Zavírací pytlíky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6412
14.8.10 22:24

Zavírací pytlíky

Prosím o radu, kde se dají koupit zavírací igelitové sáčky na tekutiny do letadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
14.8.10 22:29

Zkus vygooglit výraz „nápojové obaly“… Ale napřed se informuj, co všechno ti povolí vzít do letadla konkrétní letecká společnost a ochranka konkrétního letiště. V dnešní době je to jak v Ruzyni, tak i ve Vídni docela zašmodrchané. Cosi bych o tom věděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21474
14.8.10 22:32

koupí se přímo na letišti, mají tam na ně automaty. ale já jsem nikdy tekutiny a gely do sáčku nedávala, jen jsem je měla v tašce na jedno místě a všechno najednou vyndala při kontrole rentgenem do té vaničky. podle mě to je vyhozených 20 Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
14.8.10 22:43

tak ofiko to musí být v uzavíratelném plastikovém průhledném sáčku, takže na přístup jak píše Nozu bych nespoléhala (nic ve zlém :kytka: )…
a tyhle sáčky mají třeba v Tescu atd… tuším že i v DM jsem je viděla.. jsou to normálně sáčky, které mají většinou označení ZIP PLASTIC BAG nebo tak.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
14.8.10 23:17

Prosím, vysvětlete mi někdo na co to je? Koupila jsem si na letišti při odletu parfém a nějakou kosmetiku, dala do pytlíku podle předpisů a v letadle normápně otevřela a nalíčila se a navoněla…tak proč se to dělá? Nikdo mě nekontroloval při příletu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.8.10 23:22

Asi před rokem a půl zkoušeli nějací teroristi vyhodit do povětří letadlo pomocí limonády a pudru, co propašovali na palubu a pod sedadlem pak mixovali nějaké výbušné směsi… No a od té doby ty bezpečnostní předpisy takto zmutovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
15.8.10 08:25

drogerie DM na krabicce je letadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6412
15.8.10 12:33

Díky. Instrukce od letecké už mám, jen jsem nevěděla kde je koupit. I podle mě je to na nic, pytlík můžou teroristi v letadle otevřít bez povšimnutí, ale předpisy jsou předpisy.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
15.8.10 20:12

Mě teda igeliťák jako ochrana před explozí přijde taky trošku ujetej…, ale proti gustu žádnej dišputát. Je tady někdo, kdo ví, proč to tak je? Vždyť jestli to mám v igelitu nebo ne je ve finále jedno,ne? :mrgreen:
Nicméně zítra zavítám do DM,no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
16.8.10 20:23

množství je dané tak, aby se z toho asi nedala udělat výbušnina, aby toho prostě bylo málo..

jak píše madgirlnancy tak zboží v obchodech za rentgenovou kontrolou je již zkontrolované, proto Tě už nikdo nekontroluje na příletu..

a pytlík? těžko říct, možná v tom pytlíku pak lépe vidí v rentgenu co to je za látku… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
18.8.10 18:30

Pytlík samozřejmě není ochrana před výbušninou, ale ochrana kontrolujících osob před tím, aby do rukou brali možnou nebezpečnou látku. no a mimo jiné taky donutí lidi dát si všechny ty tekuté věci do jedného obalu, který stačí vzít do ruky jednou.

Jen pozor! V instrukcích je obvykle uvedeno, že můžete mít tekuté věci o objemu maximálně jedné deci a nejde přitom o deci tekutiny, ale o obal s obsahem maximálně 1 dcl. Nejde tedy si vzít dvoudecovku šamponu a v něm jen půlku šamponu a myslet si, že vám to ochranka nechá. Navíc všechny tyto lahvičky musíte dát do uzavíratelného pytlíku, který sám má obsah maximálně 1 litr. Tzn. že v reálu se vám, tam vejde asi tak šest až sedm deckových lahviček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák