Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@aničkakytička Víš jak já jsem kolikrát naštvaná? Jak se pozná zda-je to zdravě?
Předevčírem jsem zařvala, že prostě pití už není a bude až ráno a odešla
Seděla jsem v obýváku snad půl hodiny… Ječela na celej barák, pak se rozsvítilo dole (tchýně nebo tchán), tak jsem si připadala blbě, že kvůli nám nemůžou spát a vstávají ráno do práce tak jsem udělala nový pití a šla zpátky k ní… Napila se zalehla a za hodinu repete… Opět napít a pak už nechtěla spát vůbec, bylo půl čtrvté jsem myslela, že mě švihne.. Nakonec ještě na chvíli zabrala a pak jsem si jí vzala do postele kde se opakoval scénář co popisuji v úvodu a už si jen hrála a tahala mi prádlo ze skříně když jsem chtěla ještě chvíli spát ![]()
@werunkaw123 píše:
@lyrica já s ním nepřiběhnu… nejdřív se snažím přesvědčit, že pití nenípak že ho vypil medvídek, nebo máma, že mala žízeň… Jako snažím se dělat vše možné aby jsme to odbourali, ale když pak začne s tím svým histerákem, který trvá i hodinu tak je fakt, že povolím
@tikule Někdy ano někdy ne, záleží v kolik stáváme… Když vstáváme v pět
jako dnes… tak to mi do večera nedá, nebo dá, ale to bude očistec pro nás všechny a ve výsledku nic z toho.. Když spíme aspoň do půl sedmé tak nechodí, nebo když někam jedeme nespí… Minulý týden jsme měly lítání po doktorech aždý den jsme vstávaly v pět, žijem totiž snad na konci světa
a domů se vracely odpoledne, nespala… večer odpadla, ale v buzení se nic nezměnilo, jak kdyby v sobě měla hodinky…
nepřesvědčuj..řekni pití není..tečka ![]()
Tchánovcům bych to vysvětlila, omluvila se za případný hluk po dobu pár nocí..a hlavně, strašně to oceníš, když ti starší bude relativně dobře spát v noci až se narodí druhý mrně ![]()
@KriJona O to mi právě jde… Tím, že bude další prcek tak bych se z toho zbláznila kdyby mi oba v noci ječeli ![]()
@werunkaw123 píše:
@KriJona O to mi právě jde… Tím, že bude další prcek tak bych se z toho zbláznila kdyby mi oba v noci ječeli
vím o čem mluvím ![]()
@werunkaw123 zdravý naštvábní právě není to, že jednou bouchneš, vyliješ si vztek a pak zas podlehneš, je to o tom, mže ti to dá tu sílu vydržet..a podle toho, co píšeš, je to fakt jne její vymejšlení a nemilosrdně bych nedala ![]()
@aničkakytička Zkusím to… snad to bude mít úspěch i když tedy příštích pár nocí bude ještě šílenějších jak těch předchozích
Obnovuji diskuzi
Mám dvouletýho kluka a spočítala bych na prstech jedné ruky noci kdy spal až do rána. Většinou se vzbudí tak třikrát, někdy i častěji
.Máte taky někdo takového nespavce? Sestra už mi říká, že to není normální a měla bych to řešit s doktorem
Co myslíte?
@elot mám to stejné! Všichni mi říkají, že určitě není něco v pořádku, hází vinu na mne, že já dělám něco špatně, že mi nespí a je to už na palici. Když mi malá výjimečně spí u některé babičky, tak totiž spí celou noc (asi, tvrdí mi to, ale prý v noci kníká, tak to žhavé asi nebude).V srpnu jí byly 2.Ale doktor podle mne nic nevyřeší
ptala jsem se naší dětské a ta mi řekla, že z toho vyroste
Ale už jsem sakra 2 roky nespala ![]()
@weyky tak u nás to samé u babičky taky spal celou noc
Já už nespala tři roky, malej se narodil, když byl dceři rok ta naštěstí od roka spí dobře akorát se budí občas jednou na čůrání. A nejstarší spal úžasně od mala.Ale ten poslední my dává zabrat
@elot to je stejně zvláštní co
mě kolikrát i napadá, zda si babičky nevymýšlí, aby mne schválně naštvaly ![]()
Tak to jsi na tom ještě o chlup hůř. Naše malá je od narození nespavec…vím, že už v porodnici jsem jí chtěla vrátit, protože chodit celou noc s dítětem po chodbě, abych nebudila ostatní, to byl nadlidskej úkon
Pak přišly koliky, plynule navázaly zuby a nyní je to čůrání a kníkání jen tak z principu, aby se neřeklo ![]()
Nevím zda uklidním, nebo vyděsím ![]()
Syn oslavil začátkem srpna třetí narozeniny a 24.6. tohoto roku nám poprvé dopřál noc bez probuzení, opravdu úplně první noc kdy ji celou prospal
a od té doby se mu to povedlo ještě 5×. Po obědě už nespí, večer usíná kolem půl 9 a vstává mezi půl 7 a 7.
Manžel byl prý to samé, dr. mi řekla, že mám prostě nespavce a nezbývá než vydržet.
Nechci vas strasit, ale dceri bude 5 a taky nespi celou noc
Chodi za nami do loznice. Navic ji stale uspavame, sama neusne. U babicek taky spava celou noc, ale spava s nimi v posteli. Takze kdybych ji dala k na, do loznice rovnou, tak spi taky celou noc. Tolik ke spavani u babicek ![]()
Starsi spala celou noc od 3 mesicu ![]()
A kdyz se zeptam mladsi proc za nami chodi, tak rekne, ze se vzbudi a chce se s nami mazlit.No,co s ni. A nebo, ze se boji.Ona je dost sensibilni…
Ma tedy obdobi'kdy celou noc spi. Napisledy to bylo pul roku temer v kuse.No,skoda, ze to nevydrzelo ![]()
Na druhou stranu si rikam, ze z toho jednou vyroste a uz nas potrebovat nebude.Tak at k nam chodi, nevadi nam to.Ona se prituli a spi dal ![]()