak jsou ta miminka těžká a že se s bříškem nikam nevejdeme a o dalších pár týdnů se tu budeme rozplývat nad narozenýma zlatíčkama… :)
Ahoj Poupě, vítám tě tu.. :srdce: Určitě se tu ukazuj a písej jak je co nového atd…jsem zvědavka zvědavá.. :oops: :) A čím více informací, tím lépe.. :)
Teda chodit do práce, do toho zvládat dcerku, obdivuji!!!!!
Do kdy budeš pracovat??Aby se ti nenarodili malí workoholici.. :D
Izabel, tak ty máš klídek jako já, pěkně doma…Nechceš sem ten obrázek z utz vložit??
Jitulko, já jsem ve dvanáctém týdnu, do druhého trimestru doběhnu až na konci příštího týdne, ale už teď je mi nesrovnatelně líp oproti těm předchozím týdnům, a bříško roste fakt fofrem, takže si to začínám opravdu užívat.. :) Tak se můžeš opravdu těšit na lepší zítřky..
Já prakticky do nedávna pořád jen přemýšlela nad tím, zda jsou v pořádku, vyvýjejí se jak mají, před každým utz jsem byla totalně vynervovaná, jestli tlučou obě srdíčka…protože mi doktor říkal, že je to kritický období a stát se může kdykoliv cokoliv…no takové informace si mohl nechat pro sebe… :roll: Moc mi to na klidu opravdu nepřidalo… :(
Dnes po kontrole jsem zase o chlup klidnější, malí maj obě okolo 7 cm, jedno spinkalo, druhé si hrálo na akrobata, mám fotky obou, mají vyvinuté vše, co by mít měli, srdíčka tlučou…ale průkazku nemám, prý až po screeningu, ten bude 9.4., tak už by mohlo být klidně desátého, abych měla jistotu…no asi prostě budu celé těhotenství trnout, zda je vše o.k… :roll: Jsem asi fakt cvok…
Tak jdu už do hajan..
Ta se všechny opatrujte…papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
30.3.09 22:41

Hvezduško, já mám porad hroznej strach, ale doufam že za pár mesicu se budeme tešít z krásnej a zdravej miminek.
Vkladám foto. 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1269
31.3.09 14:46

Hvězduško, nejsi cvok. Tohle prožíváme všechny. Já naštěstí tím, že jsem v práci nemám čas se tolik bát a nervovat. Navíc mi tu dny letí jako blázen.
Já včera byla v Gennetu na UTZ. Žloudek byl u jednoho velký 7mm a u druhého 8mm. Tady Dr. měřil jen náplň a né celý váček. Slyšeli jsme tlukot srdíček To jedno bušilo jako blázen
Prý následujících 14. dní bude rozohodujících a nejkritičtejších, takže to stejné, co řekli i tobě. Pak 15.4. jedu na další UTZ a kdyby to vypadalo v pořádku, tak pak půjdu taky na genetický screening. Tam prý objednání trvá 14. dní, takže by to bylo na konci prvního trimestru nebo taky na začítku druhého. Moc ti držím palečky, aby byla mimča v pořádku.

Včera a dnes jsem stále velmi unavená, ale naštěstí nevolnosti vymizely. Začala jsem místo vody pít Magnezii a možná to pomohlo…
Večer jsem ale stále grogy a to bych zvracela kvůli všemu.

Myslím, že začínáš prožívot to krásné období, kdy se pomalu budeš moct přestat tolik bát a budeš si konečně připadat pořádně těhotná :lol: Izabel to je krásný červík :lol: S tím strachem jsme na tom fakt stejně :roll: Já doufám, že snad by kdyžtak neumřeli obě dvě a zbylo by mi alespoň jedno..... :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
31.3.09 22:54

HOLKY JA SE OZVU AZ ZA 3 TYDNY, PROTOZE NEBUDU MET INTERNET, TAK SE OPATRUJTE A ROZJEDTE TO TADY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
1.4.09 09:51

Ahoj holky, můžu se taky občas přidat k vaší diskuzi?
„Zatím“ to vypadá, že taky čekám 2 a doufám, že už to tak zůstane :lol:
Jinak jsem po 2.IVF jako Ty Jíťo :lol: a chodím na diskusi KETy a další ETy a pro holky těhu jsem založila Podzim/zima 2009 po IVF…ale dvojčátka tam zatím nikdo nečeká, tak jsem se přišla podívat i k vám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
2.4.09 09:57

Ahoj Holky… :)
Tak koukám, že nejsem jediná, která místo těhotenské euforie prožívá strach…
Vítej Aknelinko… :srdce:
Určitě se k nám přidej, jsem moc ráda, že je tady opět několik holek, které čekají dvojčátka a jsme na tom týdnově téměř stejně. Letem jsem koukala na holky z Ketů a všimla jsem si, že Nel (tu znám z dřívějška :) ) už v sobě opečovává taky dva mrňousky, tak jí budu moc držet palečky a doufat, že jí tady do čtrnácti dnů přivítáme jako nastávající maminku dvojčátek.
Izabel, tak se opatruj a budu se těšit na novinky za tři týdny.. :wink: :)
Jitul, věř že za čtrnáct dní ti poví, že jste všichni tři o.k. a budeš se objednávat na screening, miminka budou v pořádku..když se oba prckové chytly tak už se určitě nepustí… :wink: Já si toto říkám vždycky, když na mě padnou obavy.. :) Nic jiného než věřit jim a vlastnímu tělu nám prostě nezbývá…
Jinak s odezněním té únavy tě maličko zklamu, protože ta pravidelně navštěvuje i mě, ne večer, ale okolo 16 - 17 hod. a to prostě chtíc nechtíc minimálně na půl hodiny usnu..ale taky jsem schopná spát do půl osmé.. :oops: :roll:
Ale přeji ti, aby tě to brzy přešlo…
Poupě, jak pak je tobě? Vše v pořádku??Ozvi se nám, až budeš mít chviličku.. :)
Jinak mě tak dva týdny zlobí hlava…nikdy jsem na to netrpěla, bolest hlavy mi byla cizí a teď bolí téměř denně…Piju hodně, na vzduch taky vyběhnu, a už nevím co s tím…kdyby jste měli nějakou radu či zkušenost, budu za ně moc vděčná…

Tak se těhulky opatrujte, miminka chlácholte a brzy se ozvěte…Zatím pa a hezký den.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
2.4.09 10:23

Ahoj Hvězduško, díky za přivítání :lol:
Jo strach, ten už tu asi bude pořád…jak často chodíš na KO a kdy máš vlastně TP? Myslím, že jsi psala, že už jsi v 11tt? No, i když s tím TP u dvojek je to spíš takové hypotetické :lol:
Taky doufám, že se nás tu sejde víc :lol:
To už Tě čeká brzy screening, že? Já se na něj taky chystám, no snad to bude všechno OK.
Na mě padá únava hlavně večer, jak nejsem do 22hod. v posteli, je to špatné :evil: Jinak žádné nevolnosti nemám, jen vlčí hlad :lol:
S tou hlavou nevím, nevím, hodně pít a chodit na vzduch, ale to Ty všechno děláš…já z toho mám taky hrůzu, občas mě to dřív chytlo v souvislosti s menses, ale teď mám klid (zatím) :lol:
A Ty jsi doma, co děláš celé dny? Já pracuji a doufám, že ještě dlouho budu, nic jiného mi ani nezbývá, jsem OSVČ, ale tak poslední týden se mi ráno hrozně nechce vstávat, musím se hodně přemlouvat :cry: A vždycky, když dojdu odpo nebo večer domů, tak rychle lehnout na chvíli na sedačku, natáhnout na sebe pohodlné věci a aspoň chvíli odpočívat :lol:
Ty už jsi z nás nejdál, tak už to všichni ví? Já se to ještě snažím tajit, chtěla jsem počkat do 12tt, ale maskovat bříško je den ode dne těžší :cry:
Měj se moc hezky, zdravím i ostatní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
2.4.09 10:59

Aknelinko, já mám TP 16.10, ale jak píšeš, je to dost hypotetické…počítám spíš konec září…Končím dvanáctý týden a screening mě čeká 9.4. …mám z něj dost smíšené pocity..na jednu stranu se těším, že budu konečně vědět, na druhou stranu mám strach aby byla v pořádku…sice v rodině ani já ani přítel žádnou genetickou vadu nemáme, ale i tak… Četla jsem že děláš něco na soudě, jak si psala, že v lacláčích tam nemůžeš, tak to nemáš úplně nejklidnější práci…
U nás už to ví všichni..ono už to jaksi nejde vůbec schovat.. :oops: Si připadám jak vorvaň…na váze jsem sice ještě nebyla ale taková čtyři kilča tam budou navíc… :oops: Řekla jsem jim to v devátém týdnu, ale se slovy, že zatím není nic jisté a definitivní…oni byly nadšení a se strachovala aby to nezakřikli.. :? :roll:
Taky jsem doufala, že budu chodit do práce, ale doktor nekompromisně vystavil neschopenku…dělam ve státní správě a usoudil, že do práce ne…no po pravdě představa, že vstávám v šest do práce je pro mě teď celkem nemyslitelná..
Jinak doma moc nejsem, mám neomezené vycházky a přítel si teď pořídil restauraci, ovšem jako asi každý chlap praktické věci zvládá, ale úřady jsou mu proti srsti, tak to bylo vše na mě… :)
Tak se alespoň nenudím, navíc mu budu dělat účetnictví, tak budu mít o zábavu postaráno.. :)
Já ještě nedávno prospala půl dne plus noc, takže opravdu obdivuji, že takhle zvládáš!!!Je fakt že večery byly nejhorší, ale bude se to zlepšovat, uvidíš…A miminka budou v pořádku, držím moc palečky!!
Nevíš jak se sem vkládají fotky??Dala bych sem mrňata z posledního utz.. :)
Ten vlčí hlad taky dobře znám…to člověk může jíst od rána do večera a pořád nemá dost..a když jsem to zkusila překonat, bylo mi akorát blbě…Tak jsem papala a papala a najednou jsem se nevešla do kalhot… :oops: Ještě že je to teď na co svést.. :lol: Ale už se to taky uklidnilo, i když fakt jím o dost víc než před otěhotněním…
Je moc fajn, že ti není špatně, můžeš si to užívat..já si pokládala otázku, co jako je na tom těhotenství tak krásné, když je mi tak blbě…teď už to vím… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
3.4.09 09:39

Ahoj Hvězduško, přeji pěkný sluníčkový den :lol:
Tak si představ, že včera ta bolest hlavy dostihla i mě a bylo to fakt nepříjemné :cry: Měla jsem docela príma den, byla jsem i na procházce, ve městě na zmrzlině a tak, ale jak jsem večer dorazila domů, tak na mě nějak padla únava a začala mě hrozně bolet hlava a nepomohlo vůbec nic, bylo mi celkově špatně i od žaludku, no fakt hrůza. Nechtěla jsem si brát žádný prášek, tak jsem to nějak přetrpěla přes noc a teď ráno ok, tak uvidíme :cry:
Tak to už máš screening fakt za chvilku, budu držet moc palečky. Já mám největší strach z toho, kdyby třeba zjistili nějakou vadu jen u 1 apod. Mám totiž v okolí asi 2 páry s postiženými dětmi a jednu rodinu, co mají postižené dvě děti ve věku přes 20 let a ta paní by si zasloužila nejmíň svatořečení. Je to fakt hrozně těžké se pak rozhodovat, co dál, bát se, jak to dopadne a tak…radši o tom nebudeme ani uvažovat, jo :wink:
No víš, na soudy taky chodím, jsem právník, co dělá tak všechno, takže buďto jsem ve své kanceláři, nebo občas jedu za nějakým klientem, na soud, na policii na výslech, do věznice a tak :lol: Naštěstí jako Ty nemusím vstávat v 6, i když pokud je někdy soud od 8, mám docela problém! Ráda bych pracovala co nejdýl, pokud to půjde, stejně jako osvč mi nějaká mateřská nehrozí, ani si tu činnost nechci přerušovat, tak uvidím, jak to všechno dopadne. Když jsem se ale dívala na bříška těhulek s dvojčátkama po 30tt, ty už snad ani nemůžou nikam chodit :lol:
Vorvaň…to je přesný :lol: Taky si tak říkám :lol:
Tak to je super, že nemusíš být jen doma, já jsem si právě říkala, co ty těhulky asi dělají. A jaká restaurace, máte nějakou specializovanou kuchyni? Tak to se asi máte co otáčet. Taky jsem si vždycky říkala, že bych chtěla restauraci, nějaký penzionek nebo aspoň kavárnu-cukrárnu, ale člověk je pak u toho asi hodně uvázaný, že, když to chce mít všechno perfektní.
S těma fotečkama nevím, ještě jsem to nezkoušela, zkus to někde pohledat na fóru.
Přeji pěkný den a zdravím i ostatní těhulky s dvojkama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
3.4.09 16:59

Ahoj holky,

jdu vás taky pozdravit jako čerstvá čekatelka dvojčátek… sice už jsem na začátku 18. týdne, ale prostě doktorka tam to druhé našla až dneska, když už dělala ultrazvuk přes břicho :lol: Takže první trimestr už mám zdárně za sebou, ani mi nebylo nijak špatně, aspoň jsem se tolik nenervovala, jako kdybych hned věděla, že jsou dvě. Na kontrolu jdu za měsíc do Gennetu, tak jsem zvědavá, jestli už uvidíme pohlaví. Dneska mi nabírali krev na tripple testy, snad jim ty dvojčata nevyhodí nějaký šílený hodnoty a nebudou mě hnát na plodovku.

Do Budoucích maminek dvojčat budu určitě taky nakukovat a hlavně se ptát, protože jednoho kluka už sice máme, takže s jedním druhým mimčem bych si asi tolik starostí nedělala, ale takhle budeme muset řešit nový kočár, nový auto, a vůbec, jak to všechno zkoordinovat :roll:

Tak ať vás bříška moc nezlobí, krásně rostou a všechny testy jsou v pořádku.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
6.4.09 09:55

Ahoj Teri, tak to je mazec, že jste se to dozvěděli až teď :wink: A to dřív na UZV vidět nic nebylo, to tam byli oba 2 schovaní za sebou nebo co? U mě je to jaksi nepřehlédnutelný a poznám to i já :lol:
Věřím, že počáteční šok už jste rozdýchali a teď už se těšíte :lol: Máš toho už docela dost za sebou, to se máš :lol:
Doufám, že tripply budou ok :lol:
Tak se opatruj a přeji pohodový těhu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
6.4.09 10:17

Ahoj Holky… :)
Teri, vítám tě tu… :) To je tada mazec, dovědět se o dvojčátkách až na konci čtvrtého měsíce.To musel být u pro všechny doma docela šok, co??Ale teď už radost, ne?? :) Tak se opatruj a určitě dej vědět, jak dopadly testy a jak ti je, co bříško, jak roste atd… :)
Aknelinko, tak jak ti je??Jak se vstávalo??Já bych měla mazat do školy na přednášky, ale jsem děsně líná, takže půjdu tak akorát po obchodech, protože polovička má dnes narozeniny a já při tom lítání kolem restaurace nestihla koupit ještě ani jeden dárek. Je fakt, že to běhaní a vyřizování, aby se mohlo otevřít je nad mé očekávání…ale snad to půjde dobře, v pátek by se mělo první den otevřít..tak jsem zvědavá…Zatím to tam na to moc nevypadá… :roll:
Doufám, že už tě nezlobí ta hlava..Já se začínám smiřovat s tím, že bolesti hlavy budou nedílnou součástí mého těhotensví… :(
Aknel, můžu být zvědavá a zeptat se tě, jaké právo děláš?? :oops:
Tak vám všem přeji hezký den a opatrujte se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
6.4.09 10:45

Ahoj Hvězduško, líná jsem dneska taky :lol: Musela jsem vstávat už před 6 k zubaři, to víš, že se mi nechtělo a ve ČT tam jdu zas na ještě dřív, hrůza :cry:
Hlava zatím ok, dr. mi říkal, že kdyžtak můžu panadol nebo paralen, ale zatím jsem to nepotřebovala. V PÁ jsem se u něj zastavila se právě na to přeptat, taky jsem šupla na uzv, jestli tam ještě pořád jsou a zatím jo!
Copak studuješ? Já dělám vlastně všechno :lol: Od rodiny přes obchod, nemovitosti, až po trest, zítra a středu mám zrovna jednu pojišťovací kauzu, tak budu celý den „sedět“ na soudě, snad to tam vydržím :cry:
Na tu otevíračku držím palečky, ať vám to vyjde :lol:
Měj se moc fajn a něco pěkného vyber :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.4.09 14:39

Ahoj všem,omlouvám se,že o sobě nedávám tak vědět,ale od včera mě příšerně bolí hlava.Snažím se to zahánět jen ibalginem mast na spánky a mačkáním akupresurních bodů.Střídavě s úspěchem.Jinak lítám mezi prací,dcerkou a domovem,protože jsem kadeřnice a nyní před velikonoci se moc nezastavím.Bříško už my zase trochu povylezlo,ale váha se zatím nezměnila,stále 56kg.Špatně je my stále jen na večer,ranní nevolnosti naštěstí neznám.Pracovat bych chtěla dokonce června pokud to půjde,ono to alespoň lépe utíká a co si budem povídat i korunky se budou hodit.Zase na Vás juknu a když bude něco nového písnu.Na ko jdu příští úterý,tak už jsem zase zvědavá,jak se jim daří a jestli jsou obě v pořádku bude to akorát 10.týden.Ahoj a krásné těhotnění papa
nepřihlášená poupě

• Citovat
  • Upravit
5891
6.4.09 18:55

Ahoj poupě, moc se opatruj a neupracuj se…mně se to povídá, jsem taky v jednom kole :cry: Teď k večeru mě taky trochu pobolívá hlava, to bude asi tím počasím a změnou tlaku, vždyť je z toho zblblá i příroda :lol:
Ty vůbec nepřibíráš, se máš :lol: Já mám chuť na jídlo od rána do večera :cry:
Tak ať se Tvým bobkům daří a všechno je ok, dej o sobě zas brzy vědět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová