dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1269
9.4.09 19:06

Ahoj holky!
Taky se vám sem musím ozvat a koukám, že tu jsou nové dvojčátkové maminky :D To je super! Ahoj!!
Stále chodím do práce a stále je mi zle, ale také hlavně večer. Od včera jsem měla průjem, tak jsem si vzala dovču. Četla jsem, že i průjem patří k těhotenství.....achjo!! :evil:
Na UTZ jdu 15.4. tak snad jsou mimča ještě živá :roll: a nevykadila jsem je :twisted:
V tuto chvíli, bych se asi už PN nebránila......Nějak už vážně jsem na dně…
Jinak já tedy zatím stále jen hubnu a chuť na jídlo nemám vůbec. Ale nutím se a pak když jím, tak už mi i chutná.
Tak já jdu zas chcípat do pelíšku! Pá s opatrujte se!!!
Jo, Hvězduško, fotky sem dej třeba přes Rajče. Přihlásíš se, nahraješ prográmek do počítače a daá tam fotky a pak taky dáš img odkaz na fotku v rajčeti a zas img a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
10.4.09 12:50

Holky jak brzy pozná doktorka na malém UTZ, že se jedná o dvojčata ať už jednovaječná nebo dvojvaječná? Jestli si to dobře pamatuju, tak už to jde vidět hned. Tzn. když půjdu teď na UTZ, tak už to budu vedět?
Mám dost velkou pravděpodobnost (geny), že můžu mít dvojčata, ale já se toho děsím a spíš doufám v jedno miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
10.4.09 14:00

Ahoj,nejdřívější pravděpodobnost na 90%je z krve dle výšky hladiny HCG,kdy dvojčata jí mají dvojnásobnou.Další je pak UTZ,ale beru-li to dle sebe,tak my je doktor potvrdil to jestli se skutečně vyvíjejí obě na 7.týdnu.Na 6.týdnu byli vidět dva gestační váčky,ale jen jeden žloutkový a pak to dohnal a v tom 7.týdnu to byli prostě dvě.To jestlu zůstanou je jen souhra přírody a nic s tím nenaděláme.Testy s krve jsem měla pozitivní ve 3.týdnu-dvojnásobná hladina HCG.Nevím jestli ti to pomohlo,ale dr.ti to s jistotou určitě dřív než uvidí i bijící srdíčka nepotvrdí a to je tak ten 6-8.týden.Ahoj a přeji ti,aby ti vyšlo to co si sama přeješ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
10.4.09 14:03

Ahoj všem,tak jsem se chvilku urvala,ale jinak stále trpím nevolnostmy a většinou pokud to jde se je snažím zaspat.Dělá my špatně snad už úplně všechno,ale včera jsem se vážila a přibrala jsem 1Kg a to budu teď 10.týden,tak snad bude vše O.K.O velokonocích mám narozky a tak my všichni říkají,že my nic kupovat nebudou,protože ten nejhezčí dárek už mám.To to tedy se mnou skouleli co?No nic všem přeji klid v těhu a ať nás všechny brzy ty nevolnosti přejdou!!!Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1269
14.4.09 09:11

Ahoj holky!
Poupátko jéééé! Tak to ti dotatečně gratuluji k narozenínám :D
Hlavně ať všechno dobře dopadne a ty i mimča a samozřejmě manžel a dcerka jste v pořádku a zdravý a šťastný!!!!
Já byla teď doma a po tom průjmu se mi celkem ulevilo. Nabrala jsem trochu sil. Ale jak někdo má zácpu, tak já mám prostě každodenní jednorázový průjem :roll: Ale asi fakt je to lepší než ta zácpa 8O
Zítra jdu na UTZ, tak se moc bojím, aby to těhotenství brzy neskončilo :cry: No depku mám jako prase!!!
Tak mi drže palečky!!!
pá a krásný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
14.4.09 14:46

Ahoj Jitule,neboj určitě budeš v pořádku,ale dovedeu si představit s jakýmy obavami tam člověk jde.Taky se přiznávám,že zatím zácpou netrpím,ale jednorázovou rychlou akcí po ránu vždy!
Mimča jsou úplně stejně velká mají 3,5cm a jedno spalo a druhé rozhazovalo ručkama,nohama.
Stavovala jsem se nazpátek jentak na kukuč ve dvou krámech s kočárky a výbavičkou pro děti a málem jsem padla nad těmy cenamy.
Kočárek pro dvě kolem 20.000Kč a postýlku pro dvojčata tady neměli ani jednu a ještě na mě koukali jakože co to vlastně nechci?
Na německých stránkách jsem našla i kolíbky,koše,postýlky ve všech možných barvách pro dvojčata a tady jen no to dáte dvě vedle sebe,jinak to neuděláte,takže tady opět nic neexistuje.U kočárku,zase nešla polohovat záda nánožník a u druhého jo,ale zase jen upoutané na kšíry,nebo se jim neotáčejí přední kolečka a to je pak taky pěkná tíha.Něco jiného je,když jsou malí,ale brzy budou mít dohromady 10,15kgatd.a pak zatočte s obyčejným.No není to žádná sranda a popravdě jsem z toho byla dost zklamaná,pokud některá z Vás už nějaký vychytaný kočárek,postýlku objevila budu ráda,když se se mnou podělíte o své názory.Zatím ahoj maminy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.4.09 20:12

