Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No tak já sem se chodila stříhat a tam sem platila i 600 a odcházela jsem nespokojená takže sem nenechávala nic - když řeknu že to chci tak a tak a ona to udělá jinak a pak mi to jen oznámí - třeba naposled mi místo jenom konečků zkrátila vlasy tak o 15 cm - to sem tam byla naposled, teď chodím k holčině vždycky odcházím spokojená a říká si tak o 150-270 podle toho co si vymyslím
a tak jí dycky nechávám aspoň 200-300 ![]()
@Mysina Ahojky,
ja jsem kadernice a zalezi asi na financni situaci zakaznic. Nekdo da dysko, aby se to zaokrouhlilo, vetsinou je to od 5kc-50kc, jedna pani mi nechava 100kc pravidelne, ale je videt, ze na to ma. Ale myslim, ze jen za strihani 450kc je dost samo o sobe, tak ti nemusi byt blbe nic navic nenechavat ![]()
Tak já budu asi škrt, ale nechám si zaokrouhlovat jen na desetikoruny směrem nahoru, všude - kadeřnictví, cukrárna, pošťák nebo PPL když přivezou něco, co není zaplacené dopředu..
Jako kam bych přišla, kdybych k tomu přidala dvacku nebo padesát korun nahoru
![]()
A pokud je číslo kulaté, tak nenechávám nic, blbé mi to není, už tak je vše drahé a ceny mají nadsazené, tak o co jde ![]()
@Jana206 Ja taky nechavam jn deseikoruny
To bych musela byt milionarka, abych dala vic ![]()
Mě právě ta padesátikačka nebo i třicet korun, jak tu někdo píše, docela překvapuje. Za to mohou mít děti omalovánky z tvrdého papíru na vodové barvy.
Ano, záleží na finanční situaci, nemám na to nechávat víc, mám jiné priority.
Mě stříhá kolega z práce, má to jako malý privydelek, za stříhání chce 150,– ale vždycky mu dám min. 200,– protože je Levný, šikovný a já nemusim nikam, jezdí ke mě domů
![]()
Mě to teda příjde za stříhání samo o sobě dost 450,– ta moje mi za ty prachy vlasy i nabarví a jsem vždycky spokojená. Jinak já nechávám všude kde jsem spokojená. Vždycky zaookrouhluju a nechávám tak těch 10%. Někdy nechám třeba i v supermarketu u pokladny, když je prodavačka milá ![]()
Ahojky, ![]()
tak tato diskuze mne zaujala. ![]()
Po mnoha letech jsem natrefila na fajn kadeřníka, je to mladý klučina a ten je fantastický v tom, že má „volnou ruku“ v tom, co mi na hlavě udělá a jakou barvu vymyslí. Sice jsem u něj pokaždé s barvením, melírováním a stříháním strávila asi tři hoďky, ale šla jsem odtamtud jako „znovuzrozená“. Obvykle jsem platívala 900-950,–Kč, ale nechávala jsem mu 1100,–. A někdy jsem mu „pohodila“ Marlborky za to, že mi vycházel vstříc, když mi zrovna moc nepasovala hodina. Nenechávala bych taková dýška kdekomu, ale u něj jsem vždy měla pocit, že si to zaslouží, protože byl důsledný. ![]()
Jinak, co se týče těch pošťáků, které tady také zmiňujete…většinou vše platím přes účet, takže to mám vyřešeno. Ale když se náhodou stane, že teda musím platit při převzetí, tak to nějak „sympaticky“ zaokrouhlím
, ale víc, jak 40,–Kč nenechám. ![]()
450 Kč jenom za stříhání? Vážně?
Já platím za melír na dlouhé vlasy a zkrácení tak o 5 cm vždy tak 500 maximálně 600 a to už jsem vyzkoušela kadeřnic několik…
a dýško nechávám 50 Kč. ![]()
Já platím za ostříhání 70 kč, nasucho u pánské a jsem spokojená. Víc bych za to nedala. Mám dlouhé černé vlasy pod lopatky a barvím se taky sama, takže opravdu za ty roky jsem ušetřila hory peněz
zadek ostříhá rovně, tak se mi to líbí nejvíc a předek trochu postupně zeseká a je to super ![]()
@Meganie píše:
450 Kč jenom za stříhání? Vážně?Já platím za melír na dlouhé vlasy a zkrácení tak o 5 cm vždy tak 500 maximálně 600 a to už jsem vyzkoušela kadeřnic několik…
a dýško nechávám 50 Kč.
Tak to se máš. Za melír bere tuším cca 1200 Kč, takže to už je pak docela drahá sranda. Naštěstí nebarvím ani nemelíruju. Jinak jsou to ceny v Kralupech nad Vltavou.
@Mysina : tak 1200 by se mi za to vážně dávat nechtělo
![]()
U nás je právě těch kadeřnic strašně moc, na to že u nás vě městě je něco přes 30 000 obyvatel, tak je kadeřnice na každým rohu, tak možná i proto nemají tak vysoký ceny, protože by jim každej hned utekl ke konkurenci, kdyby zdražily. ![]()
Dávám těch cca 10 %. Dělám to tak, že zaplatím kartou a tu 100,– dám kadeřnici hotově. Jsem s ní spokojená, takže ráda dýško dám
.
Tak já chodím na stříhání za 370,– a dávám vždy 400. Ale moje kadeřnice je suprová holka, takže jí to dýško nechám ráda ![]()
Mmch, manžel chodí do pánského za 80,– a nechává 90,– ![]()