Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky už nějak nevím jak na tu naší opici, ale ráda bych se konečně vyspala
Jako mimčo spala celou noc i skoro celý den, spaní přes noc bylo ok tak do roka, od roka se občas vzbudila a od té doby co umí celkem obstojně mluvit, tak vstáváme i 6-12× za noc
Buď chce pití, když jí ho nedám bude i hodinu řvát, když ho dostane, lehne si a za 20-45min ho chce zas.. Ona mi za noc vypije i 750ml vody
Když pak zabere tak to ta plína ani nedá a je pročůraná zkrz až na matraci
Přes den chodí na nočník nebo záchod, ale v noci jsem to zrušila jelikož pak vstávala taky furt, a z 10 pokusů kdy se jen chechtala na nočníku neudělala nic, tak jsem jí vysvětlila, že nočník taky chodí hajat a ona má plínku… Vím, že tím jsem si protáhla úplné odplenkování, ale aspoň se budí jen na pití a nebo, že chce hají k mámě… Když si jí vezmu do postele, vydrží ležet cca 2min, pak chce méďu, pak jiného, pak chce napít, ručičku atd.. Nakonec se zvedne rozsvítí a jde si hrát ![]()
Netuším jak jí to odnaučit, co měla dost velký dávivý kašel a já jí dávala vždy v noci pití když kašlala tak to máme takhle
Když jí ho nedám řve jak pavián, vzteká se, kope kolem sebe, vyhazuje věci… Což o to já bych to vydržela, ale vždy vzbudí i manžela a tchýni ta si pak myslí kdo ví co jí ve dvě ráno asi neděláme tak ať jí napít přece dám když má žízeň a jsem tam kde jsem byla ![]()
To mi vážně nezbude nic jiného než vydržet? trvá to už více jak půl roku, docela se děsím až se narodí mimino, že jeden usne vzbudí se druhý a to bude teda na mašli ![]()
Prostě bych ji pit nedala. A už vůbec ne takové množství. To by mohla řvát jak chce. ![]()
Taky bych k takto velkému dítěti pořád nevstávala. 750 ml je fakt mazec. Na druhou stranu chápu, že někdy to žízeň být fakt může. Nepomohla nějaká netekoucí láhev v postýlce, ať se obslouží sama? A to spí s vámi v ložnici? Pokud ano a je možnost, odstěhovala bych ji do vlastního pokoje. I když myslím, že žízeň to většinou nebude, jen to na vás zkouší ![]()
Já se malej zbavila tím, že prostě tu flašku dostala do postele. a mohla si jí vzít kdykoliv chtěla. když měla plíny, tak když se vzbudila a musela jsem k ní, tak jsem jí při tý příležitosti přebalila a žádná nehoda se nestala. Z tchýně bych si nic nědělala, kdyby měla nějaký řeči, tak bych jí řekla at si k ní vstává ona a je to.
Přes den spíte??? jestli jo, odbourala bych spaní přes den.
S nejmladším jsme to měli taky tak. Nakonec jsem se naštvala, šla na týden spát do obýváku a nechala ho bez pití. Byly mu necelé dva roky. Po pár dnech byl klid a spal celou noc. A taky se přestal v noci počurávat. ![]()
@AliTad @tikule tohle bych zkusit mohla jí ho tam nechat, že se napije sama a bude spát ![]()
@AliTad ano, spí s námi v ložnici, ale počítám od ledna by měl být dokončený pokojíček tak pak by měla spát ve svém…
Zkouší co může a ví, že jí vždycky nakonec vyhovíte. Nemysli si moje dcera to také občas zkouší, dám ji napít tak 1× za noc (je také velký piják čaje). Ona teda spává dobře, někdy spí celou noc jindy se jednou vzbudí. ALE než večer usne, manžel ji na všechno „skočí“ a běhá tam, dělá scénky jen aby se dostala v zpět do obýváku. Ale stává se to tak 1× za 14 dní, prosě to chce zkusit
Prostě musíš být v poho a když se vzbudí, dáš ji napít, nemůže mít přece za 30 min žízeň, došla bych tam, co potřebuje a jak řekne zase čaj a jiné výmysli, řeknu, že už pila a odejdu, sice o může trvat a budu se vracet, ale ona POCHOPÍ, že to nemá cenu.
Příspěvek upraven 04.11.13 v 10:57
@berunkab3 No ona ječí i když já jsem v obýváku a ona je v ložnici
Já tady teda nespím jelikož by mě přes dvoje dveře nevzbudila… chodím spát kolem půlnoci a do té doby kdy chodí v sedm spát tak tam jdu třeba 3×, sice se jen napije a zase spí, bez řečí atd… Cucne si, lehne a čau ![]()
Dělá si z tebe prostě prču. Ví že začne a ty přiběhneš s pitím, nic jinýho bych v tom nehledala ![]()
@lyrica píše:
Dělá si z tebe prostě prču. Ví že začne a ty přiběhneš s pitím, nic jinýho bych v tom nehledala
spíš p…l
![]()
@Kacenka1987 jsem chtěla bejt milejší nooo
Mě by to zabilo, takže když někdo píše půl roku, dělá se mi špatně a cítím k němu soucit
Proto prča a ne p..l ![]()
@werunkaw123 píše:
@berunkab3 No ona ječí i když já jsem v obýváku a ona je v ložniciJá tady teda nespím jelikož by mě přes dvoje dveře nevzbudila… chodím spát kolem půlnoci a do té doby kdy chodí v sedm spát tak tam jdu třeba 3×, sice se jen napije a zase spí, bez řečí atd… Cucne si, lehne a čau
No a o to mi právě šlo, abych se vyspala a on mě nebudil. Taky se vztekal, no ale pak pochopil, že napít nedostane, tak začal spávat bez pití.
@lyrica já s ním nepřiběhnu… nejdřív se snažím přesvědčit, že pití není
pak že ho vypil medvídek, nebo máma, že mala žízeň… Jako snažím se dělat vše možné aby jsme to odbourali, ale když pak začne s tím svým histerákem, který trvá i hodinu tak je fakt, že povolím ![]()
@tikule Někdy ano někdy ne, záleží v kolik stáváme… Když vstáváme v pět
jako dnes… tak to mi do večera nedá, nebo dá, ale to bude očistec pro nás všechny a ve výsledku nic z toho.. Když spíme aspoň do půl sedmé tak nechodí, nebo když někam jedeme nespí… Minulý týden jsme měly lítání po doktorech aždý den jsme vstávaly v pět, žijem totiž snad na konci světa
a domů se vracely odpoledne, nespala… večer odpadla, ale v buzení se nic nezměnilo, jak kdyby v sobě měla hodinky… ![]()
@lyrica já vím
![]()
jj děti dají někdy zabrat ![]()
Mě dcera usíná sama a v noci spí hezky, ale css někdy má den, že to kopání v postýlce znám dost dobře, nudle až na tričku, že? to je úplná antikoncepce vidět to šíleně vztekající dítě co ![]()
Nic vždycky zachovat klid, přijdu, pohladím, utřu, dám „hají“ a ono jí to přejde, pochopí, že to nemá smysl, ikdyž je to někdy na dlouho ![]()