Jitulko,co s tebou je holka?Čekám celé odpoledne,že napíšeš,jak se daří mimčům a ty nic!Doufám,že je vše v pořádku,úplně mě děsíš,žes tu ještě dnes nebyla.Určitě se ozvi.Ahoj poupě

• Citovat
  • Upravit
82
16.4.09 14:37

Ahoj Holky…
Po delší době se ozývám, byla jsem v jednom kole, každe ráno jsem z bytu odcházela okolo deváté a vracela se pozdě večer, tak jsem rovnou úplně mrtvá padla do postele.
Koukám co se tu děje a musím vás politovat kvůli těm nevolnostem, protože já taky měla pocit, že to snad nikdy neskončí a bylo mi na nic… :(
Ale můžu vás uchlácholit zprávou, že to určitě už brzy přejde, mě je fakt už dobře, dokonce mám už několik dní klid s bolestma hlavy… :)
Mám za sebou screening a je negativní, tak jsem moc ráda, že jsou prckové v pořádku a za 5 týdnů mě čeká další.
Na utz při screeningu jsem byla úplně učarovaná, jak bylo vše krásně vidět, jen mi bylo líto chudinky Ačka (ten spodní), protože Béčko (to nad ním) ho celou dobu kopalo nožičkou…no smáli jsme se já, přítel i doktorka…Ačko tam v klidu leželo, Béčko dělalo neskutečný blbosti.. :lol: :lol:
Tak mi každý ze známých říká, že Béčko je živel po mě a Ačko klidas po mé polovičce..A já jim nemůžu vysvětlit, že je to úplně naopak.. :roll: :lol:
Jak já vám holky závidím, že nepřibíráte..Já mám nahoře od stimulace už 5 nebo 6 kg.. :roll: Se už radši nevážím.. :(
Strašně moc vám všem držím palečky, aby ty vaše poklady v bříšku byly v pořádku a ty nevolnosti co nejdříve ustaly!!
Jitul, jak jsi dopadla na kontrole???Ozvi se…
Poupě, dodatečně ti k narozeninám přeji vše nej a splnění všech přání!! :) :srdce:
Dostala jsi nějaký ten dáreček?? :lol: Ale upřímě, neměli snad všichni pravdu, že ten nej dareček (vlastně dva) nosíš v bříšku?? :lol:
Uplně s tebou souhlasím s těmi obchody pro mimča…My byli v několika nákupních centrech, kočárky pro dvojčata a další dvojčecí věci jsou po skromnu, a když už, tak u levnějších kočárků jsem vždy našla nějaké ale a u těch, které byly přijatelné, jsem to ale zvolávala nad cenou..Tak jsme se domluvili s přítelem, že až bude jeden den čas, zajedeme do Polska..Kamarádka tam nakupovala pro svoji dcerku vše za poloviční ceny a říkala, že i na dvojčata, mají hodně věcí za super ceny..Tak bude vílet… :)
Vezmu sebou foťák a pak to dám sem, aby jste se jukly a nabraly třeba inspiraci… :)
Aknelinko a co ty, jak ti je??Jak zvládáš práci a rostoucí bříško??
Terátko, kdepak tě máme??
To jsem se zase rozepsala…
Tak se mějte všechny krásně, přeji krásný, slunný den… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
16.4.09 15:08

Tak je tam prý jen jedno, teda pokud se nám druhé neschovalo, ale doktorka hledala důůkladně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
16.4.09 16:54

Ahoj Hvězduško,děkuji ti za přání k narozkám a jiný dárek než ten v bříšku jsem sice nedostala,ale tenhle je opravdu nad všechny.Mě zase byli doporučeny německé stránky,ale to víš bojím se objednat,když to člověk nevidí na vlastní oči a nemůže vyzkoušet.Jsem zvědavá na tvoje fotky z výletu.Zatím ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1269
21.4.09 19:08

Ahoj holky!
Já si vůbec neuvědomila, že vám jsem nenapsala. Jen do Snažilek z CAR. Ale byla jsem fakt už na dně. Toho 15.4. jsme viděli obě miminka v CAR. Nejprve spali a manža povídá doktorovi ať do nich dloubne a probudí je :D ( já se zděsila jak je drzej a že ho Dr. vyhodí 8O ) Jenže Dr. se smál a dloubnul. Mimča se obě začali mrskat jak o závod. bylo to úžasný. Prý jsou moc pěkní, ale stále se do 12. týdne máme držet při zemi… :roll:
Ptla jsem se ho na mé vaječniky. Prý jsou stále 8cm velké a prý to chce polehávat a PN. Já vykulila oči, že mi
Dr. Vykysalá řekla, že PN není nutná a on se rozčílil, že nutná je. Jenže já už byla tak na dně se silama, průjem byl pořád. sice jen 1-2. denně, že jsem už tu PN sama chtěla. 27.4. jdu na krevní testy a 12.5. na ten screning.
16.4. jsem šla k obvodní gynek. a ta mi s vítězoslavným úsměvem, že mi to říkala od začatku, napsala PN. Doma jsem od pondělka a mizerně je mi stále, ale naštestí průjem ustal a pomalu sbírám sílu. Spím 13.hodin denně!
Jo a dala mi už průkazku!!! Na to jsem čuměla, že mi nějak moc věří :wink:
Hvězduško ani nevíš, jak ti závidím, že už máš screning za sebou a moc ti gratuluju, že je v pořádku!! U nás je taky B živější a nějak i vypasenější, i když měli oba 21,5 mm.
Poupě to já si ještě vůbec netroufám na nějaké myšlenky nad výbavičkou…to víš, to je pořád ta moje skepse a očekávání jen toho horšího… :cry:
Tak pá a držte se. Snad už se ozvu častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
22.4.09 09:26

