Dvouleté dítě a střídavá péče

Anonymní
5.1.22 14:31

Dvouleté dítě a střídavá péče

Ahoj holky,
s bývalým přítelem nejsme už 2 měsíce ve společné domácnosti. Nebudu psát důvody našeho rozchodu, to je v tuhle chvíli nepodstatné. Ze vztahu máme dvouletou dceru. Jde o to, že za ty 2 měsíce mi na dceru neposlal ani korunu. Má zájem se s ní vídat, za to jsem také ráda, ale prostě se neumíme domluvit. Já ji mám přes týden a bývalý ji chce mít od pátku až do neděle do večera.. Já se mu snažím v týdnu vyhovět, když ji chce vzít ven, nebo ji na pár hodin vidět, tak mu nebráním. Myslela jsem teda, že i on by mi mohl vyhovět a na tak dlouho si ji nebrat. Ještě k tomu přes noc :nevim: přijde mi na to ještě strašně malá a vždy když odcházím tak brečí.. Jakmile mu ale nevyhovím, že jsme třeba pryč, nebo není malé dobře, začne okamžitě vyhrožovat, že přijede s policií a že mi dceru vezme. Je to strašně psychicky náročné. Už ve vztahu na mě vždy šel skrz malou, protože věděl, že to je moje nejcitlivější místo.. Bojím se, že mi ji vážně vezme :( Dnes jsem proto byla na soudě a vše půjde přes soud. Zároveň se ale bojím, že až se to dozví, udělá mi takové peklo a bude se snažit u soudu co nejvíc pošpinit :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.1.22 14:34

Ještě dodám, že v prosinci měl výplatu 50 tis. a z toho mi na malou neposlal ani blbou tisícovku :nevim: Když si mu o nějaké peníze řeknu, hned začne s tím, že mu chci akorát dělat zase zle a že jestli to chci takhle, tak malou nebudu mít vůbec.. Prý mám rodiče a ty mě klidně živit můžou. Já si bohužel z rodičáku byt v pronájmu dovolit nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
5.1.22 14:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
s bývalým přítelem nejsme už 2 měsíce ve společné domácnosti. Nebudu psát důvody našeho rozchodu, to je v tuhle chvíli nepodstatné. Ze vztahu máme dvouletou dceru. Jde o to, že za ty 2 měsíce mi na dceru neposlal ani korunu. Má zájem se s ní vídat, za to jsem také ráda, ale prostě se neumíme domluvit. Já ji mám přes týden a bývalý ji chce mít od pátku až do neděle do večera.. Já se mu snažím v týdnu vyhovět, když ji chce vzít ven, nebo ji na pár hodin vidět, tak mu nebráním. Myslela jsem teda, že i on by mi mohl vyhovět a na tak dlouho si ji nebrat. Ještě k tomu přes noc :nevim: přijde mi na to ještě strašně malá a vždy když odcházím tak brečí.. Jakmile mu ale nevyhovím, že jsme třeba pryč, nebo není malé dobře, začne okamžitě vyhrožovat, že přijede s policií a že mi dceru vezme. Je to strašně psychicky náročné. Už ve vztahu na mě vždy šel skrz malou, protože věděl, že to je moje nejcitlivější místo.. Bojím se, že mi ji vážně vezme :( Dnes jsem proto byla na soudě a vše půjde přes soud. Zároveň se ale bojím, že až se to dozví, udělá mi takové peklo a bude se snažit u soudu co nejvíc pošpinit :(

Když to jinak nejde, nezbývá nic jiného, než soud. Máš peníze na právníka? Možná by to bylo lepší. On ti poradí, co máš dělat.

• Citovat
  • Upravit
9204
5.1.22 14:43
@Anonymní píše:
Ještě dodám, že v prosinci měl výplatu 50 tis. a z toho mi na malou neposlal ani blbou tisícovku :nevim: Když si mu o nějaké peníze řeknu, hned začne s tím, že mu chci akorát dělat zase zle a že jestli to chci takhle, tak malou nebudu mít vůbec.. Prý mám rodiče a ty mě klidně živit můžou. Já si bohužel z rodičáku byt v pronájmu dovolit nemůžu.

