Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, chci se vás optat, zda stále užíváte Utrogestan apod.
Taky zda se vám stalo, že by jinak bílý či žlutý žmolek byl šedý až načernalý. Nvím co si o tom myslet, ale každopádně to zítra zavolám doktorce.....
Ahoj Jitule,tak já beru 2-0-2 ultrouše denně a až do 12.týdne prednison.K tomu my dr. doporučil GS Mamavit a vzhledem k tomu,že nám pomohl na spermoně,tak ho baštím teď taky.Raději tam zavolej,ale určitě to bude dobré.Žádné křeče nemáš nebo píchání?Někdy se to stává i s lehkým špiněním když se doutváří placenta a to vtéhle době zrovna je.Ahoj a buď v klidu!
Ahojky holky, obzvláště jitule a Poupě!!!!!
omlouvám se, že vám sem tak lezu, ale chci moc pozdravit jituli a poupě, známe se ze snažilek z CAR a hlavně jim chci moc moc poblahopřát.
Jitulko a poupě měla jsem obrovskou radost když jsem sem nakoukla a co to nevidím, vám se to konečně povedlo a hned dvojčátka, no to je úžasné ![]()
jsem strašně ráda a budu vám moc držet palečky aby vše probíhalo tak jak má, ale nebojte vy to zvládnete. Ty začátky jsou těžké, ale vše dobře dopadne. Já už jsem v 25 týdnu a čekáme dva kluky
pomalu mi končí to nejlepší období a už to začíná být zase obtížné, já vlastně byla ze začátku 2 měsíce v nemocnici, zhubla jsem 8 kilo a chtěli mi je dokonce vzít, že to ohrožuje moje zdraví, musela jsem mít sondu pod klíční kost a ležet na metabolické jednotce, dostat krev ale vše jsme zvládli a úderem 4 měsíce mi bylo o 100% líp. Nejlepší je ten druhej trimestr ale jak se blíží 3 a vy se kulatíte tak se to začíná horšit. Já jsem bohužel moc nepřibrala, mám jen 56 kilo a břicho docela veliké, hodně lidí se mě ptá kdy budu rodit, myslej si, že jsem v 9 měsíci s jedním. Takže mě strašně bolej záda, špatně spím, všechno mě bolí, ale bude ještě hůř
hlavní je, že děti jsou v pořádku a vy budete taky v pořádku, jen to chce přečkat ten začátek a snažit se myslet pozitivně.
Jinak co se týká výbavy, postýlky pro dvojčátka u nás nejdou sehnat, takže to všichni řeší dvěma. Kočárek je potřeba dobře vybrat a nejlepší prodejna je v kolíně, jezděj tam všichni s dvojčaty, maj tam největší výběr v čr, jsou ochotní a poradí vám, kočárky si můžete prohlídnout i na jejich internetových stránkách, hodím vám sem odkaz. Co se týká ceny kočárku je to ranec, ale je potřeba do něj investovat, budete s ním jezdit dlouho a dvojčátka dávaj zabrat. Hodně oblíbenej kočár je easywolker duo, výborná minipulace, otočné kolečka, otočíte se sním na místě je docela malej a hlavně skladnej. Používá ho strašně moc lidi a i když má uzký korbičky, tak pokud budete hledat něco jiného většina dvojčecích kočárů je má uzký aby se vešel do 80 dveří. Taky je dobrá teutonie, ta má zase vložné tašky ale už je horší ta skladnost a to že vložné tašky jsou vkládány do sportáku, takže taháte sebou celej kočár. U korbiček je to tak, že bud máte korbičky a nebo sporták, takže ta váha je pak nižší. Taky záleží zda bydlíte v rodinném domku a nebo v paneláku, já budu nosit děti 3 patra bez výtahu, takže potřebuju skladnej kočárek a korbičky jsou taky dobrý na nošení. navíc jsem drobnoučká, tak potřebuju co nejlehčí.
Co se týká oblečení, nekupujte ho v krámech, ale vyplatí se na netu, daj se najít pěkný a o dost levnější věci, výbornej je mimibazar ale jestli chcete můžu vám sem hodit pár odkazů na obchůdky co si myslím, že jsou dobrý a levný. Jinak je dobré kupovat oblečky jako jsou overálky, bodýčka v tescu od cherokee, maj výhodný balení a nikde takhle levně asi nekoupíte a navíc občas maj akce a pokud máte v okolí obchod KIK tam se taky dobře a levně nakupuje pro miminka.