Ahoj holky, zdravím zas po nějaké době :lol:
Poupě, gratuluji k narozeninám :lol: Já je teď slavila taky…Beran zdraví Berana :lol:
Tak u mě nic nového, pořád je mi relativně dobře, hodně jím a pracuji o sto šest, ale jak přijdu večer domů, je ze mě mrtvola a nic se mi nechce :lol:
O víkendu na narozeninové oslavě jsme to konečně oznámili oběma rodičům…no trochu šok, ale myslím, že si to pořádně zatím ani neuvědomují :lol:
Jinak příští ST jdu taky na ten screening, bojím, bojím, ale věřím…Říkala jsem si, že když to dopadne ok, že si udělám nějakou radost a koupím se první mimi věcičku, aspoň nějaký ponožky :lol:
Taky pomalu zjišťuju na netu ty hrozný ceny, nikde v kamenným obchodě jsme se ještě podívat nebyli, zatím je čas, ale bude to finančně asi náročný. Kdyby měl člověk jedno, řekne si, že to zas není tak hrozný, ale když to má všechno kupovat dvakrát, to už je horší :cry: Já jsem si říkala, že nějaký věci zkusím pořídit i přes bazar, tak uvidíme, co si mi podaří za úlovky…
Přemýšlíte už o nějakým konkrétním kočárku? To tu pak musíme pořádně probrat :lol:
Tak se mějte všechny hezky, ať se nám v pořádku těhotní a nic nás netrápí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1269
22.4.09 14:43

Aknelinko ty se stejně máš, že ti nic není a můžeš pracovat. Mě to dost štve, že jsem to musela zabalit tak brzy. Já naopak moc nejím a mám nízký tlak, takže se mi stále motá kebule. Ale co.....hlavně, aby mimča byli v pořádku!
Tobě se ten screning taky blíží… tak budu držet palečky :wink:
Já naštěstí mám hromadu oblečků po 3. neteřích, takže i na dvojčata mám do 4. let vystaráno :D Jen ten kočár, postýlky a Nany. To bude stejně pálka..... :roll:
Koukám, že se všechny přestěhovaly k vám do podzim/zima po IVF :D
Tak nevím, zda ta přelézt taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
22.4.09 14:48

Jíťi, pojď, tam to víc žije :lol:
A seznámíš se rychle, neboj :lol: Aspoň převálcujem Kamiš, ta je tam jediná s 1 (zatím :lol: ).
S oblečkama závidím :wink: Já nemám nikoho, kamošky mají většinou po 1 dítěti a chtějí další, a švagrová to stejný, takže nás toho čeká fakt dost :cry: Ale snad to nějak přežijem, ne :wink:
A proč nejíš, nemáš chuť? Já pořád :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
22.4.09 16:45

Ahoj,Jitule tak to jsme na tom stejně i s těmy vaječníky.Překvapilo mě,že stále nesplaskly a to už je doba.Tento týden už jsme s manželem zkusili sexík poprvé po 3.měsících a měla jsem z toho obavy,ale vše je O.K.Druhý den chtěl zase a tak jsem mu řekla,že všeho s mírou,že doktor to dovolil až po 12.týdnu,ale vzhledem k tomu,že kromě nevolností my fakt nic není ,tak jsme dotoho šli.
Jinak koukala jsem i po bazárkách na netu a ceny jsem našla v průměru o 2.000Kč levnější než na netu a asi 4.000.Kč levnější než v kamenném krámě.Na to že ty kočárky jsou vesměs 2.roky používané my ta sleva zase tak velká nepřipadá.Určitě mě tahle diskuse o značce bude zajímat.Osobně bych brala od FA TAKO Happy twings vyjde nyní nový na 8.700Kč i s výbavou,ale nemá otočná kolečka,je to prostě čtyřkolka a potom co jsem si v krámě vyzkoušela ty otáčecí kola a připočtu,že děti budou těžší a těžší myslím,že to není luxus,ale moc dobrá věc.Potřebuju i velká kola,kvůli tomu,že bydlím na okraji města a tady máme ještě v dnešní době silnice z hlíny.
Tak holky držím nám palce na screning a Jitul ať ten tvůj dr. není skeptik a jen tě těší.Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová