Dvouleté dítě a televize...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1206
11.5.21 17:23
@Brevnovanka88 píše:
@Masina kdyz syn je bdely cca 14 hodin denne :mrgreen: jsem spatna matka, kdyz celych 14 hodin den co den neumim jet jako fretka? Uprimne Vas obdivuju, syn si v tech 5 da mlicko a driv jak v 8 nechce snidat, proste to tak ma, takze ani timhle to nevyplnim :mrgreen: musim vymyslet neco jineho ;)

Ne, ne, špatná nejste. Já si také hlídám abych se nepředřela. Jen píšu za sebe, že to ráno bych televizi neobětovala. Já třeba youtube používám na to, abych mohla děti chvilinku nechat samotné, když potřebuju vynést nákup z přízemí do bytu a uklidit kočár do kočárkárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
11.5.21 19:11

Poustime taky, syn vstává podobne, mám k tomu ještě mimino. Neresim to, je to období. Od září bude chodit do školky a ráno telka nebude. Je to jak to je. Super matky tady v pohodě vstanou v 5 ráno a budou budovat kvalitní zábavu, já ne… a to jsi ještě dobra, ze se pokoušíš o nějaké písničky, syn cumi jenom na vlaky, bagry a hasiče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
11.5.21 19:26

Ve 2 letech jsem pouštěla max 2 krátké krtky. Teď ve 3,5 pouštím pohádku na 45 min, takže ma jednu na 2 dny.
Vždy ale musí být nasnidana, převlečená, vyčištěné zuby a uklizeno. TV nemáme, takže nic dalšího neřeším.
Pro děti asi do 6 let je hodně důležité aby jejich oči měli možnost pozorovat věci blízko i daleko a toto střídat (pozoruje brouka a v zápětí kouká do dáli). Když se jí nemůžu věnovat, tak pouštím mluvené slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
11.5.21 19:26

Takovy elaborat kvuli 2 hodkam u televize :) tady nejak moc neni kompromis..bud ti nekdo rekne, ze je to hruza a je to moc a jiny, ze deti koukaj a je to fuk..ja vim od kamarada z ppp, ze televize je pro deti zlo…ale i podle toho, jak na tom dite vyvojove..jestli mluvi atd…me taky dite vstava brzo a ja jsem jako hrozna matka..nevydrzim se diteti venovat nonstop cely den..ja vim, ze to jine umi, ja ne, takze rano dite taky hodinu na krtka a obcas nekde na navsteve na pisnicky, nebo vecer pri cisteni zubu :nevim: treba se to casem nejak projevi, ale zatim ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
11.5.21 19:37

2.5 roku večer kouká s tátou na pohádky jako Rákosníček, Maková panenka, mašinka., Bob a Bobek, Maxipes Fík, pejsek a kočička krteček ( ale to už ji moc neba) nebo broučci či potkali se u Kolína. Čas od času když bylo hnusné tak jsme spolu koukali na delší pohádku ledové království nebo dobu ledovou nebo hotel Transylvánia( tomu říká příšerky) a když přestala zvládat s pozorností vypínala jsem.
Ráno ji někdy pustím kouzelnou školku. ted jak je hezky tak jsme skoro celý den venku tak jen ten večer…

Už je ve fázi kdy z toho chytá hlášky nebo zpívá melodie. Dělá hodně věcí mimo to. Kreslí skládá puzzle pexeso kostky atd.
Zacinali jsme na krtečkovi…

• Citovat
  • Upravit
276
11.5.21 20:52

@Melodie91 neumim psat strucne :palec: vim to, ale s tim uz nic neudelam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
11.5.21 20:53

@Melodie91 jo a nas malej opakuje cele rozhovory z te pohadky a zpiva ty pisnicky, je desne mluvnej a dobre oposlouchava, ale chodil treba az v 18 mesicich :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
12.5.21 06:34
@mackA159 píše:
Ty nevíš že jídelníček souvisí s energií?

Aha, takze se nic zajimavyho nedozvime, jen sis potrebovala kopnout do zensky, ktery vstava dite moc brzy a prisla si sem pro radu… tak to bravo, tleskam, zlepsila sis tim den? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
12.5.21 07:05
@Helca83 píše:
Aha, takze se nic zajimavyho nedozvime, jen sis potrebovala kopnout do zensky, ktery vstava dite moc brzy a prisla si sem pro radu… tak to bravo, tleskam, zlepsila sis tim den? :jazyk:

Za to že jsi hloupá, a nechápeš že jídelníček souvisí s energií opravdu nemůžu. Nechápu co se chceš dozvedet více. Prostuduj si jak funguje lidské tělo. Můžeš mi napsat kde do ni „kopu“? Ona si nepřišla pro radu ohledně spánku dítěte, ale spíš se ujistit že je vlastně v pořádku když kouká po ránu na televizi. V první řadě by měla chodit dříve spát. Dítě přes den dostatečně unavit - což se u televize moc nepodaří. Dále jak jsem psala změnit jídelníček - dostatek pestré stravy, ovoce, zelenina. A hlavně vitamíny, především magnézium. Snazit se vyřešit příčinu proč se mi stále dítě několikrát za noc budí, zda se ve dvou letech nemůže popřípadě obsloužit samo - a to neříkám že je něco nenormálního, a ne vždycky to jde. ;) Ale ono je to všechno složité, daleko jednodušší je si postěžovat u ostatních maminek, a vyslechnout si radu že koukání na televizi po ránu je v pohodě. Že? :mavam:

• Citovat
  • Upravit
276
12.5.21 07:27

@mackA159 a ja chtela, abyste mi napsaly, ze je to v pohode? Naprosto jsem reagovala na podnety a prijala je, to, ze jsem zopakovala, ze jsem unavena a nevyspala na tom nic nemeni. Moje dite ma pres den pohybu az dost a jiných vjemu taky, i kdyby nakrasne rano tu hodinu a pul koukalo, ale nejsem s tim spokojena a chci to zmenit a proste me jen zajimalo, zda podobne stare deti koukaji taky anebo jsem uplne mimo, ze nase dite poranu kouka. Nerikam, ze kopete, ale prijemna taky nejste a jste presne ten typ, dily kteremu si pak clovek pripada jako zlosyn, nekolikrat ksem tu opakovala, ze spat v 9 jako syn jit nemuzu, taky mam povinnosti a praci a manzela, takze to nevim, kdy bych mela delat vsechno, kdyz moje dite je skoro porad na nohou :mrgreen: takze ne, driv jak v 22:30 se treba do postele nedostanu, to neni realne. Ze se malej budi, za to snad nemuze nikdo, ma lehke spani, probudí ho vse, ale zatim nemame prostor mu udelat pokojicek vlastni, takze spi u nas a bohuzel s tim nic neudelame, mozna kdyby spal sam v pokoji, bylo by to lepsi, ale prostorove moznosti na to zatim nejsou. Takze si myslim, ze snad ranni TV zas nezpusobi, ze o 15 hodin pozdeji vecer nespi, protoze neni unaveny, mezitim totiz cely den lita venku a na odrazedle, cimz neomlouvam tu TV, dnes rano jsem mu ji nepustila a taky zijeme, akorat ze dnes spal do 6:15 :potlesk: takze ano, ja si prisla pro podnety, ale ne pro moralizovani jak spatne jim, spim, neunavim dite a jsem pohodlna, to zas mi prijde trochu moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
12.5.21 07:31

@mackA159 Hele a co když 2,5 leté dítě spí celou noc jen usíná kolem půl osmé a vzbouzí se v pů šesté ráno a nejede přes to vlak? v 8 az půl devaté půjdeme ven ujde 2 km řádí na hřisti pak ve 12 vytuhne bud ji vzbudím ve 2 a kdybych nevzbudila spí až do 3 odpoledne má pršet tak uvidíme jak to půjde. Ale když to půjde vezmem si holinky pláštěnku a tejně půjdeme aspon na hodku hodku a půl ven. Večer usíná kolem půl osmé až půl deváté když se stane že spí jen chvilku přes den usne už v 6. Spí vždycky celou noc. A stejně se vzbudí v 6 nejpozději.
Jídlo? Ráno si dá bud chleba s něčím, nebo kaši nebo jogurt nebo pudink někdy snídat nechce a chce jen mrkev ovoce a plátek sýru nebo vajíčka na různé způsoby

k svačině když byla snídaně sladká tak dostane půl housky s žervé nebo vajíčko a půlku jablka nebo mrkev nebo jiné ovoce Když slaná může to být kousek domácí buchty nebo sladká houska std.

oběd hustá polévka a jde spát

odpoledne když lítá venku má připravený vychlazený ovocný salát s mrkví aby se ochladila. nebo si dá kefír, když je chladno tak jí udělám z chleba třeba lodku a ozdobím zeleninou,

a večer (kolem 6 večer) má hlavní jídlo standarní lehké, kuře s bramborem, kuskus s něčím, těstoviny s omáčkou a massem… atd

Co mám změnit avy vstávala v třeba o půl osmé? :)))

• Citovat
  • Upravit
6028
12.5.21 07:34

Naše babi pouští dětem videa z YouTube. Tak jsme je naučili na anglické vzdělávací pořady pro děti. Čili i náš dvouleťák umí anglicky počítat do 10 :D

Jinak večer před spaním při čištění zubů pouštíme buď naše staré pohádky (Jája a Pája..) a nebo natočené vlaky, jak jedou po kolejích. To děti hodně bere.

Suma sumárum jsme taky na těch 2 hodinách denně, I když dvouleťák na to prdí (max kouká na ty anglické písničky a hodně ho berou mašinky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
12.5.21 07:36

@Modesta alá večer koukká s tátou na klasické české večerníčky o mašinkách se jí moc líbí tahle https://www.youtube.com/watch?…

• Citovat
  • Upravit
6028
12.5.21 07:42

@ludmilaadamkova

Jo tak to jsme taky zkoušeli, ale zrovna tahle pohádka děti vůbec nebaví. Aktuálně běží ten Jája a Pája, pak mají rádi 3 koťata a Byla jednou koťata, dost je bere i Káťa a Škubánek.

Dokonce jsme zkoušeli i Mašinku Tomáše a to je bavilo jen pár dílů… Prostě ne, mašinky musí být opravdové :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
12.5.21 07:46

@ludmilaadamkova ja myslim, ze to bylo na me a jak jim ja, ne na maleho, ten zobe jak ptacek a neudelam s tim zatim nic, moc jist nechce, ale hlady se mi snad nebudi, to si nemyslim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí