Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj ![]()
nemáte některá zkušenost s nákupem přes E-bay??
nebo s jiným nákupem oblečení ze zahraničí?
pokukuju po svatebních šatech, ráda bych si je koupila než pujčila, ale zase se mi za ně nechce dát majlant
a na E-bay jsou moc krásné a za poloviční ceny (i s dodáním)než u nás.
Nenajde se tu někdo kdo by mi poradil, kdo už zloušel nákup ze zahraničí? a popřípadě mi popsal jak to probíhá? moc díky ![]()
Ahoj, vřele doporučuju. Nakupuji na ebay pořád něco a vždy v pohodě. I z číny ![]()
Vpravo nahoře je text „Hledejte na eMimino.cz“ - tam stačí zadat výraz ebay a zmáčknout tlačítko Hledat. Pak už jen číst…
Tak nejdříve se musíš zaregistrovat.
Nevím, jak je to teď, já jsem musela čekat na dopis s potvrzujícím kódem z Němec.
Jakmile máš dokončenou registraci, můžeš nakupovat ![]()
Já se nejdříve prodávajícího zeptám, zda odesílá i k nám do Čech a případně za kolik (už jsem se setkala i s prodejci, kteří si účtují poštovné 30Euro a to se mi zdá dost
).
Taky si vybírám, kde se dá zaplatit PayPalem.
A vždy čtu hodnocení prodejce!
Takže stačí registrace, trochu ovládat jazyk a PayPal (ten není podmínkou, ale převod se mi zdá dražší a hlavně to dlouho trvá)
Taky nakupuju na Ebayi - na anglickém. Zboží mi vždy přišlo. Nikdy jsem neměla žádný problém. Jen je nutné se předem domluvit na poštovném.
Já nakupuji přes E-bay asi tři roky, žádný dopis mi nikdy nepřišel, ale zřídila jsem si kvůli tomu PayPal
Ale pozor, je to hrozně návykové
![]()
Důležité je zjistit zda je prodávající ochoten poslat zboží i do ČR a za jaké poštovné. Většinou to najdeš v popisu. Když ne, vždy jsou prodávající velice ochotní a odpovědí Ti na všechny otázky.
A teď koukám, že už Ti to psala i Cappy
![]()
Za ty tři roky co tam nakupuji se mi staly tři nepříjemnosti:
Suma sumárum - ani jednou jsem nepřišla o peníze a nakonec jsem vždy obdržela věc v pořádku (sice to někdy trvalo, ale zlatej PayPal, přes který si můžeš vše s prodávajícím vyřídit)
O tom, zda je věc stejná jakou si myslíš že si kupuješ už povídat nebudu, ale z 90% jsem byla spokojená
…když o tom tak přemýšlím, největší problém jsem měla většinou s Českou poštou ![]()
Přes polovinu zeměkoule mi jde balíček maximálně týden a u nás na poště vydrží „zrát“ i dva měsíce ![]()
Anteaa píše: …když o tom tak přemýšlím, největší problém jsem měla většinou s Českou poštouPřes polovinu zeměkoule mi jde balíček maximálně týden a u nás na poště vydrží „zrát“ i dva měsíce
Svatá pravda ![]()
Ebay mě také nadchl…ale nějak přesně netuším, jak funguje Paypal??Resp. vím, ale jak když chci koupit zboží za USD - jak to probíhá??Paypal si to právě sám převede na USD a přepošle prodejci, nebo musím já poslat v USD?
Ano, Ty když si propojíš účet PayPal s účtem na Ebay, tak když danou věc koupíš, stačí kliknout na tlačítko ZAPLATIT HNED, nasměruje Tě to na stránky PayPalu (ty jsou samozřejmě zabezpečené a musíš zadat své heslo - zpočátku jsem se toho bála, ale opravdu není proč) a ty platbu jen potvrdíš (rovnou v té měně, ať je to USD, AU, EU nebo cokoliv jiného) a samozřejmě tam uvidíš i částku v českých korunách (je jasné, že je o trošku vyšší než třeba kurz ČNB, ale nějak na tom vydělávat musejí
)
Prodávající má pak peníze během několika minut.
Neuvěřitelně jednoduché
Zdravím, chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s clem a nějakými přirážkami, já bych si chtěl koupit kalhoty za 39$ a poštovné do ČR je 18$, zaplatím tedy vážně jen těch 57$? Moc děkuji za odpověď
nakupuji takto poprvé a mám docela strach abych nakonec nemusel na poště něco doplácet ![]()