Já teda byla v Polsku a tam jsem nakoupila hodně oblečení na prcky a
y do postýlek. Ale abych řekla pravdu to oblečení sem našla za podobné ceny i na netu. ty
y do postýlek jsem koupila o dost levněji v Polsku a hodně na tom ušetřila ale koupila jsem tam jen jedno povlečení, co bylo v té
ě a tady jsem zjistila, že rozměry povlečení co se prodávaj tady mi na peřinku nesedí, tak jsem si musela nechat ušít. Ale pořád mě to vyšlo levněji.
tak snad sem vám aspoň trošku pomohla a pokud budete chtít nějak poradit a budu to vědět, tak se klidně ptejte.
jo a doporučuju se podívat na www.dvojcata.cz je to klub dvojčat a pořádaj i semináře pro budoucí rodiče dvojčátek, já už na dvuch byla a nejen, že se tam člověk něco doví ale ještě se seznámí s ostatníma.
Tak se zatím opatrujte a hodně odpočívejte
kačka
http://www.kocarky.cz/…dvojcata.php
tady je odkaz na ty kočárky, my máme ten první ale je jich tam víc. Napřed jsem chtěla ten za sebou od ABC ale všichni mi ho rozmlouvali, je nepraktický do hromadné dopravy a špatně se sním manipuluje až když jsem ho odzkoušela tak jsem jim dala za pravdu. Tak koukněte a uvidíte.
Pouoě díky. Za chvilku budu Dr. volat.
Kačátko ahojky! Já tě sledovala na druhé diskusi
a jsem ráda, že se to srovnalo. Za rady moc díky! Jsi zlato!!
pá Jitule
Kačátkoo moc tě zdravím úplně jsi se my ztratila.Díky za názory a souhlasím,že ty otočná kolečka nemají chybu.Já bydlím v RD a tak bych hlavně potřebovala ta velká kola a chtěla jsem rovnou sporťák s taškamy.U prvního jsem měla hluboký-dcerka se narodila v prosinci a už za 8.měsíců jsem kupovala sporťák,takže hluboký jsem ani moc neužila.Vzhledem k cenám koupit nejdřív hluboký a pak sporťák je dost drahé pro mě,proto chci rovnou ten sporťák.Mrzí mě,že v tom Kolíně nemají vystaven ten od TAKA,i když nemá ty otočná kola moc se my líbila výbava+cena 8.700Kč Happy Twings S2,nebo S3.,S6.V červnu má být veletrh v Brně,ale je to kapánek z ruky.Díky za nápady s nákupy,ohledně těch postýlek prodavačky na mě koukali,jak na zjevení co to po nich vlastně nechci?Sehnala jsem jednu Italskou FA co vozí tyto postýlky,ale vyjdou na 18.000Kč toje,jak kočárek,takže budou taky holt dvě.Viděla jsem je akorát na německých stránkách,ale plať něco dopředu,když neznáš serioznost FA a reklamovat do německa bych taky neuměla.
Kolik si tedy s těmy prcky přibrala doteď?Já měla 56kg na začátku a nyní +2kg.Zase napiš Ahoj
Jitulko,tak co už něco víš?Bude tě chtít nejspíš vidět viď?Nestresuj se určitě to nebude nic znamenat.Držím palce!!!
Poupě ono ten kočárek co je s korbama, tak je sporták a jen k tomu dokupuješ korbičky, takže máš taky všechno najednou a navíc ty korbičky se daj docela dobře sehnat bazarově a za dobré ceny. Nechci tě samo zrazovat od toho taka ale jedna holčina ho má v naší diskuzi a není s ním moc spokojená. Výborná je ta teutonie a nebo hartan a nebo tfk a nebo ten bumberline, a ty nejsou ani tak drahé. koukni se na to a uvidíš. Ale samo, že tě nechci o ničem přesvědčovat. Tako má přes kolečka nějakej 83 cm a ta holka se sním nevešla do dveří i když všude psali, že projde 80 dveřma, její manžel ho musel nakonec nějak upravit.
Kačátkoo díky za názor,mě se ta teutonie taky líbila,ale ne vůbec barevně.Naštěstí nemusím řešit rozměry,protože doma máme velikou pojezdovou bránu a vstup rovnou do dvojgaráže nebo přes zahradu terasou do obýváku a tam mám veliké posuvné dveře 2,5m,takže šířka není pro mě podstatná a auto máme také SUV Outlandera,takže skladnost je my jedno.U nás stejně jezdí jenom vlak a 3×za den autobus do Prahy a tím se určitě s kočárem chystat nebudu.Kdybych bydlela jako ty určitě by mě hlavně zajímali skladnost a rozměry.Na nákupy je tu jedno náměstíčko a dva markety,kam se vejdu,protože zase mají pro invalidy nájezdy a těmy se taky dostanu na to už jsem koukala.Juknu i na ty ostatní co si my psala,ale rozhodně bych ocenila přehazovací rukojeť tu jsem prve užila více než hodně.
Jinak od včera je my dost blbě od žaludku.Zvracela jsem a ráno se probudím v pohodě a šup po snídani znovu.Za hoďku jdu do práce ,tak musím věřit,že se to uklidní.
Jitul,tak jak je ti dnes?Snad už lépe,dej o sobě vědět.Papa
Ahojte holky tak se hlasim z Italie, obcas ted byvam pripojena, tak tu snad budu casteji, cekam co mi pripoji muj notas na net.
Holky nemate skusenosti s kocarkem Jane twin two matrix?
isabel já jsem původně chtěla kočárek ABC desing, což je taky kočár za sebou a nebyl mi doporučen prodejcem v krámě z toho důvodu, že kočárky za sebou se špatně ovládaj, např se sním špatně vjíždí na patníky a co se týká sportáku, tak kočárky za sebou maj tu chybu, že jedna ze sedaček nejde úplně sklopit do polohy na ležení a navíc to dítě co sedí hned za rukojetí je docela utlačované, má špatnej výhled, ale nechci ti nic hanět, jen vkládám svou zkušenost.
Tak Dr. mě včera chtěla vidět. Prý to je z čípku, který je v tomto období velmi křehký. Naštěstí to nejde z dělohy. Já si taky myslím, že mi to před týdnem rozrýpala ona, ale to by mi samozřejmě neřekla. Řekla mi, že mám Crinon zavádět šetrněji, blíže ke konečníku, abych se čípku vyhnula.
Izabel ahojky! V Italii musí být už pořádné teplo, ne? ![]()
Holky já kočárek fakt ještě neřeším...... Poupě to je divné, že zvracíš, když už by tyhle věci měli naopak ustupovat.....nemůže to být viroza?
kacatko, jo jenomze ja resim jeden problem, mam dost male auto, a easy wolker by se mi tam nevesel, tak to resin tim co zabere co nejmene mista, ale nevim se jaksi rozhodnout, protoze to neni investice za 1000kc.
V Italii prave jak jsme sem dojeli tak je skarede, ale nejak mi to nevadi aspon se lepe dejcha.
Ahoj,zdravím Vás všechny a pro Jitul.
Určitě to viroza není,protože tyhle neduhy mě provází už od 6.týdne každý den akorát nyní se zhoršili jednou ráno jednou večer/zvracení/a pak relativně pohoda.Kamarádka my říkala,že z celého těhotenství právě prozvracela jen 4.měsíc a pak dobrý.Kéžby!Příští týden začínám ten 4.měsíc a pak už se těším na ty pozitiva.Jěště si my nenapsala kolik jsi přibrala ty?
Kačátkoo za chvíli se z těch kočárků zblázním přestává mě bavit trávit časna netu,jenže v krámě jich zase tak moc vidět není.Víš jak jsem ti psala o tom TAKO,neviděla jsi ho někde osobně?Zatím se my nepodařilo sehnat kamenný krám a v tom Kolíně ho nemají/byla jsem jen na netu/.
Isabel12 zdravím i tebe,ale s kočárkem ti taky nepomůžu,protože já scháním spíš větší,protože starosti s místem nemám žádné a doma máme volné i 2pokoje,takže ani do budoucna prostor řešit nemusíme jen to za co koupit vybavení.Krásný den Ahoj
Ahoj holky, zdravím a přeji všem pěkný víkend ![]()
Já jsem se rozhodla mít ho pracovní a konečně trochu bojovat s tím úklidem, v týdnu když přijdu z práce, tak už nestíhám vůbec nic, protože jsem k.o., stačí mi to vaření a tak. Takže mi sem dneska přijela i mamka a vrhnem se na okna, záclony, to tu zase bude čisto ![]()
S kočárky já ještě vyčkávám, přece jen jdu teprve teď na screening a dneska začínám 13tt, tak mám ještě strach. Ale docela se mi líbí Hartan, Herqules Raptor Spin nebo Teutonia, ale já jsem omezená dveřmi, máme je jen 80cm, tak si musím vyzkoušet, který nám sem nakonec vejde. V žádném obchodě jsem ještě nebyla ani mimi oblečky žádné nemám, zatím mám strach něco kupovat
Tak jen tak občas surfuju na netu, ale zatím to nijak moc neřeším, doufám, že si v tom pak pomůžem
![]()
Se zvracením to mám naštěstí ok, chytlo mě to jen jednou večer, a to mě ještě hodně bolela hlava, tak to bylo od toho, doufám, že tím to taky skončilo ![]()
Poupě, to máš dobrý, že máte tolik místa, my máme malý domeček na patro, takže budu muset řešit ještě v čem budou mimina se mnou přes den dole v obýváku, no to bude něco…