To je ubožák. Proč by jeho dítě měli živit tví rodiče? :? Dobře jsi s tím soudem udělala, když to s ním nejde po dobrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
5.1.22 14:45

Neboj se. Soudu se tyhle hovada boji. Udela to mezi vami jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.1.22 14:48

Udělala jsi dobře, žes to dala na soud. Nicméně pravděpodobně mu vyhoví s tím víkendem, nejspíš jednou za 14 dní, to je takový standart a až tak malá už není, aby byl problém alespoň na jednu noc mu jí dát. A vztekat se může, jak chce. Nikdo ti jí nesebere, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.1.22 15:12

Pokud ti jakkoliv vyhrozuje, tak si vse nahravej a schovavej, muze se to u soudu hodit.
A pis si do kalendare, kdy a jak dlouho dceru mel, at to muzes predlozit jako funkcni model.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
5.1.22 15:16
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
s bývalým přítelem nejsme už 2 měsíce ve společné domácnosti. Nebudu psát důvody našeho rozchodu, to je v tuhle chvíli nepodstatné. Ze vztahu máme dvouletou dceru. Jde o to, že za ty 2 měsíce mi na dceru neposlal ani korunu. Má zájem se s ní vídat, za to jsem také ráda, ale prostě se neumíme domluvit. Já ji mám přes týden a bývalý ji chce mít od pátku až do neděle do večera.. Já se mu snažím v týdnu vyhovět, když ji chce vzít ven, nebo ji na pár hodin vidět, tak mu nebráním. Myslela jsem teda, že i on by mi mohl vyhovět a na tak dlouho si ji nebrat. Ještě k tomu přes noc :nevim: přijde mi na to ještě strašně malá a vždy když odcházím tak brečí.. Jakmile mu ale nevyhovím, že jsme třeba pryč, nebo není malé dobře, začne okamžitě vyhrožovat, že přijede s policií a že mi dceru vezme. Je to strašně psychicky náročné. Už ve vztahu na mě vždy šel skrz malou, protože věděl, že to je moje nejcitlivější místo.. Bojím se, že mi ji vážně vezme :( Dnes jsem proto byla na soudě a vše půjde přes soud. Zároveň se ale bojím, že až se to dozví, udělá mi takové peklo a bude se snažit u soudu co nejvíc pošpinit :(

A jak by ses na to tvářila na jeho místě? Kdyby si sebral vaše společné dítě, „půjčoval“ ti ho občas přes den? Taky bys mu s radostí posílala peníze?
Pokud se chováš takto sobecky, pak se nediv, že se taky chová blbě. Dvouleté dítě může být v pohodě ve střídavce po dvou dnech třeba. Tak se s ním sakra nějak dohodni, když o dítě má zájem, tak spíš hledej cesty, jak to dítěti usnadnit (a věř, že sice při odchodu od tebe může plakat, ale za pár minut se uklidní a je v pohodě, a pak třeba bude plakat, až bude odcházet od otce k tobě. Jestli dítě při odcchodu od tebe pláče, je z velké části přenos tvých pocitů. Pokud dítě předáváš se smutkem a nerada, tak to dítě logicky cítí a replikuje.
Potřebujete mediátora a vzájemný respekt. Pokud to nedokážete, dítě zničíte.
A řešit to soudně je ta největší blbost, co pro dítě můžeš udělat. Prohrajete všichni tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
5.1.22 15:27

@canaglia Jasne, tatinek prestane pracovat a bude pecovat o dvouletacku. Ta place, takze za to muze matka. Nemuze za to fakt, ze mama je primarni pecovatel a je s ni doma :D Ale otec ten ji tak miluje, ze ji nauci sbirat korinky a zit z prany.
Ty jsi normalne vadnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.1.22 15:35
@canaglia píše:
A jak by ses na to tvářila na jeho místě? Kdyby si sebral vaše společné dítě, „půjčoval“ ti ho občas přes den? Taky bys mu s radostí posílala peníze?
Pokud se chováš takto sobecky, pak se nediv, že se taky chová blbě. Dvouleté dítě může být v pohodě ve střídavce po dvou dnech třeba. Tak se s ním sakra nějak dohodni, když o dítě má zájem, tak spíš hledej cesty, jak to dítěti usnadnit (a věř, že sice při odchodu od tebe může plakat, ale za pár minut se uklidní a je v pohodě, a pak třeba bude plakat, až bude odcházet od otce k tobě. Jestli dítě při odcchodu od tebe pláče, je z velké části přenos tvých pocitů. Pokud dítě předáváš se smutkem a nerada, tak to dítě logicky cítí a replikuje.
Potřebujete mediátora a vzájemný respekt. Pokud to nedokážete, dítě zničíte.
A řešit to soudně je ta největší blbost, co pro dítě můžeš udělat. Prohrajete všichni tři.

Ježíš, proč??? Proč pořád překrucujes?
Něco ti povím, muj dvouleťák by nějakou střídačku bubec nepřežil a můj muž neni pako a takhle malé dítě by vůbec od matky násilím netahal.
Jenže můj muž je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.1.22 15:42

No já myslím, že je klidně možné, že dvouletá zvládne střídavku, i když se to mamince nezdá.

Na druhou stranu, pokud tatínek při každém nevyhovění vyhrožuje, místo aby se zkusil dohodnout, to taky není úplně košer.

Na místě zakladatelky bych na jednu stranu vedla dítě k tomu, že bude s tatínkem na noc, a na druhou stranu, tatínka bych upozornila, že za rok půjde dítě do školky a maminka do práce, tak ať počítá s tím, že se režim péče bude muset změnit - tedy ne otec víkendy (volno), a maminka týden (povinnosti). Že by se měla péče dělit buď „tradičně“ (třeba jeden den v týdnu a každý druhý víkend + péče matky či asymetrická střídavka s alimenty), nebo symetrická střídavka, ale pak se otec musí připravit na péči přes týden.

Příspěvek upraven 05.01.22 v 18:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
5.1.22 15:45

Malou si nech určit do své péče. A samozrejme alimenty. Ať ti „tatínek“ nemůže nijak vyhrožovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
5.1.22 15:58
@Koblizkova1980 píše:
Malou si nech určit do své péče. A samozrejme alimenty. Ať ti „tatínek“ nemůže nijak vyhrožovat.
Skvělá rada, jak si zničit vztahy. Tatínek možná vyhrožuje, ale maminka již omezuje tatínka v péči o dítě. Co je horší? Oba se chovají blbě a soudní řešení to jen zhorší.
@VitaminC píše:
@canaglia Jasne, tatinek prestane pracovat a bude pecovat o dvouletacku. Ta place, takze za to muze matka. Nemuze za to fakt, ze mama je primarni pecovatel a je s ni doma :D Ale otec ten ji tak miluje, ze ji nauci sbirat korinky a zit z prany.
Ty jsi normalne vadnej.

Je sousta možností, jak to uspořádat. Je jen otázka, zda někdo chce najít řešení, nebo prosadit pouze svou vůli.
Optimální pro dítě je mít dva primární pečovatele vzájemně zastupitelné. Pokud to doteď neudělali, pak by k tomu měli postupně směřovat a nikoliv fixovat dítě na jednoho rodiče.

@g.sandova píše:
Ježíš, proč??? Proč pořád překrucujes?
Něco ti povím, muj dvouleťák by nějakou střídačku bubec nepřežil a můj muž neni pako a takhle malé dítě by vůbec od matky násilím netahal.
Jenže můj muž je normální.
Ale přežil. a nejen přežil, ale prospíval by v ní, pokud by byla ta střídavka (třeba po dni) podporovaná oběma rodiči a ne že jeden rodič fixuje dítě na sebe a druhého buď vytlačuje nebo se druhý nechá odstavit. A o žádném násilí jsem nepsal.
@Slečna Ferka píše:
No já myslím, že je klidně možné, že dvouletá zvládne střídavku, i když se to mamince nezdá.

Na druhou stranu, pokud tatínek při každém nevyhovění vyhrožuje, místo aby se zkusil dohodnout, to taky není úplně košer.

Na místě zakladatelky bych na jednu stranu vedla dítě k tomu, že bude s tatínkem na noc, a na druhou stranu, tatínka bych upozornila, že za rok půjde dítě do školy a maminka do práce, tak ať počítá s tím, že se režim péče bude muset změnit - tedy ne otec víkendy (volno), a maminka týden (povinnosti). Že by se měla péče dělit buď „tradičně“ (třeba jeden den v týdnu a každý druhý víkend + péče matky či asymetrická střídavka s alimenty), nebo symetrická střídavka, ale pak se otec musí připravit na péči přes týden.

Tak nějak. A právě na takovou dohodu by se jim hodil víc mediátor než hromada soudců, advokátů, znalců, ospodnic, psychologů, policajtů, státních zástupců a dalších, co z těchto sporů a neschopnosti najít rozumné řešení žijí a naordinují rodině něco, co bude úplně blbě a definitivně zničí vztahy rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.1.22 16:28

@canaglia nikdo nemusí na sebe dítě filmovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
5.1.22 16:33

@canaglia
Prohrajete všichni tři.
Už prohráli tím, že k tomuto došlo. Teď je třeba udělat pořádek. A pokud se nejde domluvit, musí přijít někdo jiný. Většinou to bývá soud.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna