Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tez Máme doma nespavce. Nejen že samotne usínání je někdy i více než na hodinu, ale pak budí klidne 5 za nic. A max pi půlnoci ho máme u sebe, jinak by následovala scéna na cely panelák
@enyem píše:
Nevím zda uklidním, nebo vyděsím
Syn oslavil začátkem srpna třetí narozeniny a 24.6. tohoto roku nám poprvé dopřál noc bez probuzení, opravdu úplně první noc kdy ji celou prospala od té doby se mu to povedlo ještě 5×. Po obědě už nespí, večer usíná kolem půl 9 a vstává mezi půl 7 a 7.
Manžel byl prý to samé, dr. mi řekla, že mám prostě nespavce a nezbývá než vydržet.
@Haku píše:
Nechci vas strasit, ale dceri bude 5 a taky nespi celou nocChodi za nami do loznice. Navic ji stale uspavame, sama neusne. U babicek taky spava celou noc, ale spava s nimi v posteli. Takze kdybych ji dala k na, do loznice rovnou, tak spi taky celou noc. Tolik ke spavani u babicek
Starsi spala celou noc od 3 mesicu
A kdyz se zeptam mladsi proc za nami chodi, tak rekne, ze se vzbudi a chce se s nami mazlit.No,co s ni. A nebo, ze se boji.Ona je dost sensibilni…
Aaaa tak to jsem asi úplně číst nechtěla
jo, je pravda, že u babiček spí malá taky s nimi v posteli ![]()
Ta naše jen sedí na své posteli a kníká
Když neusne znovu do 20 minut, beru si jí taky k sobě a to mě zase kope, trhá vlasy a další libůstky.
@weyky píše:
Aaaa tak to jsem asi úplně číst nechtělajo, je pravda, že u babiček spí malá taky s nimi v posteli
Ta naše jen sedí na své posteli a kníká
Když neusne znovu do 20 minut, beru si jí taky k sobě a to mě zase kope, trhá vlasy a další libůstky.
Ja tusila, ze nepotesim ![]()
Ber to tak, ze nas proste potrebuji, nasi blizkost
Me dlouho trvalo nez jsem se s tim smirila, starsi to nedelala a tak mi to vadilo.Ale jakmile jsem to zacala respektovat a a akceptovat, tak mi to nejen, ze nevadi, ale tu jeji blizkost si vychutnavame. Mamzel mi stale rikal, nechji, asi to potrebuje.On totiz spaval s rodici do jeho 7 let, tak co se divim ![]()
Syn oslavil na konci července 2 roky a spí dost jak kdy. Teď už pár nocí nespal, pořád stojí a blbne a vyřvává v postýlce. Je to na palici. Kor, když si představím, že asi za měsíc nám přibyde nový člen
Jestli se budou budit vzájemně, mám se na co těšit.
Tak nějak jsem ale vypozorovala, že když dám spát malého kolem osmé večer, tak je to v noci hrozné a když jde spát v 9 a později, je to v pohodě.. Takže asi raději začnu obětovávat „klidné“ večery a raději si budu užívat klidné noci:)
Za doktorem je podle mě blbost jít, co by s tím jako měl dělat? Jediné, co mě napadá jsou třeba nějaká homeopatika, nebo čajík na uklidnění,.. ale podle mě je to normální, že děti mají takové období.
Vyrostou z toho a rádi na to budeme vzpomínat ![]()
Jen mi poslední dobou chybí energie, jsem v 9. měsíci těhu, špatně usínám, čumákuju i několik hodin než zaberu a sotva usnu tak mě vzbudí syn ![]()
No a za pár dní se přidá mimi
třeba bude spací… ![]()
@Haku To jsi dobrá
já se s tím asi nesmířím nikdy, potřebuji svůj prostor a právě, že když si jí vezmu k sobě, tak mi ubližuje a to i ze spánku ![]()
@weyky píše:
@Haku To jsi dobrájá se s tím asi nesmířím nikdy, potřebuji svůj prostor a právě, že když si jí vezmu k sobě, tak mi ubližuje a to i ze spánku
No, taky mi to trvalo nez jsem se s tim smirila.Ale moje mi teda neublizuje ve spanku, ona se proste prituli a spi. A vetsinou k tatinkovi takze ja spim dobre
A nekdy kdyz ma divocinu a mele s sebou tak ji pohrozim, ze pujde k sobe at nekope, vetsinou to klapne ![]()
@Haku Tak to je ještě dobrý, když se přitulí a reaguje na pohrůžky ![]()
@elot A co dělá? Jakože se probudí a je bdělý, nebo jen zapláče a spí dál?
Mě takhle nenechala zatím ani jedna. Když přestala nejstarší hledat dudel, tak začala chodit čůrat. Poslední dobou chce třeba 2× za noc rozsvítit. Prostřední - dvouletá, tak se budí s pláčem, poslední dobou tak 3× za noc. Lezou ji pětky, tak možná to. Nebo očkování, ale je po něm už delší dobu, tak nevím…
Některý děti mají noční běsy i do 6 let.
Jinak mám teda spáče, přespí 11-12 hodin, to jo. Ale v noci se ozvou.
NEjstarší budou 4 a nedovedu si představit, že by měla být sama v pokoji.
Někdo má silnější spaní a neví o tom. Třeba chlap kolikrát neví, co se dělo. Mě vzbudí všechno.
@Aries6 omlouvám se, ale přes den jsem nestíhala. Když se vzbudí tak brečí? Někdy stačí pohladit někdy u něho musím i chvíli být. A k ránu už zabere jenom mléko. Snad s toho vyroste, akorát že já jsem už dost unavená, vstávám v noci jenom já, manžel je v noci neprobratelný.
@elot Asi to chce jen čas. A kde spí? Co zkusit dát postýlku k tvojí posteli. Nebudeš muset vstávat, jen natáhneš ruku. U nás je teda dudel, tak ten většinou stačí. Ještě počkám s odbouráním.