Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Na chondropatii mi zabraly takove kolagenove kosticky (brala jsem asi 2 roky v kuse) a cviceni - postupne od minimalni zateze az po velkou. Pod dohledem fyzioterapeuta teda. Ted uz nekolik let celkem aktivne beham, normalne lyzuju a na ortopedii se divili, jak mam zdrava kolena. Tak to zkus s tim fyzioterapeutem. Mohl by ti poradit i s ostruhami. At te to neboli.
@StaraTerka dobrý den, mohu vědět, co přesně za cviky a další věci vám pomohlo? Po jaké době byly výsledky? Mám chondropatii přes rok, pul toku cvicim dle fyzioterapeuta a porad to bolí.
Dobry den, mam chondropatii pately. Byla jsem u vice doktoru kazdy na to ma jiny nazor. Jeden rekne ze mam velky defekt dalsi ze mi skoro nic neni… fyzioterapeutka mi rekla at na operaci radsi nechodim. Jenze me to porad boli nemuzu delat nektere cviky pri cviceni to neboli ale po cviceni to boli i nekolik dni. Kdyz chodim bez hulek nebo orzezy tak me taky zacne koleno bolet. Chtela bych se zeptat jake mate zkusenosti s operaci? Dekuji.
@Sudicka3 Dobrý den, podařilo se vám z chondropatie dostat?
Mám bolesti přes rok a už nevím co s tím. ![]()
Dobrý den
Asi dva roky zpátky, jsem měla úraz kolene, který jsem neřešila, pouze domácí léčení s octanovou masti..
Začala to samozřejmě bolet, a když třeba v noci spím na jedny straně, nemůžu dát pak nohu zpátky a blbě se mi otáčí s kolenem.
Řešila jsem to I s ortopedem, říkal, že mám dysplasii češky a zacatek chondropatie.. setkali jste se s tím? Jaká byla léčba? Co s tím vic dělat?
Jelikož mám I patní ostruhy, nějak se tohle přestalo řešit a začíná se to ozývat. Děkuji za rady a odpovede.